search
Steven Spielberg werd gek van Netflix en HBO Max
Series / Nieuws

Steven Spielberg werd gek van Netflix en HBO Max

Steven Spielberg laat van zich horen over streamingsdiensten en de gevolgen voor de bioscoop.

Waar het vroeger jaren kon duren voordat nieuwe films buiten de bioscoop te bekijken waren, is dat tegenwoordig anders. HBO Max plaats films soms gelijk al op zender.

Steven Spielberg heeft in een interview met The New York Times aangegeven dat streamingdiensten zoals HBO Max filmmakers feitelijk "onder de bus" hebben gegooid door zonder pardon nieuwe releases gelijk ter beschikking te stellen aan streamers en niet eerst in de bioscoop uit te brengen. Spielberg verwijst hierbij naar het besluit van Warner Bros. om alle films voor 2021 op dezelfde dag uit te brengen op HBO Max en in de bioscoop.

Degradatie naar streaming
Spielberg hierover:"De pandemie creëerde een kans voor streamingplatforms om hun abonnementen naar recordniveaus te verhogen en ook enkele van de beste filmmakers onder de bus te gooien omdat hun films zonder pardon geen bioscoopreleases kregen. Ze werden afbetaald en de films werden ineens gedegradeerd naar, in dit geval, HBO Max."

Spielberg gaf verder aan de bioscoop nog altijd de voorkeur te geven maar dat hij streaming zou overwegen als hij daarmee veel mensen zou kunnen beïnvloeden.

Spielberg over zijn film The Post: "Ik weet niet of ik de film liever voor Apple of Netflix had gemaakt als hij daarmee door miljoenen mensen was gezien. Omdat de film miljoenen mensen iets te zeggen had, en we zouden die miljoenen mensen nooit in genoeg theaters krijgen om dat soort verschil te maken. De dingen zijn genoeg veranderd om me dat tegen je te zeggen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen