search
Geliefde thrillerklassieker krijgt eindelijk eigen serie
Series / Nieuws

Geliefde thrillerklassieker krijgt eindelijk eigen serie

Na twee Engelstalige filmadaptaties en zelfs een Bollywoodfilm is er nu een serie onderweg.

Het klassieke verhaal The Day of the Jackal, dat al vaker is verfilmd, zal nu voor het eerst een eigen serie gaan krijgen! Peacock en Sky gaan de samenwerking aan om de serie te realiseren.

De serie-adaptatie wordt beschreven als een "hedendaagse heruitvinding" van zowel de oorspronkelijke roman uit 1971 als de Britse filmadaptatie uit 1973. Er zal meer aandacht komen te liggen op de politieke situatie in het verhaal en het mysterieuze verhaal van The Jackal.

Waar gaat het verhaal over?
Het originele verhaal van Frederick Forsyths speelt zich af in 1963. Toen de Franse president Charles de Gaulle Algerije zijn onafhankelijkheid verleende in dat jaar, volgden meer aanslagen op zijn leven door onder andere de extreem-rechtse Organisation de L'Armée Secrète (OAS).

In het boek volgt men het verhaal van The Jackal, een buitenlandse moordenaar die door de OAS wordt ingehuurd om De Gaulle te liquideren. Ondertussen krijgt de Franse regering lucht van het complot en wordt adjunct-commissaris Claude Lebel ingezet om de moordenaar koste wat het kost te vangen.

Naar verwachting zal de productie komende zomer gaan beginnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen