search
Dvd-recensie: Acquitted seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: Acquitted seizoen 2

Weer een prima, maar lege uitgave van Lumière.

Bedenkers: Anna Bache-Wiig, Siv Rajendram Eliassen | Cast: Nicolai Cleve Borch (Aksel Borgen), Lena Endre (Eva Hansteen), Anne Marit Jacobsen (Mai-Britt Nilsen), Ellen Dorrit Petersen (Inger Moen Hansteen), Henrik Rafaelsen (Lars Hansteen) | Jaren: 2015 - heden | Zender: TV2

Het succes van het eerste seizoen van de Noorse serie Frikjent - ofwel Acquitted, gaf alle aanleiding voor een vervolg. In het thuisland had de show bij elke aflevering een marktaandeel van maar liefst veertig procent. Dat vervolg is nu in Nederland uitgebracht op Dvd en wij mochten die uitgave recenseren.

In dit tweede seizoen wordt Aksel opnieuw geconfronteerd met zijn verleden en de moord op zijn jeugdliefde Karine. William overleeft zijn zelfmoordpoging en ontkent de moordpoging op zijn eigen dochter. Maar Aksel is geobsedeerd met de missie om hem op te sluiten in de gevangenis en gaat dus tot het uiterste voor gerechtigheid. Zal de waarheid nu wel aan het licht komen?

Waar het eerste seizoen al een prima 7,8 scoorde op IMDb, doet de serie het ook na het tweede seizoen gewoon goed. Op die site heeft de serie nu namelijk gemiddeld een 7,6.



Dvd: Acquitted seizoen 2 | Duur: 8 x 45 minuten | Release: maart 2017 | Video: 16:9 | Audio: Noors Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 5-407003-480801 | Met dank aan: Lumière

Kregen we eerder de Blu-ray van het eerste seizoen aangeleverd hebben we van dit tweede seizoen de Dvd opgestuurd gekregen. Kort zoeken op het internet laat zien dat er geen Blu-ray uitgave bestaat van dit nieuwe seizoen hier in Nederland. Erg is dat niet. De serie ziet e weer prima uit namelijk, met twee op elkaar geklikte schijven in een dubbeldikke Dvd-hoes.

Beeld & Audio
Acquitted ziet er ook in dit tweede seizoen prima uit. Net als bij andere Scandinavische series ziet het geheel er behoorlijk sfeervol uit. Wat het beeld betreft, is er weinig speciaals te zien en ziet het er degelijk uit. Met de audio is verder niets mis, vooral wat betreft het dialoog is er aandacht besteed. De serie laat zich dus prima aanhoren en heeft een paar stukken met de nodige muzikale ondersteuning. Waar er actie is, komt dat ook goed uit de luidsprekers.

Extra's
We merkten het al bij het eerste seizoen op en herhalen het nog maar eens: het is jammer dat er geen extra's toegevoegd zijn. We hadden zelf wel wat leuke dingen kunnen bedenken, zoals een mini-docu waarin de makers over hun inspiratiebronnen vertelden.

Toekomst
Aangezien ook het tweede seizoen van Acquitted succesvol was, kan er vanuit gegaan worden dat men kijkt naar de mogelijkheid van een derde seizoen. Een bevestiging daarvan is nog niet binnen.

Aanbevolen artikelen