search
'House of the Dragon' zet fout in 'Games of Thrones' seizoen 8 recht
Series / Nieuws

'House of the Dragon' zet fout in 'Games of Thrones' seizoen 8 recht

House of the Dragon heeft een fout gecorrigeerd die in Game of Thrones seizoen 8 is gemaakt.

Het laatste seizoen van Game of Thrones deed een hoop fout - daar zijn de meesten het wel over eens - maar House of the Dragon lijkt van de fouten van zijn voorganger geleerd te hebben. Deze fout corrigeert de prequel in de nieuwste aflevering. Spoilers!

Een van de meest controversiƫle Game of Thrones-afleveringen is seizoen 8 aflevering 5, 'The Bells'. Hierin zien Daenerys King's Landing grotendeels verbranden, simpelweg omdat ze boos werd na het afgaan van de bellen in de stad.

Betekenis van de bellen in House of the Dragon
In aflevering 5 'The Bells' werden we verteld dat het rinkelen van de stadsbellen zou betekenen dat ze zich overgeven. Tyrion vertelde dit meermaals aan Daenerys, maar het was een verwarrende uitspraak.

In de geschiedenis van Game of Thrones en de boekenserie waarop het gebaseerd is, is dit namelijk zeker niet het geval. Zo rinkelen de bellen als een stad aangevallen wordt, ja - maar niet omdat ze zich overgeven. Ze bereiden zich dan voor op de verdediging.

Ook rinkelen de bellen als een koning is overleden. En dit is waar House of the Dragon in het spel komt. In aflevering 8 van het eerste seizoen zagen we koning Viserys Targaryen sterven, met alle gevolgen van dien. De bellen worden aan het begin van aflevering 9 echter nog niet meteen gerinkeld, want het feit dat de koning dood is moet geheim blijven.

Later in de aflevering horen we echter regelmatig de bellen rinkelen, wanneer het raadgeving van de koning besloten heeft wie hem op moet volgen en van plan is Aegon op de troon te zetten.

Op deze manier corrigeert House of the Dragon een fout die Game of Thrones seizoen 8 maakte. Bekijk het eerste seizoen van de prequel nu op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen