search
 'Doctor Who' breekt een Guinness World Record
Series / Nieuws

'Doctor Who' breekt een Guinness World Record

In de nieuwe special van 'Doctor Who' keren veel bekende gezichten terug, waarmee zelfs een Guinness World Record verbroken wordt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de special van Doctor Who ter ere van het 100-jarige bestaan van de BBC waren een aantal oude bekende gezichten te zien. Eén van deze terugkerende personages wist zelfs een Guinness World Record te verbreken.

In de aflevering, genaamd 'The Power of the Doctor', was Jodie Whittaker voor de laatste keer te zien als The Doctor. Daarnaast waren er een hoop andere bekende gezichten te zien uit de 60-jarige geschiedenis van de serie, waaronder William Russell als Ian Chesterton.

Erg lange tussenpauze
De verschijning van Ian Chesterton in de aflevering was erg speciaal. Hiermee werd namelijk het Guinness World Record verbroken van 'langste tijd tussen tv-optredens als hetzelfde personage'. Het vorige record stond op 43 jaar, door Phillip Lowrie als Dennis Tanner in Coronation Street.

Russell heeft dit record nu veruit gebroken, met een tussenpauze van maar liefst 57 jaar, 3 maanden en 28 dagen. William Russell was de eerste Doctor Who companion toen de serie begon in 1963.

Veranderd door de jaren heen
In de special werden dus de eerste companion en de meest recente Doctor samengebracht. Hiermee liet de aflevering zien hoe de verhaallijnen, technologieën en reputatie van Doctor Who door de jaren heen zijn veranderd.

De eerste 10 seizoenen van Doctor Who zijn te zien op Amazon Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen