Terugkeer van grote scifi-serie 'Stargate SG-1' is morsdood

Terugkeer scifi-serie 'Stargate SG-1' is morsdood

Fans worden teleurgesteld na een gebroken belofte over 'Stargate SG-1'.

Fleur van Laar, 7 november 2022 09:11

Trouwe kijker verwachtten al langer een uitbreiding van de Stargate franchise. Nu lijkt er eindelijk nieuws over te zijn, maar echter niet wat velen hoopten.

Een paar jaar geleden, in 2019, werd Stargate SG-1 co-creator Brad Wright door MGM gevraagd om een pilot te schrijven voor een nieuwe serie in de franchise.

Die serie moest jaren later een nieuw team volgen binnen de bestaande canon van de franchise, die shows als SG-1, Stargate Atlantis en Stargate Universe omvat.

Weinig beweging rondom een nieuwe serie
Maar helaas heeft Wright een update gegeven over de lang in ontwikkeling zijnde reboot, en zo te horen is het project dood. Het coronavirus dat gedurende die tijd uitbrak stond het project in de weg.

Hoewel de reboot dood lijkt te zijn, zegt Wright dat het onvermijdelijk is dat we ooit meer van de franchise te zien krijgen.

Zo zegt Wright via twitter: "MGM/Amazon zal nog een Stargate maken. Het kan alleen even duren voordat ze beslissen wat ze willen doen. Maar het is hun eigendom. Niet van mij. Ik geloof dat de franchise moet terugkeren met of zonder mij. En hoe dan ook, ik kijk ernaar uit."

Amazon heeft de overname van MGM eerder dit jaar afgerond en een reboot zal dus grotendeels afhangen van de wens van Amazon om de franchise, waarvan de meest recente aflevering in 2018 de prequel webserie Stargate Origins was, nieuw leven in te blazen.

Stargate SG-1 is te streamen op Amazon Prime.
Bron: Dark Horizons

Lees meer over: Amazon, Stargate SG1, Stargate, Amanda Tapping

Informatie over de serie: Stargate SG-1

Populair nieuws