Schaduwzijde van WK in Qatar blootgelegd door Danny Ghosen in serie

Meer dan 6500 Nepalezen zouden zijn overleden in Qatar tijdens de bouw van de voetbalstadions.

Mitchell van Vuren, 19-10-2022 06:00

Vele voetbalfanaten kijken reikhalzend uit naar het WK, dat op 20 november zal aftrappen. Maar in de aanloop naar dit sportfestijn komt Danny Ghosen met een grimmige keerzijde van het WK in Qatar. Vanaf 25 oktober komt zijn documentaireserie In de schaduw van het WK erover uit bij de VPRO.
Danny Ghosen, ooit bekend geworden als verslaggever bij PowNed, heeft de laatste jaren een andere kant van zichzelf laten zien met het sociaal betrokken programma Danny's Wereld. Gemarginaliseerde mensen uit de Nederlandse maatschappij, die zich ongehoord voelen, komen in het VPRO-programma aan het woord en maken hun verhaal kenbaar bij een breed publiek. Nu doet Danny hetzelfde, maar dan in de context van de WK voetbal in Qatar.

In het land gaat het er namelijk niet altijd even netjes aan toe, zo blijkt uit Danny's onderzoek. Hij bezoekt in de serie onder andere Nepal, waar dagelijks nog lijkkisten arriveren op het vliegveld van overleden gastarbeiders. Meer dan 6500 van hen zouden zijn overleden gedurende de bouw van de nodige stadions.

In de schaduw van het WK
In drie korte afleveringen en één lange documentaire stelt Danny kritische vragen bij de omstandigheden in Qatar, waarin het Wereldkampioenschap moet worden gespeeld. Moeten we er eigenlijk überhaupt wel mee akkoord gaan en het Nederlandse team uitsturen? En wat vindt het team er zelf van?

Bekijk de reacties van het Nederlandse team op de vragen van Danny zelf hieronder! Vanaf 25 oktober zal de eerste aflevering verschijnen op NPO2 om 21.05.


Bron: VPRO

Lees meer over: danny ghosen, in de schaduw van het wk, vpro, npo, npo2, wk voetbal, qatar

Populair nieuws