search
Netflix komt afspraak bij première 'The Crown' niet na
Series / Nieuws

Netflix komt afspraak bij première 'The Crown' niet na

Na veel kritiek beloofde Netflix een disclaimer toe te voegen aan 'The Crown', maar de streamingdienst is van gedachte veranderd.

Hoewel het vijfde seizoen van The Crown gisteren pas op Netflix verscheen, zorgt het seizoen al een tijdje voor erg veel ophef. Verschillende mensen vroegen Netflix om een disclaimer toe te voegen aan de nieuwe afleveringen, maar nu blijkt dat de streamingdienst hier niet voor heeft gekozen.

Half oktober voegde Netflix een disclaimer toe aan de trailer voor het nieuwe seizoen, met de volgende boodschap: "Geïnspireerd op echte gebeurtenissen, vertelt dit fictieve drama het verhaal van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar regering vormden".

Gevolg van veel kritiek
De disclaimer kwam als gevolg van een hoop kritiek op The Crown. Zo noemde Judi Dench de gebeurtenissen in het vijfde seizoen "volstrekt onjuist". Ook voormalig premier John Major had niet veel positiefs te zeggen en noemde de serie "een grote bak onzin".

In de trailer was dus een disclaimer te zien, maar deze zit nu niet aan het begin van de nieuwe afleveringen. Wel staat er een soortgelijke tekst in het menu van Netflix. De streamingdienst was eerder al huiverig om een disclaimer toe te voegen omdat The Crown volgens hen puur een gedramatiseerd verhaal is.

Het veelbesproken vijfde seizoen van The Crown is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen