search
De reden achter de schokkende dood in 'Vikings'
Series / Nieuws

De reden achter de schokkende dood in 'Vikings'

We zagen veel personages sterven in Vikings, maar dit ene personage kwam extra hard aan.

Schokkende sterfgevallen zagen we vaak genoeg voorbijkomen in Vikings. Toch zijn fans het erover eens dat de dood van Astrid extra tragisch was. Dit is waarom het gebeurde.

De dood van Astrid (Josefin Asplund) zag bijna niemand aankomen. Al helemaal niet omdat ze vermoord werd door Lagertha (Katheryn Winnick), een van de meest geliefde personages in de serie. Maar het gebeurde niet zonder reden.

Tragische dood Astrid
Astrid en Lagertha kennen een rijke geschiedenis samen, helaas gevuld met tragedie. Nadat ze bevestigd werden als geliefden, verraste Astrid iedereen door er met Björn vandoor te gaan toen hij terugkeerde na de dood van Ragnar in seizoen 4.

Later, in seizoen 5, werd Astrid ontvoerd door koning Harald en zijn manschappen. Astrid werd gedwongen met Harald te trouwen om koningin van Vestfold-Rogaland te worden. Dit was een miserabele tijd voor haar, waarin veel slechte dingen gebeurden. Zo werd ze zwanger, maar was ervan overtuigd dat ze niet succesvol de baby ter wereld zou kunnen brengen.

Toen kwam Astrid Lagertha tegen op het slagveld, waar ze aan haar voormalige liefde vroeg om haar te vermoorden. Lagertha deed het. Michael Hirst, de maker van Vikings heeft onlangs in een interview uitgelegd dat de keuze om Astrid te vermoorden niet makkelijk was, maar dat haar dood "organisch aanvoelde". Ze was in een "verschrikkelijke situatie en op zoek naar haar eigen dood."

Lagertha was bereid om deze vreselijke wens van haar te vervullen. De dood van Astrid had echter een grote invloed op het leven van Lagertha vanaf dat moment.

Bekijk Vikings nu op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen