search
'The Batman'-spinoff 'Arkham Asylum' maakt een flinke stap in de goede richting
Series / Nieuws

'The Batman'-spinoff 'Arkham Asylum' maakt een flinke stap in de goede richting

De serie werd in juli 2020 al aangekondigd, maar liep tegen heel wat obstakels aan.

De getalenteerde Antonio Campos is ingehuurd als regisseur, showrunner én uitvoerend producent van de The Batman-spinoffserie Arkham Asylum voor HBO Max.

Variety bracht het nieuws naar buiten en geeft aan dat als het groene licht voor de serie officieel wordt gegeven, Campos de derde schrijver is die aan het DC-project is verbonden sinds deze in juli 2020 werd aangekondigd.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de serie zou draaien om de wereld van de Gotham Police Department en dat deze zich een jaar voor de gebeurtenissen uit The Batman zou afspelen. Terence Winter (The Sopranos) was betrokken als scenarist en uitvoerend producent bij die versie.

Winter werd in november 2020 vervangen door Joe Barton (bedenker Giri/Haji). Toen de focus van de serie echter werd verplaatst naar Arkham Asylum liet Barton het project vallen.

Veel spinoffs
Matt Reeves, Daniel Pipski en Adam Kassan zullen Arkham Asylum produceren. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan de serie The Penguin, waarin Colin Farrell de hoofdrol speelt. De opnames van die serie beginnen in het eerste kwartaal van 2023.

Campos is trouwens zeker geen verkeerde keuze. Eerder werkte hij als regisseur/showrunner aan HBO-serie The Staircase, regisseerde hij afleveringen van The Sinner en The Punisher, maar ook films als Simon Killer en The Devil All the Time.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen