HBO reageert op lekken laatste aflevering 'House of the Dragon'

HBO boos om lekken 'House of the Dragon' finale

Lek finale 'House of the Dragon' niet de eerste keer

Daan Kusen, 23 oktober 2022 12:54

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Nu het eerste seizoen van House of the Dragon zijn finale nadert wil natuurlijk iedereen weten hoe de strijd tussen prinses Rhaenyra en koningin Alicent af gaat lopen.
Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden hadden fans de kans om de aflevering eerder te bekijken; de aflevering lekte eerder deze week online - en HBO is niet blij!

Statement
Omdat de aflevering door sommige fans al snel gedownload werd van illegale torrent sites, moest HBO noodgedwongen met een statement komen:

We zijn ons er van bewust dat de tiende aflevering van House of the Dragon op illegale torrent-sites is geplaatst. [...] We zijn teleurgesteld dat deze onwettige actie de kijkervaring voor trouwe fans heeft verstoord.

Ook zegt HBO dat het lek vermoedelijk van een partner uit de EMEA-regio komt. Dat wil zeggen: Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "HBO houdt alle illegale kopieën agressief in de gaten en haalt ze van het internet."

Niet de eerste keer
Lekken zijn bij HBO helaas niets nieuws. Zeker wanneer het gaat om de Game of Thrones franchise. Zo lekten de eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen en stond, een paar jaar later, het hele plot van seizoen zeven op Reddit.

Het lekken van de finale van House of the Dragon is gelukkig maar een klein vergrijp vergeleken met eerdere lekken. Zolang HBO niet precies kan zeggen waar het vandaan komt, is de kans groot dat dit lek niet het laatste zal zijn.

De finale van House of the Dragon staat maandag op HBO Max.
Bron: Movieweb

Lees meer over: house of the dragon, hbo, spoilers, leak, game of thrones, matt smith, eve best, emma darcy, rhaenyra targaryen, daemon targaryen, alicent hightower, olivia cooke, george rr martin, statement, lek, hbo max

Populair nieuws