'House of the Dragon'-ster vond 't een eitje vergeleken met deze scifi-serie

De begaafde acteur had veel meer moeite met deze voorgaande scifi-serie met wereldallure.

Mitchell van Vuren, 25-10-2022 12:14

Matt Smith heeft zich over de jaren heen als bekwaam acteur bewezen. Voor zijn rol als Dameon Targaryen in House of the Dragon speelde hij eerder al de elfde Doctor uit Doctor Who. Die rol was, volgens de acteur, een stuk pittiger.
Een hoop kijkers waren gecharmeerd van Smith's rol als listige prins in de HBO-serie, maar voor velen was hij al bekend door zijn eerdere rol. In 2010 nam hij het stokje van David Tennant over om de Doctor te spelen voor drie jaar.

In een interview met Los Angeles Times vergeleek Smith de twee rollen en onthulde hij dat dat hij veel meer druk voelde bij het spelen van de elfde Doctor.

Een prins of een Timelord?
Smith zei:"De druk die bij 'Doctor Who' kwam kijken is buitengewoon groot. Je bouwt voort op het werk van tien andere acteurs. Doctor Who is Doctor Who, Hamlet is Hamlet, weet je? Ik was 26 [toen ik werd gecast] en ik weet niet of ik ooit nog zo'n druk zal voelen."

Hij legde uit:"In Engeland is de aandacht voor de baan enorm. [House of the Dragon] is een enorme wereldwijde serie, dat zeggen ze tenminste, maar ik ga gewoon naar mijn werk in een studio in Watford en probeer de tekst in de juiste volgorde te krijgen. Ik denk dat iedereen die 'Doctor Who' verlaat 'Doctor Who' voor altijd zal missen, omdat het niet beter wordt. Hij is het meest glorieuze personage."

De finale van House of the Dragon is nu te volgen bij HBO Max.


Bron: Collider

Lees meer over: house of the dragon, david tennant, matt smith, doctor who, daemon targaryen

Populair nieuws

Laatste serienieuws

The Night King kort in 'Game of Thrones' te zien

The Night King kort in 'Game of Thrones' te zien

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in