Disney+ nu dé plek voor deze wereldberoemde scifi-serie

Disney+ nu dé plek voor deze grote scifi-serie

Het werd tijd dat deze wereldberoemde serie ook eindelijk in Nederland te zien zou zijn.

Mitchell van Vuren, 26 oktober 2022 07:48

De bekende scifi-serie Doctor Who heeft eindelijk een pad richting Nederland gevonden, en die gaat via Disney+! De streamingdienst heeft de distributierechten opgekocht van de serie buiten het VK en Ierland. Op dinsdag kondigden de BBC en Disney Branded Television de nieuwe deal aan.
Na de specials van de serie voor de zestigste verjaardag van de Doctor in november 2023 zal Disney+ de exclusieve thuisbasis worden van de serie. De aanstaande Vijftiende Doctor, Ncuti Gatwa, kondigde het nieuws aan tijdens een optreden in Live with Kelly and Ryan. Dit optreden functioneerde meteen als het startpunt van de nieuwe samenwerking tussen de BBC en Disney.

Om dit nieuwe tijdperk af te trappen, onthulden Disney en de BBC het nieuwe 'Doctor Who'-logo, dat geïnspireerd is door het klassieke logo van de eerdere seizoenen.


Nieuw leven in een oude serie
Dit is niet het enige nieuws dat de fans van de Timelord bezighoudt. Het nieuws over de terugkeer van Russell T. Davies heeft ook vele mensen warmgemaakt. In 2005 blies de regisseur Doctor Who al nieuw leven in, en nu hoopt men dat het wonder zich zal herhalen.

Alisa Bowen, president van Disney+ zei over de samenwerking: "We zijn enthousiast over de mogelijkheid om nieuwe seizoenen van deze geliefde franchise exclusief naar Disney+ te brengen en de show te introduceren aan de volgende generatie in meer dan 150 markten over de hele wereld. De serie is een perfecte aanvulling op onze steeds groeiende catalogus van wereldwijde content die Disney+ tot de thuisbasis voor uitzonderlijke storytelling blijft maken."

Via deze route zullen de avonturen van de Doctor in de Tardis dus ook in Nederland te zien zijn vanaf 2023!
Bron: Comic Book

Lees meer over: doctor who, disney plus, bbc, disney

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws