search
Geliefde superheldenserie officieel ten dode opgeschreven
Series / Nieuws

Geliefde superheldenserie officieel ten dode opgeschreven

Na seizoen 3 zal er officieel een punt worden gezet achter de superheldenserie.

De kogel is door de kerk: Stargirl zal na seizoen 3 eindigen. Dit nieuws kwam naar buiten, vlak na de overname van The CW door Nexstar.

Als gevolg van de overname volgden er bij The CW een grotere ronde aan annuleringen. In mei, voorafgaand aan de deal, annuleerde de zender meer dan de helft van zijn 'scripted programming'. Nexstar nam in oktober officieel de controle over, met plannen om het beruchte onrendabele kanaal helemaal opnieuw in te richten.

Supergirl kon de dans niet ontspringen, en nu komt de tienerheldenserie dus tot zijn natuurlijke einde. In december wordt de laatste aflevering van de serie uitgezonden door The CW.



Reacties van de makers
Geoff Johns, de maker van de serie, ontwikkelde het idee in 1999, samen met tekenaar Lee Moder. Hij zei over de annulering: "'Stargirl' heeft om vele redenen altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad."

Hij vervolgde: "Met alle op handen zijnde veranderingen bij het netwerk waren we ons ervan bewust dat dit mogelijk het laatste seizoen was, dus schreven we met dat feit in ons achterhoofd en hebben we het volgens mij beste seizoen van 'Stargirl' tot nu toe opgeleverd, met volledige creatieve afsluiting."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen