search

Ons nieuws van zondag 23 oktober 2022

'House of the Dragon' seizoen 2 gaat meer lijken op 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'House of the Dragon' seizoen 2 gaat meer lijken op 'Game of Thrones'

'House of the Dragon' seizoen 2 krijgt meer vaart dan het eerste seizoen.

House of the Dragon heeft zeer veel kijkers. De HBO serie is tot nu toe een succes geweest, met een gemiddelde van 29 miljoen kijkers in de VS per aflevering. Her en der geven de fans wel aan het verhaal wat traag te vinden. De producent van House of Dragon geeft de kijkers wat om naar uit te kijken voor het tweede seizoen.

Het tweede seizoen is inmiddels in de maak en uitvoerend producent Ryan Condal licht toe dat het verhaal in het eerste seizoen opzettelijk werd vertraagd. Dit om ervoor te zorgen dat kijkers tijd hadden om de nieuwe personages goed te leren kennen. Nu de personages bekend zijn, zal er in seizoen 2 minder vertraging en meer actie zijn.

Wat kunnen we verwachten van seizoen 2?
Condal heeft aangegeven dat het tweede seizoen meer van de uit Game of Thrones-achtige spanning en humor bevatten.

Condal voegt eraan toe dat er in het volgende seizoen ook meer luchtige momenten zullen zijn, en zegt dat de schrijvers zullen proberen "natuurlijke paden naar momenten van lichtzinnigheid" in de serie te verwerken.

Kijk House of the Dragon op HBO Max

Waarom al die incest binnen de familie Targaryen in House of the Dragon?

'House of the Dragon-acteur deelt aandoenlijk afscheid van de hitserie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze grote Marvel-film staat vanaf volgende week zondag op Netflix
Films / Nieuws

Deze grote Marvel-film staat vanaf volgende week zondag op Netflix

De Marvel-film met Jared Leto en andere sterren is vanaf komend weekend te streamen.

Net uit de bioscoop en nu alweer op Netflix. Veel films van Sony komen al snel naar Netflix, ook sommige van Marvel. Wat op zich prettig daar de meeste Marvel-titels gelijk naar Disney+ gaan. Vanaf komende zondag kan je even uitgebreid gaan zitten voor de griezelige vampierenfilm Morbius.

Deze film is net als vele andere Marvel-titels gebaseerd op de comics van Marvel. Het gaat over de wetenschapper Michael Morbius, gespeeld door Jared Leto (Suicide Squad, Dallas Buyers Club). In de film kampt hij met een bloedziekte en probeert zichzelf te genezen. Hij weet hiervoor een middel te creëren en na het innemen hiervan ontwikkeld hij zich tot een ware vampier.

Misschien hernieuwd succes op Netflix
Naast Michael Morbius speelt Matt Smith (House of the Dragon, Dr. Who) de rol van zijn geadopteerde broer. Hij blijkt dezelfde ziekte te hebben als Michael en krijgt hetzelfde geneesmiddel toegediend waarop hij ook eigenschappen van een vampier begint te ontwikkelen.

Het is wel eens voorgekomen dat een film het niet bepaald goed doet in de bioscoop maar op Netflix veel kijkers trekt. In een eerder bericht op FilmTotaal bleek dat de film Morbius het in de bioscopen niet heel goed heeft gedaan. De marketingafdeling heeft er een hoop aan gedaan maar de bezoekers zijn niet in enorme aantallen komen kijken. Misschien dat de film het op Netflix een stuk beter zal doen.

Kijk komende zondag naar de film Morbius op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' verklaart nu tragedie in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

'Young Sheldon' verklaart nu tragedie in 'The Big Bang Theory'

De focus wordt in deze onthulling gelegd op Sheldon's zusje Missy.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In The Big Bang Theory was Sheldon Cooper een van de bekendste figuren. Young Sheldon gaat over de wetenschapper in zijn jongere jaren met de benodigde problemen in het leven. In de laatste aflevering wordt uitgelegd hoe het zusje van Sheldon met tragedie omgaat.

De spin-off Young Sheldon heeft een prominente rol voor Melissa 'Missy' Cooper, alsmede de rest van de Cooper familie. In The Big Bang Theory heeft het personage ook een aantal cameo's gehad en daarin werden al wat details gegeven over het leven van Missy, Sheldon en de rest van de familie. Zo was al bekend dat Missy nooit zo succesvol als haar broers is geworden, terwijl ze juist zo slim en gewiekst is op haar eigen manier.

Treurig verlies van mentoren
In de aflevering Blonde Ambition and the Concept of Zero vind Missy een vriendin en soort van mentor in Mandy. Dit is iets wat zij eigenlijk nooit gehad heeft daar haar oma Meemaw te oud is en haar moeder Mary te bekritiserend is. Daar het niet bekend is of Mandy met haar broer Georgie blijft is het waarschijnlijk dat deze relatie uitgaat en Missy weer een vriendin en rolmodel verliest.

Alsof dat niet genoeg was bleek in een eerder bericht dat het zeer waarschijnlijk is dat de vader van de familie George Cooper binnenkort zal komen te overlijden. Dit uit het eerder vertelde verhaallijn in The Big Bang Theory. Zo verliest Missy in deze weer een belangrijk figuur in haar leven, zeker gezien de goede band die ze met haar vader had. Uiteindelijk weet Missy wel een gelukkig leven te krijgen maar er gebeurt nog genoeg in die tussentijd.

Kijk alle afleveringen van Young Sheldon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De voorwaarde die Julia Roberts had om in 'Friends' te spelen
Series / Nieuws

De voorwaarde die Julia Roberts had om in 'Friends' te spelen

Julia Roberts stemde in met een gastrol in 'Friends', maar dit deed zij niet zonder dat er iets tegenover stond.

Friends heeft gedurende 10 seizoenen veel gaststerren gehad, waaronder de iconische Julia Roberts. Friends-acteur Matthew Perry onthult nu in zijn autobiografie wat de enige voorwaarde was voor Roberts om in de serie te verschijnen.

De rol van Julia Roberts vond redelijk vroeg in de serie plaats, namelijk in de tweedelige aflevering "The One After the Superbowl" in seizoen 2. Hierin speelt ze een oud-klasgenoot van Chandler genaamd Susie Moss.

Perry moest Roberts voor zich winnen
Matthew Perry en Julia Roberts speelden niet alleen samen in deze aflevering van Friends, maar hadden ook een relatie in het echt. In zijn autobiografie vertelt Perry dat Roberts dan ook één voorwaarde had om in de aflevering voor te komen:

'Julia had een voorstel voor de post-Super Bowl-aflevering in seizoen 2 gekregen en ze zou het alleen doen als ze in mijn verhaallijn zou zitten.' Dit was niet haar belangrijkste voorwaarde, want Perry moest haar nog voor zich winnen.

Roberts wou kwantumfysica leren
'Haar antwoord was dat als ik haar kwantumfysica voldoende zou uitleggen, ze ermee instemde om in de serie te spelen. Wauw. Allereerst heb ik een uitwisseling met de vrouw voor wie lippenstift is uitgevonden, en nu moet ik de boeken in.'

Hoewel het hem waarschijnlijk wat studeerwerk heeft gekost, lukte het Perry: 'De volgende dag stuurde ik haar een artikel over de dualiteit van golven en deeltjes en het onzekerheidsprincipe en verstrengeling, en slechts een deel ervan was metaforisch.'

Bagels als bedankje
'Julia stemde niet alleen toe om de show te doen, maar ze stuurde me ook een geschenk: bagels - heel veel bagels. Natuurlijk waarom niet? Het was Julia, verdomme Roberts.'

De 10 seizoenen van Friends zijn te zien op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'From Scratch'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'From Scratch'

Een geforceerd verhaal over een internationale romance vol clichés en stereotypen.

Regie: Nzingha Stewart, Dennie Gordon | Cast: Zoe Saldaña(Amy Wheeler), Eugenio Mastrandrea (Lino Ortolano) Roberta Rigano (Biagia Orgolano), Saad Siddiqui (Dr. Atluri), Ruby Kammer (Sloane), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 49-58 minuten | Jaar: 2022

Een Amerikaanse vrouw komt van het leven proeven in Europa en wordt verliefd op een lokale man. Klinkt als een zeer clichématig verhaal en dat blijft het ook. De makers van From Scratch hebben op geen enkele manier enige originaliteit aan dit gegeven weten toe te voegen. Sterker nog, de serie zit boordevol clichés, voorspelbare verhaallijnen en beledigende stereotypen.

Het verhaal begint als Amy in Italië aankomt om te studeren. We leren niets over het hoe en waarom hiervan of de achtergrond en motivatie van deze vrouw. Op een zeker moment geeft ze aan dat ze geen rechten meer wil studeren en kunstenares wil worden, maar omdat haar verlangen hiernaar niet in beeld wordt gebracht zal de kijker hier weinig sympathie voor kunnen opbrengen. Ook voor haar verdere keuzes in het verhaal is moeilijk begrip op te brengen, maar helaas zet deze trend zich gedurende de meeste afleveringen voort.

Al vrij snel duikt Amy op patserige gladprater Giancarlo, die alleen maar aan het verhaal lijkt te zijn toegevoegd om conflict te creëren in Amy's romance met de veel charmantere Lino. Waarom Amy aan de karakterloze Giancarlo blijft plakken wordt niet duidelijk, zoals vrouwelijke hoofdpersonages in romkoms wel vaker irritant onbegrijpelijk bij de niet-leuke man blijven omdat dat van oudsher de weg naar de wel-leuke man interessanter moet maken. From Scratch bewijst in ieder geval dat deze verteltechniek nutteloos is.

Wanneer Amy huiswaarts gaat, maakt ze zomaar een U-bocht en besluit ze dat Lino haar zielsverwant is "“ wat natuurlijk nog meer bijdraagt aan de verwarring over haar onwil een relatie met hem aan te gaan. En dan komt de volgende onbegrijpelijke keuze: Lino geeft zijn baan als kok in een vooraanstaand Italiaans restaurant op om met Amy naar de Verenigde Staten te gaan, waar zij geen werk of huis heeft. Ze moeten wonen in het kleine appartementje van zus Zora en arme Lino moet voor zijn nieuwe baan de Amerikaanse interpretatie van de Italiaanse keuken verdragen.

Het ene na het andere cliché komt voorbij. Van het beledigen van Europa tot een familieruzie tijdens Thanksgiving. Dat conflict ziet de kijker overigens van mijlenver aankomen door alle vreemde ingrediënten: het feestmaal moet per se plaatsvinden in Zora's kleine appartementje, gescheiden moeder en vader eten voor het eerst sinds twaalf jaar samen en Amy verzuimt kookgek Lino te vertellen dat met Thanksgiving traditioneel kalkoen gegeten wordt. Het lijkt of ze de problemen bewust opzoeken. Het verhaal komt hierdoor gekunsteld en onecht over en geeft geen geloofwaardige schets van de moeilijkheden van een internationale liefde.

Net zo ongeloofwaardig als de problemen is ook de oplossing: een bar waar voetbal gekeken kan worden lost alles op en de twee besluiten te trouwen! Het blijde nieuws wordt gedeeld met de familie van Lino, die tegen zijn vertrek en relatie met Amy waren. Het zal de kijker dan ook niet verbazen dat Lino's vader slecht reageert, ook al verbaast het de twee geliefden vreemd genoeg wel. Of misschien is de kijker inmiddels gewend aan de onbegrijpelijke gebeurtenissen.

Het lijkt of de kijker de enige is die nog zit op te letten bij dit verhaal dat nergens op slaat en nergens over gaat. En dan moet het grootste cliché nog komen, want "“ spoiler! "“ haar grote liefde wordt ziek en gaat dood! Hoewel we dat natuurlijk al konden opmaken uit de allereerste scène, waarin Amy staat te huilen bij Lino's dagboek... De mooie Italiaanse muziek is het enige wat de moeite waard is; verder is het verhaal nietszeggend en niet verrassend. De titel From Scratch betekent iets als 'met niets gemaakt', en dat is precies wat deze serie is: niets.

★☆☆☆☆

From Scratch is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Frustratie van Jenna Ortega in de nieuwe Netflix-serie 'Wednesday'
Series / Nieuws

Frustratie van Jenna Ortega in de nieuwe Netflix-serie 'Wednesday'

Aanwijzingen van regisseur zorgden voor frustratie bij Jenna Ortega op set 'Wednesday'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Wednesday verschijnt over precies een maand op Netflix en dat betekent dat de cast en crew zich opmaken voor de pers tour. Zo ook actrice Jenna Ortega.

Jenna Ortega (Scream, The Fallout) speelt Wednesday Addams in Tim Burton's tv serie rondom haar personage. The Addams Family is geen onbekend terrein voor de regisseur, die bekend staat om zijn duistere (animatie) films.

Frustraties
Maar werken met de bekende regisseur is niet altijd even leuk, laat Jenna Ortega weten in een interview met Interview Magazine.

"Het voelde alsof iedereen andere dingen van haar (Wednesday, red) wilde. Ik weet nog dat Tim (Burton) wilde dat ze totaal geen expressie of emotie zou tonen, terwijl andere regisseurs just aanwijzingen gaven wanneer Wednesday emotie moest tonen," vertelt de actrice.

"Er waren nog nooit zoveel koks in de keuken. Ik was helemaal verloren en verward. Normaal heb ik geen probleem om iets te zeggen, maar als je er in zit... Ik herinner me vooral verslagen te voelen na die eerste maand."

Zorgelijke opmerkingen
Jenna Ortega's uitspraken zijn zorgelijk voor de serie. Een hoeveelheid aan afwijkende meningen en aanwijzingen zou kunnen betekenen dat de toon van de serie en de personages alle kanten op kan schieten en dus niet erg vast is.
Toch prees Ortega Tim Burton voor het meewerken, aandachtig luisteren en zorgen dat haar stem wel gehoord werd.


De eerste aflevering van Wednesday zal op 23 november op Netflix verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'The Rings of Power' had eigenlijk grote hint naar 'The Lord of the Rings'
Series / Nieuws

'The Rings of Power' had eigenlijk grote hint naar 'The Lord of the Rings'

De sound editor Damian Del Borrello van 'The Rings of Power' onthult dat er eigenlijk een grote hint was naar 'The Lord of the Rings'-films.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: Rings of Power is afgesloten met een epische finale. Fans kregen antwoord op belangrijke vragen en er zijn stiekeme hints gegeven over de identiteit van The Stranger.

In de serie waren de drie ringen te zien die met hulp van bezwering te horen was van The Stranger.

Er is uiteindelijk een andere zin gebruikt. Sound editor Damian Del Borrello vertelt wat er is gebeurd met deze scène tijdens een interview met /Film.

Een hint naar The Lord of The Rings-films
In het interview zegt Del Borrello: "Dus je hoort een soort gefluister en dat is, denk ik, conceptueel gezien onze versie van de Ring".

Hij vervolgt het interview met: "Je weet wel, zoals in de originele films wanneer ze de Ring omdoen en ze de onzichtbare wereld ingaan en ze de stem van Sauron horen praten door de Ring".

De grote vraag voor de serie was toen hoe dat zou klinken zonder ring. Ze werkten samen met de dialect coach om zo die ene juiste zin te kiezen.

Kijk hier Rings Of Power



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze sterk ontvangen serie op Netflix werd al na 1 seizoen gecanceld
Series / Featured

Deze sterk ontvangen serie op Netflix werd al na 1 seizoen gecanceld

The Irregulars verscheen in 2021 maar werd na slechts één seizoen gestopt door de streamer.

Netflix heeft al heel wat originele series online gezet, maar niet iedere serie weet voldoende te presteren om ook te worden vernieuwd voor een tweede seizoen. In 2021 was het al snel einde oefening voor de serie The Irregulars.

Deze bovennatuurlijke tienerserie is gebaseerd op het werk van Sir Arthur Conan Doyle. Voorafgaand aan de release werd de serie geprezen om zijn spannende plot en briljante jonge cast.

Maar de productiekosten tegenover het aantal kijkers hebben er waarschijnlijk toe geleid dat Netflix de serie heeft gecanceld.

The Irregulars gecanceld na één seizoen
In de serie ontmoeten we een groep tieners die in de straten van Victoriaans Londen wonen. Ze staan bekend als de Irregulars en werken voor John Watson (Royce Pierreson) om een toenemend aantal bovennatuurlijke misdaden op te lossen. En dan gaan ze ook nog op zoek naar Sherlock Holmes.

Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de serie op een prima 80 procent na 40 recensies. Het publiek was minder tevreden, gezien de 53 procent als audience score.

Het eerste en enige seizoen van The Irregulars verscheen op 26 maart 2021 op Netflix en heeft acht afleveringen. Bekijk de serie nu hier op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actrice weigerde rol in 'American Horror Story' en baalt nu als een stekker
Series / Nieuws

Deze actrice weigerde rol in 'American Horror Story' en baalt nu als een stekker

Ryan Murphy wilde al heel lang samenwerken met deze actrice, maar zij weigerde een rol in 'American Horror Story'.

Regisseur Ryan Murphy heeft de laatste tijd niet stil gezeten. Zijn miniserie The Watcher is nu te zien en American Horror Story is alweer bezig met het 11e seizoen.

In The Watcher spelen Naomi Watts, Bobby Cannavale, Jennifer Coolidge, Margo Martindale en Mia Farrow de hoofdrollen. Samen brengen ze het verhaal van The Watcher tot leven.

Ryan Murphy onthulde dat hij één van deze acteurs graag een rol had willen geven in American Horror Story. Al vanaf 2010 is hij aan het proberen om met deze acteur of actrice samen te werken.

Een speciale rol
Toen Murphy de pilot van American Horror Story schreef, schreef hij namelijk speciaal een deel voor Mia Farrow. Farrow wilde toen echter niet werken en ze weigerde de rol.

In Netflix' video In conversation: Ryan Murphy Talks with the Women of the Watcher vertelde ze dat ze er heel erg spijt van heeft dat ze nee gezegd heeft.

Ze zei: "Het spijt me echt dat ik dat niet heb gedaan. Ik heb er spijt van gehad. Ja, ik heb er spijt van dat ik het niet heb gedaan".

Kijk hier American Horror Story.

Kijk hier The Watcher.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO reageert op lekken laatste aflevering 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

HBO reageert op lekken laatste aflevering 'House of the Dragon'

Lek finale 'House of the Dragon' niet de eerste keer

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu het eerste seizoen van House of the Dragon zijn finale nadert wil natuurlijk iedereen weten hoe de strijd tussen prinses Rhaenyra en koningin Alicent af gaat lopen.

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden hadden fans de kans om de aflevering eerder te bekijken; de aflevering lekte eerder deze week online - en HBO is niet blij!

Statement
Omdat de aflevering door sommige fans al snel gedownload werd van illegale torrent sites, moest HBO noodgedwongen met een statement komen:

We zijn ons er van bewust dat de tiende aflevering van House of the Dragon op illegale torrent-sites is geplaatst. [...] We zijn teleurgesteld dat deze onwettige actie de kijkervaring voor trouwe fans heeft verstoord.

Ook zegt HBO dat het lek vermoedelijk van een partner uit de EMEA-regio komt. Dat wil zeggen: Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "HBO houdt alle illegale kopieën agressief in de gaten en haalt ze van het internet."

Niet de eerste keer
Lekken zijn bij HBO helaas niets nieuws. Zeker wanneer het gaat om de Game of Thrones franchise. Zo lekten de eerste vier afleveringen van het vijfde seizoen en stond, een paar jaar later, het hele plot van seizoen zeven op Reddit.

Het lekken van de finale van House of the Dragon is gelukkig maar een klein vergrijp vergeleken met eerdere lekken. Zolang HBO niet precies kan zeggen waar het vandaan komt, is de kans groot dat dit lek niet het laatste zal zijn.

De finale van House of the Dragon staat maandag op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batman'-acteur kreeg dik betaald voor aandeel in HBO-film 'Batgirl'
Films / Nieuws

'Batman'-acteur kreeg dik betaald voor aandeel in HBO-film 'Batgirl'

Batgirl gaat nooit het daglicht zien, maar Michael Keaton zal er niet echt wakker van liggen.

Via een nieuw verslag over betalingen aan Marvel- en DC-acteurs is onthuld dat Batman-acteur Michael Keaton 2 miljoen dollar betaald kreeg voor zijn aandeel in de geschrapte HBO Max-film Batgirl van Warner Bros. Discovery.

Volgens The Hollywood Reporter werkte Keaton één week mee aan de film en wordt zijn rol een 'aangezette cameo' genoemd. Het totale budget van de door Warner Bros. afgeschreven film was 90 miljoen dollar.

Een geplaagde terugkeer
Het is nu maar de vraag wanneer we Keaton voor het eerst weer terug gaan zien als Batman. Batgirl zal waarschijnlijk nooit het daglicht zien.

Keatons opwachting in Aquaman and the Lost Kingdom is naar verluidt uit de film gesneden.

Meest aannemelijke is dat we Keatons Batman terug gaan in The Flash, waarin het personage een aanzienlijk aandeel heeft. Die film, waarin de geplaagde Ezra Miller de hoofdrol speelt, moet in juni 2023 in de bioscopen verschijnen. We gaan de komende maanden zien of dat volgens plan gaat verlopen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Deze intergalactische Marvel-held krijgt zijn eigen special op Disney+
Films / Nieuws

Gerucht: Deze intergalactische Marvel-held krijgt zijn eigen special op Disney+

Marvel lijkt na het succes van Werewolf by Night helemaal los te gaan met op zichzelf staande specials.

Een van de MCU-films waar fans het meeste naar uitkijken is de nieuwe versie van Fantastic Four, die hopelijk de definitieve verfilming van de stripreeks wordt.

Die film moet verschijnen in februari 2025, dus er worden nog flink wat stappen gezet achter de schermen. Maar naar verluidt zal er wel al eerder dan 2025 een basis worden gelegd voor een deel van het Fantastic Four-universum.

Surf's up!
Volgens The Cosmic Circus is het namelijk zo dat Marvel Studios zijn zinnen heeft gezet op een Special Presentation (zoals Werewolf by Night) over Silver Surfer en zijn baas Galactus.

Volgens bronnen gaan we zien hoe Norrin Radd dienst doet als bode van Galactus in de verre uithoeken van het universum. Radd zal in de special niet op onze planeet te zien zijn en niet in aanraking komen met andere cosmische personages die we kennen uit het huidige MCU.

Netflix-serie The Sandman zou dienen als inspiratie voor de special, die een voorbode moet worden voor de Fantastic Four-film. Wanneer we de special echter precies kunnen verwachten, is nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Check deze 3 gewelddadige historische series op Netflix
Series / Nieuws

Check deze 3 gewelddadige historische series op Netflix

Netflix staat boordevol grote historische series die je zeker niet wil missen.

Elke zondag tippen we je drie toffe series op Netflix. Deze week eens niet een van de moordlustige en gewelddadige series die de top drie al weken domineren, maar eens iets nieuws en anders.

Vandaag baseren we ons met onze weektips op de serie Barbaren, waarvan deel II op Netflix verscheen afgelopen week. Naast die serie staan er nog twee leuke historische drama's op de lijst van deze week: Marco Polo (2 seizoenen) en Troy: Fall of a City (miniserie; 1 seizoen).

De tips
Hieronder onze drie tips:

Barbaren: Een Romeinse officier moet kiezen tussen het machtige rijk waarin hij is opgegroeid en zijn eigen volksstam. Zijn tweestrijd leidt tot een episch historisch conflict.

Marco Polo: Marco Polo - gebaseerd op de avonturen van de beroemde ontdekkingsreiziger aan het hof van Kublai Khan - speelt zich af in een wereld vol hebzucht, verraad en intriges.

Troy: Fall of a City: Op zoek naar de vrouw die Aphrodite hem heeft beloofd, ontdekt Paris zijn ware identiteit en valt hij voor Helena van Sparta, wat het begin is van de Trojaanse oorlog.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Moordlust en gruwelen winnen weer op Netflix
Series / Nieuws

Moordlust en gruwelen winnen weer op Netflix

The Watcher wint het deze week van elke andere serie op Netflix.

Elke week zetten we de drie meest bekeken series van Netflix dit moment voor je op een rij. Afgelopen week werd weer gedomineerd door moordlust. Blijkbaar houden we daar allemaal nog altijd van, ondanks de gruwelen die we konden zien in de serie over Jeffrey Dahmer.

De serie The Watcher overwint op Netflix deze dagen, gevolgd door de serie over Jeffrey Dahmer die de gemoederen zo bezig hield de afgelopen tijd: Dahmer. Hekkensluiter is een serie genaamd From Scratch, over een kunstenares die verliefd wordt op een Italiaanse chefkok.

De top drie
De drie meest bekeken series op Netflix zijn als volgt:

1. The Watcher: Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd.

2. Dahmer: De veroordeelde moordenaar Jeffrey Dahmer bracht 17 tieners en jongemannen om het leven gedurende een periode van meer dan tien jaar. Hoe ontweek hij de politie zo lang?

3. From Scratch: Een kunstenares wordt verliefd op een Italiaanse chef-kok en begint aan een reis vol liefde, pijn, veerkracht en hoop over verschillende continenten en door verschillende culturen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde topseries nieuw toe
Series / Nieuws

Prime Video voegde topseries nieuw toe

Check hier het hele nieuwe aanbod op Prime Video van de afgelopen paar dagen.

Elke zondag kijken we naar het nieuwe aanbod op Prime Video. Deze week is behoorlijk relaxed, met bijvoorbeeld de toevoeging van de serie The Peripheral van de makers van Westworld en meer nieuws!

May I Help You (seizoen 1): Beak Dong-Joo is een begrafenisondernemer met de bovennatuurlijke mogelijkheid om met de doden te spreken.

Mom (seizoen 8): Christy is net afgekickt van de drank en worstelt ermee twee kinderen op te voeden in een wereld vol verleidingen.

Modern Love Tokyo (seizoen 1): De Amazon Original-serie 'Modern Love', naar de gelijknamige column uit The New York Times, bestaat al sinds 2019. Nu komt 'Modern Love' terug met een nieuwe look in Tokio als 'Modern Love Tokyo'. De serie van zeven afleveringen met een cast van bekende acteurs beschrijft diverse vormen van 'liefde', zoals bijna vergeten liefde, liefde voor zonen en moeders, en liefde die grenzen overschrijdt.

Four More Shots Please (seizoen 3): Na een verdrietig afscheid, zien we de meiden nu weer terug voor het derde seizoen. Allemaal staan ze op het punt pijnlijke momenten af te sluiten.

The Peripheral (seizoen 1): Een jonge vrouw in een klein stadje in de Appalachen, kan alleen ontsnappen aan de dagelijkse sleur door geavanceerde videogames te spelen. Ze is zo goed, dat een bedrijf haar een nieuw spel laat testen, maar het heeft een verrassing in petto. Het ontsluit al haar dromen over het vinden van een doel, romantiek en glamour in wat een spel lijkt, maar het brengt haar en haar familie in gevaar.

NIEUWE AFLEVERINGEN
Star Trek: Lower Decks (S03E09)
Luxe Listings Sydney (S03E06)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steeds meer duidelijkheid over 'Death Note'-serie van Netflix
Series / Nieuws

Steeds meer duidelijkheid over 'Death Note'-serie van Netflix

Met de makers van Stranger Things aan boord moet dit een veel betere live-action versie van Death Note worden dan de eerdere Netflix-film.

Halia Abdel-Meguid is ingehuurd om het script te schrijven voor de nieuwe live-action serie Death Note van Netflix. Ze zal tevens dienst doen als uitvoerend producent.

De serie werd in juli dit jaar al aangekondigd, maar heeft nul verbinding met de Netflix-film van Adam Wingard uit 2017. In plaats daarvan wordt het een geheel nieuwe verfilming van het bronmateriaal van schrijver Tsugumi Ohba en tekenaar Takeshi Obata.

Nieuwe kansen
In de manga volgen we een tiener die een zwart notitieboek vindt waarmee hij controle heeft over leven en dood. De serie wordt geproduceerd door Stranger Things-bedenkers Matt en Ross Duffer en hun productiemaatschappij Upside Down.

Abdel-Meguid is al heel lang fan van de manga-reeks, spreekt vloeiend Japans en heeft lange tijd in Tokio gewoond. Ze werkte onlangs ook mee met de Duffers aan het schrijven van het script van Stephen King-verfilming The Talisman. De ideale kandidaat dus voor Death Note!

Het is nog onduidelijk wanneer de Death Note-serie naar Netflix komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
André Hazes is een enorm succes voor Videoland
Series / Nieuws

André Hazes is een enorm succes voor Videoland

Vijfdelige serie over leven André Hazes (junior) erg in trek bij kijkers Videoland

Woensdag ging de documentaire over André Hazes (junior) in première in bioscoop Tuschinski in Amsterdam. Bij streaming site Videoland is André Hazes: Crossroads is een groot succes.

Twee jaar lang is de zanger gevolgd. We krijgen een inkijk in het wilde leven. De mooie dingen, maar ook de duistere kant die het artiestenleven kent. De documentaire is opgedeeld in vijf afleveringen.

In elke aflevering staat een ander aspect van Hazes' leven centraal: angsten, een eetstoornis, verslaving, zijn vrienden en familie en natuurlijk zijn liefdesleven. Uiteindelijk staat de zanger op een kruispunt: alles moet anders. 'Alle maskers moeten af.".





Hit voor Videoland
André Hazes: Crossroads wordt meteen druk bekeken bij Videoland. De vijfdelige serie is in de eerste 24 uur door bijna een kwart van de mensen meteen in zijn geheel gezien. De serie is geregisseerd door Cheeru Mampaey, die onder meer documentaires over kindmodel Summer de Snoo en zangeres Famke Louise voor Videoland maakte.

De documentaire André Hazes: Crossroads is nu te bekijken op Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op weg naar 'Outlander' seizoen 7: dit is Claire Fraser!
Series / Video/clip/featurette

Op weg naar 'Outlander' seizoen 7: dit is Claire Fraser!

Seizoen 7 van 'Outlander' is in aantocht, dus plaatste streamingdienst Starz een filmpje om ons in de sfeer te brengen.

Seizoen 7 van Outlander zit eraan te komen. Om ons alvast voor te bereiden op de nieuwe afleveringen, plaatste streamingdienst Starz een compilatiefilmpje met Claire Frasers beste momenten.

Het verhaal van de serie Outlander begint als Claire, nadat zij als zuster in de Tweede Wereldoorlog heeft gewerkt, via de standing stones in Schotland terug de tijd in gaat naar de 18e eeuw. Hier trouwt ze noodgedwongen met Hooglander Jamie Fraser, wat het begin is van zes seizoenen vol avonturen en reizen door de tijd.

Wat gaat Claire meemaken in seizoen 7?
Nu is het zevende seizoen van Outlander dus in aantocht. De productie van dit seizoen is afgelopen zomer begonnen en waarschijnlijk zal deze ergens begin 2023 te zien zijn. Voor zover we nu weten, zal het seizoen bestaan uit ongeveer 18 afleveringen.

Waar seizoen 7 over zal gaan is nog niet bekend, al weten we wel dat er een aantal bekende gezichten terugkomen. Dit betekent ook dat er weer veel door de tijd zal worden gereisd.

Hieronder zie je de compilatie van Starz met een aantal memorabele momenten van het personage Claire Fraser.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.