search

Ons nieuws van zondag 30 oktober 2022

George R. R. Martin beantwoordt prangende vragen 'House of the Dragon'
Series / Interview

George R. R. Martin beantwoordt prangende vragen 'House of the Dragon'

George R. R. Martin verteld trouwe fans alles wat ze willen weten in een Q&A.

George R. R. Martin beantwoordt maar al te graag kijkersvragen. Na een spectaculaire start van de Game of Thrones prequel House of the Dragon vragen veel fans zich een aantal dingen af.

Als schrijver van de bestseller boekenreeks Game of Thrones is er niemand anders die vragen over de bekende fictieve wereld en personages kan beantwoorden. De vragen hebben betrekking tot de gehele franchise.

Martin stelt ook de mensen die nog niet in de wereld van Game of Thrones gedoken zijn gerust. Er werd namelijk gevraagd of het nodig is om van deze serie op de hoogte te zijn om House of the Dragon te kunnen kijken. Zijn antwoord is dat de verhalen los van elkaar staan dus ook nieuwkomers gewoon kunnen aansluiten.

Martin zijn favorieten
Fans kunnen het niet laten om ook de persoonlijke meningen van Martin te achterhalen. Zo vraagt een fan wie nou eigenlijk zijn favoriete personage is. Na een poging om dit mysterieus te houden geeft hij toch al snel toe dat het Daemon Targaryen is.

In de Q&A durft hij zelfs toe te geven dat Viserys Targaryen in de serie beter geschreven is dan in zijn eigen boekenreeks. Dit blijkt dan ook een favoriet van hem te zijn in de serie.

Beiden series zijn in Nederland te zien op HBO Max. Als je benieuwd bent naar meer vragen kun je de gehele Q&A kijken in de hieronder geplaatste video:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk antwoord: dit is waarom hitserie 'Deadwood' na 3 seizoenen werd gecanceld
Series / Nieuws

Eindelijk antwoord: dit is waarom hitserie 'Deadwood' na 3 seizoenen werd gecanceld

Dit is waarom de keiharde western-serie 'Deadwood' na drie seizoenen abrupt tot een einde kwam.

Ken je de western-serie Deadwood nog? Het was één van de meest populaire series van HBO uit de zeroes.

Na drie seizoenen die goed werden bekeken, kwam in 2006 uit het niets het bericht dat de serie zou stoppen.

Deadwood
Vlak daarna werd bekend dat er wel twee tv-films zouden komen om het lopende verhaal af te ronden. Het duurde uiteindelijk meer dan een decennium voordat de serie goed en wel werd afgesloten. Maar waarom?

Uit het nieuw verschenen boek The Deadwood Bible blijkt nu waarom er nooit een nieuw seizoen van Deadwood is verschenen. Volgens de auteurs benaderde HBO in 2007 de schrijver van de serie, David Milch.

Lek
Wegens tegenvallende kijkcijfers wilden ze dat hij een vierde seizoen maakte, maar met maar zes tot acht afleveringen in plaats van twaalf. Dat vond Milch belachelijk: hij maakte liever géén seizoen dan een met zo weinig afleveringen.

Uit wraak lekte Milch het aanbod aan de pers. Daar was HBO niet blij mee. Met het gevolg dat ze de stekker uit het project trokken. En daarom kwam er nooit een vierde seizoen van Deadwood.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney geeft wereldberoemde scifi-serie een groter budget
Series / Nieuws

Disney geeft wereldberoemde scifi-serie een groter budget

Doctor Who zal zichzelf volgend seizoen overtreffen door een spectaculaire bijdrage van Disney+.

Nu de bekende serie Doctor Who tot Disney+ behoort blijkt het budget van de serie flink gestegen te zijn. Met dit budget zullen de toekomstige afleveringen een creatieve makeover krijgen. Trouwe fans hebben dus zeker iets om naar uit te kijken

Ondanks dat de serie nu onder de hoede is van Disney+ in plaats van BBC zal Russel T Davies de showrunner blijven. Zo hoeven fans zich geen zorgen te maken over te veel veranderingen.

De precieze cijfers die de serie toebehoren zijn niet bekend, aangezien dit commercieel gevoelige informatie is. De serie heeft ondanks haar eerder gelimiteerde budget toch een enorme fanbase opgeleverd. Disney is van plan Doctor Who nog meer op de kaart te zetten met een verhoogde kwaliteit door meer financieel support.

Zoals eerder gezegd zal de show gelukkig niet drastisch veranderen. Disney heeft wel een zegje in de creatieve beslissingen maar zal zich moeten houden aan de co-productie afspraken die het heeft gemaakt met de BBC.

Daarnaast zal de bekende Britse omroep intellectuele eigendomsrechten behouden over de serie. Op deze manier is het niet mogelijk voor Disney om eventuele spin-offs of andere Doctor Who content te publiceren.

Het nieuwe partnerschap zal vanaf 2023 te ervaren zijn bij het starten van het nieuwe seizoen. In het Verenigd Koninkrijk zal de serie te zien zijn via BBC iplayer, de rest van de wereld zal de afleveringen kunnen streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities'

Meesterregisseur Del Toro laat zijn publiek alle hoeken van het spookhuis zien met deze intrigerende horroranthologiereeks.

Regie: Ana Lily Amirpour, Panos Cosmatos, Catherine Hardwicke, e.a. | Cast: Kate Micucci (Stacey), Ben Barnes (William Thurber), Rupert Grint (Walter Gilman), Essie Davis (Nancy Bradley), F. Murray Abraham (Dr. Carl Winters), Peter Weller (Lionel Lassiter), Tim Blake Nelson (Nick Appleton), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 38-60 minuten | Jaar: 2022

In een curiositeitenkabinet kon een avonturier of fervent verzamelaar alle snuisterijen bewaren die interessant of zeldzaam genoeg werden geacht om trots aan de visite te presenteren. De meest vreemde voorwerpen waren erin te vinden, die lang niet allemaal een verklaring hadden. Guillermo del Toro leent dit antieke meubilair als metafoor voor zijn Netflix-anthologieserie, waarin hij een merkwaardig palet aan horrorstijlen en regisseurs samenbrengt waaraan de kijker zich mag vergapen.

Met de air van een regisseur van de oude stempel treedt Del Toro aan het begin van elke aflevering uit de schaduwen om met de toon van een spookverhalenverteller een nieuw verhaal te introduceren. Hij cirkelt rond de daadwerkelijke Cabinet of Curiosities en haalt uit een verborgen compartiment een opvallend voorwerp, waarvan de vreemde geschiedenis zal worden toegelicht in de aflevering zelf "“ iedere keer door een nieuwe regisseur.

De acht regisseurs vormen samen een curieus ensemble. Het zijn veelal onbekende namen voor het grote publiek, die zich van hun beste kant laten zien. De uiteenlopende afleveringen, ongeveer een uur lang, zijn elk met veel kunde en diverse visies gemaakt. Meerdere ervan, zoals Graveyard Rats, Pickman's Model en Dreams in the Witch House zijn kostuumdrama's die zich in een duister, gestileerd verleden afspelen. Andere, zoals The Outside en Lot 36, wagen zich in het heden en voegen een maatschappelijk kritisch randje toe. Stuk voor stuk zijn het horrorverhalen, maar allemaal op hun eigen manier.

Onder toeziend oog van Del Toro blijven de spookverhalen wel rondwaren in hetzelfde universum, waarin nieuwsgierigheid het uitgangspunt blijft. Elke curiositeit staat steeds weer voor de uitdaging om uit te vinden wat het horrorgenre nu te bieden heeft, en elke regisseur pakt deze handschoen anders op. Verscheidende hoeken van de horror komen langs zoals de bodyhorror en komische horror í  la H.P. Lovecraft, met spannende uitstapjes naar het mysterieuze en het occulte. The Outside introduceert zelfs de gloednieuwe variant van de lotionhorror, waarbij een receptioniste ten prooi valt aan Amerikaanse consumentencultuur en de betovering van de crèmetjesreclame.

Maar wat ook verschilt per hoofdstuk is de opvatting wat horror kan doen in film. In de snobistische retrotrip The Viewing wordt horror haast filosofisch ingezet om een gewelddadig antwoord te bieden op grote existentiële vragen, terwijl het huwelijksdrama The Murmuring het genre eerder inzet om het hoofdpersonage haar eigen trauma te laten confronteren. De verhalen worden erdoor niet al te complex of te angstaanjagend, maar tonen eerder een panorama van werelden, die allemaal onder het griezelen geschaard kunnen worden.

Noemenswaardig zijn de sterke vertolkingen van meerdere bekende gezichten. In zijn rol als gekwelde spiritualist achtervolgt Rupert Grint in Dreams in the Witch House zijn overleden zusje tot in het hiernamaals aan toe. In Pickman's Model komt Ben Barnes even sterk uit de hoek als een kunstenaar wiens leven door een monsterlijk schilderij wordt overheerst. In samenwerking met de uitstekende regisseurs betreden de acteurs de soms lugubere, dan weer hilarische verhalen, die ze met verve uitspelen.

Door de gedeelde creatieve missie van de betrokken makers en de grote diversiteit van de inhoud past de anthologiereeks goed in het Netflix-straatje van Black Mirror en Love, Death & Robots. Maar het vormt dan wel dat duistere steegje, dat men alleen inslaat om te bewijzen niet bang te zijn in het donker. Met American Horror Stories is ook een makkelijke vergelijking te maken door het thema, maar de kenmerkende schaduw van Del Toro hangt over alle afleveringen heen. Een licht ouderwetse maar zeker niet onwelkome vorm van griezelen is het aantrekkelijke resultaat, wat de serie ideaal maakt voor het Halloweenseizoen.

Niet iedere aflevering is even sterk of uitzonderlijk, maar dat zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. Samen hebben de afleveringen geen kop of staart, maar blijven ze altijd vaag gerelateerd. De metafoor van de curiositeitenkast bewijst zich er wederom erg sterk voor; men kan ernaar kijken en er soms iets uit halen zonder de noodzaak dat direct achter elkaar te doen (doe dat vooral met The Autopsy!). Voor die ervaring leent een streamingplatform zich bijzonder goed als een vernieuwde variant van de dvd-kast, met een rits aan verschillende horrorfilms om tevoorschijn te trekken.

★★★★★

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur Jonathan Pryce diep teleurgesteld in backlash 'The Crown'
Series / Nieuws

Acteur Jonathan Pryce diep teleurgesteld in backlash 'The Crown'

Prins Charles' acteur Jonathan Price is diep teleurgesteld in kritiek 'The Crown'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu de releasedatum van het vijfde seizoen van The Crown voor de deur staat is de media aandacht op zijn hoogtepunt. Dit resulteerde eerder in kritiek over scènes rond de dood van prinses Diana.

Veel kritiek ging de afgelopen tijd ook over feitelijke onjuistheden. Actrice Dame Judy Dench noemde de serie "wreed en onrechtvaardig voor de betrokkenen en schadelijk voor het instituut dat ze vertegenwoordigen".

Cast slaat terug
Toch ziet het er naar uit dat sommige castleden van The Crown zich tegen die kritiek verzetten. In een gesprek met Deadline zegt Jonathan Price, die in het vijfde seizoen de rol van prins Charles op zich neemt:

"Ik ben diep teleurgesteld in mijn mede-artiesten die de serie bekritiseerden en een disclaimer geëist hebben."

Ook Imelda Staunton, die koningin Elizabeth II zal spelen, zegt teleurgesteld te zijn, maar de kritiek op de serie ook wel te begrijpen: "Het is begrijpelijk dat, na de dood van de Queen, mensen nog steeds het gevoel hebben dat hun zenuwuiteinden een beetje rauw zijn."

Toch zegt ze, ter verdediging: "Wij spelen erin, we denken dat de serie eerlijk en respectvol is", en dat schrijver Peter Morgan "weet wat hij doet".

Het vijfde seizoen van The Crown zal op 9 november op Netflix te zien zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-bedenker had 'House of the Dragon' 40 jaar eerder laten starten
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-bedenker had 'House of the Dragon' 40 jaar eerder laten starten

George R. R. Martin: veel meer materiaal als de show eerder gestart was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is al veel gezegd en geschreven over het eerste seizoen van House of the Dragon. Toch is er blijkbaar nog veel meer te zeggen. Dit deed schrijver George R.R. Martin dan ook in een gesprek met mede fantasy-auteur David Anthony Durham.

In de video wordt Martin gevraagd naar zijn gedachten over House of the Dragon. De schrijver legt uit waarom de tijdsprongen in het eerste seizoen zo belangrijk waren:

"Het is belangrijk om de aanloop naar de 'Dans der Draken' te laten zien. Elke gebeurtenis in het eerste seizoen is van belang om de personages op de juiste plek te krijgen."

De erfgenaam en de reserve
Ook zegt Martin dat hij een ander instappunt voor de serie gekozen zou hebben: veertig jaar eerder.

"Ik zou veertig jaar eerder zijn begonnen, met een aflevering die ik 'The Heir and the Spare' zou hebben genoemd," vertelt hij.

"De twee zonen van Jaehaerys, Aemon en Baelon, leven nog, en we zien de vriendschap maar ook de rivaliteit tussen de twee kanten van het grote huis. Dan sterft Aemon per ongeluk wanneer een Myrische kruisboogschutter hem per ongeluk op Tarth neerschiet, dan moet Jaehaerys beslissen wie de nieuwe erfgenaam wordt."

"Je had al die dingen kunnen laten zien, en dan had je nog 40 jaar gehad, en zelfs meer.", aldus Martin.

Spin-offs
Veel Game of Thrones spin-offs zijn in productie, zo wordt de prequel serie The Tales of Dunk and Egg bewerkt voor TV, maar wordt er ook gewerkt aan een spin-off rond het personage Jon Snow, op initiatief van acteur Kit Harington.



Het eerste seizoen van House of the Dragon kun je nu bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteurs hebben veel te zeggen over 'Walking Dead'-spinoff 'Rick & Michonne'
Series / Nieuws

Acteurs hebben veel te zeggen over 'Walking Dead'-spinoff 'Rick & Michonne'

Andrew Lincoln en Danai Gurira keren terug voor de zesdelige miniserie.

AMC-serie The Walking Dead mag dan wel eindigen in november, maar met de franchise is het voorlopig zeker nog niet afgelopen. Zo krijgen we drie nieuwe spinoff-serie en is het einde nog niet in zicht voor Fear the Walking Dead.

Een van de spinoffs die we kunnen verwachten is Rick & Michonne. een zesdelige miniserie die zich richt op het koppel dat jarenlang essentieel fungeerde als de hoofdpersonages van The Walking Dead.

Andrew Lincoln en Danai Gurira zullen opnieuw de rollen spelen van Rick Grimes en Michonne in de miniserie, die afgelopen juli officieel werd aangekondigd tijdens de San Diego Comic-Con.

Het enige wat we momenteel concreet weten over de serie, is dat de personages eindelijk het einde krijgen dat ze verdienen. Gurira liet daarnaast afgelopen week weten dat zij de titel 'co-creator' krijgt en helpt bij het schrijven van het script. Schrijver-producent Scott Gimple zei daar het volgende over:

"Zij daagt me uit, ik daag haar uit, en we laten elkaar niet zomaar wegkomen met iets. Ik ben meer een karakteracteur en Danai is een hoofdrolspeler. Het maakt voor een goede combinatie. Danai is ontzettend ambitieus op creatief nuveau. Het is een goede energie om om je heen te hebben."

De opnames van Rick & Michonne beginnen in januari. Het resultaat zal waarschijnlijk later in 2023 worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Charlie Cox start intensieve training voor 'Daredevil: Born Again'
Series / Video/clip/featurette

Charlie Cox start intensieve training voor 'Daredevil: Born Again'

Zoals we in She-Hulk hebben gezien, krijgen we ditmaal een heel andere versie van de superheld te zien.

Charlie Cox is een paar dagen geleden begonnen met zijn intensieve training voor Daredevil: Born Again, en nu al is er een video van een van zijn sessies naar buiten gekomen.

De training in kwestie werd uitgevoerd bij Team KF Martial Arts in de Ierse hoofdstad Dublin. Dit is de locatie waar Cox momenteel aanwezig is voor de opnames van het tweede seizoen van Kin, een misdaadserie van AMC+.

Bekijk hieronder de video met Cox, die flink tekeer gaat:

Bekijk op instagram


Er is momenteel nog veel discussie over het feit of de Daredevil die we in She-Hulk: Attorney at Law wel dezelfde versie is als degene die we in de drie seizoenen van de Netflix-serie hebben gezien.

Toen She-Hulk-scenarist Jessica Gao hier onlangs naar werd gevraagd, reageerde ze ontwijkend:

"Ik kan dit niet bevestigen of ontkennen. Ik laat deze vraag mooi over aan Kevin Feige, maar ik kan wel zeggen dat mijn cinematograaf en ik veel hebben gekeken naar de beroemde halgevechten van Daredevil. We moesten hoe dan ook eer betonen aan de dingen waarom het personage bij het publiek bekend staat."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke Netflix-hit 'Dahmer' verbreekt wéér een record
Series / Nieuws

Gruwelijke Netflix-hit 'Dahmer' verbreekt wéér een record

Je zou haast zeggen dat ondertussen de hele wereld de omstreden serie heeft gezien!

Netflix-hit Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story is nog steeds niet te stoppen. We hebben al vaker bericht over records die de serie heeft verbroken, maar nu komt daar wéér een mijlpaal bij.

Dahmer bereikte vrijwel direct na zijn debuut de nummer 1-positie in de top 10 van Netflix en werd uiteindelijk de op 1 na best bekeken Engelstalige serie ooit op de streamingdienst.

Vorige week kwam daarbij dat de serie de 'tiende meest gestreamde serie in één week tijd ooit' was, maar nu blijft dat record weer te zijn gebroken.

Record-killer
In de week van 19 tot en met 25 september werd Dahmer zo'n 3,7 miljard minuten gestreamd, maar tussen 26 september en 2 oktober schoten die cijfers omhoog naar 4,37 miljard minuten, waarmee de serie nu de zevende meest gestreamde serie in één week tijd is. Het kan zomaar zijn dat dit record wederom wordt verbroken wanneer nieuwe cijfers naar buiten komen.

Dahmer is daarnaast 850 miljoen uur bekeken in de eerste 28 dagen dat de serie beschikbaar is, waarmee alleen Stranger Things seizoen 4 succesvoller was dit jaar.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' geeft verklaring voor lange afwezigheid Meredith
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy' geeft verklaring voor lange afwezigheid Meredith

Hoofdrolspeelster Meredith is in lang niet alle afleveringen meer te zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Meredith Gray (gespeeld door Ellen Pompeo) is natuurlijk de hoofdrolspeelster van Grey's Anatomy. In het huidige seizoen (seizoen 19 alweer) zal zij een stuk minder te zien zijn dan dat we gewend zijn.

Meredith zal in slechts 8 afleveringen van seizoen 19 verschijnen. Door de jaren heen heeft Grey's Anatomy een voortdurend veranderende cast gehad, omdat personages ofwel zijn vermoord, de show hebben verlaten of een langere pauze hebben genomen voordat ze terugkeerden. Gedurende de lange duur van de serie zijn er tot nu toe slechts een paar afleveringen van Grey's Anatomygeweest waar Meredith niet bij was.

Langste afwezigheid ooit
Haar afwezigheid in seizoen 19 zal verreweg de langste reeks afleveringen zonder Meredith in de geschiedenis van Grey's Anatomy zijn. Terwijl andere castleden ook het nodige andere acteerwerk hebben gedaan, heeft Pompeo dat sinds de première in 2005 nauwelijks gedaan. Tot nu toe dan.

Produceren en spelen in eigen miniserie
Pompeo gaat een nieuwe Orphan-miniserie produceren en er de hoofdrol in spelen: waarvoor ze tijdelijk moet stoppen met het filmen van Grey's Anatomy. In 2017 vertelde Pompeo aan Variety dat "het verhaal gaat over de reis van Meredith Gray en als ik klaar ben, zal de show eindigen." Recente seizoenen en verhaallijnen hebben echter gesuggereerd dat Grey's Anatomy een leven zou kunnen hebben na Meredith.

Kijk de serie op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bekende serie cancelde Netflix al na 1 seizoen
Series / Nieuws

Deze bekende serie cancelde Netflix al na 1 seizoen

Na de succesvolle filmreeks met Milla Jovovich en de bedenkelijke rebootfilm uit 2021 had Netflix geen geluk met de serie.

Na een flinke reeks films met Milla Jovovich als het personage Alice wer in 2016 een punt gezet de Resident Evil-filmreeks. In 2021 kwam er een rebootfilm en dit jaar kwam Netflix met een serie die simpelweg Resident Evil.

Net als de series The Irregulars en The Get Down duurde het niet lang voor Netflix de stekker uit Resident Evil trok.

Slecht ontvangst: gecanceld
De serie werd door de critici erg zwak ontvangen met een score van 54 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. "Hoewel Resident Evil dichterbij komt dan eerdere verfilmingen om de labyrintische sfeer van de geliefde videogames te eren, kan deze zombieserie nog steeds meer hersens gebruiken," luidt de critics consensus.

Het publiek was nog minder tevreden, met slechts 26 procent als Audience Score als gevolg. Slechts een maand na de release werd duidelijk dat Netflix geen tweede seizoen wilde.



De synopsis van Resident Evil: Jaren nadat een dodelijk virus een wereldwijde apocalyps veroorzaakte, vecht Jade Wesker om te overleven tegen de geïnfecteerden en wil ze de verantwoordelijken ten val brengen.

Er zijn in de serie rollen te zien van onder meer Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph, Paola Núñez en Lance Reddick.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie series om heerlijk bij te gruwelen deze week
Series / Featured

Drie series om heerlijk bij te gruwelen deze week

Prime Video heeft toffe en gruwelijke series in zijn aanbod. We hebben drie tips.

Deze week zetten we drie toffe horrorseries op een rij die je niet wil missen. We duiken in het aanbod van Prime Video.

Check hieronder de titels:

The Terror: Beklemmend, spannend en gebaseerd op een waargebeurd verhaal. The Terror gaat over een gevaarlijke Noordpoolreis van de Britse marine. Een extreem overlevingsverhaal in een nietsontziende omgeving - waar een onbekende dreiging de bemanning nog meer angst aanjaagt.

Fear the Walking Dead: Het verhaal speelt zich af in een stad waar mensen heen gaan om te ontsnappen, geheimen te beschermen en hun verleden te begraven en waar een mysterieuze uitbarsting het kleine beetje stabiliteit dreigt te verstoren dat middelbare schoolbegeleider Madison Clark en leraar Engels Travis Manawa tot stand hebben weten te brengen.

S.O.Z. Soldiers or Zombies: Drugsbaron Alonso Marroquin weet uit een Mexicaanse gevangenis te ontsnappen en probeert onder te duiken. Ondertussen gaat een Amerikaans militair experiment helemaal mis, en komt een elite-eenheid die achter Marroquin achter, in de problemen. Ze worden namelijk besmet door een virus dat hen in zombies verandert. Ze eindigen bij de verschuilplaats van de drugsbaron, waar een strijd voor het overleven van de mensheid losbarst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix wordt compleet overwonnen door Zoe Saldana
Series / Nieuws

Netflix wordt compleet overwonnen door Zoe Saldana

Zoe Saldana scoort deze week het beste met de serie From Scratch.

Elke zondag zetten we de top drie meest bekeken series op Netflix van het moment voor je op een rij. We blikken daarbij ook een beetje terug: wat bracht deze week nou eigenlijk?

Nou het voornaamste is natuurlijk de romantische komedie From Scratch, die de week helemaal overnam. En Love is Blind, dat op de derde plek kwam. Daarmee is duidelijk dat na al die moordseries van de afgelopen weken, we in Nederland even behoefte hebben aan wat warmte en liefde. Die warmte krijgen we wel met het weer en klimaatverandering, maar de liefde via Netflix!

De top drie
Check hieronder de top drie:

1. From Scratch: Een kunstenares wordt verliefd op een Italiaanse chef-kok en begint aan een reis vol liefde, pijn, veerkracht en hoop over verschillende continenten en door verschillende culturen.

2. The Watcher: Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd.

3. Love Is Blind: Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-film met Christian Bale krijgt indrukwekkende trailer
Films / Trailer

Nieuwe Netflix-film met Christian Bale krijgt indrukwekkende trailer

Hebben we aan het begin van 2023 direct een topper van een film te pakken?

Netflix heeft een eerste teaser-trailer onthuld voor The Pale Blue Eye, de nieuwe film van regisseur Scott Cooper (Antlers, Out of the Furnace), waarin Christian Bale en Harry Melling de hoofdrollen spelen.

De thriller is gebaseerd op Louis Bayards gelijknamige boek uit 2006 en speelt zich af op de militaire academie van West Point in 1830. Een doorgwinterde detective (Bale) wordt ingehuurd om een gruwelijke moord van een kadet op de basis te onderzoeken.

Jonge Poe
De detective wordt echter tegengewerkt door de zwijgcode van de andere kadetten, en neemt daarom een jongeman genaamd Edgar Allan Poe (Melling) met zich mee om de zaak sneller te kunnen oplossen.

Naast Bale en melling bestaat de indrukwekkende cast van The Pale Blue Eye uit namen als Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Harry Lawtey, Simon McBurney, Timothy Spall, Fred Hechinger, Hadley Robinson, Joey Brooks, Brennan Keel Cook, Gideon Glick, Matt Helm, Steven Maier, Charlie Tahan en Robert Duvall

The Pale Blue Eye is vanaf 6 januari 2023 te streamen via Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde deze series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Prime Video voegde deze series nieuw toe

Ook Prime Video maakt er een feestje van deze dagen vol nieuwe series.

Elke zondag kijken we naar de nieuwe toevoegingen op de grootste streamingdiensten van dit moment. Deze zondag is Prime Video aan de beurt!

Killer Camp (1 seizoen): Killer Camp' is een reality-horror-whodunnit waarbij een groep vreemden moet uitzoeken wie van hen een 'moordenaar' is, zodat ze kunnen voorkomen dat ze worden 'opgegooid' en de grote geldprijs winnen. De kampeerders wonen, slapen en spelen samen in hun retro-lodge aan het meer uit de jaren 80 in de VS, terwijl de moordenaar in hun midden onopgemerkt probeert te blijven.

Het Proces dat niemand wou (1 seizoen): Stagiaire Helena en actrices Liesa Naert en Ella-June Henrard vertellen hun verhaal, terwijl we ons langzaam een beeld vormen van de onderliggende problematiek in de zaak-De Pauw.

The Devil's Hour (seizoen 1): Peter Capaldi en Jessica Raine spelen de hoofdrollen in deze meeslepende psychologische thriller in zes delen. Lucy wordt elke nacht wakker om precies 3.33 uur. Ze begrijpt al een tijd niets meer van haar leven. Maar de antwoorden zijn ergens te vinden, aan het eind van een spoor van brute moorden.

NIEUWE AFLEVERINGEN
The Peripheral (S01E03)
Star Trek: Lower Decks (S03E10)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Haunting of Hill House'-maker wilt dit werk van Stephen King verfilmen
Series / Nieuws

'Haunting of Hill House'-maker wilt dit werk van Stephen King verfilmen

Na een eerdere incarnatie wil de horrormeester zich wagen aan dit bekende verhaal.

Mike Flanagan draait momenteel op volle toeren. Zeker sinds het samenwerken met Netflix volgt de ene hitserie de andere op. Na vele succesvolle series gebaseerd op eerder gemaakte verhalen wil hij zich nu wagen aan het bekende The Dark Tower van bestsellerschrijver Stephen King.

De schrijver, producent en regisseur Mike Flanagan heeft al een behoorlijke staat van dienst als het om romantische, fantasievolle en vooral spannende series gaat. Zo was The Haunting of Hill House een enorme hit, en later maakte hij ook de series The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en momenteel is zijn The Midnight Club de serie die iedereen aan het kijken is.

Dit is echt mijn droomproject
In een recent interview vertelt Flanagan over wat hij zou doen met het verhaal van Stephen King. Het is voor hem een droomproject en hij blijft steeds maar terugkomen op het verhaal omdat het zulke aantrekkingskracht heeft. Hij zegt dat niets een grotere eer zou zijn of hem gelukkiger zou maken in zijn carrière als hij aan dit project zou mogen werken.

Hij benadrukte dat hij ook zoveel mogelijk bij het bronverhaal wilt blijven. Soms is dat natuurlijk niet mogelijk, puur uit praktisch opzicht. Het verhaal is soms zo 'out there' dat hier goed naar gekeken moet worden. The Dark Tower is wel eens eerder verfilmd zoals de film uit 2017 met Idris Elba en Matthew McConaughey. Amazon heeft ook een poging gedaan om er een serie van te maken maar dat idee werd geschrapt in 2020.

Het is nog even wachten op meer nieuws over The Dark Tower maar je kan wel naar Mike Flanagan's The Midnight Club kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tijdsprong in 'Manifest' op Netflix heeft een reden
Series / Nieuws

Tijdsprong in 'Manifest' op Netflix heeft een reden

Het was zowel binnen als buiten de serie schuiven met de tijd.

Het vierde seizoen van de sci-fi serie Manifest is onderweg en in dit aankomende seizoen wordt er flink met de tijd gespeeld. Kijkers van de serie weten natuurlijk dat er een einddatum is maar hoe ze hier naar toe werken wordt nu meer duidelijk.

Het was vanaf het begin al duidelijk dat de 'overlevenden' van de beruchte vlucht 828 een avontuur van nog maar vijf en een half jaar voor zich hadden. Dit is namelijk de duur van de tijd die de reizigers zijn teruggegaan. Het werd dus evident dat zij deze tijd nog maar hadden voor de zogenoemde 'Death Date' aanbrak.

Van 6 naar 4 seizoenen?
In de trailer van seizoen 4 wordt duidelijk dat de overlevenden nog maar 18 maanden te leven hebben voor de 'Death Date' aanbreekt. Deze datum staat op 2 juni 2024. Dit maakt dus dat het vierde seizoen zal starten in december 2022. De overlevenden hebben nog ruim een jaar om het 'Lifeboat' probleem op te lossen, maar dit zal wel met aanzienlijk meer urgentie gepaard gaan.

Tijdens seizoen drie speelde de serie zich af in 2020. Er wordt dus behoorlijk vooruit gesprongen in de tijd. De reden hiervan is dat de serie oorspronkelijk zes seizoenen zou hebben bij NBC maar door het eerder eindigen van de serie zijn de makers genoodzaakt een andere strategie te nemen. Aangezien er nog aardig wat vitale verhaallijnen behandeld moeten worden zal er waarschijnlijk veel met flashbacks gewerkt worden.

Op vier november is het vierde seizoen van Manifest te kijken. Kijk ondertussen alle afleveringen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spraakmakende hypnotiseur terug op Videoland
Series / Nieuws

Spraakmakende hypnotiseur terug op Videoland

Documentaire over hypnotiseur vanaf eind november te zien op Videoland.

Rasti Rostelli, de spraakmakende hypnotiseur, is weer terug met een nieuwe tour en heeft vanaf 30 november zijn eigen documentaireserie op Videoland.

Rasti Rostelli heet eigenlijk Ronald van den Berg en is een groot deel van zijn leven al actief als hypnotiseur. Hij heeft in het verleden ook al eerder een eigen show gehad op de Nederlandse televisie.

Toch ging zijn carrière zeker lang niet altijd over rozen. Met name de laatste jaren kreeg hij veel kritiek op zijn gevaarlijke shows. Met een voorstelling in 2015 als ultiem dieptepunt. Toen ging een truc met pijl en boog mis, waardoor een student in de kin werd geraakt.

Een andere controverse is dat de Belgische meisjes An en Eefje verdwenen na als hypnoseobject te zijn gebruikt in een van zijn hypnoseshows. Later bleken de meisjes dezelfde avond ontvoerd te zijn door seriemoordenaar Marc Dutroux.

Rostelli heeft derhalve het nodige meegemaakt en in de docu zal hij in de huidige tijd worden gevolgd maar zal ook worden teruggeblikt op zijn artiestenleven.

Kijk vanaf 30 november hoe het nu met Rasti Rostelli gaat op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.