search
Tijdsprong in 'Manifest' op Netflix heeft een reden
Series / Nieuws

Tijdsprong in 'Manifest' op Netflix heeft een reden

Het was zowel binnen als buiten de serie schuiven met de tijd.

Het vierde seizoen van de sci-fi serie Manifest is onderweg en in dit aankomende seizoen wordt er flink met de tijd gespeeld. Kijkers van de serie weten natuurlijk dat er een einddatum is maar hoe ze hier naar toe werken wordt nu meer duidelijk.

Het was vanaf het begin al duidelijk dat de 'overlevenden' van de beruchte vlucht 828 een avontuur van nog maar vijf en een half jaar voor zich hadden. Dit is namelijk de duur van de tijd die de reizigers zijn teruggegaan. Het werd dus evident dat zij deze tijd nog maar hadden voor de zogenoemde 'Death Date' aanbrak.

Van 6 naar 4 seizoenen?
In de trailer van seizoen 4 wordt duidelijk dat de overlevenden nog maar 18 maanden te leven hebben voor de 'Death Date' aanbreekt. Deze datum staat op 2 juni 2024. Dit maakt dus dat het vierde seizoen zal starten in december 2022. De overlevenden hebben nog ruim een jaar om het 'Lifeboat' probleem op te lossen, maar dit zal wel met aanzienlijk meer urgentie gepaard gaan.

Tijdens seizoen drie speelde de serie zich af in 2020. Er wordt dus behoorlijk vooruit gesprongen in de tijd. De reden hiervan is dat de serie oorspronkelijk zes seizoenen zou hebben bij NBC maar door het eerder eindigen van de serie zijn de makers genoodzaakt een andere strategie te nemen. Aangezien er nog aardig wat vitale verhaallijnen behandeld moeten worden zal er waarschijnlijk veel met flashbacks gewerkt worden.

Op vier november is het vierde seizoen van Manifest te kijken. Kijk ondertussen alle afleveringen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen