search

Ons nieuws van vrijdag 4 november 2022

HBO maakt resoluut besluit: 'Westworld' geannuleerd na vier seizoenen
Series / Nieuws

HBO maakt resoluut besluit: 'Westworld' geannuleerd na vier seizoenen

Lovende kritieken en een vrachtlading aan prijzen zijn niet genoeg gebleken.

Het is waarschijnlijk nieuws dat velen niet zien aankomen. HBO heeft bekendgemaakt te stoppen met de serie Westworld. De serie heeft successen behaald bij zowel de recensenten als de kijkers en heeft enorm veel prijzen in de wacht gesleept. Maar dat alles was niet genoeg voor een vijfde seizoen.

In een eerder bericht kwam al naar voren dat het voortbestaan van de serie niet heel zeker was. Het definitieve nieuws is naar voren gekomen nadat de makers van Westworld Jonathan Nolan en Lisa Joy vrij duidelijk hadden aangegeven dat ze graag nog een vijfde seizoen hadden gemaakt om het verhaal goed en waardig te kunnen afsluiten. HBO hakt in ieder geval de knoop door met een bericht dat zojuist naar buiten is gekomen.

Veel lof, veel dank
In een bericht schrijft HBO: "Gedurende vier seizoenen hebben Lisa en Jonah de kijkers meegenomen op een geestverruimend avontuur, waarbij telkens de grens werd verlegd. We zijn ongelofelijk dankbaar voor hun werk, alsmede de ontzettend getalenteerde cast, producenten en crew en alle partners bij Kilter Films, Bad Robot en Warner Bros. Television.

Wat misschien ook kan meespelen is dat de makers van de serie Jonathan Nolan en Lisa Joy momenteel druk bezig zijn met de productie van Fallout. De serie gebaseerd op het wereldberoemde en gelijknamige computerspel is in productie onder de leiding van beide seriemakers. Zo teasde maker Jonathan Nolan in een eerder bericht al wat elementen uit de aankomende serie.

Voor nu is het nog maar even genieten van vier seizoenen Westworld. Je kijkt alle afleveringen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'The Sandman' willen maar één ding in seizoen 2
Series / Nieuws

Fans van 'The Sandman' willen maar één ding in seizoen 2

Fans van 'The Sandman' hopen dat een bepaald personage te zien zal zijn in seizoen 2.

Nu Netflix eindelijk bekend heeft gemaakt dat er een seizoen 2 van de succesvolle serie The Sandman aan zit te komen, kunnen kijkers beginnen met speculeren over dit volgende seizoen. Het blijkt alleen dat veel fans van de serie hier al aardig wat tijd aan hebben besteed.

Hoewel het vrij lang onzeker bleef of er wel een tweede seizoen van The Sandman zou komen, hebben fans zeker niet stilgezeten. Zij weten namelijk al haarfijn welk personage ze in seizoen 2 absoluut willen zien verschijnen.

Favoriete personage van hoofdrolspeler
Het personage waar veel fans met smart op zitten te wachten is één van de Endless, namelijk Delirium. Nu seizoen 2 bevestigd is, willen mensen graag geloven dat Delirium eindelijk haar entree gaat maken in de serie.

Wat hen nog meer hoop geeft, is dat hoofdrolspeler Tom Sturridge Delirium eerder zijn favoriete Endless-personage noemde: 'Er is iets dat zo mooi is aan chaos en ik denk dat dit wezen de meest voortreffelijke uiting van chaos is'.

Fans hebben veel suggesties
Fans zijn al volop aan nadenken over wie deze rol het beste zou kunnen vertolken en bombarderen Neil Gaiman, de schrijver van de grafische romans waar de serie op gebaseerd is, met suggesties.

Voor nu zijn actrices Anya Taylor-Joy en Sadie Sink de grote favorieten onder fans. Er is echter nog niets bekend over wie deze rol zal gaan vertolken, mocht Delirium in seizoen 2 verschijnen.

The Sandman is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' Henry Cavill opgestapt, stappen de overige castleden ook op?
Series / Nieuws

'The Witcher' Henry Cavill opgestapt, stappen de overige castleden ook op?

Henry Cavill stopt ermee, maar hoe zit het met de rest van de cast?

Het vertrek van Henry Cavill uit Netflix's The Witcher heeft voor de nodige beroering gezorgd. Cavill besloot eerder zijn focus te verleggen naar andere aankomende projecten, waaronder met name Superman. Liam Hemsworth zal de rol van Geralt van Rivia op zich nemen. Vele fans vragen zich nu af: hoe zit het eigenlijk met de rest van de cast?

Deadline meldde dat Cavill weliswaar geen contractverlenging is aangegaan maar dat met de rest van de cast inmiddels wel gesproken is. Deze contractonderhandelingen lopen vooralsnog goed en de verwachting is dan ook dat deze tot positieve resultaten gaan leiden.

De verwachting is dat de rest van de cast in het vierde seizoen gewoon weer in de serie te zien zal zijn. Zo hebben onder andere Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Ciri) hun contract naar verluidt gewoon verlengd.

The Witcher zal dus door moeten zonder zijn favoriete hoofdrolspeler, maar de rest van de cast blijft gelukkig wel in stand.

Kijk de serie op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert veel nieuwe series deze week
Series / Streaming-diensten

Netflix lanceert veel nieuwe series deze week

Check hier het hele overzicht met alle nieuwe series die je nu op Netflix kan bingen.

Elke vrijdag zetten we alle nieuwe series op Netflix voor je op een rij. Ook deze vrijdag is het weer druk!

Young Royals (seizoen 2): Prins Wilhelm schikt zich in het leven op zijn prestigieuze nieuwe kostschool Hillerska. Het blijkt lastiger dan hij dacht om zijn hart te volgen.

Blockbuster: In de laatste Blockbuster vecht een hardwerkende manager om zijn videotheek open en het personeel tevreden te houden te midden van concurrentie en ingewikkelde gevoelens.

The Fabulous: Vier beste vrienden jagen hun dromen na in de competitieve modewereld terwijl ze hun veeleisende banen, romantische dilemma's en wilde nachten in de stad combineren.

Buying Beverly Hills: Het familiebedrijf The Agency van Mauricio Umansky staat voor de meest luxueuze eigendommen in Beverly Hills. Maar er loert ook drama om elke hoek.

Manifest (seizoen 4, deel 1): Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.

Gabby's Poppenhuis (6 seizoenen): Schattige katjes, grappig geknutsel en kleurrijke magie. Beleef geanimeerde avonturen samen met kattenliefhebster Gabby en haar maatje Pandy Poek.

Ninjago (6 seizoenen): Om het land van Ninjago te beschermen, moeten Kai, Jay, Cole en Zane zich meester maken van hun elementaire krachten en Spinjitzu-wapens.

Love Between Fairy and Devil (1 seizoen): Wanneer een fee van lage rang per ongeluk een machtige demon tot leven wekt, raakt hun lot kosmisch verstrengeld en raakt de wereld in rep en roer.

Killer Sally (1 seizoen): Vrienden, familie en Sally McNeil zelf vertellen het verhaal van het turbulente huwelijk van twee bodybuilders dat eindigt in een schokkende moord op Valentijnsdag.

De Drakenprins (4 seizoenen): Door een buitengewone ontdekking worden twee menselijke prinsen en een elvenstrijder aangezet tot een epische reis om vrede te stichten in hun oorlogvoerende landen.

Top of the Lake: Rechercheur Robin Griffin doet onderzoek naar de zelfmoordpoging van een jong meisje in Nieuw-Zeeland en de moord op een vrouw die gevonden werd op Bondi Beach in Sydney.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De allerslechtste scène uit 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

De allerslechtste scène uit 'Game of Thrones'

Schrijver van \'Game of Thrones\' George R.R. Martin zag voor deze scène heel iets anders voor zich.

Tijdens een interview heeft de schrijver van Game of Thrones, George R.R. Martin, onlangs aangegeven wat zijn minst favoriete scène was in Game of Thrones. Het betreft één van de vele scènes die helemaal niet in het boek staan.

George R.R. Martin heeft zich het meest geïrriteerd aan de scène waarin Koning Robert op jacht gaat. In deze jacht raakt hij uiteindelijk dodelijk gewond door een aanvaring met een zwijn. Martin had hier meer van deze scène verwacht.

Martin hierover: "De jachtpartij stond niet in het boek, maar ik weet wel hoe een koninklijk jachtgezelschap eruit zag. Er zouden honderd deelnemers zijn geweest. Er zouden voertuigen zijn geweest. Er zouden jagers zijn geweest. Er zouden honden zijn geweest. Er zou op hoorns zijn geblazen - dat is hoe een een koning jagen! Hij zou niet zomaar door het bos hebben gelopen met drie van zijn vrienden die speren vasthielden in de hoop een zwijn te ontmoeten."

In House of the Dragon vindt opmerkelijk genoeg precies zo een jachtpartij plaats zoals Martin bedoelde. Ook tijdens deze jacht wordt overigens iemand van koninklijk bloed aangevallen door een wild zwijn!

Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Het geweldig leuke 'Blockbuster'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het geweldig leuke 'Blockbuster'

Bij veel mensen zal de reeks ongetwijfeld heel wat nostalgische gevoelens oproepen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heeft er iemand heimwee naar de tijd waarin we nog allemaal gezellig samen naar de videotheek gingen om films en series te huren? Dan kan je die goede, oude tijd herleven met de gloednieuwe komedieserie Blockbuster!

In Blockbuster krijgt Timmy Yoon tot zijn grote verbazing te horen dat zijn Blockbuster-vestiging het laatste nog resterende filiaal is van de Verenigde Staten. Omdat ook zijn vrienden werkzaam zijn in de videotheek ziet hij het als zijn plicht om alles in het werk te stellen om ze open te kunnen houden. In tijden van streamingdiensten is dat geen lachertje, nietwaar Netflix?

Bekende cast
Wanneer we er de cast van Blockbuster bijnemen valt meteen op dat er enkele vrij bekende namen deel van uitmaken. Het gaat hierbij dan concreet om bijvoorbeeld Melissa Fumero die we kennen van Brooklyn Nine-Nine, maar wat bovendien ook te denken van Randall Park, onder meer bekend van WandaVision? Andere namen die deel uitmaken van de cast zijn met name Madeleine Arthur, J.B. Smoove en Tyler Alvarez.

Verantwoordelijk voor de productie van de reeks is Vanessa Ramos. Zij is onder meer bekend van de serie Superstore.

De gloednieuwe komedieserie Blockbuster is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix. De onderstaande trailer geeft je alvast een leuk voorsmaakje van wat je kan verwachten!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Reboot'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Reboot'

Een goed begin, ook al lijkt deze serie verdacht veel op het soort dat erin geparodieerd wordt.

Regie: Chris Koch, Jaffar Mahmood, Carrie Brownstein, e.a. | Cast: Keegan-Michael Key (Reed Sterling), Johnny Knoxville (Clay Barber), Rachel Bloom (Hannah), Calum Worthy (Zack Jackson), Krista Marie Yu (Elaine Kim), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 23-34 minuten | Jaar: 2022

Een serie over het maken van een serie is niet origineel te noemen. Hollywood smult van de zelfspottende verhalen over acteurs die elkaar niet kunnen uitstaan, sterallures hebben of collega's saboteren. Je zou verwachten dat een serie als Reboot niets nieuws onder de zon kan brengen, maar de makers en getalenteerde cast weten toch iets origineels en verfrissends te brengen. Althans, in het begin.

Reboot begint scherp met een heerlijk conflict dat onmiddellijk spanning creëert. Scenariste Hannah wil vernieuwing brengen door een oude serie een moderne, interessante twist te geven. Ze krijgt echter de oude garde sitcomschrijvers op haar dak en moet vechten tegen prehistorische denkbeelden, die natuurlijk onvermoeibaar beledigend zijn. Een heerlijke clash. Maar langzaamaan wordt de serie softer en braver.

Na een paar afleveringen draait de serie ineens meer om de romantische ontwikkelingen tussen de verschillende personages dan om de pittige generatiebotsingen. De moderne conversatie maakt plaats voor het meer traditionele 'will they, won't they'-concept. En zodoende gaat deze serie steeds meer lijken op ouderwetse series, terwijl Reboot die zelf probeert te parodiëren!

Maar hoewel het verdwijnen van het conflict en het verleggen van de focus naar de liefdesperikelen de serie minder interessant maakt, doet het niets af aan de kwaliteit. De serie blijft namelijk leuk. De personages zijn humoristisch, de acteurs getalenteerd "“ met Keegan-Michael Key zit je natuurlijk altijd goed "“ en de grappen volgen elkaar in rap tempo op.

Soms is het spervuur aan komedie iets te veel en zal de kijker naar meer diepgang verlangen, die vooral van Rachel Bloom komt. De altijd sympathieke Bloom is naast een multitalent dat kan acteren, zingen, schrijven en musiceren ook nog een bijzondere persoonlijkheid die niet schroomt om openhartige gesprekken aan te gaan. Maar een hele serie dragen is wel erg veel gevraagd.

De grappen zijn wel raak genoeg om het gebrek aan diepgang te compenseren. Het betekent echter wel dat Reboot toch weer neigt naar het sitcomgenre dat het op de hak wil nemen. Zoals gezegd stoort dit niet echt. Er blijft veel over om van te genieten en een klein beetje om over na te denken. De titels van de afleveringen zijn allemaal van series die (mogelijk) een reboot krijgen. Om maar te benadrukken in wat voor tijdperk we leven.

Bloom meent dat het de nostalgie is die de reboot zo aantrekkelijk maakt: het verleden willen herleven en zo nodig corrigeren. Ze zal er niet ver naast zitten, maar het lijkt haar wel te ontgaan dat fans het liefst een reboot van haar hitserie Crazy Ex-Girlfriend willen zien. Net zoals ze over het hoofd ziet dat haar nieuwe serie zo erg lijkt op de oude series die ermee geparodieerd worden. Desalniettemin is Reboot onderhoudende televisie. En het tikkeltje nostalgie is zeker welkom.

★★★☆☆

Reboot is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Yellowstone'-personage zoekt wraak in seizoen 5
Series / Nieuws

Dit 'Yellowstone'-personage zoekt wraak in seizoen 5

In een recent interview hint Yellowstone-acteur Wes Bentley ernaar dat Jamie Dutton wraak zoekt in seizoen 5.

Het vijfde seizoen van de hitserie Yellowstone staat op het punt om te beginnen. Dat kan alleen maar goeds betekenen, want als we de acteurs mogen geloven wordt het één groot spektakel!

Wes Bentley, de acteur van Jamie Dutton in Yellowstone, is daar in ieder geval van overtuigd. Zijn personage zit vol haat en nijd na het vierde seizoen, en dat gaan we terugzien.

Yellowstone seizoen 5
Jamie Dutton beleefde geen goede tijd in seizoen 4 van Yellowstone. Hij heeft een slechte relatie met bijna al zijn familieleden, waarvan een aantal hem zelfs volledig haten. In seizoen 5 gaan zijn frustraties zich uiten.

"Hij zit vol woede. Hij en Beth hebben intensieve interacties met elkaar op een nieuw niveau dit seizoen. Hij is leeg, alleen, boos, haatdragend, schuldig en verdrietig. Het duurt niet lang voordat hij iets moet doen. Hoe kan hij zichzelf redden? Het gaat er niet fijn uitzien..."

Yellowstone keert terug voor het vijfde seizoen op 13 november. De serie is te zien op Paramount+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'The Walking Dead' spin-off heeft nu een naam
Series / Nieuws

Deze 'The Walking Dead' spin-off heeft nu een naam

Een van de vele aankomende The Walking Dead spin-offs heeft een naam gekregen.

Er komen een hele hoop The Walking Dead spin-offs aan. Het universum groeit snel, waardoor het misschien moeilijk bij te houden is. Deze The Walking Dead spin-off heeft nu een naam gekregen.

We hebben het over de spin-off van Rick en Michonne. Deze gaat, niet geheel onverwachts, Rick & Michonne heten. Althans, dat lijkt een nieuwe officiële poster te bevestigen.

Rick & Michonne-serie
De serie is tot nu toe alleen maar bevestigd om in productie te zijn, en had nog geen officiële naam. Wel werd de spin-off door iedereen al Rick & Michonne genoemd, wat nu dus ook de echte naam blijkt te zijn. Als we de poster mogen geloven.

Rick & Michonne wordt de eerste keer dat we Andrew Lincoln weer als Rick Grimes gaan zien in het The Walking Dead-universum sinds 2018. Danai Gurira, die Michonne speelt, zien we voor het eerst weer sinds 2020.

Details over het verhaal van Rick & Michonne zijn momenteel schaars. De serie is nu in ontwikkeling, en moet volgend jaar verschijnen. The Walking Dead is nu te bekijken op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur spreekt vol lof over 'Andor'
Series / Nieuws

Deze acteur spreekt vol lof over 'Andor'

Andy Serkis spreekt enkel uiterst lovend over het schrijfwerk van de Star Wars-serie Andor.

Andy Serkis is zeer te spreken over de nieuwe Star Wars-serie Andor, waar hij toevallig ook zelf in te zien is. Hij spreekt vol lof over showrunner Tony Gilroy.

Andy Serkis maakte zijn Star Wars-debuut in 2017 in Episode VII: The Force Awakens als Supreme Leader Snoke, maar hij is teruggekeerd voor een nieuw personage in Andor.

Any Serkis over Andor
Fans waren vrij verrast toen ze hoorden dat Serkis terugkeerde naar Star Wars-universum. Zo gek is het eigenlijk helemaal niet, want in zijn rol als Snoke was hij toch niet te herkennen. Nu speelt hij dus in Andor.

Onlangs sprak Screen Rant met Serkis over zijn nieuwste rol, en over de visie van showrunner Tony Gilroy betreffende de serie.

"Tony heeft een heldere visie gekregen bij het construeren van deze wereld. Het Star Wars-universum is over het algemeen erg goed-en-kwaad of zwart-wit. Het is erg donker en licht, en dit gaat allemaal over de grijze gebieden. Dit gaat allemaal over de duistere, emotioneel complexe grit in de verhaalvertelling."

Andor valt tot nu toe goed in de smaak. Van de twaalf afleveringen waar het eerste seizoen uit bestaat, staan er nu negen op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donald Glover's terugkeer in 'Community' film bevestigd door showrunner
Films / Nieuws

Donald Glover's terugkeer in 'Community' film bevestigd door showrunner

Dan Harmon: "Ik zou er niet aan willen denken [de film] te maken zonder Donald."

Nu de Community-film er daadwerkelijk komt, is er slechts een brandende vraag: wie komt er terug? Showrunner Dan Harmon gaf onlangs een grote hint.

Omdat er in de eerste aankondiging van de film een naam opmerkelijk afwezig was, maakte dat fans onrustig. Donald Glover, die het personage Troy Barnes speelt, stond er niet tussen. Dat kon toch niet, toch?

Geen film zonder Donald
Toch lijkt het erop dat Dan Harmon de terugkeer van Glover (die fan-favoriet Troy Barnes speelde) toch bekend heeft gemaakt, tijdens een Keynote gesprek bij Variety's Business Managers Breakfast.

"Bij gebrek aan een beter woord, er is een balletje opgegooid. Donald [Glover] is "down to clown". Ik zou er niet aan willen denken [de film] zonder Donald te maken," zegt Harmon.

Nu Shirley nog
Nu Glover zo goed als terugkeert in de film, is alleen nog de vraag of Yvette Nicole Brown's personage Shirley Bennett terug komt. Dat lijkt inmiddels wel te gebeuren, sinds de actrice bezig is met onderhandelingen.

Wanneer de film uitkomt is nog niet zeker. Wel is zeker dat hij te streamen zal zijn op Peacock, waar alle zes de seizoenen al zullen wachten in aanloop naar de film. Waar de Community film in Nederland te streamen zal zijn is nog onbekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Old Man'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Old Man'

Spannende thriller slaagt een gelaagd verhaal te vertellen door dialogen en actie af te wisselen.

Regie: Jon Watts, Jet Wilkinson, Greg Yaitanes, e.a. | Cast: Jeff Bridges (Dan Chase), John Lithgow (Harold Harper), Alia Shawkat (Angela Adams), Amy Brenneman (Zoë), Leem Lubany (Young Abbey Chase), e.a. | Aantal afleveringen: 7 | Speelduur: 50-66 minuten | Jaar: 2022

Dan Chase is een man op leeftijd, met alle kwaaltjes die daarbij komen: 's nachts vaak uit bed, moeite met plassen en enorm vergeetachtig. Een erg kwetsbare verschijning die ook nog met de dood van zijn vrouw worstelt. Op een noodlottige avond wordt bij Dan ingebroken en wordt direct duidelijk dat hij veel meer is dan een zielige oude man. Hij rekent kundig en snel af met de indringer en vlucht vervolgens zijn huis uit. Dan blijkt een oud CIA-agent te zijn, wiens verleden komt hem opzoeken. En niet met goede bedoelingen.

De eerste aflevering pakt de kijker direct bij de lurven met een teder portret van de dementie van Dans overleden vrouw, maar ook een enorm goed gefilmde, uitgerekte, pijnlijk lange vechtscène. Dat kan geweldsverheerlijkend werken, maar doordat het gevecht is gegrond in realisme blijft het rauw. Vervolgens wordt er druppelsgewijs steeds meer bekend over het verleden van Dan, totdat halverwege de serie de kraan open wordt gezet. Dat is jammer, want daarmee is al te snel zijn achtergrondverhaal bekend, terwijl dat eerst bedekt was door mysterie.

De flashbacks halen helaas al het tempo uit het verhaal. Deze momenten zijn weliswaar nodig om het achtergrondverhaal duidelijk te maken, maar zijn in vergelijking met het lopende verhaal niet sterk genoeg om hun lengte te verantwoorden. Daar staat tegenover dat de acteurs en actrices die de jongere versies spelen van de hoofdpersonages perfect zijn gecast. Ze lijken qua uiterlijk bijzonder goed op de oudere vertolkers en hebben ook al hun maniertjes volledig onder de knie.

Het tempo zit er in het begin en einde van de serie goed in, maar helaas is het middenstuk wat langzaam en bij tijden onduidelijk. Daardoor moet er wel door wat afleveringen heen geworsteld worden, al bevat The Old Man nog steeds voldoende effectieve plotwendingen om te blijven boeien. De constante spanning, intrige en gelaagdheid zijn meer dan genoeg om de kwaliteit te waarborgen. Elke aflevering bevat ook een boeiende cliffhanger die zorgt voor een fijne spanningsboog.

Jeff Bridges en John Litgow laten beiden volop hun kunde zien door twee prachtige personages neer te zetten. Bridges' Dan Chase heeft een gekrenkte ziel en is een gelaagd personage dat snel kan veranderen van oprecht vriendelijke senior tot meedogenloze agent. Litgows Harold Harper doet op geen enkel vlak onder voor zijn tegenspeler. De rest van de cast doet het ook alleraardigst, maar staat volledig in de schaduw van deze grootheden.

De scènes met dit tweetal vormen de hoogtepunten van The Old Man. Een van de beste momenten vinden we in de eerste aflevering, wanneer enkel door een telefoongesprek tussen de twee meteen hun relatie, achtergrond en verstandhouding duidelijk wordt. Aan het einde van de serie hebben ze weer een uiterst genietbare scène samen. Tijdens een gezamenlijke autorit gebeurt eigenlijk niets, maar door de geweldig geschreven dialoog is het een scène die de kijker aan het beeld gekluisterd houdt.

Het geheel had wel wat meer actie kunnen gebruiken. Die wens komt niet vaak voor bij series als deze, maar wanneer de actiescènes zo zijn goed zijn uitgevoerd (rauw en realistisch) wordt het een gemis is wanneer ze niet vaker worden gebruikt. De verhaallijn van Zoë, die als alledaagse huisvrouw onverwacht in de problemen van Dan betrokken raakt, bevat te veel onlogische momenten en beslissingen om passend te zijn bij het overkoepelende verhaal.

In de laatste aflevering is er een plotwending die alles wat ervoor kwam op een gelaagde manier in een ander daglicht zet. Er worden wat lijntjes mooi afgerond, maar om een tweede seizoen op te zetten moet helaas worden afgerond met een gigantische cliffhanger. Er zijn wat hekelpuntjes die The Old Man geen directe klassieker maken, maar de acteerprestaties en het goede verhaal zijn meer dan genoeg om ervoor te zorgen dat dat volgende seizoen niet snel genoeg kan verschijnen.

★★★★☆

The Old Man is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde thrillerklassieker krijgt eindelijk eigen serie
Series / Nieuws

Geliefde thrillerklassieker krijgt eindelijk eigen serie

Na twee Engelstalige filmadaptaties en zelfs een Bollywoodfilm is er nu een serie onderweg.

Het klassieke verhaal The Day of the Jackal, dat al vaker is verfilmd, zal nu voor het eerst een eigen serie gaan krijgen! Peacock en Sky gaan de samenwerking aan om de serie te realiseren.

De serie-adaptatie wordt beschreven als een "hedendaagse heruitvinding" van zowel de oorspronkelijke roman uit 1971 als de Britse filmadaptatie uit 1973. Er zal meer aandacht komen te liggen op de politieke situatie in het verhaal en het mysterieuze verhaal van The Jackal.

Waar gaat het verhaal over?
Het originele verhaal van Frederick Forsyths speelt zich af in 1963. Toen de Franse president Charles de Gaulle Algerije zijn onafhankelijkheid verleende in dat jaar, volgden meer aanslagen op zijn leven door onder andere de extreem-rechtse Organisation de L'Armée Secrète (OAS).

In het boek volgt men het verhaal van The Jackal, een buitenlandse moordenaar die door de OAS wordt ingehuurd om De Gaulle te liquideren. Ondertussen krijgt de Franse regering lucht van het complot en wordt adjunct-commissaris Claude Lebel ingezet om de moordenaar koste wat het kost te vangen.

Naar verwachting zal de productie komende zomer gaan beginnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman' keert definitief terug met tweede seizoen op Netflix
Series / Nieuws

'The Sandman' keert definitief terug met tweede seizoen op Netflix

Aankondiging tweede seizoen 'The Sandman' volgde na leak op twitter

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De onzekerheid is ten einde: The Sandman zal terugkeren! Ondanks de geruchten dat de show een vroege dood zou sterven, waar Netflix op dit moment een handje van heeft, zal er een tweede seizoen van de hitserie gemaakt worden.

De serie is een verhaal over verhalen en hoe Morpheus, de Lord of Dreams, wordt gevangen en vervolgens leert dat verandering soms onvermijdelijk is, was afgelopen augustus meteen een favoriet. Geen wonder dus dat fans reikhalzend naar een tweede seizoen uitkijken.

Lek bij DC
Het is de vraag hoe lang we op de aankondiging van het tweede seizoen gewacht zouden hebben als er geen lek op het DC Comics twitter account geweest was. In de tweet, die even later weer verwijderd werd, stond:

"De Droom gaat verder, The Sandman keert terug met nieuwe afleveringen, gebaseerd op meerdere volumes van de graphic novels van Neil Gaiman, om nog meer verhalen van the Endless te ontdekken."



Nog meer verhalen
In een gesprek met ComicBook.com spraken Neil Gaiman en showrunner Allan Heinberg over de talloze verhalen die ze graag in de Netflix show terug zouden willen zien.

Een definitieve datum voor het tweede seizoen van The Sandman is nog onbekend. Tot dan is het eerste seizoen, inclusief bonus aflevering, te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'John Wick'-spinoff komt binnenkort naar deze streamingdienst
Series / Nieuws

'John Wick'-spinoff komt binnenkort naar deze streamingdienst

In 2023 zal de gewilde serie beschikbaar worden voor een internationaal publiek.

Eerst was de John Wick-spinoff exclusief in handen van Peacock, maar dat ligt nu anders! Amazon heeft de internationale distributierechten verkregen, zodat wij in Nederland ook van de serie zullen kunnen genieten via Prime Video!

De serie, genaamd The Continental, zal binnen de VS, het Midden-Oosten en Israël worden gedistribueerd door Peacock. Daarbuiten is het veld vrij voor Amazon, en dus ook voor het Nederlandse streaminglandschap.

De door Lionsgate Television geproduceerde serie van drie afleveringen zou oorspronkelijk op Starz worden uitgezonden, maar is al eerder gewisseld van eigenaar. Hierna verhuisde de serie al naar Peacock, en werd de release in 2023 ingepland.



Waar gaat de serie over?
Het verhaal volgt Winston door de onderwereld van het New York van 1970, waar hij schimmen uit zijn verleden moet confronteren en hij de controle moet verkrijgen over het iconische hotel, waar de elite van de wereldwijde onderwereld samenkomt.

Colin Woodell zal de jongere versie spelen van Winston Scott, origineel vertolkt door Ian McShane. Ayomide Adegun speelt de jongere Charon, en vervangt daarmee Lance Reddick.

In 2023 kunnen we dus de serie verwachten bij Prime Video!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans dolgelukkig met rol voor Aubrey Plaza in Marvel-serie 'Coven of Chaos'
Series / Nieuws

Fans dolgelukkig met rol voor Aubrey Plaza in Marvel-serie 'Coven of Chaos'

Fans dolblij met casting 'WandaVision' spin-off 'Coven of Chaos'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu de WandaVision spin-off Agatha: Coven of Chaos binnenkort in productie gaat, stroomt het internet vol met nieuws en geruchten over de serie. Het eerste beetje casting nieuws is meteen al een grote hit bij de fans.

Aubrey Plaza, bekend van Parks and Recreation, Legion -en nu te zien in het tweede seizoen van The White Lotus- is gecast in de spin-off. Haar rol in de serie is nog niet duidelijk, maar de fans zijn alvast enthousiast.

Plaza kondigde het nieuws overigens zelf aan op twitter, met een duivel-emoji:


De fans reageren






Wat weten we nog meer?
Aubrey Plaza en Kathryn Hahn zijn niet enige van wie we al weten dat ze in Coven of Chaos te zien zijn. Emma Caulfield keert terug als Dottie, en Joe Locke, bekend van Heartstopper op Netflix zal ook, in een nog onbekende rol, de cast van de serie versterken.

Coven of Chaos zal pas in 2023 op Disney+ te zien zijn, maar wij houden je op de hoogte van alle nieuwtjes!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwkomer in Netflix Top 10 smijt achteloos met miljoenen
Series / Nieuws

Nieuwkomer in Netflix Top 10 smijt achteloos met miljoenen

In deze realityserie gaan er zonder blikken of blozen onvoorstelbare bedragen over de toonbank.

De nieuwe realityserie Dubai Bling heeft ondertussen een aanzienlijk fandom gevonden in Nederland, wat ze een plekje in de Netflix Top 10 heeft opgeleverd. Maar is het nu echt zo leuk om een groep miljonairs met geld en roddels te zien strooien? De kijker is koning…

De tweetalige serie volgt een diverse groep miljonairs die in Dubai wonen. Aan bod komen de Libanese vastgoedmagnaat Zeina Khoury, de Indiase influencer Farhana Bodi, de Libanees-Australische ondernemer Kris Fade en de in Groot-Brittannië geboren Iraakse fashionista Saffa Siddiqui.

En dat is nog niet alles. De groep wordt aangevuld door de Saoedische influencer Lojain Omran, Ebraheem Al Samadi, een Amerikaanse Koeweitse bedrijfseigenaar, het Libanese model Loujain Adadah en entertainer DJ Bliss.

Sommigen zijn geboren in de juiste kringen, anderen hebben zichzelf naar boven gewerkt. Maar wat ze delen is duidelijk: een grote voorliefde om onder de elite te pronken met hun geld. En er blijken voldoende Netflix-abonnees te zijn die daar volop van kunnen genieten.

In de Netflix Top 10
Nederland is niet het enige land dat houdt van miljonairs. Wereldwijd is de serie al meer dan 13 miljoen keer bekeken, en staat hij zowel in de Nederlandse als de internationale Top 10.

Bekijk de serie zelf bij Netflix, of zet eerst de trailer hieronder op om een oordeel te vellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-actrice bang voor terugkeer in 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Netflix-actrice bang voor terugkeer in 'Stranger Things'

Millie Bobby Brown heeft nare droom over terugkeer in 'Stranger Things'

De hoofdrolspeelster van Stranger Things Millie Bobby Brown heeft veel tijd doorgebracht met de opnames van de film Enola Holmes 2. In die film is zij gewend voortdurend in de camera kijken. Ze is daar nu zo aan gewend dat ze er zelfs tegenop ziet weer op de set van Stranger Things terug te keren.

De populaire actrice gaf aan soms best even te moeten schakelen tussen de verschillende personages die zij speelt.

"Tijdens het filmen droomde ik dat ik op de set van 'Stranger Things' stond, en ik kon niet stoppen met naar de camera te kijken", onthulde Millie Bobby Brown tijdens een vraag en antwoord bij de première van de film in New York. "En nu heb ik een diepgewortelde angst dat ik niet meer kan stoppen met naar de camera te kijken. Ik ben er helemaal door geobsedeerd."

Enola Holmes 2 is een film over de minder bekende jongere zus van Sherlock Holmes en gaat vandaag van start op Netflix. Ondertussen gaat Stranger Things nog op voor een vijfde seizoen. Onbekend is nog wanneer dit wordt uitgezonden, maar dat zal nog wel even duren.

Kijk 'Stranger Things' op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het salaris van 'Friends'-acteurs per aflevering, dit verwacht je niet!
Series / Nieuws

Het salaris van 'Friends'-acteurs per aflevering, dit verwacht je niet!

De 'Friends'-acteurs kregen mede dankzij de onderhandelskills van David Schwimmer indrukwekkende salarissen.

Friends-acteur Matthew Perry (Chandler) heeft onlangs een boek uitgebracht: 'Friends, Lovers and the Big Terrible Thing'. Hierin heeft hij onder andere het nodige onthuld over zijn verslavingen, maar er staat meer in het boek.

Zijn boek gaat niet alleen over zijn verslavingen maar natuurlijk ook over acteren en over zijn glansrol in hitserie Friends. In het boek staat er ook een passage over de verdiensten van de cast in hun hoogtijdagen.

Voorafgaande aan seizoen acht had David Schwimmer (speelt Ross in de serie) zich nadrukkelijk bemoeid met de salarisonderhandelingen en met indrukwekkende resulaten

Perry: "In seizoen acht verdienden we maar liefst één miljoen dollar per aflevering; in seizoen tien verdienden we zelfs nog meer. We verdienden in seizoen tien $ 1.100.000 per aflevering. We vroegen toen gek genoeg om minder afleveringen te mogen doen. Idioten, wij allemaal. We hebben veel te danken aan het scherpe zakelijke inzicht van Schwimmer. Ik ben je ongeveer $ 30 miljoen schuldig."

Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Thor: Ragnarok'-acteur gecast voor 'The Boys: Gen V'
Series / Nieuws

'Thor: Ragnarok'-acteur gecast voor 'The Boys: Gen V'

Deze veteraan-acteur die onder andere in 'Thor: Ragnarok' heeft gespeeld, zal nu ook te zien zijn in 'The Boys: Gen V'.

Deze acteur heeft al in Marvel, Star Wars en DC gespeeld. Nu is hij klaar om deel uit te gaan maken van een andere grote franchise. Hij zal namelijk te zien zijn in The Boys-spin-off The Boys: Gen V.

Al meer dan 30 jaar is deze acteur op het witte doek te zien. Zo speelt hij in klassiekers als The Shawshank Redemption als Kapitein Hadley en A Nightmare on Elm Street als Alan Smith.

Ook heeft hij in Thor: Ragnarok gespeeld en zal hij te zien zijn in John Wick Chapter 4.

We hebben het natuurlijk over niemand minder dan veteraan-acteur Clancy Brown!

Zijn rol in The Boys-spin-off
Hij zal nu ook een rol krijgen in The Boys-spin-off The Boys: Gen V. Alle details rondom zijn rol worden heel erg geheim gehouden.

Hij zal in ieder geval in tenminste één aflevering te zien zijn. De mogelijkheid is er echter ook dat hij in meerdere afleveringen zal verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Grootste DC-held eindelijk een rol in 'Titans' seizoen 4
Series / Nieuws

Grootste DC-held eindelijk een rol in 'Titans' seizoen 4

De allergrootste DC-held laat eindelijk van zich horen in het vierde seizoen van 'Titans'.

In het vorige seizoen van Titans is Gotham City gered van Scarecrow en the Red Hood. Het vierde seizoen zal ons meer vertellen over wat het team heeft uitgespookt nadat ze iedereen gered hebben.

Nightwing (Brenton Thwaites) onthult namelijk dat ze niet meteen naar huis kunnen, maar een omweg moeten maken naar Metropolis. Hier zou het team niemand minder dan Superman ontmoeten.

Hoe is Superman te zien in seizoen 4?
Dick Grayson vertelde dat hij op reis ging om één van zijn biologische vaders te ontmoeten. Hij zou in Star Labs in Metropolis zijn.

Graysons biologische vader blijkt toevallig de enige echte Man of Steel. Eenmaal aangekomen bij Star Labs blijkt dat Superman op missie is.

Superman moest namelijk de ontmoeting annuleren om een zonnestelsel te redden van een stervende ster.

De ontmoeting laat dus helaas nog op zich wachten. Maar Superman heeft wel instructies achtergelaten voor Superboy over wat het betekent om Superman te zijn.

Kijk hier Titans



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vanaf nu een stuk goedkoper Netflix!
Series / Nieuws

Vanaf nu een stuk goedkoper Netflix!

Vanaf nu is het mogelijk om goedkoper Netflix te kijken met een Netflix Basic met advertenties abonnement.

Het was al een tijdje bekend dat er een grote verandering zou komen bij de abonnementen van Netflix. Nu is die verandering er ook echt.

Netflix introduceert voor het eerst een abonnement met advertenties. Deze advertenties worden afgespeeld tijdens het kijken van films of series.

Klinkt een beetje onhandig, maar het is een stuk goedkoper! Dit abonnement is op dit moment al beschikbaar in Canada en Mexico, maar andere landen, waaronder Nederland, zullen snel volgen.

Een stuk goedkoper
Een Netflix Basic abonnement kost op dit moment € 7,99. De prijzen voor Netflix Basic with Ads in Nederland zijn nog niet bekend.

De schatting is dat het ongeveer €5 of € 6 zal zijn. Dezelfde prijzen als in Frankrijk.

Hoe werkt Netflix met advertenties?
Per uur zullen er vier tot vijf minuten aan advertenties komen. Dit geldt voor films en series.

Nieuwe films krijgen waarschijnlijk een pre-roll. Dan spelen de advertenties zich van te voren af.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt serie aan van Guy Ritchie's veelgeprezen film en eerste naam is al bekend
Series / Nieuws

Netflix kondigt serie aan van Guy Ritchie's veelgeprezen film en eerste naam is al bekend

De serie gaat verder waar de 'gangsterfilm' van Guy Ritchie eindigt.

Guy Ritchie is bij veel fans bekend om zijn werk als regisseur van films met veel actie, criminaliteit en karaktervolle personages. In 2020 bracht hij zijn film The Gentlemen uit en dit werd een groot succes. Zodanig zelfs dat Netflix nu een serie heeft besteld met Guy Ritchie aan het roer.

De film The Gentlemen kreeg na het uitkomen lovende kritieken. Zo werd de film genomineerd voor een Saturn award en ook op IMDB krijgt de film een 7,8. Daarnaast wist de film maar liefst $115 miljoen binnen te halen op een geschat budget van $22 miljoen. En dat in de tijd dat door de coronapandemie veel bioscopen gesloten waren.

Divergent-ster is al gecast
In de film The Gentlemen was Matthew McConaughey een Amerikaanse drugsbaas die handelde vanuit Engeland en aldaar overzag hij een enorme handel in de marijuana. Deze internationale organisatie zou worden verkocht door Mickey Pearson (McConnaughey) en dat leidde tot een keten van moord, geweld en chaos. Verder waren er rollen voor o.a. Hugh Grant, Charlie Hunman en Colin Farrel.

In de aangekondigde serie zal in ieder geval acteur Theo James zijn opwachting maken. Hij is bekend van de Divergent films en The Time Traveler's Wife. In de serie zal hij Eddie spelen wiens vader komt te overlijden waarbij Eddie zijn zaken erft maar er helaas achter komt dat de zaken verweven zijn met de criminele organisatie van Mickey Pearson.

Meer zal binnenkort bekend worden over The Gentlemen. De serie is momenteel in productie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spectaculaire trailer Netflix-monsterfilm 'Troll'
Films / Nieuws

Spectaculaire trailer Netflix-monsterfilm 'Troll'

Ook in het koude Noord-Europa hebben ze (hele lelijke) kaiju!

Netflix heeft gisteren de volledige trailer vrijgegeven voor de met fantasy-elementen gevulde actie-thriller Troll, een film die als inspiratie een Scandinavische legende gebruikt.

Het verhaal van de film begint met een paleontoloog die de vernietiging van een huis door een onbekend gigantisch schepsel uit de bergen moet onderzoeken.

Dikke trol
Dit monster blijkt een troll te zijn die na enkele millennia is ontwaakt en zich via de bergen van Noorwegen een weg baant naar de Noorse hoofdstad Oslo. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zoals in de trailer is te zien, zorgt dat voor een behoorlijke chaos.

De cast van de veelbelovende film wordt aangevoerd door Ine Marie Wilmann. De regie is in handen van Roar Uthaug, die eerder wist te verrassen met de films The Wave en de Tomb Raider-reboot met Alicia Vikander.

Troll is vanaf 1 december a.s. te streamen via Netflix. De trailer kun je zoals altijd hieronder bekijken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt Saul Goodman naar het Marvel Cinematic Universe?
Series / Nieuws

Komt Saul Goodman naar het Marvel Cinematic Universe?

Dit zou toch wel een te gekke aanwinst zijn voor het filmuniversum van Marvel Studios.

Bob Odenkirk, die we natuurlijk kennen als Saul Goodman uit [i[Breaking Bad[/i] en Better Call Saul, maar ook actiefilm Nobody, zou door Marvel Studios zijn benaderd voor een belangrijke rol in de nieuwe serie Wonder Man.

Yahya Abdul-Mateen II (Ambulance, Watchmen, Candyman) werd eerder deze week aangekondigd voor de hoofdrol van Simon Williams, alias Wonder Man. Hij wordt in de serie vergezeld door Ben Kingsley, die opnieuw de rol op zich neemt van Trevor Slattery.

Van advocaat naar manager
The Illuminerdi, de site die het nieuws naar buiten bracht, geeft aan dat de meest voor de hand liggende rol voor Odenkirk die is van Neal Saroyan. Saroyan is de manager van Williams, die werkt als acteur. In de strips eindigt Saroyan als een supercrimineel.

Producenten van Wonder Man zijn Andrew Guest en Shang-Chi-regisseur Destin Daniel Cretton.

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe superhelden-serie te streamen zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.