search

Ons nieuws van vrijdag 11 november 2022

Netflix komt met zijn eigen 'Scrooge'-film: bekijk de trailer
Films / Nieuws

Netflix komt met zijn eigen 'Scrooge'-film: bekijk de trailer

Netflix komt met een nieuwe film gebaseerd op één van de bekendste kerstverhalen.

Netflix brengt ons dit jaar een nieuwe versie van een klassiek kerstverhaal. De streamingdienst komt begin december namelijk met de kerstfilm Scrooge: A Christmas Carol, een geanimeerde hervertelling van het verhaal dat we allemaal kennen.

A Christmas Carol van Charles Dickens is door de jaren heen een inspiratie geweest voor enorm veel kerstfilms, waarvan er begin december nog een zal verschijnen op Netflix. Op 2 december zal deze geanimeerde versie te zien zijn.

Vertrouwd, maar toch verrassend
Hoewel het verhaal dus al ontelbaar veel keer verteld is, belooft regisseur Stephen Donelly dat er in Scrooge: A Christmas Carol genoeg verrassende elementen zullen zitten: "Ik denk dat deze versie degenen die 'A Christmas Carol' kennen alle dingen zal geven die ze verwachten, maar niet zoals ze ze eerder hebben ervaren".

"Er zijn meer dan genoeg psychedelische, tijdreizende en muzikale verrassingen om degenen die bekend zijn met het verhaal op het puntje van hun stoel te houden, terwijl de authentieke essentie van Dickens behouden is gebleven voor degenen voor wie het klassieke verhaal helemaal nieuw is".

Veel bekende stemmen
In de film zullen veel bekende stemmen te horen zijn. Zo horen we Luke Evans als Scrooge, Olivia Colman als de geest van het verleden, Jessie Buckley als Isabel Fezziwig, Johnny Flynn als Bob Cratchit en Jonathan Pryce als Jacob Marley.

Scrooge: A Christmas Carol is vanaf 2 december te zien op Netflix. Hieronder kun je de trailer alvast bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde 8 series toe deze week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde 8 series toe deze week

Check hier het overzicht met alle series die je nu nieuw kan zien op Netflix.

8 nieuwe series, dat is de score van deze week op Netflix. Natuurlijk is er The Crown, maar we hebben ook Warrior Nun en de hilarische serie Down to Earth with Zac Efron.

The Crown (seizoen 5): Op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.

Love Never Lies: Destination Sardinia: Een nieuwe groep van zogenaamd solide koppels plaatst hun relatie op het spel. Blijven ze trouw?

Warrior Nun (seizoen 2): Als een weesmeisje in een lijkenhuis ontwaakt, ontdekt ze dat ze superkrachten heeft als uitverkoren aureooldrager voor een geheime sekte van op demonen jagende nonnen.

Down to Earth with Zac Efron (seizoen 2): In deze reisserie trekt acteur Zac Efron met wellnessexpert Darin Olien de wereld rond, op zoek naar gezonde, duurzame manieren van leven.

Deepa & Anoop (2 seizoenen): Een vrolijk meisje zorgt samen met haar van kleur veranderende olifant voor muziek, plezier en kattenkwaad in Mango Manor, het hotel van haar Indiase familie.

FIFA Uncovered (1 seizoen): Van machtsspelletjes tot mondiale politiek: de veelbewogen geschiedenis van de FIFA en wat ervoor nodig is om een WK te organiseren, worden onder de loep genomen.

Amor con Fianza: Destino Cerdena (1 seizoen): Een nieuwe groep van zogenaamd hechte koppels stelt zijn relaties op de proef. Zal de waarheid bij de zoektocht van deze stellen naar liefde en geld pijn of goed doen?

Ancient Apocalyps (1 seizoen): Journalist Graham Hancock reist de wereld rond op zoek naar bewijs van mysterieuze, verloren beschavingen die teruggaan tot de laatste ijstijd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ondanks alle kritiek is 'The Crown' weer een monsterhit
Series / Nieuws

Ondanks alle kritiek is 'The Crown' weer een monsterhit

'The Crown' laat alle kritiek achter zich en trekt weer veel kijkers.

Het is je vast niet ontgaan dat het nieuwe seizoen van The Crown al voor zijn release te maken had met een grote lading kritiek. Nu het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie is uitgekomen, blijkt echter dat deze kritiek weinig invloed heeft op de hoeveelheid kijkers.

Seizoen 5 van The Crown verscheen op 9 november op Netflix. Op deze dag van lancering trok de serie in het Verenigd Koninkrijk meteen al 1,1 miljoen kijkers, volgens Overnights.tv. Dat aantal omvat iedereen die op 9 november ten minste één aflevering van het nieuwe seizoen op een tv-toestel in het Verenigd Koninkrijk heeft gezien toen deze rond 08.00 uur lokale tijd op Netflix werd gelanceerd.

Ondanks de kritiek hoge aantallen
Vooral aangezien het tijdstip is dit dus best een hoog aantal. Bovendien worden bij deze cijfers de kijkers die via een laptop, tablet of mobiele telefoon keken niet meegerekend, dus wanneer je deze wel meetelt is het aantal nog hoger. Daarnaast wordt er ook verwacht dat er in toename aan kijkers zal zijn in het weekend, aangezien de serie doordeweeks verscheen.

In seizoen 5 van The Crown komen een aantal gebeurtenissen voor die een grote invloed hebben gehad op het imago van het Britse koningshuis, waaronder de scheiding van Prince Charles en Diana. Er kwam veel kritiek op de waarheidsgetrouwheid van het seizoen, onder andere van Judi Dench en oud-premier John Major, maar dit lijkt dus vooralsnog geen negatief effect te hebben op de kijkcijfers.

Het vijfde seizoen van The Crown is te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grootse fout van het meest eervolle personage in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

De grootse fout van het meest eervolle personage in 'Game of Thrones'

George R.R. Martin laat zich uit over de acties van Ned Stark in 'Game of Thrones'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De schrijver van de boeken over Game of Thrones, George R.R. Martin, heeft zich onlangs uitgelaten over de levensweg van het personage Ned Stark.

Ned Stark was in de serie echt een 'goodie', een goede man omringd door slechteriken. Volgens George R.R. Martin was de grootste fout van Ned Stark om altijd het eervolle te doen en niet het slimste. Cersei aansporen haar kinderen mee te nemen en King's Landing te ontvluchten, leidde ironisch genoeg uiteindelijk tot zijn eigen dood. Hij werd immers ter door veroordeeld door haar zoon King Joffrey.

Eervol
Toen Ned de incest tussen Cersei en Jamie ontdekte en zich realiseerde dat de kinderen niet door koning Robert werden verwekt, zag Ned dat de enige eervolle optie voor hem was om Cersei te informeren en haar te adviseren te vertrekken. Ned Stark wist dat koning Robert anders hoogstwaarschijnlijk de dood van alle drie de kinderen zou bevelen aldus George R.R. Martin.

De dood van Ned Stark
Ned Stark stelde de eer en het leven van deze kinderen boven politiek en zijn plicht jegens de koning en betaalde hiervoor uiteindelijk met zijn dood.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Blood Origin' wordt compleet anders dan 'The Witcher'
Series / Nieuws

'Blood Origin' wordt compleet anders dan 'The Witcher'

De spin-off 'The Witcher: Blood Origin' zal volgens showrunner Declan de Barra niet hetzelfde zijn als het origineel.

Binnenkort zal de nieuwe spin-off van The Witcher, genaamd The Witcher: Blood Origin, verschijnen op Netflix. De serie is een prequel en zal heel anders zijn dan de originele serie, onthult showrunner Declan de Barra in een interview.

In dit interview onthult De Barra hoe deze versie van de Witcher zal verschillen van de meer verfijnde Geralt, gespeeld door Henry Cavill (binnenkort door Liam Hemsworth), en vertelt hij wat het publiek kan verwachten van de prequel-miniserie:

"Dit is een heel ander type Witcher. Het is een ruw en smerig prototype dat nauwelijks functioneert, maar je krijgt een idee van hoe hij later zal worden verfijnd".

Waar zal The Witcher: Blood Origin over gaan?
The Witcher: Blood Origin zal de kijker mee terug in de tijd nemen. De serie speelt zich 1200 jaar voor de gebeurtenissen van The Witcher af en toont de creatie van de eerste Witcher als zeven buitenbeentjes in de elfenwereld zich verenigen in een bloedige zoektocht tegen een onoverwinnelijke macht.

In de serie zien we onder andere Sophia Brown, Michelle Yeoh, Laurence O'Fuarain, Lenny Henry en Mirren Mack. The Witcher: Blood Origin vertelt het verhaal in een korte tijd, want de serie bestaat uit slechts vier afleveringen.

The Witcher: Blood Origin is vanaf 25 december te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix start met opnames van langverwachte serie
Series / Nieuws

Netflix start met opnames van langverwachte serie

Heel wat fans van 'The Gentlemen' zullen blij zijn om te horen dat er vaart komt in het project...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen bekend raakte dat Netflix werkte aan een The Gentlemen serie konden heel wat fans van de in 2019 verschenen film al niet meer wachten. Er lijkt ondertussen sowieso vaart te komen in het project, want 's werelds grootste streamingdienst heeft aangekondigd dat de opnames ervan inmiddels zijn begonnen.

De Netflix-serie zal zich afspelen in dezelfde wereld als de film. In de reeks zullen we het doen en laten volgen van een zekere Eddie Halstead. Hij erft op een bepaald ogenblik het statige landgoed van diens vader. Het duurt echter niet lang vooraleer hij tot de vaststelling komt dat Europa's grootste wietkwekerij op het domein is gelegen.

Guy Ritchie
Wie The Gentlemen zegt denkt uiteraard meteen ook aan Guy Ritchie. Van Richie is bekend dat hij verantwoordelijk was voor het schrijven van de pilot-aflevering. Daarnaast zullen ook de eerste twee afleveringen door hem worden geregisseerd. Uit hoeveel afleveringen de serie in totaal zal bestaan is momenteel nog niet bekend.

De cast die te zien zal zijn in deze reeks werd door Netflix reeds voor een groot deel uit de doeken gedaan. Zo weten we dat ze zal bestaan uit Theo James (die in de rol kruipt van Eddie) evenals Alexis Rodney. Andere namen die deel zullen uitmaken van de cast zijn onder meer Giancarlo Esposito, Kaya Scodalerio, Daniel Ings, Joely Richardson, Peter Serafinowicz en Vinnie Jones.

Het is momenteel nog niet bekend wanneer The Gentlemen serie van Netflix op de streamingdienst te zien zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt romantische kerstserie 'I Hate Christmas' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt romantische kerstserie 'I Hate Christmas' aan

De serie vervoegt een indrukwekkend rijtje met kerstprojecten welke door Netflix zijn aangekondigd...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De weg richting Kerstmis lijkt definitief te zijn ingezet. Eerder deze week verscheen op streamingdienst Netflix reeds de kerstfilm Falling for Christmas met Lindsay Lohan en nu heeft 's werelds grootste streamingdienst een gloednieuwe, romantische kerstserie voor ons in petto.

De gloednieuwe kerstserie die werd aangekondigd door Netflix is er één van Italiaanse bodem. De originele titel luidt dan ook Odio Il Natale. Vertaald betekent dit zoveel als I Hate Christmas.

De kans is zeer groot dat het plot van deze nieuwe serie bij veel mensen bekend in de oren zal klinken. Ze doet namelijk sterk denken aan deze van Hjem til Jul.

In I Hate Christmas maken we kennis met een alleenstaande verpleegkundige die tegen haar familie liegt door te zeggen dat ze een relatie heeft. Uiteindelijk heeft ze nog 24 dagen voor het Kerstdiner om echt een vriend te vinden.

7 december
De cast van deze gloednieuwe kerstserie bestaat uit een aantal (voornamelijk in Italië uiteraard) bekende namen. Het gaat daarbij dan onder meer om actrice Pilar Fogliati. Andere leden van de cast zijn Marzia Ubaldi, Fiorenza Pieri, Massimo Rigo en Alessio Praticò.

I Hate Christmas is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 7 december 2022. Zou je alvast graag een voorsmaakje willen? Dat kan, want Netflix heeft inmiddels een trailer de wereld ingestuurd!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sylvester Stallone is een echte (maffia)baas bij première 'Tulsa King'
Series / Video/clip/featurette

Sylvester Stallone is een echte (maffia)baas bij première 'Tulsa King'

Je weet dat je het leven hebt uitgespeeld als je zelf op de popcornbak staat.

De nieuwste serie van Sylvester Stallone staat voor de deur: op 13 november zal gangsterreeks Tulsa King uitkomen op VOD. Stallone bewijst weer eens dat hij écht de maffiabaas is, die hij ook speelt in de serie, met een geweldige post op sociale media.

In de nieuwe Paramount-serie speelt Stallone een gepensioneerde maffiabaas, die net uit de gevangenis komt. Zijn oude imperium is hem echter afgenomen, en hij moet weer helemaal onderaan de ladder beginnen.

Hij start een winkel in Tulsa, Oklahoma, en begint vanaf het begin af aan met het opbouwen van een nieuw crimineel rijk. Met een crew van buitenbeentjes vestigt hij zichzelf als de 'Tulsa King', en trapt daarbij tegen voldoende schenen aan van gevaarlijke figuren.



Stallone als echte baas
Stallone deed zijn naam als (maffia)baas eer aan in deze video, die hij recent plaatste op Instagram. Bekijk de post zelf hieronder.

Bekijk op instagram

De serie Tulsa King zal uitkomen bij Paramount+ op 13 november. Helaas is deze dienst niet beschikbaar in Nederland, maar heeft de gloednieuwe streamingdienst SkyShowTime aangekondigd dat Tulsa King binnenkort bij hun dienst te kijken is binnen Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Green Arrow komt naar Nederland!
Series / Nieuws

Green Arrow komt naar Nederland!

De geliefde vrijbuiter komt bijzonder snel een bezoekje brengen aan Nederland!

Fans van Arrow opgelet: op zaterdag 19 en zondag 20 november zal acteur Stephen Amell, de vertolker van de superheld Green Arrow, te vinden zijn in de Jaarbeurs Utrecht. Voor de Nederlandse Comic Con komt de acteur naar Nederland.

Op Comic Con kan je wereldberoemde acteurs en Comic Artists ontmoeten, en natuurlijk ook heel erg veel andere fans van series, films en algemene nerdcultuur. Ook dit jaar staan er meerdere grote namen op de lijst.

Naast Stephen Amell zullen ook Jenna Coleman, Dan Fogler, Paul Blackthorne en Sarah Rafferty te zien en te spreken zijn. Ook komen er meerdere beroemde Cosplayers op bezoek, samen met enkele Comic Artists van onder andere Marvel en DC Comics.



Kaarten
Wees er wel snel bij, want op is op! De losse entreetickets zijn al volledig uitverkocht, maar met een combiticket kan je nog naar binnen komen. En vergeet vooral ook niet dat entree niet automatisch een handtekening van Stephen Amell betekent.

Ook voor het ontmoeten van wereldberoemde sterren moet je reserveren. Kijk zelf op de website van Dutch Comic Con hoe je het voor elkaar kan krijgen om oog in oog te staan met Green Arrow zelf!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' werd hier verboden uit angst voor 'loser'-cultuur!
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' werd hier verboden uit angst voor 'loser'-cultuur!

'The Big Bang Theory' zou te positief zijn over 'losers'.

The Big Bang Theory was internationaal een verschrikkelijk groot succes. In 2014 werd de serie echter in één land plots verboden.

De Chinese markt is één aantrekkelijke markt voor westerse tv-series, maar soms ontstaan "‹"‹er vragen of een serie lokaal geschikt is. In 2014 kwam The Big Bang Theory plots niet door de test.

Verboden!
In de jaren daarvoor werd The Bing Bang Theory werd de serie in China meer dan 1,3 miljard keer bekeken, maar in 2014 verbood de Chinese staatsadministratie voor pers, publicatie, radio, film en televisie (SARFT) The Big Bang Theory.

Geen losers
Volgens SARFT veroorzaakte The Bing Bang Theory problemen in de samenleving. Naar verluidt wilde de Chinese regering voorkomen dat 'losers' een trendy imago zouden krijgen. Een andere theorie impliceerde dat het een poging was om Westerse invloeden in China te bepereken

Het verbod bleek echter van korte duur. Chinezen klaagden bij de steamingsdienst en mede vanwege een toename van alternatieve manieren om verboden inhoud te downloaden, besloot de regering het verbod in juli 2015 op te heffen.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Onverwacht vertrek schokte iedereen bij 'The Big Bang Theory'

'The Big Bang Theory'-actrice gaat dit nooit meer doen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice kreeg het emotioneel heel moeilijk door cancelen 'Stargirl'
Series / Nieuws

Actrice kreeg het emotioneel heel moeilijk door cancelen 'Stargirl'

Actrice Brec Bassinger kreeg het emotioneel heel zwaar toen ze te horen kreeg dat 'Stargirl' gecanceld zou worden.

Sinds 2020 is DC Universe weer uitgebreid met de serie Stargirl. Helaas komt er geen vierde seizoen en dit zorgde voor een "emotionele achtbaan" voor ster Brec Bassinger.

Het nieuws kwam aan het einde van het filmen van seizoen 3. En Ster Brec Bassinger vertelde over haar ervaringen met de serie.

In een interview met The Wayne Ayers Podcast vertelde ze dat ze sinds mei al weet dat de serie geannuleerd zou worden. De maanden daarvoor heel zwaar voor haar door tegenstrijdige gesprekken over een verlenging.

De volledige podcast komt op woensdag 16 november uit.

Het nieuws van de annulering
Toen Bassinger het nieuws hoorde, wist ze niet zeker of dit echt was. De annulering was namelijk nog niet bevestigd.

"Ik kwam er in mei eigenlijk achter dat Stargirl misschien niet voor een vierde seizoen wordt opgehaald. Maar dat gezegd hebbende, het was niet zeker".

Een "emotionele achtbaan"
Dit was heel lastig voor Bassinger, omdat ze door moest gaan met filmen. Ze wist dus voor maanden niet of dit haar laatste seizoen zou zijn in de rol.

Deze ups en downs waren voor haar een echt een emotionele achtbaan.

"De volgende paar maanden werd deze emotionele achtbaan van, 'Ja, ik denk dat het wordt opgepikt' of, 'Oh nee, we pitchen naar een andere streamingdienst.' Het werd gewoon een emotionele achtbaan"

Bekijk hier Stargirl



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter' krijgt mogelijk een nieuwe serie voor HBO Max
Series / Nieuws

'Harry Potter' krijgt mogelijk een nieuwe serie voor HBO Max

De 'Harry Potter'-franchise wordt mogelijk uitgebreid met een gloednieuwe serie voor HBO Max.

Iedereen kent Harry Potter wel. Er zijn de originele films en met de Fantastic Beasts-films is de franchise alleen maar uitgebreid.

De Fantastic Beasts-films hebben alleen niet zoveel succes als de originele Harry Potter-films. Mede door controverse achter de schermen over schrijver J.K. Rowling.

Sarah Aubrey, hoofd van originele inhoud bij HBO Max, vertelde in een interview met Variety dat ze druk bezig zijn met nieuwe content voor de franchise.

"We zijn erg bezig met het creëren van nieuwe inhoud voor die fans en bedenken wat we nu moeten doen".

Een Harry Potter-serie
Op dit moment wordt er een Harry Potter-serie overwogen voor HBO Max. Er zijn heel veel verhalen die verteld kunnen worden.

De serie zou op de Marauders kunnen focussen, maar ook op geliefde personages zoals Hagrid.

Misschien toch nog een film?
De president van Warner Bros. Discovery David Zaslav zei dat hij heel graag nog een Harry Potter-film wil maken. Dit is wat hij zei:

"We gaan ons richten op franchises. We hebben al 13 jaar geen Superman-film gehad. We hebben al 15 jaar geen Harry Potter meer gedaan.

De DC-films en de Harry Potter-films zorgden voor veel winst voor Warner Bros. … in de afgelopen 25 jaar. Maar alleen als we iets kunnen doen met J.K. over Harry Potter in de toekomst"
.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Primeur voor Chris Rock als eerste comedian die live optreedt op Netflix
Series / Nieuws

Primeur voor Chris Rock als eerste comedian die live optreedt op Netflix

Na uitgesteld kijken en video-on-demand richt Netflix zich nu op live shows.

Het is aan Chris Rock de eer om de technologische ontwikkeling bij Netflix een stap verder te brengen. Hij zal de eerste persoon ooit worden die voor de streamingdienst live zal optreden. Dit zal plaatsvinden tijdens een wereldwijd streamingevenement in 2023.

Eerder was al bekend dat Netflix bezig was met het experimenteren van het live streamen. De streamingdienst is bezig het aanbod nog groter en diverser te maken. Zo zijn ze ook bezig met het vaker implementeren van interactieve series. Hier was Black Mirror: Bandersnatch een goed voorbeeld van.

De klap van Will Smith tijdens de Oscars
Er zou van Chris Rock sowieso een special komen op Netflix na het bekende incident tijdens de Oscars van dit jaar. De comedian is momenteel bezig met zijn Ego Death tour en tijdens een van zijn shows in London vertelde hij dat hij meer over zijn ervaring tijdens de Oscars zou delen op Netflix.

De grote baas van de afdeling Stand-up en Comedy Formats bij Netflix Robbie Praw vertelt over het nieuws: "Chris Rock is een van de meest iconische en belangrijkste humoristische stemmen van onze generatie. We zijn erg verheugd dat iedereen over de hele wereld Chris Rock live zullen kunnen zien en onderdeel kunnen worden van Netflix geschiedenis. Het zal een onvergetelijk moment worden en we zijn vereerd dat Chris de toorts zal dragen.".

Komend jaar zal de liveshow te zien zijn op Netflix. Tot die tijd kan je nog even 'ouderwets' uitgesteld naar zijn special Tamborine kijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steven Spielberg werd gek van Netflix en HBO Max
Series / Nieuws

Steven Spielberg werd gek van Netflix en HBO Max

Steven Spielberg laat van zich horen over streamingsdiensten en de gevolgen voor de bioscoop.

Waar het vroeger jaren kon duren voordat nieuwe films buiten de bioscoop te bekijken waren, is dat tegenwoordig anders. HBO Max plaats films soms gelijk al op zender.

Steven Spielberg heeft in een interview met The New York Times aangegeven dat streamingdiensten zoals HBO Max filmmakers feitelijk "onder de bus" hebben gegooid door zonder pardon nieuwe releases gelijk ter beschikking te stellen aan streamers en niet eerst in de bioscoop uit te brengen. Spielberg verwijst hierbij naar het besluit van Warner Bros. om alle films voor 2021 op dezelfde dag uit te brengen op HBO Max en in de bioscoop.

Degradatie naar streaming
Spielberg hierover:"De pandemie creëerde een kans voor streamingplatforms om hun abonnementen naar recordniveaus te verhogen en ook enkele van de beste filmmakers onder de bus te gooien omdat hun films zonder pardon geen bioscoopreleases kregen. Ze werden afbetaald en de films werden ineens gedegradeerd naar, in dit geval, HBO Max."

Spielberg gaf verder aan de bioscoop nog altijd de voorkeur te geven maar dat hij streaming zou overwegen als hij daarmee veel mensen zou kunnen beïnvloeden.

Spielberg over zijn film The Post: "Ik weet niet of ik de film liever voor Apple of Netflix had gemaakt als hij daarmee door miljoenen mensen was gezien. Omdat de film miljoenen mensen iets te zeggen had, en we zouden die miljoenen mensen nooit in genoeg theaters krijgen om dat soort verschil te maken. De dingen zijn genoeg veranderd om me dat tegen je te zeggen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Santa Clauses'-regisseur stelt hoge verwachtingen voor serie
Series / Nieuws

'The Santa Clauses'-regisseur stelt hoge verwachtingen voor serie

The Santa Clauses-regisseur Jason Winter sprak onlangs uit over zijn werk aan de nieuwe kerstfilm.

Iedereen is bekend met de Santa Clause-films met Tim Allen in de hoofdrol. Goed nieuws voor de liefhebbers: hij keert terug! Dit keer in de vorm van een serie, die dit jaar nog op Disney Plus verschijnt.

Onlangs sprak Jason Winter (toepasselijke naam) over de uitdagingen die komen kijken bij het maken van een kerstfilm, en wat de essentie ervan moet zijn in de moderne tijd.

The Santa Clauses-serie
Het is inmiddels alweer zestien jaar geleden sinds we Tim Allen voor het laatst de kerstman uit zagen beelden. Naast Allen betekent The Santa Clauses echter ook de terugkeer van David Krumholtz als de fan-favoriete elf Bernard, en van Elizabeth Mitchell als Mrs. Claus.

In gesprek met Comic Book had regisseur Winter het volgende te zeggen over The Santa Clauses:

""Als regisseur, en kijkend naar wat [schrijver/maker] Jack [Burditt] en de schrijvers van buitenaf hebben gedaan, hebben ze geweldig werk verricht door de dingen die in de echte wereld gebeuren te verbinden met de Santa Claus-mythe en hoe het gevoel van verbondenheid dat we allemaal hebben, en het idee dat de groei van commercials, hoe het allemaal gaat om krijgen en niet geven, hoe al die dingen misschien de magie van de kerstman beïnvloeden."

"Dat is zo'n leuk en modern startpunt voor dit verhaal; het kijken naar de manier waarop de kerstman zijn connectie met geloof en magie herontdekt is een coole manier om het met het nu te verbinden."

The Santa Clauses is vanaf 16 november te zien op Disney Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan we Andy Serkis vaker terugzien in 'Star Wars'?
Series / Nieuws

Gaan we Andy Serkis vaker terugzien in 'Star Wars'?

Andy Serkis had het er onlangs in een interview over of we hem vaker terug gaan zien in het Star Wars-universum.

Andy Serkis is momenteel in volle glorie te bewonderen in de Star Wars-serie Andor, waarin hij Kino Loy speelt. De tiende aflevering was een speciale voor hem, maar hoelang kunnen we nog van zijn werk genieten?

Dit is de tweede keer dat Andy Serkis in Star Wars verschijnt. Voor zijn rol in Andor speelde hij namelijk al Snoke in sequel-trilogie. Een derde rol in het Star Wars-universum lijkt onwaarschijnlijk, maar er zijn meer mogelijkheden.

Andy Serkis in Star Wars
Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat Andy Serkis achter de camera te vinden is, in plaats van enkel ervoor. Zo regisseerde hij de film Venom: Let There Be Carnage.

Onlangs werd hem in een interview met Collider gevraagd of hij interesse zou hebben in het regisseren van een Andor-aflevering voor het tweede seizoen:

"Oh wauw, daar had ik nog niet aan gedacht. Ik bedoel, het punt is, ja, dat zou geweldig zijn. Ik weet niet wat de toekomst voor Kino Loy in petto heeft. Wie weet? Misschien zit hij vast op dat schip of wat dan ook, ik weet het niet. Maar laten we eens kijken. Ik heb nog geen gesprekken gevoerd."

"Maar ik weet het niet, we zullen moeten afwachten wat iedereen ervan vindt en wat de uitkomst is. Kijk, zelfs als Kino Loy niet verder gaat, het korte antwoord op je vraag is ja, dat zou spannend zijn om te doen, om deel uit te maken van de andere kant ervan, aan de andere kant van de camera voor deze wereld zou zijn geweldig."

Maar laten we eerst het eerste seizoen van Andor afronden. De serie is nu te bekijken op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke CW shows zijn na dit jaar nog veilig?
Series / Nieuws

Welke CW shows zijn na dit jaar nog veilig?

Welke shows keren er volgend seizoen wel nog terug op CW?

Het is nog gevaarlijk voor shows op het CW netwerk. Met de overname van het bedrijf door Nexstar is het nog maar de vraag welke shows er over blijven. Veel van CW's paradepaardjes zijn al geschrapt.

Geschrapt
Toen CW eerder dit jaar verkocht werd, liet dat een vacuum achter waarin veel shows nog steeds zitten. Maar het zorgde er ook voor dat heel veel shows gecanceld werden.

De Vampire Diaries spin-off Legacies en de Arrowverse-series Legends of Tomorrow, Naomi en Batwoman zijn meteen gecanceld. Van shows als Stargirl, The Flash, Riverdale en Nancy Drew is gezegd dat het komende seizoen hun laatste moest worden.

Politieseries en sitcoms
Nexstar liet weten dat ze het netwerk flink wilden veranderen, het toegankelijker maken voor een breder publiek. Niet slechts het jongere publiek maar ook de oudere kijker zou er zijn plek moeten vinden. Het netwerk zal politieseries gaan uitzenden, sitcoms en drama's gericht op een wat volwassener publiek.

Welke series zijn nog veilig?
Qua superhelden zijn Superman & Lois en de nieuwe serie Gotham Knights nog steeds in de running.

Het veiligst lijkt de serie Walker, met voormalig Supernatural-ster Jared Padalecki. Deze reboot van een Chuck Norris-film is populair genoeg om een spin-off te krijgen. De spin-off lijkt dan weer niet zo veilig te zijn, gezien de hogere kosten.

De Supernatural prequel-serie The Winchesters, wiens voorganger seizoenen lang succes bracht voor The CW, lijkt ook veilig.

Onzekerheid dus voor veel shows, maar we houden je van alle veranderingen op de hoogte!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seth Rogen enthousiast over 'The Boys'-spinoff 'Gen V'
Series / Nieuws

Seth Rogen enthousiast over 'The Boys'-spinoff 'Gen V'

Uitvoerend producent Seth Rogen geeft een update over The Boys-spinoff Gen V.

Seth Rogen is enthousiast over vroege beelden van Gen V, een The Boys-spinoff waar hij als uitvoerend producent aan verbonden is. Onlangs sprak hij erover in een interview met Collider.

Als een acteur kennen we Seth Rogen vooral van zijn rollen in grappige films als Neighbors, maar hij werkt tegenwoordig ook als producent aan projecten. Zoals de The Boys-spinoff Gen V, waar hij tot nu toe enthousiast over is.

Seth Rogen over Gen V
Seth Rongen is overigens al langer bekend met The Boys. Zo werkt hij ook als producent aan de originele serie, en heeft hij zijn steentje bijgedragen aan de geanimeerde spinoff Diabolical.

Gen V wordt echter een live-actie spinoff, waar Rogen tot nu toe zeer over te spreken is:

"Ik begin afleveringen van de serie te zien, en het is volkomen krankzinnig. Net zoals de combinatie van superhelden in een universiteitsomgeving in een ongelooflijk subversieve R-rated wereld is, ja. Er zijn delen van die serie waar ik en Evan [Goldberg] naar fragmenten kijken van: 'Mijn God, wat doen ze daar?'"

Dat klinkt als een echte The Boys-serie, dus. Het filmen van Gen V is al afgerond, waardoor we die serie waarschijnlijk eerder te zien krijgen dan seizoen 4 van The Boys, dat nog in productie is.

The Boys is nu te zien op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 geweldige acteurs die levensecht Bekende Nederlanders hebben nagespeeld
Series / Featured

3 geweldige acteurs die levensecht Bekende Nederlanders hebben nagespeeld

Deze drie acteurs hebben een topprestatie geleverd in het vertolken van een BN'er.

Vaker komen er biopics langs op televisie, maar zelden komt er een écht sterke vertolking langs. Vind hieronder drie van de beste vertolkingen van het leven van Bekende Nederlanders, wiens leven het herinneren en naspelen waard is!

Ramses | Ramses Shaffy, door Maarten Heijmans
In 2014 werd het leven van zanger Ramses Shaffy vastgelegd in de televisieserie Ramses. Hierin mocht Maarten Heijmans de jonge Ramses vertolken, vanaf het begin van de jaren zestig tot het einde van de jaren zeventig.

De vierdelige miniserie werd geschoten door Michiel van Erp. Heijmans mocht een Gouden Kalf ontvangen voor zijn acteerwerk in 2014, en heeft zelfs een Emmy in de wacht gesleept in 2015.



Het Jaar van Fortuyn | Pim Fortuyn, door Jeroen Spitzenberger
In de recente serie Het Jaar van Fortuyn speelde Jeroen Spitzenberger de vermoorde politicus in de jaren voor zijn liquidatie. De strijd tussen PvdA-lijsttrekker Ad Melkert en nieuwkomer Pim Fortuyn wordt daarin sterk in beeld gebracht.

Voor zijn vertolking is Spitzenberger beloond met een Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol Dramaserie. De serie kreeg ook een nominatie voor Beste Dramaserie dit jaar, maar viste naast het net door rivaal Rampvlucht.



Judas II: Dagboek van een Getuige | Peter R. de Vries, door Ronald Top
Dit is nog een beetje een gok, maar een behoorlijke uitdaging is het zeker voor de acteur in kwestie. Op donderdag 10 november 2022 is namelijk Judas II: Dagboek van een Getuige uitgekomen bij Videoland over de Holleederzaak. In deze serie komt ook de recent vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries voor, die wordt gespeeld door Ronald Top.

Het legt een zware last op de schouders van de acteur, en het is nu nog even bezien hoe goed hij het klusje zal klaren. Bekijk de serie nu bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat kunnen we gaan zien in seizoen 6 van 'The Crown'?
Series / Nieuws

Wat kunnen we gaan zien in seizoen 6 van 'The Crown'?

Alles wat we weten over het zesde seizoen van 'The Crown'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het einde van de hitserie The Crown is nu toch wel in zicht. Afgelopen woensdag verscheen het vijfde seizoen op Netflix, maar er wordt nu al gespeculeerd over het zesde en laatste seizoen.

Prinses Diana
Waar andere seizoenen van The Crown zo'n jaar of tien weergaven, zal het laatste seizoen zich afspelen in de late jaren '90 en de vroege jaren '00 en zal voornamelijk gaan over de opmars naar- en de nasleep van -prinses Diana's overlijden. Of we de fatale crash nu wel of niet zullen zien is nog de vraag. Er zijn namelijk foto's waarop we kunnen zien dat er wel degelijk gefilmd is op de plek van het ongeval.

Het laatste seizoen?
Ooit was het zo dat The Crown zou eindigen met seizoen vijf. Toen de makers de complexe verhaallijnen gingen bespreken kwamen ze er achter dat twee seizoenen niet voldoende zou zijn om recht te doen aan het verhaal dat ze wilden vertellen. Toen werd seizoen zes er aan geplakt.

Alles wijst er op dat seizoen zes wel degelijk de serie definitief afsluit.

Wanneer komt seizoen zes uit?
Zowel Netflix als de showrunners hebben nog geen officiële datum voor het zesde seizoen vrij gegeven. Als je kijkt naar wanneer de vorige seizoenen uitkwamen, zouden we het laatste seizoen in de herfst van 2023 kunnen verwachten. Ook het feit dat het filmen al begonnen is, wijst naar dat tijdstip.

Het vijfde seizoen van The Crown is nu te zien op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Raven bevindt zich na aflevering 3 van 'Titans' in een hele kwetsbare positie
Series / Nieuws

Raven bevindt zich na aflevering 3 van 'Titans' in een hele kwetsbare positie

Na een spannend gevecht met Mother Mayhem, blijft Raven achter zonder haar krachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 4 van Titans heeft tot nu toe voor vele verrassingen en spannende momenten gezorgd. En zo heeft het duel tussen Mother Mayhem en Raven nog wat consequenties voor de rest van het seizoen.

In seizoen 4 van Titans is Raven op het toppunt van haar kracht. Op het einde van seizoen 3 had ze namelijk door de Themyscira training eindelijk haar krachten onder de knie.

In aflevering 3 kwam Raven in een strijd met Franka Potente als Mother Mayhem terecht. Raven stortte zich in deze strijd, maar Mother Mayhem pakte al Ravens krachten af.

Het blijft onduidelijk hoe Mother Mayhem dit precies heeft gedaan. Misschien krijgen we hier in de komende afleveringen nog antwoord op.

Raven heeft geen krachten meer
Het is nu officieel bevestigd dat Raven haar krachten kwijt is, maar kan ze deze ooit nog terugkrijgen?

Raven is zonder haar krachten heel erg machteloos. Dit zal dan ook hele grote gevolgen hebben voor de gevechtskracht van de Titans.

Kijk hier Titans



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.