search
Deze 'Squid Game'-ster is verdrietig door het succes van de serie
Series / Nieuws

Deze 'Squid Game'-ster is verdrietig door het succes van de serie

'Squid Game'-acteur Lee Jung-jae heeft erg gemixte gevoelens over hoe de serie ontvangen werd.

In een interview heeft Squid Game-acteur Lee Jung-jae onthuld wat voor invloed het succes van de serie op hem heeft gehad. En deze invloed was helaas niet alleen maar positief…

Squid Game kwam in 2021 op Netflix en groeide snel uit tot één van de meest populaire series in de recente streaming geschiedenis. De serie won zelfs als eerste niet-Engelse serie een Emmy. Ondanks dit succes heeft hoofdrolspeler Lee Jung-jae gemixte gevoelens over de serie.

Verloren boodschap
In een interview met The Guardian maakt Lee Jung-jae, die de rol speelde van Seong Gi-hun speelde, duidelijk dat hij blij is dat hij een rol heeft mogen spelen in dit alles, maar dat hij ook gecompliceerdere emoties heeft richting het succes van Squid Game.

Hij is onder andere bang dat er vooral gefocust wordt op het geweld in de serie, waardoor de onderliggende boodschap verloren gaat: 'Het feit dat het weerklank vond bij zovelen over de hele wereld is zorgwekkend. Je krijgt het gevoel dat dit de realiteit is voor zoveel mensen wereldwijd. En dat maakt me enorm verdrietig'.

Personages tot uitersten gedwongen
Ook vond hij het spelen van het personage soms heftig: 'We moesten de ervaringen uitdrukken van deze personages die tot die uitersten werden gedwongen'.

'Dit doen was verschrikkelijk. Hoe mooier het spel was, en hoe kinderachtiger en leuker het leek, hoe gruwelijker het was voor de personages, en dus ook voor ons als acteurs'.

Squid Game is te zien op Netflix.



Aanbevolen artikelen