Deze 'Vikings'-scène ging veel te ver

Na zes seizoenen kunnen we weer even naar de balans van Vikings kijken.

Jim Pedd, 29-08-2021 19:59

Vikings mag dan wel na zes seizoenen voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat de serie de gemoederen dan niet bezig houdt. De site Looper bekeek eens welke momenten van de serie te ver gingen voor de kijker.
Gedurende zes seizoenen zien we in Vikings hoe het de Vikingen onder leiding van de legendarische Ragnar Lothbrok vergaat. Zijn opkomst van boer naar heerser is bepaald woelig en dat betekent dan ook dat er veel bloed te zien was. Een van de momenten in een van de seizoenen ging zelfs te ver voor veel kijkers.

Heel gruwelijk
De site Looper keek onder 637 Amerikanen hoe het met de gruwelijke momenten zit. Onderaan bungelde de berenaanval van Bjorn met 8,79% van de stemmen. Lagertha's begrafenis staat op de plek daarna met 10,52 procent van de stemmen. Vervolgens de nepdood van Ragnar met 15,23 procent en Judith die haar oor verliest met 25,59%.

Maar het meest gruwelijke moment in de serie Vikings is volgens Looper de publieke executie van Jarl Borg. Hij probeerde Ragnar en zijn mensen te verslaan, maar werd ter dood veroordeeld.

Ragnar voerde de blood eagle op hem uit, een gruwelijke dood waarbij hij zijn rug opende, en ribben verwijderde om vervolgens de longen via de achterkant te verwijderen. Dit moment kreeg 39,87 procent van de stemmen en niet onterecht, want het was ook echt enorm gruwelijk.
Bron: Looper

Lees meer over: Vikings, History Channel, Netflix, Jarl Borg

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie