De 3 beroemdste filmfenomenen met hun eigen NFT's

Filmnieuws - De NFT-wereld maakt een comeback, en deze beroemde films liften mee op de hype.

Mitchell van Vuren, 28 oktober 2022 06:00

Na een succesvol 2021 leek in 2022 de NFT-wereld te zijn ingestort. Maar sinds kort lijkt het tij te keren en investeren er weer meer mensen in de 'non-fungible tokens', die optreden als het bewijs van eigenaarschap voor digitale kunstwerken. Ook in de filmwereld stak men de armen uit de mouwen, waaronder drie bijzonder bekende fenomenen uit de entertainmentwereld. Ontdek hieronder wie!
The Lord of the Rings krijgt eigen NFT
Verzamelaars van The Lord of the Rings-merchandise opgelet: sinds vorige week heeft Warner Bros de eerste NFT's van de saga uitgebracht. In samenwerking met blockchainbedrijf Eluvio bracht de studio de NFT's op de markt als onderdeel van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Extended Version) Web3 Movie Experience.

De NFT's zijn de eerste onderdelen van de WB Movieverse; een nieuwe marktplaats die in de toekomst ook andere titels van de studio zal omvatten. Op het platform zullen fans de NFT's kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Ook worden samen met de NFT's exclusieve features beschikbaar voor kopers, waaronder toegang tot de uitgebreide versie van de film (die 3 uur en 48 minuten duurt) in 4K UHD, honderden speciale afbeeldingen en meerdere AR-verzamelobjecten.

Ontdek zelf de WB Movieverse.

Batman wordt onderdeel van EDCU
Ook DC wil niet achterblijven en heeft eerder in april al 12.000 NFT's verkocht van de 'Bat Cowl'-collectie, oftewel een NFT-collectie over specifiek het figuur van The Dark Knight. In totaal zullen er 200.00 NFT's van de superheld in omloop komen. Nu zal de bestaande collectie worden geïntegreerd in de Expanded DC Universe.

DC werkte samen met Daz 3D en Palm Studio aan de collectie, die gebaseerd is op de verschillende unieke hoofddeksels die de superheld heeft gedragen gedurende zijn 83-jarige bestaan. Over de toekomst van de NFT's blijft DC nog mysterieus stil.

In een blogpost vertelde de studio er zelf meer over.

3. Anthony Hopkins verandert zichzelf in 1000 unieke kunstwerken
Niet echt een film met NFT's, maar wel een filmlegende. De acteur van Hannibal Lecter heeft zichzelf laten vereeuwigen op duizend unieke kunstwerken, en heeft die in de verkoop gedaan. Op de afbeeldingen is Hopkins te zien in honderden verschillende outfits, die verwijzen naar de grote verscheidenheid aan rollen die hij heeft gespeeld.

De NFT's gingen als warme broodjes over de plank, en ze waren binnen een kwestie van minuten al uitverkocht. Ook deze NFT's komen met speciale aanbiedingen, die willekeurig zijn verdeeld over de tokens. Dit varieert van het ontvangen van gesigneerde kunstboeken met de schilderijen en tekeningen van de acteur, tot de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek met Anthony Hopkins aan te gaan via Zoom.

De acteur lijkt er bijzonder over in zijn nopjes te zijn als we een recente Tweet mogen geloven.


Bron: NFT News Today

Lees meer over: nft, metaverse, anthony hopkins, lotr, lord of the rings, dc, batman, bat cowl

Populair nieuws