search
Intense misdaadserie stormt Netflix Top 10 binnen
Series / Netflix Kijktip

Intense misdaadserie stormt Netflix Top 10 binnen

Een opgeloste moord dwingt een gekwelde man niet langer te vluchten en de dader op te sporen.

De misdaadserie Acquitted, of Frikjent in het Noors, klinkt misschien nog niet zo bekend in de oren, maar deze sterke misdaadserie heeft zich sinds deze week de Netflix Top 10 in gewerkt. De moeilijke jeugd van zakenman Aksel wordt opgerakeld, waarin hij werd veroordeeld en vrijgesproken van de moord op een schoolvriendin. Tijd om de oude zaak te heropenen en de ware dader te vinden!

Het eerste seizoen van Acquitted kwam uit in 2015 en werd al eerder in Nederland uitgezonden door Film1 Action en Netflix. Het tweede seizoen kwam uit in 2016 en is nu gelukkig ook te zien op Netflix. Ook kwamen de DVD's uit op Blu-Ray.

Nu heeft het eerste seizoen van de serie zich de Nederlandse Netflix Top 10 in gewerkt, en misschien dat seizoen 2 later ook zal volgen?

Synopsis van Acquitted
Aksel Borgen leeft al jaren in Azië, maar wordt plots teruggeroepen naar zijn geboortedorp in Noorwegen. Daar werd hij op 18-jarige leeftijd vrijgesproken van de moord op zijn vriendin Karine.

Het misdrijf bleef onopgelost, en Aksel keert twintig jaar later terug om het noodlijdende energiebedrijf, dat het hart van zijn thuisstad vormt, te redden van faillissement. Zijn wonden zijn echter nooit geheeld, en hij grijpt de kans met beide handen aan om de dader op te sporen van het oude misdrijf.

Bekijk de serie nu bij Netflix, of bekijk eerst de trailer van seizoen 1 hieronder!





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen