Wil je meer 'Dahmer' zien? Kijk dan deze misdaadserie op Netflix

Voor wie na het kijken van 'Dahmer' geïnteresseerd is in meer verhalen over waargebeurde misdaad, is 'Mindhunter' zeker een aanrader.

Nina Beerendonk, 20-10-2022 15:21

Na het ongelofelijke succes van de Netflix-serie Dahmer zijn veel mensen op zoek naar vergelijkbare series over waargebeurde misdaad. Gelukkig zijn er nog een hoop andere misdaadseries op Netflix, waaronder Mindhunter.
Dahmer heeft enorm hoge kijkcijfers gehaald, waardoor series over misdrijven nu populairder lijken dan ooit tevoren. Waar Dahmer zich focust op de daden van één seriemoordenaar, komen er in Mindhunter een hele hoop aan bod.

Het brein van een seriemoordenaar
De serie Mindhunter liep van 2017 tot 2019 en gaat over twee FBI-agenten die onderzoek doen naar seriemoordenaars. Ze willen zo goed mogelijk proberen hun brein te begrijpen om deze kennis toe te passen op lopende zaken, om deze hopelijk op te lossen.

Het eerste seizoen speelt zich eind jaren 70 af, toen de criminele psychologie nog in de kinderschoenen stond. Onder andere seriemoordenaar Edmund Kemper komt voor in dit seizoen, gespeeld door Cameron Britton. Hij vermoordde tien mensen, waaronder een meisje van 15 en zijn eigen moeder.

Derde seizoen in aantocht?
In het tweede seizoen zien we onder andere Oliver Cooper als seriemoordenaar David Berkowitz (of wel Son of Sam), die in de jaren 70 acht mensen doodschoot in New York. Ook sekteleider Charles Manson komt voor in dit seizoen.

Of er een derde seizoen aankomt is nog niet helemaal duidelijk. Executive producer David Fincher zegt geïnteresseerd te zijn in het maken van meer seizoenen, maar er zijn nog geen plannen voor de nabije toekomst.

Seizoen 1 en 2 van Mindhunter zijn te bekijken op
Netflix.
Bron: Netflix

Lees meer over: Dahmer, Mindhunter, David Fincher, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix