search
De waarheid achter het allerlaatste shot van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

De waarheid achter het allerlaatste shot van 'House of the Dragon'

Acteur Matt Smith bedacht laatste shot van 'House of the Dragon'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het eerste seizoen van House of the Dragon is inmiddels ten einde gekomen. In het allerlaatste shot kijkt Rhaenyra met een boze blik rechtstreeks in de camera. Dit shot is opvallend genoeg niet bedacht door de regisseur.

Emma D'Arcy (Rhaenyra) onthulde dat haar medespeler Matt Smith (Daemon Targaryen) het laatste shot heeft bedacht. In de slotscène onthult Daemon Targaryen hoogstwaarschijnlijk aan zijn nicht en vrouw Rhaenyra dat haar zoon Lucerys (gespeeld door Elliot Grihault) is gestorven.

Vreselijke boodschap
We horen niet wat Daemon in de scène zegt, maar we zien de reactie van Rhaenyra. De koningin neemt even de tijd om zichzelf in bedwang te houden voordat ze met een boze blik recht in de camera kijkt.

D'Arcy heeft hierover aangegeven: "Toen we op de set kwamen om te repeteren, kwam Matt Smith op het geniale idee dat Daemon Rhaenyra het nieuws zou moeten brengen terwijl we allebei weglopen van de camera, naar de open haard……ik denk dat het verliezen van een kind, het verliezen van haar zoon, het verdriet in haar blik onmiddellijk verklaart.'

De serie is te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen