search
Nieuw op Netflix: Het oorspronkelijke slotseizoen van 'The Crown'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Het oorspronkelijke slotseizoen van 'The Crown'

Ondertussen heeft Netflix bekend gemaakt dat er alsnog een zesde seizoen zal verschijnen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Oorspronkelijk zou de hitserie The Crown slechts vijf seizoenen krijgen. Dat vijfde seizoen is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix, maar het laatste seizoen is het uiteindelijk dan toch niet geworden.

In het vijfde seizoen van The Crown wordt er toegewerkt naar de alweer 40e verjaardag van de toetreding van koningin Elizabeth II. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij die voorbije 40 jaar welke enkele zeer belangrijke gebeurtenissen omvatte waaronder de ondergang van het Britse Rijk.

In het vijfde seizoen zal er tevens aandacht worden besteed aan de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de gevolgen daarvan. Tegelijkertijd zijn er dichter bij huis enkele problemen die de nodige aandacht vereisen.

Crisis
In het vijfde seizoen van The Crown duiken ook enkele op voorhand reeds fel bekritiseerde fragmenten op. Delen van de verhaallijn hebben immers betrekking tot de scheiding van Diana. Naarmate er in de media steeds kritischere noten weerklinken beslist ze om haar eigen verhaal in de hand te nemen. Ze breekt daarmee met het protocol en publiceert een boek dat behoorlijk wat stof doet opwaaien.

In eerste instantie zou er met het vijfde seizoen dus een einde komen aan deze geweldig populaire reeks. De schrijvers van The Crown gaven echter eerder al aan dat ze graag meer tijd zouden krijgen om het verhaal op de best mogelijke manier af te kunnen ronden. Die tijd hebben ze van Netflix gekregen, want er komt met zekerheid nog een zesde seizoen aan. Wanneer dat zesde seizoen zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.

Het vijfde seizoen van The Crown is vanaf nu te streamen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen