search
Nederlandse variant van Will Smith's 'Emancipation' bijna op tv
Series / Nieuws

Nederlandse variant van Will Smith's 'Emancipation' bijna op tv

Met een nieuwe manier van filmen probeert de serie het verleden weer leven in te blazen.

Het is een verfrissende manier van kijken naar het verleden: via vlogs. In de webserie Anne Franks Videodagboek werd deze truc ook al gebruikt om het verhaal van Anne Frank opnieuw in beeld te brengen, en de EO gaat nu hetzelfde proberen met de serie Kofi's Tori over slavernij in Suriname.

In de serie volgt men de veertienjarige Kofi, die vlogt over zijn leven op een Surinaamse plantage, en hoe hij ervan zal proberen te ontsnappen. Hierdoor lijkt de EO-serie aanzienlijk op de aankomende film Emancipation met Will Smith. De opnames hebben plaatsgevonden in Paramaribo, Suriname.

De EO produceert de serie, en heeft Daniël Kolf in de rol van Kofi gecast. Verder spelen in de serie Keisha Doest als Afua, Roeland Fernhout als Hendrik en Nola Elvis Kemper als Hanna.

Waar gaat de serie over?
De synopsis van de serie luidt:"Kofi is een zogenaamde futuboi die zich staande probeert te houden op een Surinaamse plantage. Hier regeren zijn Hollandse meesters met ijzeren vuist."

De synopsis gaat verder:"Kofi werkt keihard zonder te klagen en doet zijn best om niet in de problemen te komen. Maar als zijn broertje Kwame zonder enige aanleiding wordt verkocht, moet Kofi alles op alles zetten. Hij zal moeten ontsnappen om zo zijn broertje terug te vinden."

Vanaf 10 november is de serie te volgen via Zapp met dagelijks nieuwe afleveringen.

Aanbevolen artikelen