search
Zo zou 'Mindhunter' seizoen 3 eruit hebben gezien
Series / Nieuws

Zo zou 'Mindhunter' seizoen 3 eruit hebben gezien

Een van de regisseurs van de serie doet een boekje open over de plannen voor seizoen 3.

Hoewel het derde seizoen van David Finchers misdaadserie Mindhunter er nooit meer lijkt te komen, hebben een aantal betrokkenen zich uitgelaten over wat we hadden kunnen verwachten van een nieuwe reeks.

De serie, die gaat over een groep FBI-agenten die zich specialiseren in het profileren van seriemoordenaars, werd gerund door Fincher, die ook 7 van de 19 afleveringen regisseerde.

Op naar Hollywood
Andrew Dominik, regisseur van o.a. Killing Them Softly en The Assassination of Jesse James én twee afleveringen van Mindhunter sprak onlangs met Collider over wat we van het derde seizoen hadden kunnen verwachten:

"In het derde seizoen hadden we de twee hoofdpersonages naar Hollywood laten afreizen. En een van hen zou de richting van Jonathan Demme opgaan en de andere die van Michael Mann. Het zou gaan over hoe het profileren van seriemoordenaars het publiek en de tijdgeest bereikt. Dat was nu echt het seizoen waar iedereen op had gewacht. Dat ze uit de kelder kwamen en écht aan het werk gingen."

De verwijzing naar Demme en Mann is niet helemaal duidelijk, maar dit zijn toevallig wel de regisseurs van respectievelijk Silence of the Lambs en Manhunter, twee van de bekendste films waarin misdaden centraal staan die sterk leken op echte FBI-zaken en -technieken.

De eerste twee seizoenen van Mindhunter zijn nu te streamen via Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen