search
Grote stap voor 'It'-prequelserie 'Welcome to Derry'
Series / Nieuws

Grote stap voor 'It'-prequelserie 'Welcome to Derry'

De serie over de oorsprong van de huiveringwekkende Pennywise is weer een stap verder.

Sinds het uitkomen van het boek It van Stephen King in 1986 waren veel lezers maar ook producenten enorm geïntrigeerd door het verhaal over de enge clown. Al snel volgde er een mini-serie en twee films. Nu de prequelserie eraan komt is bekend geworden dat de serie twee top-showrunners heeft binnengehaald.

Toen bekend werd dat er een serie aan zou komen die zich zou afspelen vóór de gebeurtenissen uit de twee films is er veel in gang gezet. Zo is er al een scenarist gevonden en nu ook de twee showrunners Jason Fuchs en Brad Caleb Kane. Eerstgenoemde heeft al een script geschreven voor de pilot samen met de makers van de films It (2017) en It: Chapter Two Andy en Barbara Muschietti.

Geen onbekenden in het verhaal
Jason Fuchs is geen onbekende in de wereld van It. Hij was namelijk co-producent voor It: Chapter Two. Daarnaast was hij ook schrijver van Wonder Woman, Pan en I Still See You. Brad Caleb Kane Is in meerdere vormen uitvoerend producent en schrijver geweest voor series als Fringe, Tokyo Vice en Black Sails.

De serie genaamd Welcome to Derry zal zich dus in hetzelfde 'universum' afspelen als de twee films. Logisch dat er een serie volgt aangezien de films bij zowel fans als critici veel succes behaalde. Ook wisten de films meer dan een miljard dollar binnen te halen wereldwijd. Leuk weetje: regisseur van de films Andy Muschietti zal de eerste aflevering van de serie regisseren.

Binnenkort komt meer nieuws over Welcome to Derry. Om alvast in de stemming te komen kan je de film It uit 2017 kijken op HBO Max.



Aanbevolen artikelen