search
'Cabinet of Curiosities' gaat in tweede seizoen flink uitpakken volgens Guillermo del Toro
Series / Nieuws

'Cabinet of Curiosities' gaat in tweede seizoen flink uitpakken volgens Guillermo del Toro

De Mexicaanse regisseur gaat zich nog meer inzetten voor startende filmmakers.

Guillermo del Toro heeft in de aanloop naar Halloween samen met Netflix de serie Cabinet of Curiosities uitgebracht. Het werd al snel een succes bij zowel kijkers als de critici. Reden genoeg om een tweede seizoen uit te brengen en Guillermo del Toro heeft zijn plannen al klaar.

Cabinet of Curiosities is een zogenaamde 'anthology' serie. Dit zijn series die per aflevering of seizoen een ander verhaal hebben dan de voorgaande. In de serie van Guillermo del Toro zijn dan ook acht verschillende verhalen verteld met elk een eigen team filmmakers. Sommige schrijvers en regisseurs waren al gevestigde namen maar ook startende filmmakers kregen een kans. Daar gaat del Toro in het tweede seizoen mee door.

Het lijstje ligt al klaar
Dat de serie een tweede seizoen zou krijgen na het succes van de eerste was al wel duidelijk. Guillermo del Toro heeft alvast paraat welke filmmakers hij aan wil trekken voor seizoen twee. Zo wil hij Jayro Bustamente, Isaa Lopez, Boots Riley en Larry Fessenden een kans geven. Hij vindt het belangrijk dat startende filmmakers in het horrorgenre meer kansen moeten krijgen.

Zelf wil del Toro ook zeker creatief betrokken blijven bij Cabinet of Curiosities maar hij wil wel meer de vrijheid geven aan de verschillende filmmakers. Zo wil hij in seizoen twee de openings- en eindaflevering schrijven en alles in het midden aan de jonge generatie overlaten.

Wanneer het tweede seizoen uit zal komen is nog niet bekend. Maar het eerste seizoen kan je kijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen