search

Ons nieuws van donderdag 10 november 2022

Recensie Prime Video-serie 'Mammals'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Mammals'

Matig intrigerend relatiedrama is net uitlokkend genoeg om je zes afleveringen lang bij de les te houden.

Regie: Stephanie Laing | Cast: James Corden (Jamie Buckingham), Melia Kreiling (Amandine Buckingham), Colin Morgan (Jeff Wilson), Sally Hawkins (Lue), Henry Lloyd-Hughes (Jack Elliot), Samuel Anderson (Dan), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 23-28 minuten | Jaar: 2022

Geleid door lot en liefde heeft de aandoenlijke chef-kok Jamie de pittige Amandine aan de haak geslagen. Alles is rozengeur en maneschijn, totdat Jamie op de telefoon van zijn Franse schone op een aantal verontrustende berichtjes stuit. Samen met beste vriend en zwager Jeff probeert hij de zender van de hoogst ongepaste knipoogjes te achterhalen. Daarbij komt meer aan het licht dan hij over zijn vrouw wil weten.

Het is even puzzelen hoe we deze serie gaan recenseren zonder direct de moeder aller spoilers op tafel te gooien. Want hetgeen we niet willen verklappen is in Mammals nou juist de rode draad. Het balletje gaat in ieder geval rollen na een verdrietig voorval. En laten we zeggen dat het schrijversteam je merkbaar steeds op het verkeerde been probeert te zetten. Weliswaar met plotwendingen die je van tien kilometer afstand al kunt ruiken, maar toch een duimpje voor de moeite. Niet iedereen verwacht immers dat er een walvis over je feestboot springt.

Menig synopsis omschrijft Mammals als drama met een zweempje komedie, maar wie zich verheugt op een avond schuddebuiken komt van een koude kermis thuis. Drama? Zeker weten. Dat staat als een paal boven water. Met de nadruk op paal. Meerdere zelfs, in vol ornaat. Over smaak valt te twisten, en binnen dat spectrum twisten we over humor het meest. Want de een houdt van literair cabaret, terwijl de ander zich juist een kriek lacht om scheetgrapjes en onderbroekenlol.

Mammals geeft ons gelukkig een fijne wisselwerking tussen de aanwezige James Corden en de meer ingetogen Colin Morgan, en voelt geenszins als een ongemakkelijke wedstrijd tussen twee professionele grappenmakers. Corden zet een geloofwaardige underdog neer. Kwetsbaar, een tikje stuntelig, maar zo innemend als de buurjongen van de overkant. Compleet anders dan de snelle sketches waar we de Britse komiek van kennen ligt zijn uitdaging in het spelen van een serieus personage. Hij ziet zich gesterkt door Morgan, die zich met de rol van Jeff prima losbreekt van het anders zo guitige toverende titelpersonage in Merlin.

Helaas is deze ommekeer niet voldoende om het vlot drijvend te houden en blijft Mammals ondanks meerdere gevestigde spelers een vlakke serie over onfrisse relatiegeheimen. Een optelsom van momenten die een eigen weg gaan en uiteindelijk weer in elkaar verwarren. Stiekem rondneuzen leert dat Mammals geen hoge cijfers scoort. De punten bungelen ver onder de prettige standaard en het onderwerp kan voor getroffen ervaringsdeskundigen nou eenmaal reden zijn om na de eerste aflevering af te haken.

Rijst de vraag of deze zes afleveringen het loopje naar de afstandsbediening waard zijn. Het antwoord: ja. Al was het alleen maar om te zien hoe een veelbelovende productie slechts twee sterren vangt. En voor de bizarre symboliek aan het eind van de rit. Want Mammals stipt pijnlijk aan dat er genoeg (wal)vissen in de zee zwemmen.

★★☆☆☆

Mammals is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'The Handmaid's Tale' seizoen 5
Recensie

Recensie Videoland-serie 'The Handmaid's Tale' seizoen 5

Een van de intrigerendste en ongemakkelijkste series laat ook in dit seizoen grote klasse zien.

Regie: Elisabeth Moss, Dana Gonzales, Natalia Leite, e.a. | Cast: Elisabeth Moss (June Osborne), Yvonne Strahovski (Serena Joy Waterford), Ann Dowd (Aunt Lydia Clements), O-T Fagbenie (Luke Bankole), Samire Wiley (Moira Strand), Bradley Whitford (Joseph Lawrence), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 42-55 minuten | Jaar: 2022

Margaret Atwood, de schrijfster van The Handmaid's Tale en een van de producenten van de televisieverfilming hiervan, heeft in interviews verklaard dat alles wat je in haar boek uit 1985 tegenkomt al eens in meer of mindere mate is voorgevallen in de wereldgeschiedenis. Ze haalde haar inspiratie uit de politieke en religieuze geschiedenisboeken.

Het uitgangspunt van een strengchristelijke samenleving die vrouwen niet alleen heeft gedegradeerd tot broedkippen maar ook als ondergeschikt aan de man is dus niet zo vergezocht als het lijkt. Het heeft in ieder geval geresulteerd in een van de indringendste series van dit moment, die door steeds verder oprukkende conservatisme in deze gepolariseerde wereld alsmaar dichter bij de werkelijkheid komt.

De serie leek even al haar kruit te hebben verschoten toen hoofdpersoon June Osborne vluchtte uit Gilead, het fictieve land dat grotendeels overlapt met de huidige Verenigde Staten, naar het neutrale Canada. Samen met haar dochter Nichole werd ze herenigd met echtgenoot Luke en bestie Moira. Maar Gilead loslaten kan June niet, omdat haar andere dochter Hannah er nog steeds wordt vastgehouden. Hannah, inmiddels een jonge puber, lijkt hetzelfde lot te wachten als haar moeder, namelijk fungeren als dienstmaagd.

Daar komt bovenop dat het vorige seizoen eindigde met de dood van Fred Waterford, haar voormalige 'eigenaar' die door June en haar verzetsmakkers werd opgejaagd en bruut afgeslacht. Een andere verrassing was dat Freds weduwe Serena, in tegenstelling tot alles wat wetenschappelijk mogelijk was, zwanger is geraakt. Het is de interactie tussen June en Serena die een van de belangrijkste hoofdmoten van dit voorlaatste seizoen vormt.

Er is niet alleen sprake van een emotionele afhankelijkheid tussen de twee dames, maar ook een fysieke, zo blijkt uit de meest intense aflevering, die niet voor niets de titel Together draagt. June is ondertussen een paria. Zij en andere uit Gilead gevluchte vrouwen zijn ook in Canada hun leven niet zeker vanwege oprukkende vreemdelingenhaat.

Maar zelfs met Gilead meer op de achtergrond is het dystopische land in het vijfde seizoen nooit ver weg. Serena krijgt een koekje van eigen deeg wanneer blijkt dat ze als zwangere vrouw een interessante pion is in de strijd van Gilead om het woord te verkondigen. De aanvankelijke strijd met June loopt hoog op, om vervolgens plaats te maken voor een geheel andere dynamiek. De schrijvers zetten je voortdurend op het verkeerde been, waarbij hoop en wanhoop elkaar vaker afwisselen dan Britse premiers.

Er zijn weinig actrices die zo'n indringende blik kunnen genereren als Elisabeth Moss, die agressie, liefde, verbetenheid, wraakzucht, mededogen en strijdvaardigheid in zich verenigt. De door haar neergezette June is een van de vele ambigue personages die de serie rijk is. De strikte scheiding tussen goed en kwaad bestaat niet in de wereld van Atwood. De personages worden gedreven door hun omstandigheden, maar moeten voortdurend bijschakelen omdat die omstandigheden steeds veranderen.

The Handmaid's Tale is bovenal dan ook een serie waarin de veranderlijkheid van de menselijke natuur wordt gedemonstreerd. Hoofdpersonen June en Selena zijn zowel elkaars aartsvijanden als op elkaar aangewezen. Het zorgt voor een ongemakkelijke maar doeltreffende dynamiek waarbij wantrouwen voortdurend op de loer ligt. Ook dit vijfde seizoen staat garant voor nagelbijtende confrontaties en actiemomenten, waarbij Gilead na June ook door anderen langzaam van binnenuit wordt uitgehold.

In deze tijd van verharding en oprukkend religieus fanatisme (zie de abortusdiscussie in de Verenigde Staten) is The Handmaid's Tale maatschappelijk en politiek relevanter dan ooit. Zelfs plotelementen als vreemdelingenhaat en het in de kiem smoren van chronisch lastige vrouwen als June voelen relevant en urgent. Er staat ons nog één seizoen van deze dystopische thrillerserie te wachten. Het gelijknamige boek van Atwood is men al een tijd voorbij, maar naar verluidt en verwachting werkt men langzaam toe naar het vervolg The Testaments.

★★★★★

The Handmaid's Tale is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michelle Yeoh trekt ten strijde in trailer 'The Witcher: Blood Origin'
Series / Trailer

Michelle Yeoh trekt ten strijde in trailer 'The Witcher: Blood Origin'

Prequel serie 'Blood Origin' speelt 1200 jaren voor 'The Witcher'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de aandacht voor The Witcher-franchise op een hoogtepunt lijkt het eigenlijk niet meer dan logisch dat er een trailer voor de spin-off Blood Origin komt.

Twaalfhonderd jaar geleden...
De show zal in handen zijn van de showrunner van de originele Witcher-serie, Lauren Schmidt Hissrich, en Declan de Barra. De Barra heeft al meerdere dingen voor de show geschreven, waaronder twee afleveringen en vier liedjes.

De miniserie zal zo'n 1200 jaar vóór de gebeurtenissen in de eerste twee seizoenen van The Witcher plaats vinden. Verschillende verhaallijnen zullen gevolgd worden.

Vier afleveringen
Hoewel er eerder sprake was van zes afleveringen, blijkt nu dat Blood Origin vier afleveringen zal zijn. De duur van de afleveringen is nog onbekend. Wel is bekend dat de show heel veel verschillende verhaallijnen zal volgen.

Van het creëren van de eerste Witcher tot de ondergang van de Elven en de "Conjuntion of the Spheres", de gebeurtenis waardoor magie, maar ook demonen, in het Continent zijn gekomen.

Negenhonderd jaar extra
De serie zorgt ervoor dat er negenhonderd jaar extra op de Witcher-tijdlijn zijn gekomen, waarin je allerlei verhalen kunt vertellen. Dit zou kunnen leiden tot nog meer spin-offs van de hitserie, of een tweede seizoen van Blood Origin mocht de serie het goed doen.

Naast Michelle Yeoh (Everything, Everywhere All at Once) zullen ook namen als Sophia Brown, Nathaniel Curtis, Dylan Moran en Lizzie Annis te zien zijn.

The Witcher: Blood Origin verschijnt op 20 december op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur Matthew Perry kreeg om deze reden de laatste regel tekst in 'Friends'
Series / Nieuws

Acteur Matthew Perry kreeg om deze reden de laatste regel tekst in 'Friends'

De aller laatste zin die in 'Friends' werd uitgesproken kwam uit de mond van Chandler, dankzij acteur Matthew Perry die daar zelf om vroeg.

Het karakter Chandler uit Friends, gespeeld door Matthew Perry, kreeg de eer om de aller laatste zin uit te spreken in de seriefinale. Nu blijkt dat dat op verzoek was van de acteur zelf.

De allerlaatste aflevering van de sitcom Friends, die van 1994 tot 2004 op NBC draaide, sloot het karakter Chandler Bing af met een sarcastische opmerking.

Matthew Perry
Het had weinig gescheeld, of een ander karakter had de eer gekregen om die laatste woorden uit te spreken. Maar daar stak acteur Matthew Perry een stokje voor.

Die ontboezeming doet de acteur in zijn memoires Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing. "Vlak voor die laatste aflevering vroeg ik showrunner Marta Kauffman of ik alsjeblieft de laatste regel mocht hebben."

Laatste woorden
Die eer kreeg hij. Wanneer de groep vrienden het appartement uitloopt, vraagt Rachel (Jennifer Aniston) of ze nog een keer met zijn allen koffie zullen drinken. Het karakter van Matthew Perry antwoordt met de laatste woorden van de serie: "Waar?".

Alle tien de seizoenen van Friends stream je nu op HBO Max. De laatste scene van de serie bekijk je hieronder.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-actrice Millie Bobby Brown onthult haar lievelings video game
Series / Nieuws

'Stranger Things'-actrice Millie Bobby Brown onthult haar lievelings video game

Voor wie het altijd al heeft willen weten, beantwoordt Millie Bobby Brown nu eindelijk welk videospelletje ze het leukste vindt.

De actrice Millie Bobby Brown, die we allemaal kennen uit Stranger Things verovert in een rap tempo de harten van fans wereldwijd. Maar wat doet de wereldberoemde 18-jarige in haar vrije tijd?

Dat vroegen ze bij het online platform Wired zich ook af.

Wired
In een nieuwe video op hun YouTube kanaal - die je hieronder kan zien - beantwoordt de actrice een aantal vragen die het meest gezocht zijn op YouTube.

Een van die vragen is wat haar hobbies zoal zijn. Daarop antwoordt Brown: "Ik ben echt fan van Sims 4 en Fortnite. Ik hou er echt van om hele werelden te bouwen. Mijn lievelingskarakter is een dierenarts."

Sims
Dat de actrice veel gamet, betekent overigens niet dat ze zichzelf ziet als een gamer. "Naast mijn Sims-obessie hou ik niet super erg van gamen. Ik ben er ook niet super goed in."

Millie Bobby Brown speelt momenteel in Enola Holmes 2 op Netflix en in het volgende seizoen van Stranger Things te zien zijn.

Bekijk hieronder het interview van Wired met Millie Bobby Brown.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult spookachtige opening credits voor 'Wednesday'
Series / Nieuws

Netflix onthult spookachtige opening credits voor 'Wednesday'

Netflix heeft de opening credits van 'Wednesday' gedeeld, waarin ook de muziek van Danny Elfman te horen is.

De serie Wednesday zal deze maand op Netflix verschijnen, dus geeft de streamingdienst ons alvast een voorproefje door de opening credits te delen. En deze zijn uiteraard geheel in The Addams Family-stijl.

Wednesday komt uit op 23 november (een woensdag, hoe kan het ook anders). Tim Burton heeft aan de serie meegewerkt als uitvoerend producent en Jenna Ortega zal in de hoofdrol te zien zijn.

Voorproefje van spookachtige muziek
Daarnaast heeft Danny Elfman de muziek in de serie gecomponeerd. Dit deed hij ook in een hoop eerdere films van Tim Burton, waaronder The Nightmare Before Christmas, Edward Scissorhands en Corpse Bride.

Netflix heeft nu dus de opening credits voor Wednesday gedeeld, met het volgende bijschrift: "Laat je ogen smullen van de moordende opening credits van Wednesday, die creatief werd begeleid door Tim Burton en gemaakt is op de spookachtige partituur van Danny Elfman".

Hieronder kun je de opening credits en de Tweet zelf bekijken. Wednesday kijk je vanaf woensdag 23 november op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
House of the Dragon-ster over kritiek op controversiële scènes in show
Series / Nieuws

House of the Dragon-ster over kritiek op controversiële scènes in show

'House of the Dragon'-ster is het niet eens met de kritiek op scenes uit de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO heeft eindelijk alle afleveringen vrijgegeven van hun eerste Game of Thrones spinoff, House of the Dragon, en het is zeker een grote hit voor de streamingdienst. Zoals alles in het universum van Game of Thrones is de nieuwe serie behoorlijk bloederig en bevat de finale een behoorlijk gruwelijke bevallingsscene.

Emma D'Arcy had onlangs een gesprek met GQ, waarin ze de kritiek op sommige controversiële scènes in de show aan de kaak stelde.

Weg met taboes
D'Arcy wees erop dat het niet controversieel zou moeten zijn om bevallende vrouwen in films en op televisie te zien. "Ik ben het echt niet eens met het idee dat we weeën niet op een realistische manier moeten zien, met bloed en placenta's."

"Het voelt alsof we willen dat vrouwen aan een bepaald beeld voldoen," vertelde D'Arcy aan het tijdschrift. "Wat interessant is, wat acteren betreft, er is ook veel plezier te beleven aan de grote fysieke, fysiek veeleisende scenes. En het is interessant dat vrouwelijke personages die soms niet krijgen."

Voor wie zelf wil beoordelen of de scenes te bloederig zijn kan House of the Dragon streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van 'The Handmaid's Tale' seizoen 5 uitgelegd
Series / Nieuws

Het einde van 'The Handmaid's Tale' seizoen 5 uitgelegd

Het einde van het vijfde seizoen laat veel kijkers in spanning.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Handmaid's Tale seizoen 5 eindigde met een knal toen alle belangrijke verhaallijnen hun onvermijdelijke conclusie bereikten - hier is het einde van The Handmaid's Tale seizoen 5 volledig uitgelegd.

Het einde van The Handmaid's Tale seizoen 5 bleek een keerpunt te zijn voor veel personages, waaronder June, maar ook Nick en Luke.

June
Ondanks hun stroeve relatie komen Serena en June elkaar tegen in de laatste aflevering. Het is onbekend of Serena en June's uitwisseling in The Handmaid's Tale seizoen 5 finale betekent dat ze beiden in de toekomst een hand hebben in het complot tegen Gilead. Toch heeft hun toevallige ontmoeting zeker een nieuwe start voor de twee geduid, een schone lei na alles wat June en Serena elkaar hebben aangedaan.

Luke
Luke zijn reddingsactie om June te redden van een Canadese burger kan spanningen opleveren. Gezien ook hoe The Handmaid's Tale seizoen 5 liet zien dat Canada steeds minder gastvrij werd voor vluchtelingen uit Gilead en Luke per ongeluk een Canadese burger doodde, zullen ze waarschijnlijk proberen een voorbeeld te stellen aan Luke.

Nick
Het is duidelijk dat Nick June moeilijk kan loslaten. Na trouw te hebben gezworen aan Rose doet hij er toch nog alles aan om haar te zien en te beschermen. Hij zet zichzelf hierbij in moeilijke positie tegenover Gilead.

Het is onduidelijk of dit betekent dat Nick zal moeten ontsnappen uit Gilead om tegen hen te vechten in The Handmaid's Tale seizoen 6 of dat ze hem enigszins zullen vergeven. Toch, aangezien Rose besloot dat ze niet meer bij hem wilde zijn, lijkt het erop dat Nick een bondgenoot minder zal hebben in Gilead.

The Handmaid's Tale is the streamen op Amazon Prime en Videoland.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende kijkcijfers voor nieuw seizoen van deze Netflix-serie
Series / Nieuws

Verrassende kijkcijfers voor nieuw seizoen van deze Netflix-serie

De kijkcijfers die veel mensen hadden verwacht voor 'Manifest' worden tot nu toe niet waargemaakt.

Afgelopen weekend verscheen eindelijk het eerste deel van het vierde seizoen van Manifest op Netflix. De eerste drie seizoenen van de serie deden het erg goed op de streamingdienst, maar helaas lijken de kijkcijfers dit keer tegen te vallen.

Manifest werd oorspronkelijk na drie seizoenen gecanceld door NBC. Toen deze seizoenen op Netflix verschenen deden deze het echter zo enorm goed dat Netflix besloot een vierde seizoen te gaan maken.

Tegenvallende kijkcijfers
De kijkcijfers zijn na het eerste weekend alleen niet zo hoog als verwacht. Dinsdag plaatste Netflix de wereldwijde streaming aantallen, waar Manifest niet geheel onverwacht op nummer 1 stond. Dat is goed nieuws, maar de kijkcijfers zijn lang ziet zo hoog als andere series die dit jaar op Netflix debuteerden.

De eerste drie dagen na de release werd Manifest in totaal 57,1 miljoen uur gestreamd. Vergeleken met andere nieuwe Netflix-series deze week is dat hoog, maar naast andere originals dit jaar blijft Manifest achterlopen.

Spectaculaire ontvangst blijft uit
Zelfs als je uitlopers zoals Dahmer, Bridgerton en Stranger Things niet meerekent zijn de aantallen van Manifest enigszins teleurstellend. Zo had The Watcher na deze tijd 125 miljoen gestreamde uren, Cobra Kai 106 miljoen en The Sandman 69 miljoen.

De spectaculaire ontvangst die veel mensen verwacht hadden voor de serie blijft dus nog even uit, maar dit kan nog komen. Manifest is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt afspraak bij première 'The Crown' niet na
Series / Nieuws

Netflix komt afspraak bij première 'The Crown' niet na

Na veel kritiek beloofde Netflix een disclaimer toe te voegen aan 'The Crown', maar de streamingdienst is van gedachte veranderd.

Hoewel het vijfde seizoen van The Crown gisteren pas op Netflix verscheen, zorgt het seizoen al een tijdje voor erg veel ophef. Verschillende mensen vroegen Netflix om een disclaimer toe te voegen aan de nieuwe afleveringen, maar nu blijkt dat de streamingdienst hier niet voor heeft gekozen.

Half oktober voegde Netflix een disclaimer toe aan de trailer voor het nieuwe seizoen, met de volgende boodschap: "Geïnspireerd op echte gebeurtenissen, vertelt dit fictieve drama het verhaal van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar regering vormden".

Gevolg van veel kritiek
De disclaimer kwam als gevolg van een hoop kritiek op The Crown. Zo noemde Judi Dench de gebeurtenissen in het vijfde seizoen "volstrekt onjuist". Ook voormalig premier John Major had niet veel positiefs te zeggen en noemde de serie "een grote bak onzin".

In de trailer was dus een disclaimer te zien, maar deze zit nu niet aan het begin van de nieuwe afleveringen. Wel staat er een soortgelijke tekst in het menu van Netflix. De streamingdienst was eerder al huiverig om een disclaimer toe te voegen omdat The Crown volgens hen puur een gedramatiseerd verhaal is.

Het veelbesproken vijfde seizoen van The Crown is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt serie gelijk na debuut eerste seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt serie gelijk na debuut eerste seizoen

Netflix heeft twee series direct na het streamen van het eerste seizoen geannuleerd.

Netflix heeft ervoor gekozen geen tweede seizoen te maken van twee Netflix-series die onlangs in première zijn gegaan. We hebben het over Partner Track, met Arden Cho in de hoofdrol, en het sci-fi-drama The Imperfects, met Italia Ricci.

Beide series hebben niet de gewenste kijkcijfers behaald om door Netflix vervolgd te worden.

Netflix annuleert series
Partner Track debuteerde op 26 augustus en werd 16,7 miljoen minuten bekeken in het openingsweekend. De serie piekte op de vierde plaats in de top 10 meest bekeken Engelstalige series.

Netflix had hoge verwachtingen voor Partner Track, en het eerste seizoen eindigde met een grote cliffhanger. Maar de oplossing daarvan zullen we dus nooit te zien krijgen.

The Imperfects opende met een derde plaats in de top 10 in het openingsweekend (8-11 september) om vervolgens af te zakken. Beide series spendeerde slechts drie weken in de top 10, wat blijkbaar niet genoeg is voor Netflix om de series te belonen met een vervolgseizoen.

De eerste (en laatste) seizoenen van Partner Track en The Imperfects zijn nu te checken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Iedereen gaat dood" in laatste aflevering 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

"Iedereen gaat dood" in laatste aflevering 'The Walking Dead'

In een interview met 'The Walking Dead'-acteur Norman Reedus grapte hij dat iedereen dood zal gaan in de laatste aflevering van het seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste aflevering van The Walking Dead is bijna te streamen. Iedereen is dan ook heel erg benieuwd wie er blijft leven na de finale.

De serie finale van The Walking Dead komt uit op 20 november. De finale heet ironisch genoeg 'Rest in Peace'.

Iedereen gaat dood
Toen er aan Norman Reedus werd gevraagd wat er gaat gebeuren in de laatste aflevering grapte hij: "Iedereen gaat dood".

Reedus' personage is het enige personage waarvan is bevestigd dat hij zal overlijden in de laatste aflevering. Maar als we Reedus' uitspraak ook maar half serieus nemen, zullen er toch heel veel personages overlijden.

Dit had Reedus nog meer te zeggen over The Walking Dead
"Er zijn bepaalde momenten die super triest zijn. Er zullen mensen zijn die 'Kom op!'".

"We gingen groots in de laatste acht afleveringen, dus er is veel adrenaline. Er is veel emotie. Er is veel angst. Er zijn alle dingen die je zeker in een finale zou willen hebben".

"Er gebeurt veel. Sommige groepen tonen echte moed die je niet ziet aankomen, wat geweldig is. En het zijn grote sets - grote badass-filmsets. En dan gaat iedereen dood. Nee, grapje!"

Bekijk hier The Walking Dead



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Petitie om Henry Cavill terug te krijgen in 'The Witcher' krijgt ontzettend veel steun
Series / Nieuws

Petitie om Henry Cavill terug te krijgen in 'The Witcher' krijgt ontzettend veel steun

Een petitie bedoeld om Henry Cavill terug te krijgen in The Witcher krijgt wel erg veel steun online.

Het was schokkend nieuws voor fans van The Witcher toen onlangs bekend werd gemaakt dat Henry Cavill stopt met zijn rol als Geralt of Rivia, het hoofdpersonage van de serie. Maar de fans geven niet zomaar op.

Kort na de aankondiging zijn ze een petitie gestart om Henry Cavill terug te brengen naar The Witcher. Of dit nou gaat helpen of niet - ongeacht het aantal keer dat de petitie getekend wordt - het geeft in ieder geval een signaal naar Netflix.

The Witcher-petitie
De petitie is op het moment van schrijven bijna tweehonderdduizend keer getekend. Dat is een flink aantal The Witcher-fans dat niet tevreden is over het vertrek van de beroemde acteur!

Zoals de petitie ook noemt, blijkt de reden van het vertrek niets te maken hebben met het grote aantal andere projecten waar Henry Cavill aan verbonden is. Nee, in plaats daarvan schijnt de acteur het niet eens geweest te zijn met de keuzes die door de schrijvers gemaakt worden.

Cavill vindt dat de serie niet trouw genoeg is aan de boeken, en dat Geralt niet de centrale rol speelt die hij zou moeten spelen. In seizoen 3 zien we Cavill voor het laatst Geralt of Rivia uitbeelden. Daarna zal hij de rol overdragen aan Liam Hemsworth.

The Witcher is nu te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans door het dolle na nieuwste aflevering 'Star Wars'-serie 'Andor'
Series / Nieuws

Fans door het dolle na nieuwste aflevering 'Star Wars'-serie 'Andor'

Aflevering 10 van de Star Wars-serie Andor heeft flink wat losgemaakt bij de fans.

De Star Wars-serie Andor wordt al sinds de eerste paar afleveringen van de serie bejubeld. Maar de meest recente aflevering, de tiende, valt misschien wel het meest in de smaak.

Fans laten hun waardering in ieder geval blijken op Twitter. Vooral het optreden van Andy Serkis wordt gewaardeerd, die een aangrijpende speech deed in Andor aflevering 10.

Andor aflevering 10
Verder prijzen fans de algemene productie van de aflevering en de regie van de hele sequentie van de ontsnapping uit de gevangenis. Andy Serkis wordt dus gewaardeerd, maar ook het acteerwerk van Stellan Skarsgard en Genevieve O'Reilly gaat niet onopgemerkt.

Lees hieronder enkele positieve reacties op Andor aflevering 10, nu te checken op Disney Plus.















Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit heeft 'Game of Thrones'-acteur Kit Harington te zeggen over 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Dit heeft 'Game of Thrones'-acteur Kit Harington te zeggen over 'House of the Dragon'

Er werd aan 'Game of Thrones'-acteur Kit Harington gevraagd wat hij van de nieuwe serie 'House of the Dragon' vindt.

De Game of Thrones-prequel House of the Dragon is al een tijdje een groot succes. De serie heeft ook wat kritiek gekregen, maar nu zijn fans weer enthousiast over de serie.

Eén van die fans is de geweldige Game of Thrones-acteur Kit Harington. Hij speelde zeker 8 jaar Jon Snow in Game of Thrones.

In een interview met The Hollywood Reporter werd aan Harington gevraagd wat hij van House of the Dragon vindt. Hij gaf meteen toe dat hij een paar afleveringen achter liep.

Wat Harington van House of the Dragon vindt.
Ook al heeft Harington nog niet alle afleveringen gezien, toch vindt hij de serie 'briljant'. Ook gaf hij complimenten aan het creatieve team.

Dit is wat hij verder nog over de serie zei:

"Weet je, ik ben een beetje afgehaakt - niet omdat ik er niet van geniet - maar ik heb het gewoon erg druk gehad. Maar ik ga het inhalen".

"Ik ben ongeveer halverwege het seizoen. Ik moet naar de tweede helft kijken, dus ik ga proberen om elke vorm van spoilers te vermijden".

"Ik bedoel, het is geweldig. Ze hebben er fantastisch werk mee gedaan. Ik ben echt onder de indruk van die show en hoe ze die hebben voortgezet".

Kijk House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog een serie na 1 seizoen gecanceld door Netflix
Series / Nieuws

Nog een serie na 1 seizoen gecanceld door Netflix

Netflix vernieuwd heel wat series voor een tweede seizoen, maar deze serie is helaas gecanceld.

Er staan een heleboel series op Netflix en niet elke serie wordt vernieuwd voor een tweede seizoen. Nu zijn er weer enkele series gecanceld na één seizoen.

De serie The Imperfects is meteen na de première van het eerste seizoen gecanceld. The Imperfects ging op 8 september in première.

Waarom geen tweede seizoen?
Netflix heeft altijd een reden wanneer ze een serie cancelen. The Imperfects had volgens Netflix niet de doorbraak waar ze op gehoopt hadden.

De serie bleef namelijk maar drie weken in de wekelijkse Top 10 staan. Dit is volgens Netflix niet genoeg om een tweede seizoen te maken.

Sci-fi drama
The Imperfects is een sci-fi drama waarin drie mensen een gekke wetenschapper achtervolging. Hij heeft iets met hun DNA gedaan waardoor ze nu superkrachten hebben.

Acteurs zoals Italia Ricci en Morgan Taylor Campbell hadden een rol in The Imperfects. Net zoals Rhianna Jagpal en Iñaki Godoy.

Bekijk hier The Imperfects



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote stap voor 'It'-prequelserie 'Welcome to Derry'
Series / Nieuws

Grote stap voor 'It'-prequelserie 'Welcome to Derry'

De serie over de oorsprong van de huiveringwekkende Pennywise is weer een stap verder.

Sinds het uitkomen van het boek It van Stephen King in 1986 waren veel lezers maar ook producenten enorm geïntrigeerd door het verhaal over de enge clown. Al snel volgde er een mini-serie en twee films. Nu de prequelserie eraan komt is bekend geworden dat de serie twee top-showrunners heeft binnengehaald.

Toen bekend werd dat er een serie aan zou komen die zich zou afspelen vóór de gebeurtenissen uit de twee films is er veel in gang gezet. Zo is er al een scenarist gevonden en nu ook de twee showrunners Jason Fuchs en Brad Caleb Kane. Eerstgenoemde heeft al een script geschreven voor de pilot samen met de makers van de films It (2017) en It: Chapter Two Andy en Barbara Muschietti.

Geen onbekenden in het verhaal
Jason Fuchs is geen onbekende in de wereld van It. Hij was namelijk co-producent voor It: Chapter Two. Daarnaast was hij ook schrijver van Wonder Woman, Pan en I Still See You. Brad Caleb Kane Is in meerdere vormen uitvoerend producent en schrijver geweest voor series als Fringe, Tokyo Vice en Black Sails.

De serie genaamd Welcome to Derry zal zich dus in hetzelfde 'universum' afspelen als de twee films. Logisch dat er een serie volgt aangezien de films bij zowel fans als critici veel succes behaalde. Ook wisten de films meer dan een miljard dollar binnen te halen wereldwijd. Leuk weetje: regisseur van de films Andy Muschietti zal de eerste aflevering van de serie regisseren.

Binnenkort komt meer nieuws over Welcome to Derry. Om alvast in de stemming te komen kan je de film It uit 2017 kijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings'-ster te zien in epische 'Dune'-serie
Series / Nieuws

'Vikings'-ster te zien in epische 'Dune'-serie

Opnieuw een grote aanwinst voor de serie van HBO Max.

Travis Fimmel. de acteur die we kennen van zijn rollen in Vikings, Raised by Wolves en Warcraft is de nieuwste toevoeging aan de epische prequel-serie Dune: The Sisterhood van HBO Max.

Het verhaal begint tien millennia vóór de gebeurtenissen in Dune en richt zich op de Harkonnen Sisters (Emily Watson, Shirley Henderson), die het tegen machten die de mensheid bedreigen moeten opnemen. Om deze reden vormen ze een sekte genaamd de Bene Gesserit.

Fimmel zal de rol spelen van Desmond Hart, een charismatische soldaat met een mysterieus verleden. Hart staat in dienst van de Keizer en doet dit ten koste van de Sisterhood.

Meer Dune
Naast de eerder genoemde acteurs zijn er in Dune: The Sisterhood ook rollen weggelegd voor Indira Varma, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds Chloe Lea.

De serie is gebaseerd op het boek Sisterhood of Dune van Brian Herbert en Kevin J. Anderson. Diane Ademu-John is bedenker, co-showrunner en uitvoerend producent en Alison Schapker doet dienst als co-showrunner en uitvoerend producent.

Johan Renck zzal de eerste aflevering regisseren en produceert samen met Denis Villeneuve, Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Cait Collins, Brian Herbert, Byron Merritt en Kim Herbert.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zal 'Knives Out 3' snel starten na 'Glass Onion'?
Films / Nieuws

Zal 'Knives Out 3' snel starten na 'Glass Onion'?

In de deal met Netflix staat vastgelegd dat er ook een derde deel aankomt, maar wanneer?

Dit langverwachte vervolg staat eindelijk voor de deur: Glass Onion: A Knives Out Mystery. Daniel Craig keert in deze film van Rian Johnsons terug als de geliefde detective Benoit Blanc. Maar zullen daarna de opnames van het derde deel al snel aanvangen?

Op het privé-eiland van een miljardair vindt Blanc zijn nieuwste mysterie om op te lossen. Een overleden persoon zet een groep nieuwe verdachten in een slecht daglicht, en het is de taak van Blanc om uit te vinden wie onder hen de moordenaar is.

De film is op meerdere festivals uitvoerig geprezen, en met veel anticipatie wordt uitgekeken naar de bioscooprelease. Vanaf 23 november draait de film voor een korte tijd in de bioscoop, waarna VOD aan de beurt is.

Hoe staat het met het beloofde derde deel?
Het is de eerste van twee vervolgen, die deel uitmaken van een deal tussen Johnson, Craig en Netflix. In een gesprek met Total Film liet Johnson al weten razend enthousiast te zijn over de opnames voor het derde deel van Knives Out.

Hij vertelde: "Ik heb een tijdje gedacht dat ik misschien eerst iets anders zou moeten doen [...] Maar de eerlijke waarheid is dat ik zoveel plezier heb beleefd aan deze film, en de creatieve uitdaging om een derde film te bedenken die totaal anders is dan deze en de eerste - op dit moment is dat voor mij de meest interessante creatieve uitdaging. Dus misschien duik ik er gewoon in en zie ik wel waar we mee komen."

Deel 3 komt er hopelijk dus heel gauw aan, maar een exacte datum vaststellen is voor nu nog giswerk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlands leukste programma over film vanaf morgen weer op tv!
Series / Nieuws

Nederlands leukste programma over film vanaf morgen weer op tv!

Regisseur Martin Koolhoven neemt je weer mee op een tripje door de filmgeschiedenis!

Vanaf vrijdag is het weer zover: dan start het derde seizoen van De kijk van Koolhoven. In deze serie duikt de Nederlandse regisseur de filmgeschiedenis in en rakelt hij pareltjes uit het verleden op.

Het eerste seizoen verscheen in 2018 op NPO3, en werd sterk bekeken door Nederlandse filmliefhebbers. In de zesdelige reeks vertelde Koolhoven meer over verschillende filmgenres en allerlei oude klassiekers uit Hollywood.

In 2020 kwam het tweede seizoen uit, met wederom zes afleveringen en een nog groter succes dan seizoen 1. Seizoen 3 staat nu dus voor de deur.

Vanaf vrijdag 11 november op de buis
Vanaf vrijdag staat er elke week weer een nieuw filmcollege voor de leergierige kijker klaar. Ditmaal zal niet in elke aflevering een genre worden besproken, maar navigeert Koolhoven door de filmcanon heen aan de hand van thema's.

Aflevering 1 zal vertellen over de Coming-of-Age. Daarna volgen er afleveringen over Vampiers, Transformatie, Dystopia, Waanzin en Sport.

Het derde seizoen van De kijk van Koolhoven start op vrijdag 11 november om 20.25 uur op VPRO, NPO 3.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Koning' uit zombieserie steelt mythisch item van set!
Series / Nieuws

'Koning' uit zombieserie steelt mythisch item van set!

Acteur Khary Payton heeft op laatste dag op set mythisch item gestolen

Het duurt niet lang meer of de laatste aflevering van The Walking Dead komt beschikbaar. Daarna zullen er de nodige spin-offs volgen, maar komt de serie zelf helaas ten einde. Eén van de acteurs nam op de laatste dag een belangrijk onderdeel van de set mee naar huis.

De zelfverklaarde koning
Khary Payton speelt in de serie de zelfverklaarde "koning" Ezekiel Sutton. In de serie liep hij veelal rond met zijn Shikomizue, een zwaard verstopt in een wandelstok.

Captain Jack Sparrow
Net als de fans is Khary Payton dol op het zwaard van zijn personage. Payton noemt het zwaard 'Captain Jack Sparrow' en heeft het op het moment dat het filmen van de serie af was, gelijk gegrepen, is in de auto gesprongen en is weggereden.

Veiling
Het is eigenlijk de bedoeling dat zogeheten rekwisieten die in de serie zijn gebruikt, op een veiling worden verkocht. Zo zijn meer dan 100 iconische rekwisieten uit The Walking Dead verkocht via Goldin Auctions, waaronder Rick's Colt Python-revolver' en Daryl's kruisbogen. Het meest populaire item dat werd geveild, was Rick's machete met rode handgreep die hij gebruikte om Gareth in seizoen 5 dood te hakken. Het hoogste bod was voor Negans knuppel met de bijnaam 'Lucille', die hij gebruikte om Glenns schedel te verpletteren in seizoen 7, die voor meer dan $ 50.000 werd verkocht.

Of het productieteam van The Walking Dead het zwaard terug wil is niet bekend. Payton heeft al aangegeven het zwaard te willen houden en wenste het productieteam "Veel succes" om het zwaard terug te krijgen.

Kijk de serie op Netflix of Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.