search

Ons nieuws van maandag 17 oktober 2022

Recensie Netflix-serie 'Derry Girls' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Derry Girls' seizoen 3

De Derry Girls zijn in hun laatste seizoen sterker dan ooit.

Regie: Michael Lennox | Cast: Saoirse-Monica Jackson (Erin Quinn), Louisa Harland (Orla McCool), Nicola Coughlan (Clare Devlin), Jamie-Lee O'Donnell (Michelle Mallon), Dylan Llewellyn (James Maguire) , e.a. | Aafleveringen: 7 | Speelduur: 25-48 minuten| Jaar: 2022

In Derry Girls kijken we door de ogen van tieners naar de ingewikkelde tijden van de Troubles in Noord-Ierland. Ook het derde seizoen slaagt er weer in om dit serieuze onderwerp op een humoristische manier te gebruiken, zonder er een karikatuur van te maken. Terwijl we Erin Quinn en haar zooitje ongeregeld volgen in het wel en wee van hun dagelijkse leven als tieners in een klein, religieus dorpje, vergeten we bijna dat zich op de achtergrond een bloedserieuze oorlog afspeelt.

Het laatste seizoen van de populaire komedieserie is nog beter dan de voorgaande seizoenen, die al erg goed waren. Zoals gebruikelijk is de humor ijzersterk en nu grappen die al lopen sinds het eerste seizoen eindelijk worden afgerond, wordt nogmaals benadrukt hoe scherp de serie eigenlijk is. Elk personage speelt hierin een gelijkwaardige rol, waarmee het ook ondenkbaar is dat er zelfs maar een bijpersonage zou kunnen worden geschrapt.

De familiebanden tussen de personages uit het kleine Londonderry worden doorgetrokken naar de kijker. Elke aflevering mag je even weer aanschuiven aan de keukentafel van de familie Quinn, terwijl zij kibbelen over het huishouden en roddelen over hun dorpsgenoten. Als toeschouwer ben je onderdeel van de gemeenschap. Deze sterke connecties tussen de personages vormen de kern van de serie. Als de vriendengroep voor het eerst in drie seizoenen te maken krijgen met serieuze tegenslag wordt dit pas echt duidelijk.

Misschien wel het meest indrukwekkende aan Derry Girls is dat de serie erin slaagt een historisch impactrijke tijd als de Troubles neer te zetten als iets heel alledaags. De oorlog wordt erkend en is duidelijk aanwezig in elke aflevering. De ellende en het verdriet die onderdeel zijn van een politiek conflict van formaat worden besproken zonder te worden gebagatelliseerd, maar daarna gaat het leven ook gewoon weer door. Helaas is dit vandaag de dag pijnlijk relevant.

Afgaand op de goede ontvangst van de eerste twee seizoenen had er makkelijk nog een vierde en misschien zelfs nog een vijfde en zesde seizoen van Derry Girls kunnen worden gemaakt, maar juist daarom is het einde extra krachtig. Terwijl de politieke spanningen op de achtergrond afnemen en iedereen in de vriendengroep achttien wordt, loopt de serie op natuurlijke wijze ten einde. Zo blijven personages achter met een toekomst vol mogelijkheden en kan de kijker zich troosten met het idee dat alles toch altijd een beetje hetzelfde zal blijven in Derry.

★★★★★

Derry Girls is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topserie van Netflix is enorme bak onzin volgens Britse oud-premier
Series / Nieuws

Topserie van Netflix is enorme bak onzin volgens Britse oud-premier

De Britse oud-premier John Major is absoluut geen fan van 'The Crown'.

Hoewel seizoen 5 van de succesvolle Netflix-serie The Crown in aantocht is, blijkt niet iedereen fan te zijn. De Engelse oud-premier John Major heeft namelijk veel kritiek op de serie.

De kritiek van Major kwam nadat er geruchten rondgingen dat er in het nieuwe seizoen van de serie een verhaallijn zou zitten waarin Prince Charles zijn moeder van de troon probeert te verbannen. In een scène zou Charles een gesprek voeren met Major om het plan te bespreken.

Privégesprekken met The Queen
Als reactie op deze geruchten omschreef Major de serie als 'een grote bak onzin'. Hij ontkent dat hij ooit gesprekken met Prince Charles heeft gehad over dit onderwerp. Ook veroordeelt hij dat er in de serie gesprekken worden nagespeeld tussen hem en The Queen, omdat dit volgens hem altijd privé moeten blijven.

Netflix heeft inmiddels op de kritiek gereageerd met het volgende statement: 'Seizoen 5 is een fictieve dramatisering, die zich voorstelt wat er achter gesloten deuren had kunnen gebeuren gedurende een belangrijk decennium voor de koninklijke familie "“ een decennium dat al nauwkeurig onderzocht en gedocumenteerd is door journalisten, biografen en historici.'

Moeilijke jaren
Seizoen 5 van The Crown zal gaan over één van de moeilijkste periodes uit de Britse monarchie, waaronder het rampjaar 1992 waarin drie koppels in de koninklijke familie uit elkaar gingen en er een brand uitbrak in Windsor Castle. De scheiding van Princess Diana en Prince Charles zal een grote rol spelen.

Seizoen 5 van 'The Crown' is vanaf 9 november te bekijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enzo Knol pakt pallet vol pakketjes uit: maar wat zit erin?
Series / Vlogs

Enzo Knol pakt pallet vol pakketjes uit: maar wat zit erin?

Enzo Knol is lief voor zijn oma en brengt een kast en een pallet vol spulletjes.

Gisteren plaatste Enzo Knol alweer zijn 3352e vlog op YouTube. Dit doet hij uiteraard iedere dag om 16.00 uur. Enzo is nog altijd een van de bekendste vloggers van Nederland en zijn video's noteren iedere dag vele honderdduizenden views.

In zijn nieuwste vlog was hij te zien met zijn oma, Oma Knol. De titel van de vlog is dan ook "WEER IETS NIEUWS MET OMA KNOL!🤣" Maar wat zien we in de video? Een kast, een pallet en heel veel spulletjes.

Enzo is lief voor zijn oma
Voor wie Enzo een beetje kent weet dat hij ontzettend veel geeft om zijn vrienden en familie. We zien hem dan ook heel vaak met zijn opa en oma. Dit keer laat hij zien hoe hij een kast naar zijn oma brengt en een pallet vol pakketjes meeneemt om samen uit te pakken. Hoe lief!

De vlog start overigens met een workout van Enzo. Vervolgens verhuist hij de kast naar zijn oma en start hij met uitpakken.

Wat vinden ze? Je ziet het in onderstaande volg, en zijn YouTube-kanaal vind je hier. Straks om 16.00 uur weer een nieuwe vlog!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Episch vervolg op 'Star Trek: Strange New Worlds' in aantocht
Series / Nieuws

Episch vervolg op 'Star Trek: Strange New Worlds' in aantocht

Na het succesvolle eerste seizoen, is er een nog spectaculairder tweede seizoen onderweg van 'Star Trek: Strange New Worlds'.

Nadat het eerste seizoen erg goed ontvangen werd, is er een nieuw seizoen van Star Trek: Strange New Worlds in aantocht. Het filmen is zelfs al afgerond.

Anson Mount als Captain Christopher Pike, Ethan Peck als Spock en Rebecca Romijn als Number One zullen allemaal terugkeren in seizoen 2. Ook zullen alle overige castleden terugkeren voor het nieuwe seizoen, dat nog beter en grootser belooft te worden.

Geen traditioneel verhaal
In een interview besprak Mount hoe het nieuwe seizoen nog spectaculairder zal worden: 'Ik ben echt geen conservatieve storyteller. Ik ben er helemaal voor om te zeggen: 'F- traditie, laten we het op onze eigen manier doen'. Maar ik merkte dat ik zelfs dacht: 'Echt? Kunnen we dit echt doen?'

'Star Trek kan veel dingen tegelijk zijn omdat Star Trek, zoals de beste series doen, werkt als een metaforisch platform, en als je daar helemaal in springt, kun je echt veel meer bewegingsruimte vinden dan je denkt, inclusief spelen met niet alleen verhaal, maar genre.'

Terugkeer van James T. Kirk
Waar seizoen 2 over zal gaan is nog niet bekend, maar wat we wel weten is dat het de terugkeer zal betekenen van Paul Wesley als James T. Kirk en er cross-overs zullen zijn met personages uit Star Trek: Lower Decks.

Seizoen 2 van Star Trek: Strange New Worlds zal ergens volgend jaar verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans lachen zich helemaal kapot om einde van 'She-Hulk'
Series / Nieuws

Fans lachen zich helemaal kapot om einde van 'She-Hulk'

En ze zijn meedogenloos om het kapsel van een van de nieuwe personages.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na acht wisselende afleveringen van She-Hulk: Attorney at Law verscheen afgelopen donderdag de afrondende aflevering en deze werd sterk ontvangen. Hieronder SPOILERS!!



In de laatste aflevering ging Jennifer Walters alias She-Hulk van actrice Tatiana Maslany volledig door de vierde muur. Ze stapte de "echte" wereld in om controle te krijgen over haar eigen serie en leven. Maar dat was niet de grootste verrassing.

Helemaal aan het einde de aflevering keerde Bruce Banner alias Smart Hulk (Mark Ruffalo) terug uit de ruimte. Hij was naar Sakaar gegaan, de planeet uit Thor: Ragnarok. Hij keerde terug met zijn zoon Skaar.

Skaar in MCU te zien
De motion-capture werd geleverd door Wil Deusner en we gaan de drie Hulken waarschijnlijk terugzien in een serie of film die is gebaseerd op de comics World War Hulk en/of Planet Hulk.

Dat idee vinden de meeste fans vast helemaal geweldig. Minder blij zijn ze met het uiterlijk van Skaar. Zijn haar wordt namelijk sceptisch ontvangen, en dat leidt tot uiteenlopende reacties op Twitter, met flink wat smile'tjes.










Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Dahmer' ook in Nederland verslagen door andere gruwelserie
Series / Nieuws

'Dahmer' ook in Nederland verslagen door andere gruwelserie

'Dahmer' is na lange tijd van de troon gestoten door een andere enge serie die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Nadat de serie Dahmer na zijn release vrijwel permanent op nummer 1 heeft gestaan in de Netflix serie top 10, is deze nu van de troon gestoten. De nieuwe serie The Watcher heeft deze plek overgenomen.

Dahmer is enorm succesvol en staat zelfs op de tweede plek van meest bekeken Engelstalige Netflix Originals ooit. Toch heeft The Watcher de serie nu ingehaald in de Netflix serie top 10. In Amerika was dit zelfs al één dag na de release van de serie, in Nederland duurde het een paar dagen langer.

Grote successen voor Ryan Murphy
Dahmer's creator Ryan Murphy hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken, want ook de nieuwe nummer 1 The Watcher is een serie van hem. Beide series zijn gebaseerd op angstaanjagende waargebeurde verhalen.

The Watcher gaat over een familie die in hun droomhuis gaat wonen, maar al snel geteisterd wordt door anonieme dreigbrieven. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen uit 2014. Onder andere Naomi Watts en Jennifer Coolidge zijn te zien in de serie.

Dahmer en The Watcher zijn te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix trekt een lange neus naar Disney+
Films / Nieuws

Netflix trekt een lange neus naar Disney+

De ene Pinocchio is de andere Pinocchio niet blijkt uit de ontvangst.

Eerder dit jaar verscheen op Disney+ de grote sprookjesfilm Pinocchio van regisseur Robert Zemeckis en met Tom Hanks. Netflix brengt later dit jaar ook een Pinocchio-film uit. Deze komt van Guillermo del Toro.

Het zijn duidelijk compleet verschillende films. De Disney+-film is een verfilming van Disney's animatiefilm uit 1940 en de versie van Netflix is een stop motion-film en duidelijk grimmiger. De ontvangst van de films is ook behoorlijk verschillend.

Twee keer Pinocchio in 2022
Pinocchio met Hanks werd erg zwak ontvangen door de critici. De film staat op slechts 26 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Ook het publiek vond de film zwak, gezien de 30 procent als Audience Score.

Je ziet deze Pinocchio hier op Disney+.



De betere Pinocchio
Guillermo del Toro's Pinocchio heeft wel een sterk ontvangst. Sinds de officiële première tijdens het BFI London Film Festival op 15 oktober verschijnen er heel wat goede reacties online. Op het moment van schrijven staat deze versie op de volle 100 procent op de Tomatometer.

Je ziet deze Pinocchio hier op Netflix.



Ondanks dat er nog maar weinig recensies zijn verzameld van de Netflix-film en deze pas ergens in november beperkt voor het publiek in de bioscopen verschijnt - en 9 december op Netflix - mag duidelijk zijn dat Netflix een veel betere film heeft opgeleverd dan Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice grapt over lot van Eleven in 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Actrice grapt over lot van Eleven in 'Stranger Things'

'Stranger Things'-actrice Millie Bobby Brown onthult op welke bizarre manier zij wil dat de serie eindigt.

Het vijfde seizoen van Stranger Things is naar verwachting ook meteen het allerlaatste seizoen van de show.

Voor het zo ver is moeten wel nog even geduld hebben, want dat seizoen komt waarschijnlijk pas in 2024 uit.

Het einde
Er wordt veel gespeculeerd over hoe de show gaat eindigen, en veel castleden hebben zo hun eigen ideeën.

Zo zei Maya Hawke - die Robin Buckley speelt - onlangs in een interview dat ze het niet erg zou vinden als haar personage zou overlijden.

Millie Bobby Brown (Eleven) gaf in een interview met Total Film ook enkele suggesties voor het einde van Stranger Things.

Musical
Haar idee voor het einde? "Ik denk dat het moet zijn zoals het einde van It's always Sunny in Philadelphia. Heb je die musicalaflevering gezien? Zo moet zo eindigen: met een muzikale aflevering", vertelt ze aan Total Film.

Ook vindt Brown dat er wel wat meer karakters dood mogen. In een eerder interview noemde ze de makers van Stranger Things - Matt Duffer en Ross Duffer - gevoelig, omdat ze niet meer personages hebben vermoord. "Zoals in Game of Thrones", zei ze toen.

Het vierde seizoen van Stranger Things stream je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sylvester Stallone speelt keiharde maffiabaas in 'Tulsa King'
Series / Trailer

Sylvester Stallone speelt keiharde maffiabaas in 'Tulsa King'

Sylvester Stallone kruipt opnieuw in de huid van een bikkelhard karakter voor een nieuwe serie van Paramount+.

Sylvester Stallone kruipt voor een nieuwe Paramount+-serie dit keer niet in de huid van een bokser, maar in die van een keiharde maffiabaas.

De streamingdienst bracht zondag een nieuwe trailer uit voor Tulsa King, een nieuwe maffiaserie. Dat deed Paramount+ tijdens de wedstrijd Buffalo Bills vs. Kansas City Chiefs

Tulsa King
Het drama komt van de hand van scenarioschrijver Taylor Sheridan en volgt de New Yorkse maffia-capo Dwight 'The General' Manfredi (Sylvester Stallone).

Hij is net vrijgelaten uit de gevangenis en wil een "‹"‹winkel op te zetten in Tulsa, Oklahoma. Langzaam bouwt. hij een "‹"‹nieuwe crew op uit een groep vreemde snuiters en bouwt hij zo opnieuw een crimineel imperium op.

Naast Stallone spelen in de serie ook Andrea Savage, Martin Starr, Jay Will, Max Casella, Domenick Lombardozzi, Vincent Piazza, A.C. Peterson, Garrett Hedlund en Dana Delany.

Tulsa King stream je vanaf zondag 13 november op Paramount+. Bekijk hieronder alvast de trailer





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verregaand staaltje Method Acting in 'The Walking Dead': acteurs spraken elkaar seizoen lang niet!
Series / Nieuws

Verregaand staaltje Method Acting in 'The Walking Dead': acteurs spraken elkaar seizoen lang niet!

Elkaar niet spreken om op het scherm zo haatdragend mogelijk over te komen.

Method Acting is een bekend fenomeen in de acteurswereld. Zo ook in 'The Walking Dead'. Lauren Cohan (Maggie) paste deze methode toe ten opzichte van haar mede-acteur Jeffrey Dean Morgan (Negan).

In de serie is Maggie een intelligente en dappere vrouw, die is toegewijd aan haar gezin en vrienden. Negan is daarentegen een typische schurk die ook nog eens verantwoordelijk is voor de moord op Maggie's man. Deze karakters zijn in de serie uiteraard geen vrienden van elkaar.

Lauren Cohen haatte Jeffrey Dean Morgan
Lauren onthulde in een interview dat Maggie Negan in seizoen 7 het hele seizoen lang moest haten. Cohan weigerde dat hele opnameseizoen ook met Morgan te praten en gaf hem hooguit alleen een knikje gaf als ze langsliep.

Op deze manier hoopte zij ook in de serie goed aan de kijker thuis over te brengen hoe diep haar aversie jegens Negan zat.

Is dat voldoende gelukt? Kijk The Walking Dead op Netflix.

Rick Grimes uit 'The Walking Dead' krijgt eindelijk zijn verdiende wraak

Groots plannen voor een 'The Walking Dead Universe'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lugubere gewoonte cast 'The Walking Dead': doodsdiners
Series / Nieuws

Lugubere gewoonte cast 'The Walking Dead': doodsdiners

Elk sterfgeval weer een etentje door 'The Walking Dead'-cast.

The Walking Dead is een post-apocalytptische zombie-horrorserie waarbij niemand veilig is voor de dood. Elke aflevering bestaat de kans dat een favoriet personage het loodje legt. Ook de acteurs van de serie dienen elk sterfgeval van hun mede-acteurs natuurlijk een plekje te geven.

The Walking Dead is momenteel bezig met haar elfde en laatste seizoen en heeft de nodige geliefde en minder geliefde personages zien komen en gaan. Er zijn in de serie zoveel karakters en acteurs gesneuveld dat de cast besloot deze sterfgevallen te vieren.

Doodsdiners
Op een gegeven moment werd het voor de cast een ritueel om elke 'dood' te vieren met een diner. Bij deze diners werden alle castleden van de show, inclusief de eerder 'overledenen' uitgenodigd om de dood van een personage te vieren.

Risico op spoilers
De doodsdiners werden op een gegeven moment een risico. Naarmate de serie populairder werd, werd het steeds moeilijker te verbergen wie er zou komen te overlijden.

De doodsdiners, die in principe altijd bij het 'dode' castlid thuis werden gehouden, werden ingestoken als verjaardagsfeestjes om te voorkomen dat iets vroegtijdig uit zou lekken.

Benieuwd bij wie het volgende doodsdiner wordt gehouden? Kijk de serie op: Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-makers leggen uit hoe het oude Valyria wordt gemaakt
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-makers leggen uit hoe het oude Valyria wordt gemaakt

In nieuwe beelden wordt uitgelegd hoe de maquette van koning Viserys gemaakt wordt.

In House of the Dragon wordt koning Viserys Targaryen beschouwd als een relatief milde heerser. De patriarch, gespeeld door acteur Paddy Considine, wordt vaak gezien spelend met zijn maquette van Oud Valyria. In nieuwe beelden wordt uitgelegd hoe dit allemaal tot stand is gekomen.

Doch Viserys een progressieve koning is verlangt hij nog vaak naar de glorietijden van het oude Valyria. Het is niet een koning die de strijd wil aangaan, noch op de draken wilt rijden. Hij is meer een koning van intellect en strategie. Hij weet oude teksten en landkaarten te raadplegen om het monnikenwerk van het oude Valyria te recreëren.

Veel 3d printen en veel handwerk
In nieuwe beelden van achter de schermen komen de mensen aan het woord die verantwoordelijk zijn voor deze indrukwekkende maquette die uit meer dan 200 verschillende miniaturen bestaat.

Veel van de stukken uit de maquette komen uit een 3D-printer en zijn in een periode van twee maanden gebouwd. Sommige stukken deden er maar liefst 24 uur over om gemaakt te worden en de wat kleinere gebouwen werden met de hand gemaakt. Meer hierover is in onderstaande video te zien.

Kijk elke week een nieuwe aflevering van House of the Dragon op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.