'Haunting of Hill House'-maker wilt dit werk van Stephen King verfilmen

Na een eerdere incarnatie wil de horrormeester zich wagen aan dit bekende verhaal.

Glenn Walsh, 30-10-2022 09:12

Mike Flanagan draait momenteel op volle toeren. Zeker sinds het samenwerken met Netflix volgt de ene hitserie de andere op. Na vele succesvolle series gebaseerd op eerder gemaakte verhalen wil hij zich nu wagen aan het bekende The Dark Tower van bestsellerschrijver Stephen King.
De schrijver, producent en regisseur Mike Flanagan heeft al een behoorlijke staat van dienst als het om romantische, fantasievolle en vooral spannende series gaat. Zo was The Haunting of Hill House een enorme hit, en later maakte hij ook de series The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en momenteel is zijn The Midnight Club de serie die iedereen aan het kijken is.

Dit is echt mijn droomproject
In een recent interview vertelt Flanagan over wat hij zou doen met het verhaal van Stephen King. Het is voor hem een droomproject en hij blijft steeds maar terugkomen op het verhaal omdat het zulke aantrekkingskracht heeft. Hij zegt dat niets een grotere eer zou zijn of hem gelukkiger zou maken in zijn carrière als hij aan dit project zou mogen werken.

Hij benadrukte dat hij ook zoveel mogelijk bij het bronverhaal wilt blijven. Soms is dat natuurlijk niet mogelijk, puur uit praktisch opzicht. Het verhaal is soms zo 'out there' dat hier goed naar gekeken moet worden. The Dark Tower is wel eens eerder verfilmd zoals de film uit 2017 met Idris Elba en Matthew McConaughey. Amazon heeft ook een poging gedaan om er een serie van te maken maar dat idee werd geschrapt in 2020.

Het is nog even wachten op meer nieuws over The Dark Tower maar je kan wel naar Mike Flanagan's The Midnight Club kijken op Netflix.

Bron: IGN

Lees meer over: The Dark Tower, Mike Flanagan, Stephen King, The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass, The Midnight Club, Idris Elba, Matthew McConaughey

Populair nieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie