search
Deze acteur speelt Peter R. de Vries in misdaadserie 'Judas'
Series / Nieuws

Deze acteur speelt Peter R. de Vries in misdaadserie 'Judas'

In de serie over de rechtszaak van Willem Holleeder komen meerdere BN'ers langs.

Videoland heeft zojuist bekendgemaakt wie de rol van Peter R. de Vries zal vertolken in het nieuwste seizoen van Judas: Mark Rietman. De rol ligt bijzonder gevoelig gezien de recente liquidatie van de misdaadverslaggever. Van deze prestatiedruk is de acteur zich dan ook erg bewust.

De acteur is geen onbekende in de Nederlandse filmwereld. Eerder verscheen hij al in films als Riphagen en Karakter. Naar eigen zeggen voelt de acteur zich "vereerd" om de vermoorde journalist te vertolken.

Hij zei over de rol:"Gevraagd worden om auditie te doen voor deze rol, was al een enorme eer. Dat ik Peter R. ook echt neer mag zetten in de serie, daar heb ik eigenlijk geen woorden voor."

Hij vervolgde:"Als acteur geef je altijd je eigen draai aan rollen, maar bij zo'n alom bekende en markante persoon als Peter R. wil je ook dat het publiek hem herkent. Het zoeken van die balans tussen eigen invulling en herkenbaarheid was een uitdaging die ik met beide handen heb aangegrepen."

Waar gaat de serie over?
In de serie volgt men het verhaal van Astrid Holleeder, dat zij eerder al uitbracht in haar boek Judas over de strafzaak van haar broer Willem Holleeder. Vanaf hun jeugd tot de strafzaak kan de kijker de worsteling van de vrouw zien met haar criminele familie en met name met haar broer.

Het eerste seizoen is al te vinden op Videoland. Gijs Naber vertolkte de rol van topcrimineel Willem Holleeder, met als tegenspeler Marit van Bohemen in de rol van zijn zus Astrid.

Judas II: Dagboek van een Getuige komt op 10 november uit bij Videoland. Bekijk op de website van RTL Nieuws een kort fragment van Rietman in de rol van De Vries.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen