search
'Frodo' was sceptisch over 'Rings of Power'

'Frodo' was sceptisch over 'Rings of Power'

Elijah Wood (speelt Frodo in 'Lord of the Rings') laat zich uit over the Rings of Power

Bas de Kramer
De hitserie 'The Rings of Power' van Prime Video is de duurste televisieserie allertijden. Om de show in eerste instantie te pitchen bij de rechthebbenden van de werken van Tolkien, alsmede de grote televisiekanalen moesten de makers een kunstgreep uithalen.

Toen de serie nog in ontwikkeling was, werd deze nog simpelweg Lord of the Rings genoemd. Elijah Wood (Frodo in de filmtrilogie Lord of the Rings) heeft recentelijk aangegeven dat hij in eerste instantie zeer sceptisch was over de serie.

Wood niet eens met de werktitel
Wood gaf aan dat hij het bizar vond dat de serie in eerste instantie Lord of the Rings werd genoemd omdat het verhaal zo anders was dan het originele verhaal uit de film. Zelfs toen werd onthuld dat de nieuwe show zich zou afspelen in de Second Age van midden-aarde (de oorspronkelijke verhaallijn speelt zich af in de Third Age, duizenden jaren later) werd er nog steeds naar verwezen als Lord of the Rings.

Wood zei dat dat misleidend was voor fans, aangezien de serie qua verhaallijn zo ver verwijderd is van de geliefde personages van de filmserie en boeken.

Logisch dat LOTR-branding werd gebruikt
Hoewel het een argument van Wood an sich terecht is, is het ook logisch dat de studio de naam Lord of the Rings zou gebruikte bij het promoten van de serie. Ze hadden op dat moment helemaal nog geen acteurs aan het project verbonden, dus alles wat ze hadden was de LOTR-branding. Uiteindelijk werd onthuld dat de naam van de serie Lord of the Rings: The Rings of Power was, waarmee het enerzijds een unieke naam kreeg maar toch mooi aansloot bij de LOTR-branding.

Kijk hier seizoen 1 van Rings of Power op Prime Video.

'Rings of Power'-ster onthult grote hint over The Stranger die iedereen gemist heeft

Zo wordt seizoen 2 van 'The Rings of Power' opgezet

Aanbevolen artikelen