search

Ons nieuws van dinsdag 1 november 2022

Recensie Disney+-serie 'Star Wars: Tales of the Jedi'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Star Wars: Tales of the Jedi'

De zes korte afleveringen van deze animatieserie zijn vooral een prettig tussendoortje voor de diehardfans.

Regie: Saul Ruiz, Charley Murray, Nathaniel Villanueva | Cast (stemmen): Ashley Eckstein (Ahsoka Tano), Corey Burton (Dooku), Dee Bradley Baker (Captain Rex), Ian McDiarmid (Darth Sidious), Matt Lanter (Anakin Skywalker), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 12-17 minuten | Jaar: 2022

Al in de begindagen van Star Wars breidde George Lucas zijn sterrenstelsel ver ver weg uit met animatieseries over droids en Ewoks. Ruim twee decennia keerde later startte de populaire televisieserie The Clone Wars, die uiteindelijk zeven seizoenen liep. Het zorgde ervoor dat de hoeveelheid geanimeerd Star Wars-materiaal nauwelijks nog bij te houden was.

Overzichtelijker werd het er allemaal niet op, maar Star Wars-fans kwamen ruimschoots aan hun trekken. The Clone Wars werd namelijk opgevolgd door series als Rebels en The Bad Batch. De korte animatieserie Tales of the Jedi is de nieuwste toevoeging, geschreven door Dave Filoni terwijl hij bezig was met The Mandalorian.

Deze miniserie beslaat uit slechts zes afleveringen van gemiddeld een kwartier en speelt zich voor en tijdens de zogenaamde prequeltrilogie. Twee personages staan centraal. We zien enerzijds de geboorte en lotsbestemming als Jedi van Ahsoka Tano (die binnenkort ook haar eigen live-actionserie krijgt), anderzijds is er Count Dooku, die zich niet thuisvoelt bij de Jedi en langzaam overstapt naar de Dark Side.

Filoni's animatietussendoortje bedient zich van dezelfde grafische vormgeving als andere computergeanimeerde Star Wars-series. Het is een look die niet iedereen zal bekoren en die ook nooit echt went. De vormgeving is hoekig en weinig verfijnd. Dit komt zowel tot uiting in de gezichtsuitdrukkingen van de personages als hun houterige animaties. De omgevingen en achtergronden zien er een stuk beter uit. Er zijn momenten waarop je denkt naar een fotorealistische achtergrond te kijken.

Ondanks de aanwezigheid van vele oude bekenden "“ naast voorgenoemden zien we ook personages als Anakin Skywalker, Mace Windu, Yoda, Bail Organa, Obi-Wan Kenobi en Darth Sidious "“ voelen de verhalen als intermezzo's. Daarbij zijn de verhalen rondom Ahsoka het indrukwekkendst, omdat zij de grootste ontwikkeling doormaakt. De openingsaflevering waarin de pasgeboren Ahsoka met haar moeder op jacht gaat en wordt gekidnapt door een sabeltijgerachtig wezen zijn krachtig en aandoenlijk tegelijk. Later zien we haar terug als ze door Jedi Anakin de kneepjes van het vak bijgebracht krijgt.

De missies die Dooku moet uitvoeren en hem uiteindelijk tot het rigoureuze besluit brengen zijn heil in de duisternis te zoeken beklijven een stuk minder. Het is daarnaast ook jammer dat veel originele acteurs hun geanimeerde alter ego's niet opnieuw vertolkten. Tales of the Jedi breidt weliswaar het Star Wars-universum verder uit met oude bekenden, maar ben je ook makkelijk weer vergeten. Een echte must-see is het dus niet.

★★★☆☆

Star Wars: Tales of the Jedi is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'His Dark Materials' komt met eerste trailer en potentiële uitzenddatum voor seizoen 3!
Series / Nieuws

'His Dark Materials' komt met eerste trailer en potentiële uitzenddatum voor seizoen 3!

'His Dark Materials' komt met een eerste trailer voor seizoen 3 en zal hopelijk nog dit jaar te zien zijn.

De prachtige fantasy-serie His Dark Materials seizoen 3 staat op het punt van beginnen en we hebben hieronder de eerste trailer voor het nieuwe seizoen voor je klaar gezet.

HBO Max heeft aangegeven de serie vanaf 5 december te zullen gaan uitzenden. Helaas gaat het hier om HBO US en is het dus nog niet zeker of Europa ook op hetzelfde moment volgt. In de US zullen er twee afleveringen per week worden geplaatst.

Uitvoerend producent Jane Tranter zei onlangs tijdens een evenement voor de serie dat ze wel negen seizoenen had kunnen vullen met de serie maar dat ze in eerste instantie voor 4 seizoenen had gekozen om het verhaal goed te kunnen vertellen.

Laatste seizoen
Uiteindelijk heeft men besloten dat het derde seizoen toch het laatste seizoen is. Het gehele verhaal zal in nog 8 afleveringen worden verteld en ook Tranter kan zich daar, nu de opnames zijn afgerond, helemaal in vinden.

You can't always get what you want
"Ik wilde het in twee delen, maar we doen het in één" vertelde Tranter aan Deadline. "Je kunt niet altijd hebben wat je wilt. De rest van de serie is terecht ingeperkt tot acht afleveringen en ik zal volledig en nederig toegeven dat ik het helemaal mis had."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max pakt uit met zomaar even vier gloednieuwe kerstfilms
Films / Nieuws

HBO Max pakt uit met zomaar even vier gloednieuwe kerstfilms

Richting de feestdagen komt de streamingdienst met een aantal erg leuke kerstfilms...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elk jaar opnieuw verschijnen er in de laatste weken voor de feestdagen een aantal mooie kerstfilms en -series op de verschillende streamingdiensten. Dat is ook dit jaar niet anders. HBO Max heeft alvast vier gloednieuwe kerstfilms voor ons in petto.

Voor de eerste film geldt dat ze luistert naar de naam Santa Camp. De film vertelt het verhaal van een groep kerstmannen, kerstvrouwtjes en elfen die elke zomer opnieuw neerstrijken in de bossen van New Hampshire. De bedoeling is dat ze de kneepjes van het vak leren. Dit jaar belooft echter een heel bijzonder jaar te worden... Santa Camp is te streamen op HBO Max vanaf 17 november 2022.

De tweede film die werd aangekondigd door HBO Max luistert naar de naam A Christmas Story Christmas. Dit is het vervolg op de in 1983 verschenen film A Christmas Story. Ralphie is ondertussen volwassen geworden en beslist om terug te keren naar zijn woning in Cleveland Street. Het doel is om zijn kinderen een echt magische Kerst te kunnen bezorgen. Ook voor deze film geldt dat ze te streamen is vanaf 17 november 2022.

Een groot mysterie
De derde door HBO Max aangekondigde kerstfilm luistert naar de naam A Christmas Mystery. In deze film worden een vader en diens beste vriendin ervan beschuldigd de kostbare jingle bells van de stad te hebben gestolen. De twee hebben echter helemaal niets met de zaak te maken. Een jonge amateurspeuder moet uiteindelijk de echte dader zien te vinden. A Christmas Mystery kan worden gestreamd op HBO Max vanaf 24 november 2022.

Last but not least is er ook nog Holiday Harmony. Dit is een kerstfilm waarin we kennismaken met Gail die als singer-songwriter de mogelijkheid krijgt om mee te dingen naar een prachtig optreden op Kerstavond. Al snel komt ze in contact met Jeremy welke heel wat goede raad voor haar in petto heeft.

Het duurt niet lang vooraleer Gail en Jeremy naar elkaar toegroeien, maar wanneer ze haar droom wil realiseren moet ze misschien wel niet alleen haar geliefde stad, maar ook Jeremy achterlaten. Net als A Christmas Mystery geldt ook voor deze film dat ze te streamen is vanaf 24 november 2022.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Romantic Killer'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Romantic Killer'

Een bijzonder sterke eindsprint is niet genoeg om nog wat te maken van deze ongeïnspireerde harem-anime.

Regie: Kazuya Ichikawa | Cast (stemmen): Rie Takahashi (Anzu Hoshino), Mikako Komatsu (Riri), Yuuichirou Umehara (Tsukasa Kazuki), Gakuto Kajiwara (Junta Hayami), Natsuki Hanae (Hijiri Koganei), e.a. | Aantal afleveringen: 12 | Speelduur: 23-30 minuten | Jaar: 2022

Student Anzu Hoshino spendeert tijd aan drie dingen: videogames, chocolade en haar kat. Sociale situaties gaat ze uit de weg, om nog maar niet te spreken over het liefdesleven. De enige dates die Anzu kent, vinden plaats in virtuele werelden van datingvideogames. Tot er op een dag een klein beestje genaamd Riri uit haar televisie kruipt met de boodschap dat hij een tovenaar is die haar datingleven komt opschroeven. Anzu moet videogames, chocolade en haar kat inleveren tot ze de ware heeft gevonden. Riri heeft genoeg tovertrucjes om haar hiermee te helpen.

Het haremgenre is sinds jaar en dag populair in de animewereld. Een vaak onbenullige protagonist die ineens enorm veel aandacht krijgt van verschillende mensen van het andere geslacht vormt een wat banaal subgenre dat niet bekendstaat om zijn innovatie. Het is daarom leuk om te zien dat de genderrollen eens worden omgedraaid en de hoofpersoon in Romantic Killer een vrouw is. Helaas is dat meteen ook de enige innovatie die te vinden is, want de resterende invulling is al vele malen eerder en beter gedaan.

Riri regelt dat de knapste en leukste mannen het pad van Anzu kruisen. Hij zorgt er zelfs met wat spreuken voor dat meerdere jongens bij haar komen wonen. Helaas pakt dit absurde gegeven niet grappig uit omdat de schrijvers te lui waren om echt iets goeds te verzinnen. Ook de grappen komen eigenlijk allemaal neer op Anzu die zich enorm verzet tegen Riri door haar kansen niet te benutten, maar zich toch steeds in romantische situaties bevindt. Het verveelt erg snel.

Het wordt daarbij niet duidelijk waarom Anzu zich zo verzet. En haar karakter verandert, tot de laatste twee afleveringen, nauwelijks. Ook wordt niet toegelicht waarom de verschillende mannen op haar vallen; het is gewoonweg zo. De personages worden gekenmerkt door stereotypering, en niet op een grappige of ironische manier, en missen diepgang om er iets voor te voelen.

Er zijn af en toe wel interessante momenten die betrekking hebben op de achtergronden van zowel Tsukasa en Junta, de twee grootste spelers in het veroveren van Anzu's hart. Deze behandelen thema's als pesten, de objectivering van mensen en de angst die daarbij komt kijken. Erg interessant, maar helaas wordt er te kort en te weinig aandacht aan besteed om een blijvende indruk te maken.

Het hele verhaal gaat nergens heen, totdat aflevering tien plots een verhaallijn introduceert die enorm intens en tragisch is. De laatste afleveringen komen als een donderslag bij heldere hemel en steken enorm af tegen alles wat ervoor kwam. Ze zijn erg goed geschreven en de serie zou op alle fronten heel anders zijn wanneer dit de invalshoek was geweest. Enorm zonde dus dat dit element pas zo laat om de hoek komt kijken, maar door het grote verschil in toon voelt het tegelijkertijd totaal niet passend bij de rest.

Ondertussen wil het oog ook wat, maar helaas krijgt het oog maar de helft van de tijd iets. De animatie is soepel, vlot en goed uitgevoerd voor een relatief onbekende studio. Echter, het ontwerp is in sommige scènes prima, maar in andere enorm standaard en bijna liefdeloos. De hoeveelheid detail scheelt te veel in losse momenten, waardoor de stijl onsamenhangend is.

Romantic Killer probeert niets nieuws te doen en doet daar zo zijn best in dat het geheel compleet vergeetbaar is. Althans, tot de laatste drie afleveringen. Was deze eindsprint een stuk eerder ingezet, dan was de kwaliteit hoog geweest en de toon anders. Wat nu overblijft is vergelijkbaar met een smerige maaltijd met een heerlijk toetje. Daarmee heb je aan het eind van de dag toch niet lekker gegeten.

★★☆☆☆

Romantic Killer is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze allesovertreffende 'House of the Dragon'-scène wil George R.R. Martin heel graag zien
Series / Nieuws

Deze allesovertreffende 'House of the Dragon'-scène wil George R.R. Martin heel graag zien

George R.R. Martin kijkt uit naar dit drakengevecht in 'House of the Dragon'.

De schrijver van de boeken waarop de series Game of Thrones en House of the Dragon zijn gebaseerd heeft tijdens een recent interview met Penguin Random House de vraag beantwoord naar welke scène uit het boek Fire & Blood hij het meest uitkijkt. Let op: in onderstaande staan een spoiler over de rest van het verhaal.

George R.R. Martin gaf allereerst aan dat hij de strijd tussen Aemond en Lucerys in seizoen 1 het mooist vond. Voor de komende seizoenen kijkt hij het meest uit naar de 'Battle over the Gods Eye'.

Battle over the Gods Eye
Deze Battle betreft net als eerder genoemde scène ook een luchtduel tussen twee draken. Martin kijkt het meest uit naar het drakengevecht tussen Vhagar (bereden door Aemond) en Caraxes (bereden door Daemon).

Meest indrukwekkende drakengevecht
Van alle drakengevechten die in Fire & Blood plaastvinden, is de 'Battle over the Gods Eye' de indrukwekkendste. Het boek beschrijft het gebrul van de draken zo luid dat ze tientallen kilometers verderop te horen waren en dat het drakenvuur zo helder was dat de mensen vreesden dat de lucht in brand stond.

Wij verwachten deze scène pas in het laatste seizoen te zien.

Kijk seizoen 1 op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met 10 Emmy's overladen hitserie begint succesvol aan tweede seizoen op HBO Max
Series / Nieuws

Met 10 Emmy's overladen hitserie begint succesvol aan tweede seizoen op HBO Max

Hitserie 'The White Lotus' is weer begonnen. Volg de avonturen van reizigers en medewerkers in luxe Siciliaans resort.

HBO Max heeft weer een hitserie te pakken, het tweede seizoen van The White Lotus is inmiddels gestart. De eerste aflevering trok tot op heden al 1,5 miljoen kijkers.

Het eerste seizoen van The White Lotus trok gemiddeld genomen 9,3 miljoen kijkers per aflevering. Ook pakte het eerste seizoen van de serie maar liefst 10 Emmy-awards.

Plot seizoen 1
The White Lotus seizoen 1 gaat over een stel puissant rijke mensen die naast hun dure kleren en luxe spulletjes ook hun privileges hebben ingepakt voor een weekje inheemse dans kijken op Hawaii. Je zou verwachten dat een verblijf in een luxe resort ontspannend zou moeten werken, maar voor de meeste van hen triggert het een existentiële crisis die zijn weerga niet kent.

Plot seizoen 2
Seizoen 2 speelt zich af in een exclusief Italiaans en Siciliaans resort en volgt net als het eerste seizoen de levens van de gasten en de medewerkers gedurend hun week in het resort.

Kijk deze bekroonde serie nu op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het personage dat gestraft moet worden in seizoen 2 van 'The Watcher'
Series / Nieuws

Het personage dat gestraft moet worden in seizoen 2 van 'The Watcher'

Actrice Jennifer Coolidge vindt dat haar personage Karen straf verdient in seizoen twee van 'The Watcher'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Watcher is één van de meest bekeken series op Netflix. Actrice Jennifer Coolidge (zij speelt Karen in de serie) heeft al haar ideeën over hoe seizoen twee eruit zou moeten komen te zien.

Voor wie het allemaal nog niet heeft meegekregen: The Watcher is een Netflix-serie gemaakt door Ryan Murphy en Ian Brennan. De Netflix-serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarbij de nieuwe huiseigenaren, Dean en Nora Brannock, gespeeld door Bobby Cannavale en Naomi Watts, anonieme en dreigbrieven ontvangen die erop wijzen dat iemand hen in de gaten houdt.

Wraakzuchtige makelaar verdient straf
Jennifer Coolidge speelt Karen, een wraakzuchtige makelaar. Hoewel Karen The Watcher niet lijkt te zijn, is ze niet bepaald sympahtiek. In Entertainment Weekly] zegt Coolidge dat ze wil dat Karen tot de orde wordt geroepen in seizoen 2 van The Watcher.

Quote Coolidge
Coolidge:"Karen dient echt even wakker geschud te worden en even een tik in haar gezicht te krijgen. Ik denk dat Karen gestraft moet worden".

Kijk The Watcher op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze dag komt spraakmakende film 'Don't worry Darling' al op HBO Max
Films / Nieuws

Op deze dag komt spraakmakende film 'Don't worry Darling' al op HBO Max

Spraakmakende film komt al snel na bioscoopsucces op HBO Max.

De film Don't Worry Darling is een van de meest spraakmakende films van 2022. Er was veel drama rondom de cast, onder andere rondom een mogelijke affaire tussen Harry Styles en Olivia Wilde. Deze populaire film is de bioscoop nog niet uit of hij komt al naar HBO Max.

Warner Bros. Pictures heeft inmiddels aangekondigd dat de film volgende week al op HBO Max komt. Afgelopen maandag werd aangekondigd dat Don't Worry Darling al vanaf 7 november beschikbaar is om te streamen op HBO Max.

HBO Max komt al snel na bioscoopsucces in actie
Het gebeurt tegenwoordig vaker dat een film al een paar weken na de première in de bioscoop, gestreamed kan worden.

Plot
De film speelt zich af in de jaren '50. Een huisvrouw woont samen met haar echtgenoot in een utopische gemeenschap midden in een woestijn. Ze leidt een ogenschijnlijk perfect leventje. Op een dag doet ze een bijzondere ontdekking over haar leven dat verontrustende geheimen aan het licht brengt.

Het gebeurt tegenwoordig vaker dat een film al een paar weken na de première in de bioscoop, gestreamed kan worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'The Devil's Hour'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Devil's Hour'

IJzersterke en ijzingwekkende vertolkingen in deze Britse serie die niet gelijke alle geheimen prijsgeeft.

Regie: Johnny Allan, Isabelle Sieb | Cast: Jessica Raine (Lucy), Peter Capaldi (Gideon), Nikesh Patel (Ravi), Benjamin Chivers (Isaac), Phil Dunster (Mike), Alex Ferns (Nick), Meera Syal (Ruby), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 57-60 minuten | Jaar: 2022

Een van de grootste mindfucks die de menselijke geest weet voort te brengen is de déjí  vu. We kunnen er allemaal over meepraten: dat moment dat je het gevoel hebt iets al eerder te hebben gezien of beleefd. Het moet helemaal gekmakend zijn als je dit aan de lopende band gebeurt. Dat is de praktijk waar jeugdhulpverlener Lucy voortdurend tegenaan loopt.

Zij wordt nacht na nacht wakker om precies 3:33 uur, het zogenaamde duivelsuur. Lucy is er dan ook van overtuigd dat de combinatie van dromen, ingevingen en visioenen een functie heeft. Echt tijd om zich hierin te verdiepen heeft ze niet; haar jonge zoontje Isaac verdient heel veel zorg en aandacht. Zijn aandoening, waardoor hij nauwelijks emotie toont en zinnen uit zijn omgeving letterlijk kan navertellen, valt namelijk onder geen enkele bekende diagnose. En hij ziet dingen die er niet zijn.

Lucy heeft ook nog eens een boel te stellen met haar ex Mike en haar aan schizofrenie lijdende moeder. Als er in haar directe omgeving een aantal moorden en verdwijningen plaatsvinden kan de vrouw zich hier moeilijk meer voor afsluiten. Ondertussen is politierechercheur Ravi op zoek naar een man die achter de moorden lijkt te zitten en de naam van Lucy en haar zoon achterlaat.

Er gebeurt een boel in het zesdelige The Devil's Hour. De Britse mysterieserie is niet alleen een enorme mindfuck, maar ook een gigantische puzzel en dat wekt aanvankelijk enige irritatie op. Dat heden, verleden, toekomst, illusie en werkelijkheid door elkaar lopen maakt het er allemaal niet bepaald makkelijker op. Want naast de sores van zowel Lucy als Ravi krijgen we ook nog eens een blik op de toekomst te zien, waarin een lichamelijk zwaargehavende Ravi en Lucy in gesprek gaan met een notoire misdadiger.

Na het zien van de eerste aflevering ben je waarschijnlijk allesbehalve overtuigd van de noodzaak om verder te kijken. Schrijver Tom Moran lijkt zich te begeven in het schemergebied van menselijk drama, horror en psychologische thriller, en zet je bovendien voortdurend op het verkeerde been. Maar de ware impact ontvouwt zich pas geleidelijk en Moran geeft ons naast pure nieuwsgierigheid voortdurend aanleiding om de televisie toch maar niet uit te zetten.

Dit komt naast de bizarre verwikkelingen voornamelijk door de sterke vertolkingen van met name hoofrolspeelster Jessica Raine en de ijzingwekkende ex-Doctor Who Peter Capaldi, waar zowel de personages als de kijker geen enkele grip op krijgt. Bovendien wordt er voortdurend gespeeld met de menselijke eigenschap om voor alles een logische verklaring te willen vinden. Of deze er ook daadwerkelijk is, wordt pas duidelijk in de slotaflevering die dienstdoet als een grote uitlegsessie; iets wat merkwaardig genoeg nu eens niet tot ergernis maar juist tot meer verdieping leidt.

The Devil's Hour laat niet gelijk zijn volle potentie zien, maar blijft wel tot het einde boeien omdat het verhaal wordt gedreven door een grote mate van onvoorspelbaarheid. De serie verkent de duistere krochten van de menselijke geest, aangevuld met sterk uitgediept intermenselijk drama. Het is alleen even door die eerste aflevering heen bijten.

★★★★☆

The Devil's Hour is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorsprong van deze horrorklassieker krijgt een serie
Series / Nieuws

Oorsprong van deze horrorklassieker krijgt een serie

Na jarenlang gesteggel over auteursrechten is de kogel eindelijk door de kerk.

In 1980 kwam voor het eerst de horrorklassieker Friday the 13th in de bioscoop. Veel vervolgen en spin-offs volgden maar streamingdienst Peacock weet nu te bevestigen dat er een prequel-serie komt gebaseerd op de film.

Net op de valreep van Halloween weet de streamingdienst eindelijk te kunnen melden dat de serie er aan komt. Er was namelijk sprake van een jarenlang conflict om auteursrechtelijke zaken. Zo was er gedoe rondom de rechten van de film toen het van Paramount naar New Line verhuisde. Daarnaast was er een geschil tussen regisseur Sean S. Cunningham en schrijver Victor Miller van de originele film uit 1980.

Wegens omstandigheden terug in de tijd
Victor Miller wist uiteindelijk een zaak te winnen en heeft gezag over het script en de originele personages weten te krijgen, alleen niet over de titel, een volwassen Jason Voorhees noch het hockeymasker. Mede om deze reden is gekozen voor een serie over de ontwikkeling van Voorhees en de gebeurtenissen vóór Friday the 13th genaamd Crystal Lake.

De titel van de serie komt van de locatie waar de seriemoordenaar Jason Voorhees voornamelijk zijn moorden pleegde. Hij wist veel bezoeker van Camp Crystal Lake een tragisch lot toe te brengen. De serie zal worden geleid door showrunner Bryan Fuller, die ook in het verleden ook titels als American Gods, Star Trek: Discovery en Hannibal heeft gemaakt.

In 2009 is er een remake van Friday the 13th gemaakt. Die kan je kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-ster niet blij met ontwikkeling personage tijdens de serie
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-ster niet blij met ontwikkeling personage tijdens de serie

Een acteur van The Walking Dead is niet blij met de manier waarop zijn personage zichzelf ontwikkelt in de serie.

The Walking Dead-ster Khary Payton, die Ezekiel speelt in de serie, geeft aan dat hij niet tevreden is over de manier waarop zijn personage zichzelf ontwikkelt in de serie.

Payton geeft aan dat er "nog zoveel" is dat hij had willen doen in de serie, maar dat er simpelweg niet genoeg tijd is dankzij het grote aantal castleden dat in het elfde seizoen van The Walking Dead gepropt is.

Ezekiel in The Walking Dead
Hij gaat hier dieper op in door het volgende te zeggen:

"Ik wou dat... er zijn zoveel plaatsen en situaties die ik graag had willen verkennen. Maar dat is een van de dingen die gebeuren als je een serie hebt met zoveel dynamische en interessante personages. 48 minuten of, soms, meer dan een uur durende aflevering is gewoon niet genoeg."

Er is dus te weinig tijd om ieder personage voldoende uit te werken. Misschien heeft AMC dat zelf ook door, want zodra het laatste seizoen van The Walking Dead afgelopen is, breiden ze het universum uit met meerdere spin-offs die al in productie zijn.

Zo zijn er spin-offs in ontwikkeling rondom Daryl (Norman Reedus), Negan (Jeffrey Dean Morgan) en Maggie (Lauren Cohan) en Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira).

Wie weet krijgt Khary Payton ook wel zijn eigen serie als Ezekiel om het personage verder uit te bouwen. The Walking Dead is nu te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Carpenter maakt zich niet druk om reputatie van franchise na nieuwe 'Halloween'-films
Films / Nieuws

John Carpenter maakt zich niet druk om reputatie van franchise na nieuwe 'Halloween'-films

John Carpenter interesseert het niet of de nieuwe Halloween-films de reputatie van de franchise aantasten.

John Carpenter heeft een paar van de beste horrorfilms ooit geregisseerd. Maar nu hij zijn geliefde Halloween-franchise uit handen heeft gegeven, ontvangen de films veel kritiek.

De goede reputatie van de Halloween-films heeft zonder twijfel een deuk opgelopen. De nieuwe trilogie eindigde onlangs met Halloween Ends, een film die - net als de eerste twee delen in de reboot - veel kritiek heeft ontvangen.

John Carpenter over Halloween
Toen Vulture aan Carpenter vroeg wat hij hiervan vindt, en of het beeld dat mensen van de films hebben inderdaad schade op heeft gelopen, antwoordde hij: "Het boeit me niet, het boeit me echt niet."

Carpenter geeft aan dat hij verrast is door het feit dat er uberhaupt nog zoveel sequels zijn gemaakt. Hij dacht niet dat er nog genoeg verhaal over zou zijn om over te schrijven, nadat hij de originele films meer dan 44 jaar geleden schreef.

De Halloween-film die Carpenter het leukst vindt, is zijn eigen film uit 1978.

Halloween Ends is nu te zien in de bioscopen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Shards of Her'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Shards of Her'

Goedbedoeld drama over seksueel misbruik is helaas veel te ambitieus.

Regie: Lin Cho | Cast: Wei-Ning Hsu (Lin Chen-Hsi), Toby Lee (Li Hao-ming, Liu Chang-yu), Ning Ding (Chiu Wan-fen), Patty Pei-Yu Lee (Chen Chih-ling), Chen-Ling Wen (Yang Chia-ying) e.a. | Aantal afleveringen: 9 | Speelduur: 45-51 minuten | Jaar: 2022

De Taiwanese serie Shards of Her gaat over trauma en seksueel misbruik. Het drama is overvol gestopt met slachtoffers, huilbuien en melodrama, maar het is allemaal wel heel duidelijk goedbedoeld. De serie benoemt belangrijke zaken aangaande secundaire victimisatie en de schrijnende omstandigheden die slachtoffers van seksueel geweld vaak meemaken.

Lin Chen-Hsi is een succesvolle headhunter. Ze loopt echter duizelig en gedesoriënteerd rond, en is zo niet geloofwaardig als gehaaide zakenvrouw. Na een auto-ongeluk komt ze volgens de uitleg van de serie in een alternatieve realiteit terecht. Deze heeft vele verhaallijnen, ook waar de hoofdpersoon geen weet van heeft, en wekt de suggestie dat deze wereld de 'echte' is en de andere een illusie.

Haar coma wordt nauwelijks benoemd of uitgelegd (er zijn geen scènes waarin de hoofdpersoon in een ziekenhuisbed ligt of ontwaakt) en vormt geen duidelijke scheidslijn tussen de ene en de andere realiteit. Deze manier van vertellen is verwarrend en laat de kijker zich continu afvragen wat er nu echt is en wat niet "“ los van feit dat het hier natuurlijk om een televisieserie gaat en er helemaal niets echt is.

De verwarring die de vertelstructuur schept sluit vreemd genoeg wel aan bij het thema van de serie: dissociatie en de dualiteit van het enerzijds herleven van trauma en aan de andere kant pijn onderdrukken tot het punt dat het verleden niet kan worden herinnerd. Het geheugenverlies van de hoofdpersoon als gevolg van een auto-ongeluk is een metafoor voor de black-outs en verdwenen herinneringen die ernstig trauma met zich mee kunnen brengen. De dissociative episodes waar de hoofdpersoon aan lijdt worden hierdoor juist goed overgebracht.

De andere verhaallijnen gaan ook allemaal over seksueel misbruik, intimidatie en uitbuiting "“ de hoofdpersoon krijgt zelf ook maar liefst twee gevallen van seksueel geweld voor haar kiezen. Door deze veelvoud aan ontwikkelingen krijgen de verschillende personages geen ruimte hier echt diep op in te gaan, waardoor ze oppervlakkig en bagatelliserend overkomen, wat vast niet de bedoeling was. De overdaad van de serie wordt nog extra onderstreept door dramatische pianomuziek en lange knuffels en huilbuien, waardoor het geheel een tikkeltje melodramatisch overkomt.

Deze overdaad zorgt er echter ook voor dat veel aspecten van seksueel trauma aan bod komen. Boze, onbegripvolle familie, vrouwen die een slechte man beschermen in plaats van solidair te zijn met slachtoffers, stuitende vragen als "Heb je wel nee gezegd?" en "Heb je teruggevochten?", het verleggen van de schuld naar de vrouw zelf door te ontkennen dat verstijven net als vechten en vluchten een natuurlijke reactie is. De serie lijkt een informatieve functie te hebben en poogt maatschappelijke problemen te bespreken.

De hoofdpersoon benoemt in dat kader iets heel belangrijks, zij het kortaf, over natuurlijke reacties op fysiek geweld. Wanneer je aangevallen wordt, schat je lichaam onbewust in hoe groot het gevaar is. Kan het gevaar ontweken worden, dan maakt je lichaam zich klaar om te vechten en te vluchten, door het adrenalineniveau te verhogen: mobilisatie. Schat je lichaam in dat het gevaar te groot is om ontweken te worden, dan schakelt het over op immobilisatie, het verhogen van het endorfineniveau en het verlagen van de lichaamsfuncties, waardoor pijn beter te verdragen is en de kans op overleven vergroot wordt.

Degenen die met dit overlevingsmechanisme een aanval hebben doorstaan, wordt op een walgelijke manier verweten dat ze geen fysiek of verbaal verzet hebben vertoond, alsof het dan onduidelijk zou zijn voor de dader waar hij zich schuldig aan maakt. Veel vrouwen gaan door deze consensus geloven dat zij geen echte slachtoffers zijn. Veel mannen geloven dit ook, zij het uit naïviteit of hufterigheid.

Ondanks "“ of juist dankzij "“ de overdaad van de serie neemt deze geen blad voor de mond als het over seksueel misbruik gaat. Het resultaat is in ieder geval uniek te noemen. De nevenverhaallijnen zijn onvoldoende uitgediept, maar de hoofdpersoon weet genoeg interesse te wekken om te blijven kijken. Het thema en de metafoor zijn bijzonder en herkenbaar. De verwarring is wat veel vrouwen en naar verluidt ook mannen meemaken in de nasleep van seksueel geweld in een secundair victimiserende maatschappij. Het is dapper dat de makers dit bespreekbaar te willen maken, op wat voor manier dan ook.

★★★☆☆

Shards of Her is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 ijzersterke series die je exclusief op SkyShowtime kijkt
Series / Featured

3 ijzersterke series die je exclusief op SkyShowtime kijkt

Met de komst van deze nieuwe streamingdienst naar Nederland reizen meerdere grote series mee.

Deze 3 internationaal bekende series waren eerder niet in Nederland te verkrijgen, maar nu zijn ze eindelijk beschikbaar via SkyShowtime. Voor €3,49 per maand kan je ze nu gaan bekijken bij de nieuwe streamingdienst - kijk hieronder snel of jij ze het geld waard vindt!

Yellowstone | SkyShowtime | 4 seizoenen
De neowestern volgt de familie Dutton, geleid door John Dutton, die de grootste aaneengesloten ranch in de Verenigde Staten beheert. De ranch wordt voortdurend aangevallen door degenen aan wie zij grenst - landontwikkelaars, een indianenreservaat en het eerste nationale park van Amerika.



Halo | SkyShowtime | 9 afleveringen
Halo: The Series is een liveactionserie, die is gebaseerd op0 de gelijknamige, succesvolle videogamereeks. De sci-fi volgt een episch 26e-eeuws conflict tussen de mensheid en een buitenaardse bedreiging, bekend als de Covenant. Diep getekende persoonlijke verhalen worden in het verhaal verweven met actie, avontuur en een rijk verbeelde visie op de toekomst.



Star Trek: Strange New Worlds | SkyShowtime | 6 afleveringen
Star Trek: Strange New Worlds is de tiende spin-off van Star Trek, en de eerste directe spin-off van Star Trek: Discovery. De scifi-serie volgt Captain Pike, Science Officer Spock en Number One in het decennium voordat Captain Kirk aan boord ging van de USS Enterprise. Nieuwe werelden openen zich voor hen naarmate ze dieper en dieper de melkweg in trekken.

Lees de recensie van SerieTotaal over het eerste seizoen op SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off 'The Batman' vindt actrice voor hoofdrol naast The Penguin
Series / Nieuws

Spin-off 'The Batman' vindt actrice voor hoofdrol naast The Penguin

De aankomende HBO Max The Penguin-serie heeft een nieuwe actrice gevonden.

Cristin Milioti wordt het vrouwelijke hoofdpersonage in de The Batman spin-off The Penguin om naast het titulaire hoofdpersonage te verschijnen in de HBO Max-serie.

The Penguin is een spin-off van de film The Batman, die momenteel in productie is. Maandag is bevestigd dat Cristin Milioti onderdeel is van de cast en zelfs een hoofdrol gaat spelen.

Milioti in The Penguin
Milioti gaat het personage Sofia spelen, oftewel de genadeloze dochter van Carmine Falcone. Ze wordt het vrouwelijke hoofdpersonage dat naast The Penguin zelf gaat verschijnen.

Cristin Milioti kennen we onder andere van The Resort, Palm Springs en Made for Love. Haar nieuwste personage Sofia Falcone is dus de dochter van Carmine Falcone.

Ze werd voor het eerste geïntroduceerd in The Long Halloween, maar keerde later terug in Batman: Dark Victory als de seriemoordenaar bekend als de Hangman.

Volgens de omschrijving van haar personage zal Sofia "vechten met The Penguin over de macht van de stad."

The Penguin zal waarschijnlijk in het najaar van 2023 te streamen zijn op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer verschijnt 'House of the Dragon' seizoen 2?
Series / Nieuws

Wanneer verschijnt 'House of the Dragon' seizoen 2?

Een van de bazen bij HBO geeft heel voorzichtig antwoord op deze prangende vraag.

Het eerste seizoen van HBO's fantasy-prequelserie House of the Dragon werd een week geleden afgerond met behoorlijke kijkcijfers. De vraag is nu dan ook wanneer fans een tweede seizoen voorgeschoteld krijgen!

Showrunner Ryan Condal vertelde Vulture afgelopen week dat we in elk geval geen grote tijdsprongen zoals in het eerste seizoen hoeven te verwachten, en dus ook geen nieuwe acteurs in de rollen die ons bekend zijn.

Geduld wordt beloond
Daarnaast liet HBO Max-baas Casey Bloys weten dat we zelf wel te maken krijgen met een tijdsprongetje, want het duurt nog even voordat het tweede seizoen verschijnt. In elk geval tot 2024 als we Bloys moeten geloven:

"We zijn net pas begonnen met ons hele plan van aanpak, en net als bij het eerste seizoen zijn er nog een hoop dingen onduidelijk. Ik wil niet te geheimzinnig doen, maar ik wil ook geen datum geven en er dan vervolgens mee gaan schuiven."

We weten in elk geval wel zeker dat de opnames van House of the Dragon seizoen 2 begin 2023 van start gaan en dat deze zowat het hele jaar in beslag zullen nemen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende update over 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Veelbelovende update over 'The Rings of Power' seizoen 2

De schrijvers van de serie spreken zich uit over de vooruitgang die ze hebben geboekt.

Als er een ding is waar sociale media en sites als Reddit goed voor zijn, dan is het wel de onmiddellijke feedback die schrijvers en producenten van tv-series krijgen van de 'fans' zodra deze worden uitgezonden.

Dit heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen, maar in sommige gevallen worden er heel wat creatieve elementen van series aangepast om maar tegemoet te komen aan de kijker.

Het eerste seizoen van Prime Video-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power is een voorbeeld van deze directe feedback en kritiek. Tijdens een recent interview met Vanity Fair, lieten showrunner J.D. Payne en Patrick McKay weten dat de reactie van het publiek niet al te veel impact zal hebben op de koers van het tweede seizoen. De scenario's van seizoen 2 waren namelijk al geschreven voordat seizoen 1 beschikbaar werd gesteld.

Aldus McKay:

"We hebben het grootste deel van seizoen 2 al geschreven voordat seizoen 1 verscheen. Maar we zijn nog een paar dingen aan het verfijnen vooraf aan de opnames. De taart was echter al gebakken voordat de reacties binnenkwamen.

Natuurlijk kijk je wel naar reacties van het publiek en wat wel en niet in de smaak valt. En hoewel we luisteren, gaan we de koers niet drastisch aanpassen."


McKay voegde daaraan toe dat veel van de punten van kritiek ook door de makers zelf werden (h)erkend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie verrassend goede docu's die vanaf november op Videoland te zien zijn
Series / Nieuws

Drie verrassend goede docu's die vanaf november op Videoland te zien zijn

Videoland heeft drie nieuwe documentaires op de rol staan voor november

Videoland start in november met het uitzenden van drie verrassend goede documentaires

Daley Blind: Nooit Meer Stilstaan -Videoland Original
In deze documentaire wordt de voetballer Daley Blind gevolgd tijdens zijn leven. Hierbij wordt onder andere de nodige aandacht besteed aan de gezondheidsproblematiek waar Daley mee kampt.

Payboys - Videoland Original
Vanaf 16 november zal de documentaire Payboys worden uitgezonden. Hierin laten jonge ex-sekswerkers de omvangrijke wereld van jongensprostitutie in Nederland zien. Honderden jonge en kwetsbare jongens worden geronseld en ingezet voor seks tegen betaling. Vaak beginnen ze als payboy wanneer ze nog minderjarig zijn.

Rasti Rostelli - Videoland Original
Rasti Rostelli, in het echte leven ook wel bekend als Roland van den Berg, groeide in de jaren '90 uit tot Europa's beroemdste hypnotiseur. Met zijn opvallende kapsel, diepe stem en spraakmakende acts was hij niet alleen populair in de theaters, maar ook op tv. In deze documentaire zal hij vanaf eind november worden gevolgd met daarbij aandacht voor zowel zijn heden als zijn verleden.

Kijk deze nieuwe docu's op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland heeft hoge verwachtingen van deze 3 series die in november verschijnen
Series / Nieuws

Videoland heeft hoge verwachtingen van deze 3 series die in november verschijnen

Videoland pakt uit met een aantal nieuwe programma's in November

Videoland pakt uit met een aantal nieuwe series in november.

Real Housewives Amsterdam
Allereerst komt het succesvolle internationale 'Real Housewives' format naar Nederland en om precies te zijn naar Amsterdam! Neem een kijkje in het glamoureuze en bijzondere leven van zeven succesvolle vrouwen uit de high society van onze hoofdstad.

Judas II: Dagboek van een Getuige
De vijfdelige serie Judas II: Dagboek van een Getuige laat zien hoe het toch al zo bizarre leven van Astrid Holleeder is veranderd nu ze getuige is in de zaak tegen haar broer Willem Holleeder.

Special Forces Vips
Ook Special Forces VIPS is weer terug met een nieuw seizoen. Elf Bekende Nederlands ondergaan de zwaarste training van hun leven. Wij zijn benieuwd in hoeverre dit programma zich weet te onderscheiden van Kamp van Koningsbrugge dat momenteel - en dit keer ook met Bekende Nederlanders - op NPO wordt uitgezonden.

Kijk deze nieuwe series op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler ging bizar ver om 'Dahmer' te spelen
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler ging bizar ver om 'Dahmer' te spelen

Evan Peters moest zichzelf volledig transformeren tot Jeffrey Dahmer om de rol te kunnen spelen.

De serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story trekt zeer veel bekijks. De kijkers zijn gefascineerd door het gruwelijke verhaal over de seriemoordenaar. Evan Peters is de acteur die Jeffrey Dahmer met verve speelt, hij vertelde recentelijk over wat hij moest doen om de rol op een goede en overtuigende manier te kunnen vervullen.

Evan Peters heeft aangegeven dat hij zichzelf volledig in de rol van Jeffrey Dahmer moest transformeren. Hij heeft in dit kader onthuld dat hij maandenlang daadwerkelijk de echte kleding en accessoires van Dahmer droeg - inclusief zijn bril, zijn schoenen en zijn spijkerbroek.

De acteur gaf ook aan dat hij gewichten op zijn armen droeg om Dahmers kaarsrechte houding aan te leren en te behouden. Eerder onthulde hij al dat hij, wanneer hij op de set was, altijd volledig in karakter bleef.

In diverse media wordt al aangegeven dat de door Peters ijzersterk gespeelde rol hoogstwaarschijnlijk een nominatie zal gaan ontvangen voor een Emmy Award.

Kijk de serie en het acteerspel van Peters terug op NETFLIX



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'First Love': romantisch J-drama succes voor Netflix?
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'First Love': romantisch J-drama succes voor Netflix?

Zal dan de J-drama eindelijk in zwang komen bij de internationale streamingdienst?

Onlangs is de trailer vrijgegeven voor de Japanse dramaserie First Love, die zal gaan uitkomen bij Netflix. Het verhaal zal drie tijdsperiodes doorkruisen, begeleid door de hits van popzangeres Hikaru Utada. Bekijk de trailer snel hieronder!

Het verhaal is geïnspireerd door twee liedjes van Hikaru Utada: de hit en muzikale parel First Love uit 1999 en Hatsukoi, die in 2018 is uitgebracht. Verder spelen in de serie Hikari Mitsushima en Takeru Satoh als het verliefde koppel, waar het verhaal om draait.

Het plot van de serie
In de serie volgt de kijker een koppel dat herinneringen van hun onvergetelijke eerste liefde ophaalt. In de loop van meer dan twintig jaar duikt het duo hun herinneringen in gedurende drie decennia.

De late jaren negentig, de jaren 2000 en het heden komen dus allemaal langs. Met een flinke dosis nostalgie en de muziek van Hikaru Utada moet het dus wel goed gaan komen met de dramaserie!

De Netflix-serie First Love zal te streamen zijn vanaf 24 november 2022 bij Netflix. Bekijk de trailer hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze mysterieuze thrillerserie verovert Netflix nu helemaal
Series / Netflix Kijktip

Deze mysterieuze thrillerserie verovert Netflix nu helemaal

Een familie met een duister geheim weet de harten van Netflix-abonnees over de hele wereld te veroveren.

De nieuwe Spaanstalige serie Sagrada Familia, of Holy Family in het Engels, is een groot succes gebleken wereldwijd. Sinds twee weken staat de serie pas online, maar de thriller is nu al te vinden in zowel de Nederlandse als de globale Netflix Top 10.

De synopsis van de serie luidt: "Een familie, die een schokkend geheim verbergt, begint hun leven opnieuw in Madrid, waar nieuwe relaties hun plannen bemoeilijken en hun verleden hen begint in te halen." De serie heeft een totaal van acht afleveringen. De cast bestaat uit namen als Pol Hermoso, Najwa Nimri en Laura Laprida.



Iets voor jou?
In korte tijd heeft de serie al veel kijkers getrokken. In totaal is de serie meer dan 18 miljoen uur bekeken door het internationale publiek. En ook Nederlanders houden van de serie. Op het moment staat de serie op plek 10 van de Nederlandse Netflix Top 10.

Benieuwd geworden naar het duistere mysterie van deze Spaanse familie? Ontdek de serie bij Netflix , of kijk eerst de trailer hieronder.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde superheldenserie officieel ten dode opgeschreven
Series / Nieuws

Geliefde superheldenserie officieel ten dode opgeschreven

Na seizoen 3 zal er officieel een punt worden gezet achter de superheldenserie.

De kogel is door de kerk: Stargirl zal na seizoen 3 eindigen. Dit nieuws kwam naar buiten, vlak na de overname van The CW door Nexstar.

Als gevolg van de overname volgden er bij The CW een grotere ronde aan annuleringen. In mei, voorafgaand aan de deal, annuleerde de zender meer dan de helft van zijn 'scripted programming'. Nexstar nam in oktober officieel de controle over, met plannen om het beruchte onrendabele kanaal helemaal opnieuw in te richten.

Supergirl kon de dans niet ontspringen, en nu komt de tienerheldenserie dus tot zijn natuurlijke einde. In december wordt de laatste aflevering van de serie uitgezonden door The CW.



Reacties van de makers
Geoff Johns, de maker van de serie, ontwikkelde het idee in 1999, samen met tekenaar Lee Moder. Hij zei over de annulering: "'Stargirl' heeft om vele redenen altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad."

Hij vervolgde: "Met alle op handen zijnde veranderingen bij het netwerk waren we ons ervan bewust dat dit mogelijk het laatste seizoen was, dus schreven we met dat feit in ons achterhoofd en hebben we het volgens mij beste seizoen van 'Stargirl' tot nu toe opgeleverd, met volledige creatieve afsluiting."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max pakt vandaag uit met 8 steengoede scifi-films
Films / Nieuws

HBO Max pakt vandaag uit met 8 steengoede scifi-films

De films zijn stuk voor stuk Hollywood-kaskrakers, die je gezien moet hebben!

November begint sterk bij HBO Max, aangezien ze op de eerste dag van de maand meteen acht steengoede scifi-films online zetten. Heb jij ze allemaal al gezien?

Onder de nieuwe films zitten niet één, maar zelfs twee onderdelen van de iconische filmreeks Terminator, waarin Arnold Schwarzenegger vereeuwigd werd als de Terminator. Op HBO Max kan je nu Terminator 3: Rise of the Machines uit 2003 en Terminator Salvation uit 2009 vinden.

Ook de derde film heeft een aparte link met Arnie: Total Recall staat namelijk vanaf 1 november online. De sci-fi is een remake van de gelijknamige film uit 1990, waarin Schwarzenegger de hoofdrol speelde.

Nog veel meer te beleven op HBO Max
Verder zijn Moon uit 2009, Arrival uit 2016 en Blade Runner 2049 uit 2017 te vinden vanaf 1 november. En ten slotte sluiten de films Passengers uit 2016 en Life uit 2017 de rij af.

Ruim voldoende kijkvoer dus om de donkere novembermaand te overbruggen voor de doorsnee scifi-fan!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.