search
'Vikings'-ster te zien in epische 'Dune'-serie
Series / Nieuws

'Vikings'-ster te zien in epische 'Dune'-serie

Opnieuw een grote aanwinst voor de serie van HBO Max.

Travis Fimmel. de acteur die we kennen van zijn rollen in Vikings, Raised by Wolves en Warcraft is de nieuwste toevoeging aan de epische prequel-serie Dune: The Sisterhood van HBO Max.

Het verhaal begint tien millennia vóór de gebeurtenissen in Dune en richt zich op de Harkonnen Sisters (Emily Watson, Shirley Henderson), die het tegen machten die de mensheid bedreigen moeten opnemen. Om deze reden vormen ze een sekte genaamd de Bene Gesserit.

Fimmel zal de rol spelen van Desmond Hart, een charismatische soldaat met een mysterieus verleden. Hart staat in dienst van de Keizer en doet dit ten koste van de Sisterhood.

Meer Dune
Naast de eerder genoemde acteurs zijn er in Dune: The Sisterhood ook rollen weggelegd voor Indira Varma, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds Chloe Lea.

De serie is gebaseerd op het boek Sisterhood of Dune van Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Diane Ademu-John is bedenker, co-showrunner en uitvoerend producent en Alison Schapker doet dienst als co-showrunner en uitvoerend producent.

Johan Renck zzal de eerste aflevering regisseren en produceert samen met Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Cait Collins, Brian Herbert, Byron Merritt en Kim Herbert.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen