search

Ons nieuws van dinsdag 8 november 2022

Recensie Netflix-serie 'The Crown' seizoen 5
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Crown' seizoen 5

Het gat tussen toen en nu wordt kleiner in dit vijfde seizoen, waarin de crisis tussen Charles en Diana centraal staat.

Regie: Jessica Hobbs, Alex Gabassi, May El-Toukhy, e.a. | Cast: Imelda Staunton (Elizabeth II), Jonathan Pryce (Philip), Lesley Manville (Margaret), Jonny Lee Miller (John Major), Dominic West (Charles), Elizabeth Debicki (Diana), Olivia Williams (Camilla), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 49-58 minuten | Jaar: 2022

In april 1953 doopte Elizabeth II de HMY Britannia. Het luxejacht bracht haar en de Britse koninklijke familie vele miljoenen mijlen over de wereldzeeën. Maar toen het schip jaren later moest worden gerestaureerd klonk er kritiek. Want waarom moest het Britse volk tijdens een recessie voor de kosten hiervan opdraaien? Het wel en wee van het jacht vormt een van de twee rode draden van het vijfde seizoen van Netflix-hit The Crown.

Voor de Britse koningin vertegenwoordigde het jacht alles waar ze voor stond, zo verkondigt ze in een vurig pleidooi tegen premier John Major. Diens opvolger Tony Blair wilde de Britannia vervangen door een schip met minder allure genaamd New Britain. En om discussies over de financiën de mond te snoeren moest deze opvolger eigendom van het volk worden. De royals mochten het dan 'lenen' wanneer ze het nodig hadden.

Het lot van en het gesteggel over de HMY Britannia is een wat sleetse metafoor voor een vorstin die na decennia vol lof nu kritiek te verduren krijgt. Moet er ten tijde van een recessie nog zo veel geld worden gestopt in een archaïsch instituut als het koningshuis? Kroonprins Charles wakkert het vuurtje aan en bijt zijn moeder toe dat ze nog steeds leeft in de geest van de Victoriaanse tijd. Maar Elizabeth is juist trots dat ze de mores van Mary en Victoria heeft geërfd.

Synchroon aan de discussie over de monarchie loopt de huwelijkscrisis van Charles en Diana Spencer, waarvoor in het vorige seizoen al de basis werd gelegd. De twee scheidden van tafel en bed, maar zoals Elizabeth Diana verzekert: een gelukkig huwelijk is een voorkeur, geen vereiste. Dus Diana zal gewoon koningin worden. Toch wordt voor haar de situatie onhoudbaar en besluit ze na wat valse voorwendselen van BBC-journalist Martin Bashir alles in een interview eruit te gooien.

Dit vijfde seizoen markeert de tweede keer dat de volledige cast van The Crown werd vervangen door een volgende generatie fijne acteurs. Soms is dat even wennen. Imelda Staunton als Elizabeth II toont ons een trotse statige vrouw die soms moeite heeft de moderne tijd bij te benen. Schotelantennes op Buckingham Palace? Alsof ze in een ruimteschip woont! Jonathan Pryce zit als haar echtgenoot Philip wat minder lekker in zijn rol.

Maar net als in seizoen vier is het de rol van Diana die de meeste indruk maakt. Dit keer is het de Australische Elizabeth Debicki die het personage, een ongelukkige moeder die niet alleen met Charles maar ook met een systeem is getrouwd, feilloos weet te treffen. Ze staat in schril contrast met Dominic West die een mislukte imitatie van Charles weggeeft, compleet met vreemde tics met zijn mond. Het personage wil maar niet beklijven.

Het knappe van The Crown is dat schrijver Peter Morgan voortdurend nieuwe invalshoeken weet te vinden die raken aan het instituut van het koningshuis. Of het nu de BBC is met zijn oude verstokte waarden, de link van het koningshuis met de Russische Romanovs of het opklimmen van Mohammad en Dodi Al Fayed als respectievelijk zakenman en filmproducent: het zorgt telkens voor een nieuwe kijk op Elizabeth en haar heerschappij.

Stauntons personage speelt op cruciale momenten zelfs tweede viool. Het is vooral de rol van Diana en de vraag rondom de levensvatbaarheid van de monarchie die hier de hoofdmoot vormen. Zelfs een vorstin als Elizabeth II is hieraan ondergeschikt. We zien dus minder politiek gekonkel en meer gelazer in de familiesfeer. Soms leidt dit tot emotioneel begrijpelijke, maar plotmatig overbodige uitstapjes, zoals de dood van een dochter van het petekind van Philip.

Dit vijfde seizoen, dat een groot deel van de jaren negentig van de vorige eeuw beslaat, laat bovendien een tijdsbeeld zien dat velen van ons zich nog kunnen herinneren. Verrassend genoeg deert dat weinig, wat vooral is te danken aan het sterke spel en de fijnzinnige dialogen. Het feit dat de Queen zelf recentelijk overleed, geeft een verrassend actueel tintje aan de discussies die worden opgevoerd over de positie van Charles en Camilla Parker Bowles. De HMY Britannia werd in 1997 omgedoopt tot museumstuk. Elizabeth zelf hield het nog een kwart eeuw langer vol.

★★★★☆

The Crown is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' vermijdt dit 'Game of Thrones'-probleem
Series / Nieuws

'House of the Dragon' vermijdt dit 'Game of Thrones'-probleem

House of the Dragon weet een probleem van Game of Thrones op slimme wijze te vermijden.

Ondanks het controversiële einde zal niemand het met je oneens zijn wanneer je zegt dat de serie een absolute fantasy-klassieker is. Maar perfect is 'ie niet, en House of the Dragon leert van de fouten die zijn succesvolle voorganger heeft gemaakt.

Het eerste seizoen van House of the Dragon zat niet boordevol met spectaculaire actie, zoals Game of Thrones-fans misschien wel hadden verwacht. Maar daarin schuilt ook de kracht van de serie.

House of the Dragon voorkomt probleem
Er zijn meerdere redenen dat de laatste seizoenen van Game of Thrones geen succes zijn. We gaan ze hier niet allemaal benoemen, maar er wel één uitlichten.

Waar het grootste deel van Game of Thrones geleid werd door de sterke personages en slechteriken, eindigde het allemaal met de strijd tegen een vrij eendimensionale slechterik: de Night King.

Deze 'super-villain' heeft weinig motieven behalve het simpelweg uitroeien van de mensheid, en kan zich daarom op veel manieren niet meten aan eerdere schurken als Tywin Lannister en Joffrey Baratheon. Uiteindelijk is de laatste strijd tegen de Night King dan ook een teleurstelling.

Complexe personages
House of the Dragon trapt niet opnieuw in deze val, en dat zou de serie ook helemaal niet goed staan. De personages zijn complex, en aan beide kanten van het conflict vind je geen enkel goede of enkel slechte personages.

Om daar een super-villain zoals de Night King tussen te gooien, zou zonde zijn. Gelukkig heeft de serie dat dan ook niet gedaan. Hoewel, die keuze is uiteraard origineel gemaakt door George R.R. Martin. Hij schreef immers het boek waar de serie op gebaseerd is.

House of the Dragon is nu te zien op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tegenspelers Norman Reedus gevonden in 'Walking Dead'-spinoff over Daryl Dixon
Series / Nieuws

Tegenspelers Norman Reedus gevonden in 'Walking Dead'-spinoff over Daryl Dixon

AMC heeft twee acteurs gevonden die Daryl Dixon het leven moeilijk moeten gaan maken in zijn 'The Walking Dead'-spinoff.

Het laatste seizoen van The Walking Dead zit er bijna op, maar het TWD-universum blijft alsmaar groeien. Vele spinoffs zijn in ontwikkeling, waaronder een serie over Daryl Dixon.

Deze serie heeft nu twee acteurs gevonden die het hoofdpersonage van deze nog ongetitelde serie het leven moeilijk moeten gaan maken. Clémence Poésy (The Essex Serpent) en Adam Nagaitis (Chernobyl) gaan grote rollen spelen in de spinoff.

Daryl Dixon-spinoff
Dat betekent dat Nagatis terugkeert om voor AMC te werken. Voorheen verscheen hij al in The Terror.

In de Daryl Dixon-spinoff is het titulaire hoofdpersonage afgereisd naar Frankrijk om een voor hem nieuwe wereld te verkennen genaamd Parijs. Daar komt hij onder andere Isabelle tegen, de leider van een progressieve religieuze groep waar Daryl zich bij aansluit.

Nagaitis speelt Quinn, een Brit die machtig is geworden in het post-apocalyptische Frankrijk als een handelaar op de zwarte markt en de eigenaar van Demimonde, een ondergrondse nachtclub.

Origineel zou Melissa McBride Norman Reedus vergezellen als castlid van deze spinoff, maar zij verliet het project in april van dit jaar.

De Daryl Dixon-spinoff moet in 2023 verschijnen. The Walking Dead is nu te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
F-Bomb in 'The Walking Dead' kwam toevallig tot stand
Series / Nieuws

F-Bomb in 'The Walking Dead' kwam toevallig tot stand

De nieuwste aflevering van The Walking Dead kwam met een F-bomb, maar die stond niet eens in het script.

Fans van The Walking Dead waren verrast toen de meest recente aflevering eindigde met een F-bomb, iets wat we niet vaak horen in een AMC-serie. Hier is hoe dit moment tot stand is gekomen.

Hoewel Europeanen er niet zo snel over zullen vallen, zijn Amerikanen vaak iets gevoeliger wanneer het aankomt op het gebruik van scheldwoorden op tv. Vandaar dat er veel reactie was op het feit dat The Walking Dead een F-bomb gebruikte.

F-bomb in The Walking Dead
Het gebruik van scheldwoorden in The Walking Dead is zeldzaam. Maar met het einde van de serie in zicht, staat er natuurlijk meer op het spel dan ooit tevoren en dan wil er nog weleens een scheldwoord uitfloepen.

General Mercer, gespeeld door Michael James Shaw, deed precies dat in de meest recente aflevering. Hij eindigde met "Time to f--- s--- up." - wat je ongetwijfeld zelf wel in kunt vullen. Maar het grappige is: zo stond dit niet in het script:

"Dat was oorspronkelijk dus niet het zinnetje. En ik denk niet eens dat dat oorspronkelijk de laatste beat van het script was, maar soms ben je gewoon aan het bewerken beweegt je dingen en het voelde gewoon alsof dat zo'n cool, dramatisch moment was. En dat was gewoon een gratis take die Michael voor de lol deed en niemand dacht dat we het zouden gebruiken."

"Maar mijn redacteur had het in de cut gezet die hij en de regisseur [Rose Troche] deden. En ik had zoiets van: 'We checken gewoon de gescripte takes, voor het geval dat.' En dat was verreweg de coolste, beste take. En we hadden zoiets van: 'Laten we het gewoon gebruiken. Waarom niet?'"

The Walking Dead is nu te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix stuurt eerste beelden 'Capturing the Killer Nurse' de wereld in
Films / Nieuws

Netflix stuurt eerste beelden 'Capturing the Killer Nurse' de wereld in

De documentaire is een aanvulling op de recent verschenen, zeer populaire film 'The Good Nurse'...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De populariteit van de Netflix-film The Good Nurse liegt er niet om. Mensen zijn zeer geïnteresseerd in het waargebeurde verhaal van de "Killer Nurse". Dat was voor Netflix voldoende reden om ook uit te pakken met een heuse documentaire.

De documentaire draait rond Charlie Cullen. Hij was een ervaren verpleger en bovendien ook ontzettend geliefd bij zijn collega's van het zogenaamde Somerset Medical Center in New Jersey. Ondanks het feit dat hij zeer geliefd was zou hij uiteindelijk uitgroeien tot één van 's werelds meest productieve seriemoordenaars.

Duister verhaal
Voor deze documentaire geldt dat ze een nieuw licht laat schijnen op het toch behoorlijk duistere verhaal dat schuilt achter Charlie Cullen en zijn vele moorden. Dit gebeurt aan de hand van interviews met mensen die zeer nauw betrokken waren met de gebeurtenissen.

De crew die betrokken is bij deze documentaire is beslist niet van de minste. Verantwoordelijk voor de productie is bijvoorbeeld Tim Travers Hawkins. Hij was eerder ook al verantwoordelijk voor de film XY Chelsea die het verhaal vertelde van de klokkenluider Chelsea Manning.

De documentaire is vanaf komende vrijdag 11 november 2022 te bekijken op streamingdienst Netflix. Deze laatste heeft nu alvast een teaser de wereld ingestuurd.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ lanceert prachtige trailer 'Zootopia+' animatieserie
Series / Nieuws

Disney+ lanceert prachtige trailer 'Zootopia+' animatieserie

De serie bestaat uit in totaal zes aanstekelijke verhalen en ook de betrokken cast is niet van de minste...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vanaf morgen is op Disney+ de animatieserie Zootopia+ te bekijken. In de laatste rechte lijn naar de lancering van de reeks werd er door Disney een trailer de wereld ingestuurd en die ziet er allerminst slecht uit.

Wie Zootopia zegt denkt uiteraard meteen aan de populaire speelfilm uit 2016 die erin slaagde om een Academy Award in de wacht te slepen. De film introduceerde een aantal personages waar nu (veel) dieper op zal worden ingegaan in de serie. Het gaat hierbij onder meer om het luipaard Flash, maar natuurlijk ook om de muis Fru Fru.

De reeks introduceert ook een aantal gloednieuwe personages waardoor er ook (of misschien wel in het bijzonder) voor de fervente fans van Zootopia meer dan voldoende nieuws te ontdekken zal zijn.

Topcast
Disney is erin geslaagd om voor de Zootopia+-animatieserie een absolute sterrencast op de been te brengen. De cast bestaat dan ook uit namen zoals bijvoorbeeld Kristen Bell, maar ook Jason Bateman, Ginnifer Goodwin en Nate Torrence. De productie van de animatieserie is in handen van Nathan Curtis.

De animatieserie Zootopia+ is te bekijken op streamingdienst Disney+ vanaf woensdag 9 november 2022.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze hitserie krijgt mogelijk nu al een reboot
Series / Nieuws

Deze hitserie krijgt mogelijk nu al een reboot

Ryan Murphy deelt zijn mening over een mogelijke 'Glee'-reboot.

Ryan Murphy heeft natuurlijk de afgelopen tijd enorm veel succes gehad met de horror series Dahmer en The Watcher. Maar één van zijn meest populaire series blijft de serie Glee, die liep tot 2015. Nu deelt Murphy zijn mening over een eventuele reboot.

De serie Glee liep van 2009 tot 2015 en ging over een groep scholieren die op school aan theater deden. Al vrijwel direct nadat de serie 7 jaar geleden tot zijn einde kwam begon men zich af te vragen of er misschien een reboot aan kwam.

Een Broadway-musical?
Nu heeft showmaker Ryan Murphy zelf zijn mening gedeeld over een mogelijke reboot van Glee. Hij denkt nog vaak na over de serie en de mogelijkheden: ''Weet je, moeten we het op de een of andere manier opnieuw opstarten? Moeten we er op de een of andere manier een Broadway-musical van maken?''

''Het is een soort van interessant nalatenschap dat ik op een positieve manier wil hervatten na een tijdje pauzeren. Maar ik weet het niet. Ik hou gewoon van waar het voor stond en wat het deed. En er zal nooit in mijn leven nog een Glee zijn, iets dat er dichtbij komt, op de manier dat ik me er zo dichtbij voel staan''.

Of er daadwerkelijk een Glee-reboot komt is dus nog de vraag, maar er is goede hoop. Glee is te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gaat bikkelharde videogame 'Gears of War' verfilmen
Series / Nieuws

Netflix gaat bikkelharde videogame 'Gears of War' verfilmen

Er zou bovendien ook nog een geanimeerde serie verschijnen gebaseerd op de game...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bij gamers zal de naam Gears of War ongetwijfeld niet onbekend in de oren klinken. Nu heeft Netflix bekend gemaakt aan de slag te gaan met de franchise om er niet alleen een live-action film, maar ook een geanimeerde serie van te maken.

In eerste instantie verschijnt er dus een live-action film die gebaseerd is op de videogame waarin sprake is van een duidelijke verdeling van de maatschappij. Details over het exacte plot van de film zijn tot dusver nog niet bekend.

Ondanks het feit dat het plot nog niet bekend is gemaakt is het wel zo dat we kunnen verwachten dat onder meer de Locust voorbij zullen komen en wellicht zal ook de Delta Squad haar opwachtign maken.

Nog meer Gears of War
Niet alleen zal er dus een film verschijnen, daarnaast kondigt Netflix meteen ook de komst aan van een geanimeerde serie voor volwassenen.

Voor beide projecten geldt dat ze tot stand zijn gekomen door een samenwerking met The Coalition.

Wanneer de beide op Gears of Wars gebaseerde projecten precies te zien zullen zijn is tot dusver nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alternatief uiterlijk voor gloednieuw Marvel-personage uit 'She-Hulk'
Series / Nieuws

Alternatief uiterlijk voor gloednieuw Marvel-personage uit 'She-Hulk'

'She-Hulk' deelt een aantal looks van een nieuw personage.

De laatste aflevering van de Disney+-serie She-Hulk: Attorney at Law liet de wereld kennismaken met Skaar, de zoon van de Hulk. Nu het MCU-ontwerp van Skaar officieel de wereld in is, is er nieuwe concept art vrijgegeven die enkele vroege looks van het personage laat zien.

Veel variatie
De concept art is afkomstig van kunstenaar Constantine Sekeris en toont drie verschillende ontwerpen. Welke de definitieve look van het personage zal worden is nog niet bekend.

Alle drie tonen ze dezelfde Skaar, maar met verschillende outfits, waarbij de ene een meer gladiatorenlook heeft, de andere lijkt op die van een soort krijger, en de andere toont Skaar in een meer futuristische outfit.

De ontwerpen zijn hieronder te zien:

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


De serie She-Hulk: Attorney at Law, een 10-delige comedyserie, wordt geleid door Emmy- en Golden Globe-winnares Tatiana Maslany, die de titelrol van Jennifer Walters speelde. Ze wordt vergezeld door Avengers: Endgame ster Mark Ruffalo en Tim Roth (The Incredible Hulk).

She-Hulk is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweeling loste 'House of the Dragon'-probleem op en niemand heeft het gezien
Series / Nieuws

Tweeling loste 'House of the Dragon'-probleem op en niemand heeft het gezien

Tweeling zorgde voor problemen tijdens de opnames van 'House of the Dragon'

Het eerste seizoen van House of the Dragon is inmiddels afgerond en het lange wachten op seizoen 2 is inmiddels begonnen. Zo nu en dan komen er nog interessant nieuwtjes langs met betrekking tot de opnames van het eerste seizoen.

De oplettende kijker zal hebben gezien dat Arryk Cargyll en Erryk Cargylll (gespeeld door Luke en Elliott Tittensor) tweeling zijn. Elliot kreeg tijdens de opnames echter Covid waardoor Luke op een belangrijk moment zijn rol moest overnemen.

In de laatste aflevering speelt er zich een waar drama af tussen de tweelingbroers, waar Arryk de kant van Aegon Targaryen kiest, kiest zijn broer Erryk de kant van Rhaenyra Targaryen. Erryk steelt uiteindelijk de kroon van King Viserys en geeft deze aan Rhaenyra bij Dragonstone, maar het is eigenlijk Luke in plaats van Elliott in de scène.

Broers uitgewisseld
Regisseur Greg Yaitanes hierover: "Er is die scène, die grote scène waar Corlys naar beneden komt en ze de markeringen op de tafel leggen en de boodschapper binnenkomt. Het was een opname van twee dagen en toen kreeg er een COVID dus we hebben hem uitgewisseld met zijn broer."

Huh... tweelingbroers in House of the Dragon? Kijk de serie nog eens terug op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liam Hemsworth was al in 2018 in de race voor 'The Witcher'
Series / Nieuws

Liam Hemsworth was al in 2018 in de race voor 'The Witcher'

Liam Hemsworth heeft al in 2018 auditie gedaan voor 'The Witcher'

De vervanging van Henry Cavill door Liam Hemsworth in The Witcher heeft tot de nodige consternatie geleid. Niet iedereen is even blij met deze gang van zaken. Er zijn de nodige fans die op alle mogelijke manieren alsnog trachten Henry Cavill over te halen om toch nog te blijven in zijn rol van Geralt of Rivia.

Inmiddels is bekend geworden dat Liam Hemsworth niet recentelijk maar al in 2018 auditie heeft gedaan voor deze rol. Als de auditie anders was verlopen, was er dus een kans dat Hemsworth ook de eerste seizoen al The Witcher had gespeeld.

Favorieten tijdens de audities
TIjdens de audities in 2018 was Hemsworth, net als Cavill en Sebastian Stan één van de favorieten om de rol te spelen. Uiteindelijk koos men op dat moment voor Cavill.

Er is in de tweede helft van de zomer van dit jaar dus geen uitgebreid castingproces geweest. De producers hebben waarschijnlijk de oude castingopnames nog eens bekeken en zijn bij Liam Hemsworth uitgekomen.

Kijk de serie op NetflixInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe Marvel-serie wordt misschien wel de langste óóit
Series / Nieuws

Deze nieuwe Marvel-serie wordt misschien wel de langste óóit

Als we de geruchten mogen geloven, dan wordt 'Agatha: Coven of Chaos' de langste Marvel-serie ooit.

Het filmen van de nieuwe Marvel-serie Agatha: Coven of Chaos begint volgende week. Volgens geruchten kan het wel eens de langste serie ooit worden.

Kathryn Hahn keert terug voor haar epische rol als Agatha. Naast haar schitteren ook Aubrey Plaza, Emma Caulfield, Joe Locke, Ali Ahn, and Maria Dizzia in de gloednieuwe serie.

Agatha: Coven of Chaos
Volgens bronnen dichtbij de schrijvers van Agatha: Coven of Chaos ligt er nu een script op tafel voor negen afleveringen. Deze afleveringen verbindt het verhaal met die van WandaVision en She-Hulk: Attorney at Law.

Wanneer dat gebeurt, is de serie de langstlopende serie onder de paraplu van Marvel. Een revord dat pas weer verbroken wordt wanneer de achttien nieuwe afleveringen van Daredevil: Born Again op Disney+ komen in 2024.

Daarnaast melden de bronnen ook dat Jac Schaeffer, een schrijver van de scripts van Agatha als WandaVision, minstens één aflevering regisseert. Hij wordt daarbij geholpen door Gandja Monteiro, een opkomende filmmaker met roots binnen de muziekwereld.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' is nu al de beste televisie volgens deze acteur
Series / Nieuws

'The Last of Us' is nu al de beste televisie volgens deze acteur

Tijdens de voorbereiding van de serie is de acteur lyrisch geworden over het geschreven materiaal.

Het belooft weer een enorm vlaggenschip van een serie te worden zoals menig kijker van HBO gewend is. Na series als The Sopranos, The Wire en Game of Thrones is nu het post-apocalyptische The Last of Us aanstaande en acteur Murray Bartlett is na het lezen van de scripts al om.

De serie is gebaseerd op het wereldberoemde en gelijknamige computerspel uit 2013. Het draait om voormalig autoriteitsfiguur Joel (Pedro Pascal) die wegens omstandigheden met de jonge Ellie (Bella Ramsey) op pad moet door een verscheurd landschap op zoek naar een mogelijke oplossing voor het wereldwijde probleem.

De gamers zullen ervan genieten
Acteur Murray Bartlett zal de rol spelen van Frank. In de serie is hij samen met Bill (Nick Offerman) verantwoordelijk voor een klein stadje die Joel en Ellie op hun reizen passeren. In een recent interview vertelt hij dat hij niet echt een gamer is maar hij zeker weet dat de fans van het computerspel ook van de serie enorm gaan genieten.

Hij heeft namelijk onderzoek gedaan naar het spel en bevond dat het ontzettend cinematisch was met heel goed onderbouwde personages. Het script sluit hier ook naadloos op aan. "Het team is ook geweldig. Na het succes van Chernobyl gaan ze ongetwijfeld weer een top serie maken. De scripts zijn ook zo goed geschreven. Ik vond zelfs één aflevering echt de beste televisie die ooit geschreven is" aldus acteur Murray Bartlett.

Op 15 januari 2023 is The Last of Us te kijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 spannende series die je direct bij Disney+ kan bekijken
Series / Featured

3 spannende series die je direct bij Disney+ kan bekijken

Naast Marvel-films en oude animaties heeft Disney+ nog een hoop meer te bieden!

Disney+ heeft onderwijl al veel spannende series vergaard buiten de Marvel-series om. Bekijk hieronder wat er allemaal in de diverse selectie van de streamingdienst te vinden is, en ontdek of er misschien ook wat tussen zit voor jou!

The Old Man | Disney+ | 7 afleveringen
Dan Chase, gespeeld door Jeff Bridges, is een voormalige CIA-agent die al dertig jaar in Vermont woont. Nadat hij een indringer die bij hem inbreekt heeft gedood, wordt Chase gedwongen onder te duiken.

Tijdens zijn onderduik huurt Chase een kamer van Zoe McDonald (Amy Brenneman), met wie hij gedwongen wordt samen te werken terwijl hij op de vlucht is. Maar FBI Assistant Director for Counterintelligence Harold Harper (John Lithgow) wordt opgeroepen om Chase met geweld achter de tralies te krijgen vanwege hun gecompliceerde verleden tijdens de Sovjet-Afghaanse oorlog.War of the Worlds | Disney+ | 3 seizoenen
In de Frans-Britse serie volgt men een adaptatie van het beroemde verhaal met ditmaal astrofysicus Catherine Durand in de hoofdrol. Bij haar instituut slaagt ze erin om een gegevensoverdracht te ontvangen van buitenaardse wezens in een ander sterrenstelsel.

Een paar dagen nadat ze deze informatie aan de wereld heeft onthuld, wordt de wereldbevolking vernietigd bij de invasie van de aliens. Slechts een handvol mensen weet te ontsnappen en moet de aliens op Aarde zien te overleven.The Orville | Disney+ | 2 seizoenen
Met deze komische twist op de Star Trek-saga weet Seth MacFarlane een nieuwe vorm van de space comedy neer te zetten. De serie speelt zich af op het ruimteschip USS Orville, waar de bemanning vele grappige avonturen beleeft in verre sterrenstelsels.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Allerlaatste aflevering 'The Walking Dead' zie je op deze datum
Series / Nieuws

Allerlaatste aflevering 'The Walking Dead' zie je op deze datum

Het einde van een tijdperk is nabij - waar en wanneer je dit kan zien lees je hier!

Aan al het goede komt een einde, zelfs aan The Walking Dead. AMC heeft nu bekendgemaakt wanneer de laatste afleveringen uitgezonden zullen worden. Met de aflevering Rest in Peace zal de epische zombieserie afsluiten.

Na 11 seizoenen, 12 jaar en 177 afleveringen komt dan eindelijk het verhaal ten einde. Gelukkig mogen de fans zich nog verheugen om een horde aan spin-offs, dus we zijn nog lang niet van de waanzin van de zombiewereld af.

AMC heeft zojuist naar buiten gebracht dat zij de laatste aflvering zullen uitzenden op zondag 20 november op AMC en AMC+ in de Verenigde Staten. Maar hoe zit dat dan in Nederland?

De serie kijken in Nederland
Wees niet bang, de zombiehordes zijn nog steeds te vinden op de Nederlandse kanalen. Op Disney+ en Fox is het mogelijk om de serie te volgen.

Vanaf 3 oktober is Disney bezig met elke maandag om 09.00 uur een nieuwe aflevering online te zetten, die een dag later dan in de VS wordt uitgebracht. Om 22.00 uur verschijnt deze aflevering ook op Fox. In Nederland kunnen we dus helaas pas op 21 november genieten van het einde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sylvester Stallone geeft 'Rambo' een vervolg op streaming
Films / Nieuws

Sylvester Stallone geeft 'Rambo' een vervolg op streaming

De gesprekken over een prequelfilm van de iconische actieheld zouden al lopen.

In Rambo: Last Blood leek het alsof John Rambo zijn machinegeweren aan de wilgen had gehangen, maar Sylvester Stallone ziet dat in het heden toch anders. Hij heeft zijn hoop uitgesproken dat een streamingdienst een prequelfilm zal produceren, wat hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe acteur voor de iconische rol inhoudt.

Oorlogsveteraan Rambo is naast bokser Rocky misschien wel de meest herkenbare rol van Stallone, waarmee de acteur zichzelf op de kaart heeft gezet. Maar is er nog wel plek voor de Vietnamveteraan in het jaar 2022?

Stallone vindt zelf van wel. Hij vertelde THR dat hij het liefst zou zien dat de prequel zich richt op de reis van zijn personage door Vietnam en zijn transformatie tot de getraumatiseerde vechtmachine. Maar de kans is ook erg groot, denkt hij, dat een nieuwe Rambo-film het begin van een geheel nieuwe verhaallijn is met een nieuwe acteur, die in toekomstige vervolgen zijn plek zal overnemen.

De status van de film
Toen The Hollywood Reporter hem vroeg naar de status van de prequel, bevestigde Stallone: "Ik denk dat het gaat gebeuren. Ik wilde het doen als een Ken Burns documentaire over Vietnam, waar je de jonge Rambo in laat vallen… en dan zie je waarom hij Rambo wordt."

Hij sluit af over de producten: "Maar ze willen een modern verhaal waarin ik de fakkel doorgeef. Dat komt in de buurt." Over een releasedatum heeft Stallone niets laten vallen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Frodo' was sceptisch over 'Rings of Power'
Series / Nieuws

'Frodo' was sceptisch over 'Rings of Power'

Elijah Wood (speelt Frodo in 'Lord of the Rings') laat zich uit over the Rings of Power

De hitserie 'The Rings of Power' van Prime Video is de duurste televisieserie allertijden. Om de show in eerste instantie te pitchen bij de rechthebbenden van de werken van Tolkien, alsmede de grote televisiekanalen moesten de makers een kunstgreep uithalen.

Toen de serie nog in ontwikkeling was, werd deze nog simpelweg Lord of the Rings genoemd. Elijah Wood (Frodo in de filmtrilogie Lord of the Rings) heeft recentelijk aangegeven dat hij in eerste instantie zeer sceptisch was over de serie.

Wood niet eens met de werktitel
Wood gaf aan dat hij het bizar vond dat de serie in eerste instantie Lord of the Rings werd genoemd omdat het verhaal zo anders was dan het originele verhaal uit de film. Zelfs toen werd onthuld dat de nieuwe show zich zou afspelen in de Second Age van midden-aarde (de oorspronkelijke verhaallijn speelt zich af in de Third Age, duizenden jaren later) werd er nog steeds naar verwezen als Lord of the Rings.

Wood zei dat dat misleidend was voor fans, aangezien de serie qua verhaallijn zo ver verwijderd is van de geliefde personages van de filmserie en boeken.

Logisch dat LOTR-branding werd gebruikt
Hoewel het een argument van Wood an sich terecht is, is het ook logisch dat de studio de naam Lord of the Rings zou gebruikte bij het promoten van de serie. Ze hadden op dat moment helemaal nog geen acteurs aan het project verbonden, dus alles wat ze hadden was de LOTR-branding. Uiteindelijk werd onthuld dat de naam van de serie Lord of the Rings: The Rings of Power was, waarmee het enerzijds een unieke naam kreeg maar toch mooi aansloot bij de LOTR-branding.

Kijk hier seizoen 1 van Rings of Power op Prime Video.

'Rings of Power'-ster onthult grote hint over The Stranger die iedereen gemist heeft

Zo wordt seizoen 2 van 'The Rings of Power' opgezet
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse variant van Will Smith's 'Emancipation' bijna op tv
Series / Nieuws

Nederlandse variant van Will Smith's 'Emancipation' bijna op tv

Met een nieuwe manier van filmen probeert de serie het verleden weer leven in te blazen.

Het is een verfrissende manier van kijken naar het verleden: via vlogs. In de webserie Anne Franks Videodagboek werd deze truc ook al gebruikt om het verhaal van Anne Frank opnieuw in beeld te brengen, en de EO gaat nu hetzelfde proberen met de serie Kofi's Tori over slavernij in Suriname.

In de serie volgt men de veertienjarige Kofi, die vlogt over zijn leven op een Surinaamse plantage, en hoe hij ervan zal proberen te ontsnappen. Hierdoor lijkt de EO-serie aanzienlijk op de aankomende film Emancipation met Will Smith. De opnames hebben plaatsgevonden in Paramaribo, Suriname.

De EO produceert de serie, en heeft Daniël Kolf in de rol van Kofi gecast. Verder spelen in de serie Keisha Doest als Afua, Roeland Fernhout als Hendrik en Nola Elvis Kemper als Hanna.

Waar gaat de serie over?
De synopsis van de serie luidt:"Kofi is een zogenaamde futuboi die zich staande probeert te houden op een Surinaamse plantage. Hier regeren zijn Hollandse meesters met ijzeren vuist."

De synopsis gaat verder:"Kofi werkt keihard zonder te klagen en doet zijn best om niet in de problemen te komen. Maar als zijn broertje Kwame zonder enige aanleiding wordt verkocht, moet Kofi alles op alles zetten. Hij zal moeten ontsnappen om zo zijn broertje terug te vinden."

Vanaf 10 november is de serie te volgen via Zapp met dagelijks nieuwe afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brute serie laat schaduwzijde van fantasygenre zien in Netflix Top 10
Series / Netflix Kijktip

Brute serie laat schaduwzijde van fantasygenre zien in Netflix Top 10

Twee heksenkampen vliegen elkaar de haren in, en dat gaat er bloederig aan toe.

Fantasyfans met zwakke magen opgepast - deze nieuwe fantasyserie van Netflix is er niet vies van voldoende bloed te laten vloeien. The Bastard Son & The Devil Himself weet nu al wereldwijd veel kijkers te trekken op de streamingdienst, en heeft het ondertussen tot de Top 10 geschopt. Bekijk de trailer gauw hieronder!

De synopsis van de intense serie luidt:"Gevangen tussen twee strijdende clans probeert de zoon van een beruchte heks, verantwoordelijk voor een dodelijk bloedbad, zijn plaats in de wereld - en zijn krachten - te vinden."

Recensent Terence Shea kan de gewelddadige insteek van de serie wel waarderen. Hij beloonde in zijn recensie de serie met 3 sterren.

Hij vindt: "Het is geen 'The Boys', maar er spat genoeg bloed in het rond om geen kinderserie te zijn. De heksen hebben krachten, maar maken evengoed gebruik van messen en geweren, want daar zijn ze over het algemeen niet tegen bestand."Een plek in de internationale Netflix Top 10
Al gauw heeft de serie een plek verdiend in de internationale Netflix Top 10 van Engelstalige series. Bekijk de serie zelf bij Netflix, of ontdek eerst of de serie wat voor jou is door de trailer hieronder aan te zetten!Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto Dwayne Johnson en Chris Evans in grootse Prime Video-film 'Red One'
Films / Nieuws

Eerste foto Dwayne Johnson en Chris Evans in grootse Prime Video-film 'Red One'

Prime Video hoopt rond de kerst van 2023 de meeste harten te winnen met een grote film voor het hele gezin.

In navolging op een aantal stiekem genomen setkiekjes, heeft Prime Video nu de eerste officiële foto vrijgegeven voor familie-kerstfilm Red One.

De opnames van de film zijn inmiddels volop in gang. De hoofdrollen in de grootse familie-productie zijn weggelegd voor Dwayne Johnson, Chris Evans, Lucy Liu, Kiernan Shipka, J.K. Simmons, Bonnie Hunt, Kristofer Hivju, Nick Kroll, Mary Elizabeth Ellis en Wesley Kimmel.

De regie is in handen van Jake Kasan, die we kennen van o.a. Jumanji: Welcome to the Jungle.

Eindeloze mogelijkheden
Mocht Red One een succes blijken op Prime Video, dan wordt het zeer waarschijnlijk een nieuwe grote franchise waar ook de nodige merchandise aan verbonden is.

Het script van Red One werd geschreven door Chris Morgan, die ook van zowat alle Fast & Furious de scenario's schreef. Morgan produceert daarnaast samen met Johnson, Kasdan, Morgan, Dany Garcia en Melvin Mar.

Red One moet eind 2023 te streamen zijn via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote 'Matrix'-ster gecast in 'Star Wars: The Acolyte'
Series / Nieuws

Grote 'Matrix'-ster gecast in 'Star Wars: The Acolyte'

De opnames van de veelbelovende nieuwe Star Wars-serie zijn eindelijk begonnen.

Nu de opnames van Star Wars: The Acolyte officieel zijn begonnen, heeft Disney+ een eerste setfoto vrijgegeven én de volledige cast onthuld.

De diverse cast van de serie bestaat uit de volgende namen: Amandla Stenberg (The Hate U Give), Lee Jung-jae (Squid Game), Manny Jacinto (Nine Perfect Strangers), Dafne Keen (Logan), Jodie Turner-Smith (Queen & Slim), Rebecca Henderson (Inventing Anna), Charlie Barnett (Russian Doll), Dean-Charles Chapman (1917) en Carrie-Anne Moss (The Matrix).

Meer dan de Skywalker-saga
Qua verhaal wordt de serie omschreven als een mystery-thriller die kijkers de duistere geheimen toont van de laatste dagen van het High Republic-tijdperk.

Een voormalige Padawan wordt herenigd met haar Jedi-meester om een serie misdaden te onderzoeken. De krachten die ze moeten confronteren zijn echter nog gruwelijker dan ze hadden kunnen denken.

Bedenker Leslye Headland is tevens showrunner en uitvoerend producent van The Acolyte en zal tevens de eerste aflevering regisseren. Andere uitvoerend producenten zijn Kathleen Kennedy, Simon Emanuel, Jeff F. King en Jason Micallef.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.