search

Ons nieuws van maandag 7 november 2022

Deze 3 series domineren Netflix compleet
Series / Featured

Deze 3 series domineren Netflix compleet

Netflix wordt veroverd door de serie Inside Man, met David Tennant in de hoofdrol.

Elke zondag kijken we naar de series die bovenaan de lijst staan op Netflix. Deze week staat er helemaal bovenaan weer een gloednieuwe titel, maar is het verder weinig anders wat we zien in de kijkcijfer top drie.

De nieuwe serie die helemaal bovenaan staat is Inside Man, waarin acteur David Tennant een bijzonder sterke rol speelt. Gevolgd door From Scratch op nummer twee, dat vorige week ook al in de top drie wist te bivakkeren. Hekkensluiter deze week? Datingserie Love is Blind, waarin single mannen en vrouwen zich verloven en elkaar dan pas ontmoeten.

De top drie
Hieronder de top drie series op Netflix:

1. Inside Man: Een Amerikaanse ter dood veroordeelde die gespecialiseerd is in het oplossen van mysteries helpt een jonge Britse journalist bij het zoeken naar een vriend die plots verdwenen is.

2. From Scratch: Een kunstenares wordt verliefd op een Italiaanse chef-kok en begint aan een reis vol liefde, pijn, veerkracht en hoop over verschillende continenten en door verschillende culturen.

3. Love Is Blind: Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft voor hitserie 'The Watcher' erg goed nieuws!
Series / Nieuws

Netflix heeft voor hitserie 'The Watcher' erg goed nieuws!

De topserie van Netflix krijgt net als Monster een vervolg van de streamer.

Vanavond werd al bekend dat Netflix na Monster: The Jeffrey Dahmer Story de serie Monster nog twee seizoenen heeft. Maar er was meer goed nieuws. Netflix geeft ook de recente hitserie The Watcher een vervolg.

The Watcher van Ryan Murphy krijgt namelijk een nieuw seizoen. Het is nog niet bekend of dit seizoen een punt zet achter het ongemakkelijke verhaal in de serie, of dat er daarna nog meer seizoenen moeten verschijnen.

Nieuw seizoen voor The Watcher
The Watcher is losjes gebaseerd op een artikel uit 2018 van Reeves Wiedeman voor "The Cut" van het magazine New York.

De ontvangst van de serie is overigens erg mager met 55 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met 34 procent als Audience Score.

Je kunt The Watcher met onder meer Naomi Watts, Bobby Cannavale, Jennifer Coolidge en Mia Farrow uiteraard gewoon streamen op Netflix.



De synopsis voor het eerste seizoen: Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'Dahmer' geeft Netflix de monsterserie méér seizoenen
Series / Nieuws

Na 'Dahmer' geeft Netflix de monsterserie méér seizoenen

Monster: The Jeffrey Dahmer Story is een van succesvolste series van Netflix.

Een aantal weken geleden verscheen de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix en deze groeide uit tot een van de best bekeken series tot op heden op de streamingdienst. Nu is er opvallend goed nieuws voor de liefhebbers van de serie.

Netflix meldt nu dat de serie ook een tweede en derde seizoen krijgt. Na de zieke geest en daden van Jeffrey Dahmer (Evan Peters) zijn we dus nog niet af van de seriemoordenaars.

"Na het enorme succes van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, heeft Netflix twee extra delen besteld van de recordbrekende anthologiereeks van Ryan Murphy en Ian Brennan," meldt Netflix.

Twee seizoenen Monster
"De toekomstige afleveringen van Monster zullen de verhalen vertellen van andere monsterlijke figuren die de samenleving hebben beïnvloed," vulde de streamer aan in een persbericht.

Ook meldt Netflix dat Dahmer tot 1 november meer dan 934 miljoen kijkuren verzamelde en op schema ligt om de komende weken de 1 miljard uur te bereiken. Het is het op één na populairste Engelstalige tv-seizoen op Netflix.

Monster: The Jeffrey Dahmer Story stream je nog gewoon op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Titel eerste aflevering 'Stranger Things' seizoen 5 bekend
Series / Nieuws

Titel eerste aflevering 'Stranger Things' seizoen 5 bekend

Het eerste grote detail over 'Stranger Things' seizoen 5 is bekend gemaakt.

Gisteren was het 6 november, een dag die ook wel bekend staat als Stranger Things Day. Ter ere van deze bijzondere dag heeft Netflix veel leuke aan Stranger Things gerelateerde content gedeeld, waaronder de titel van de eerste aflevering van het vijfde seizoen.

Hoewel het vijfde seizoen zeker nog tot 2024 op zich zal laten wachten, heeft Netflix gisteren toch iets gedeeld om het wachten iets minder erg te maken. Op de social media van Stranger Things werd namelijk een foto gedeeld met de titel van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

Mysterieuze titel
De aflevering heet "Chapter One: The Crawl". Wat hiervan de context is weten we natuurlijk nog niet, waardoor de titel erg mysterieus blijft. Om daadwerkelijk uit te vinden waar "The Crawl" voor staat moeten we nog even geduld hebben.

Wat we wel weten is dat seizoen 5 een echte tranentrekker gaat zijn. Dit onthulden showmakers The Duffer Brothers laatst: 'We hebben een outline voor seizoen 5 aan Netflix gepitcht en ze hebben er echt goed op gereageerd. Ik bedoel, het was moeilijk. Het is het einde van het verhaal. Ik zag leidinggevenden huilen die ik nog nooit eerder heb zien huilen en het was wild'.

De foto kun je hier zelf bekijken. Stranger Things seizoen 5 zal te zien zijn op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Squid Game'-ster is verdrietig door het succes van de serie
Series / Nieuws

Deze 'Squid Game'-ster is verdrietig door het succes van de serie

'Squid Game'-acteur Lee Jung-jae heeft erg gemixte gevoelens over hoe de serie ontvangen werd.

In een interview heeft Squid Game-acteur Lee Jung-jae onthuld wat voor invloed het succes van de serie op hem heeft gehad. En deze invloed was helaas niet alleen maar positief…

Squid Game kwam in 2021 op Netflix en groeide snel uit tot één van de meest populaire series in de recente streaming geschiedenis. De serie won zelfs als eerste niet-Engelse serie een Emmy. Ondanks dit succes heeft hoofdrolspeler Lee Jung-jae gemixte gevoelens over de serie.

Verloren boodschap
In een interview met The Guardian maakt Lee Jung-jae, die de rol speelde van Seong Gi-hun speelde, duidelijk dat hij blij is dat hij een rol heeft mogen spelen in dit alles, maar dat hij ook gecompliceerdere emoties heeft richting het succes van Squid Game.

Hij is onder andere bang dat er vooral gefocust wordt op het geweld in de serie, waardoor de onderliggende boodschap verloren gaat: 'Het feit dat het weerklank vond bij zovelen over de hele wereld is zorgwekkend. Je krijgt het gevoel dat dit de realiteit is voor zoveel mensen wereldwijd. En dat maakt me enorm verdrietig'.

Personages tot uitersten gedwongen
Ook vond hij het spelen van het personage soms heftig: 'We moesten de ervaringen uitdrukken van deze personages die tot die uitersten werden gedwongen'.

'Dit doen was verschrikkelijk. Hoe mooier het spel was, en hoe kinderachtiger en leuker het leek, hoe gruwelijker het was voor de personages, en dus ook voor ons als acteurs'.

Squid Game is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer van grote scifi-serie 'Stargate SG-1' is morsdood
Series / Nieuws

Terugkeer van grote scifi-serie 'Stargate SG-1' is morsdood

Fans worden teleurgesteld na een gebroken belofte over 'Stargate SG-1'.

Trouwe kijker verwachtten al langer een uitbreiding van de Stargate franchise. Nu lijkt er eindelijk nieuws over te zijn, maar echter niet wat velen hoopten.

Een paar jaar geleden, in 2019, werd Stargate SG-1 co-creator Brad Wright door MGM gevraagd om een pilot te schrijven voor een nieuwe serie in de franchise.

Die serie moest jaren later een nieuw team volgen binnen de bestaande canon van de franchise, die shows als SG-1, Stargate Atlantis en Stargate Universe omvat.

Weinig beweging rondom een nieuwe serie
Maar helaas heeft Wright een update gegeven over de lang in ontwikkeling zijnde reboot, en zo te horen is het project dood. Het coronavirus dat gedurende die tijd uitbrak stond het project in de weg.

Hoewel de reboot dood lijkt te zijn, zegt Wright dat het onvermijdelijk is dat we ooit meer van de franchise te zien krijgen.

Zo zegt Wright via twitter: "MGM/Amazon zal nog een Stargate maken. Het kan alleen even duren voordat ze beslissen wat ze willen doen. Maar het is hun eigendom. Niet van mij. Ik geloof dat de franchise moet terugkeren met of zonder mij. En hoe dan ook, ik kijk ernaar uit."

Amazon heeft de overname van MGM eerder dit jaar afgerond en een reboot zal dus grotendeels afhangen van de wens van Amazon om de franchise, waarvan de meest recente aflevering in 2018 de prequel webserie Stargate Origins was, nieuw leven in te blazen.

Stargate SG-1 is te streamen op Amazon Prime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maker 'The Umbrella Academy' verklapt details nieuw seizoen
Series / Nieuws

Maker 'The Umbrella Academy' verklapt details nieuw seizoen

Steve Blackman licht op zijn Instagram profiel een tipje van de sluier op.

Maker van en zogenoemde 'showrunner' van The Umbrella Academy heeft de kijkers alvast lekker weten te maken voor het aankomende vierde seizoen. De serie gebaseerd op de comic van Gerard Way en Gabriel Bá zal het vierde seizoen beginnen met de aflevering The Unbearable Tragedy of Getting What You Want.

The Umbrella Academy gaat over de disfunctionele familie Hargreeves. Deze groep geadopteerde superhelden zijn samengebracht door de excentrieke miljardair Sir Reginald Hargreeves. Netflix kondigde in augustus van dit jaar het vierde seizoen aan, maar maakte gelijk bekend dat dit het laatste seizoen van de serie zal zijn.

Het schrijven gaat goed
Na een hoop tijdreizen en het vermijden van wederom een tragedie in seizoen twee zagen de groep superhelden in seizoen drie zich stranden in een alternatief universum. Hierin waren zij nooit geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves. In deze alternatieve tijdlijn moesten de helden een paradox aangaan die wereldwijde gevolgen zouden kunnen hebben.

Over het vierde seizoen is nog niet veel bekend. Maar een nieuw bericht op het profiel van The Umbrella Academy-maker Steve Blackman laat zien dat er volop geschreven wordt. Hij plaatst een foto van de cover van het script van de eerste aflevering van het vierde seizoen.

Kijk alle afleveringen van The Umbrella Academy op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Titans' bewijst hoe belachelijk de vermomming van Superman eigenlijk  is
Series / Nieuws

'Titans' bewijst hoe belachelijk de vermomming van Superman eigenlijk is

Het vierde seizoen van 'Titans' laat zien hoe belachelijk de vermomming van Superman eigenlijk is.

Alle superhelden hebben een iconische vermomming. Deze vermommingen zien er misschien wel heel leuk uit, maar zijn niet altijd even logisch. Zo ook de vermomming van Superman.

In het vierde seizoen van Titans wordt bewezen hoe belachelijk de vermomming van Superman eigenlijk is.

Superman gebruikt al heel lang een bril als vermomming als Clark Kent. Dit is ondertussen een grap geworden in de popcultuur. Iemand is natuurlijk best te herkennen als diegene alleen een bril draagt.

Het is dan ook heel vreemd dat Superman zijn identiteit geheim houdt door simpelweg een bril te dragen.

Hoe titans bewijst dat Supermans vermomming belachelijk is
In de eerste aflevering van seizoen 4 zet Connor Kent een grote zwarte bril op. Dick Grayson vindt dit heel erg grappig.

Grayson heeft Superman ontmoet als Clark Kent en Connor ziet er met die bril precies uit als zijn vader. Dit laat zien hoe raar deze vermomming eigenlijk is.

Superman is namelijk de bekendste persoon op aarde in Titans. Iedereen kent dus zijn gezicht. Een bril zou dus eigenlijk niet voor heel veel vermomming moeten zorgen.

Kijk hier Titans



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is hoe Daemon Targaryen dood zal gaan in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Dit is hoe Daemon Targaryen dood zal gaan in 'House of the Dragon'

Er is een moment dat Daemon Targaryen zal overlijden in 'House of the Dragon' en dit is hoe zijn dood er uit zal zien.

Er komt een moment in House of the Dragon dat Daemon Targaryen zal overlijden. En deze dood zal heel veel betekenen voor de serie.

De Game of Thrones-prequel is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. Het boek wordt echter verteld door een onbetrouwbare verteller.

Hierdoor heeft House of the Dragon veel creatieve vrijheid gekregen bij het tot leven brengen van deze serie. Er is dan ook een kans dat Targaryens dood er net wat anders uit zal zien dan in het boek.

Een tragische, maar epische dood
Daemon gaat strijdend ten onder in een duel met Aemond. Het gevecht is niet makkelijk en daarom bindt Daemon zich niet vast aan zijn draak.

Tijdens het gevecht storten beide draken neer. Aemond verdrinkt samen met zijn draak. Daemons lichaam is echter nooit meer gevonden.

Als House of the Dragon dicht bij het bronmateriaal blijft, zal deze dood waarschijnlijk in het derde seizoen gebeuren.


Kijk House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 series wil je niet missen op Netflix, Prime Video en Disney+
Series / Featured

Deze 4 series wil je niet missen op Netflix, Prime Video en Disney+

Het wordt een week met wel heel veel toffe en opvallende nieuwe series.

Elke maandag zetten we de tofste series op een rij die je zeker niet wilt missen deze week. Vandaag hebben we tips van Netflix, Disney+ en van Prime Video voor je!

VANAF 9 NOVEMBER OP NETFLIX
The Crown (seizoen 5): Op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.

TE ZIEN VANAF 9 NOVEMBER OP DISNEY+
ZOOTROPOLIS+
Deze televisieserie duikt in de avonturen van de wezens die het ongelofelijke metropool Zootopia bewonen.

VANAF 10 NOVEMBER OP NETFLIX
Warrior Nun (seizoen 2): Als een weesmeisje in een lijkenhuis ontwaakt, ontdekt ze dat ze superkrachten heeft als uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.

VANAF 11 NOVEMBER OP PRIME VIDEO
MAMMALS In dit 6-delige donker komische drama komen onthullingen en geheimen aan het licht als de complexiteit van het moderne huwelijk en trouw wordt blootgelegd. Wat gebeurt er in een wereld met acht miljard mensen nadat we 'de ware' hebben gevonden? Kunnen we trouw blijven aan de beloften die we nastreven als we tenslotte niet allemaal gewoon zoogdieren zijn?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix brengt ons wel heel toffe series deze week
Series / Nieuws

Netflix brengt ons wel heel toffe series deze week

Netflix voegt onder meer het nieuwe seizoen van de toffe serie The Crown toe!

Veel is er nog niet aangekondigd voor Netflix komende week. Maar eigenlijk hoeft dat ook helemaal niet, want we krijgen eindelijk het nieuwe seizoen van The Crown! Voor de liefhebber is er ook de pulpserie Warrior Nun. Check hieronder het overzicht.

VANAF 9 NOVEMBER
The Crown (seizoen 5): Op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.

VANAF 10 NOVEMBER
Love Never Lies: Destination Sardinia: Een nieuwe groep van zogenaamd solide koppels plaatst hun relatie op het spel. Blijven ze trouw?

Warrior Nun (seizoen 2): Als een weesmeisje in een lijkenhuis ontwaakt, ontdekt ze dat ze superkrachten heeft als uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.

VANAF 11 NOVEMBER
Down to Earth with Zac Efron (seizoen 2): In deze reisserie trekt acteur Zac Efron met wellnessexpert Darin Olien de wereld rond, op zoek naar gezonde, duurzame manieren van leven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.