Netflix moest verplicht aanpassingen maken aan verhaal van 'The Watcher'

Verhaal 'The Watcher' werd verplicht aangepast

Netflix mocht pas beginnen filmen als het voldeed aan twee belangrijke voorwaarden...

Geoffrey Ketels, 20 oktober 2022 14:47

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er is al behoorlijk wat inkt gevloeid over de nieuwe succesreeks van Netflix, namelijk The Watcher. Het kunnen produceren van deze reeks heeft duidelijk niet alleen heel wat geld, maar ook behoorlijk veel moeite gekost. Zo moest Netflix verplicht aanpassingen maken aan het waargebeurde verhaal.
Dat The Watcher de moeite en inspanningen waard was is ondertussen wel gebleken. Ze is dan ook niet voor niets de best bekeken serie op Netflix van het moment. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van Nora en Dean Bannock die hun intrek nemen in hun droomhuis. Die droom verandert echter al zeer snel in een nachtmerrie.

Aanpassingen
Hoeveel de familie Bannock in werkelijkheid ontving voor de rechten van hun verhaal is niet bekend. Verschillende geruchten wijzen in de richting van een bedrag van zo'n slordige 10 miljoen Amerikaanse dollar.

Wie de rechten op het verhaal wist te bemachtigen moest wel voldoen aan twee verzoeken van de echte familie. In eerste instantie mochten hun echte namen niet worden gebruikt. De echte familienaam van het gezin is dan ook niet Bannock. Bovendien mochten de personages ook niet gelijken op de echte familieleden.

Om een duidelijk verschil te creëren kozen de makers er eveneens voor om geen drie kinderen deel uit te laten maken van het gezin (zoals in het echt het geval is), maar slechts twee.

Belangrijk om weten is wel dat de brieven die werden ontvangen echt zijn. De inhoud ervan is dus één op één overgenomen van de echte brieven. Heb je The Watcher nog niet gezien? Dat is uiteraard nu mogelijk op omschrijvingNetflix!

Lees meer over: The Watcher, serie, series, Netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws