search

Ons nieuws van maandag 14 november 2022

Er komt een serie over het populaire boek 'Shuggie Bain'
Series / Nieuws

Er komt een serie over het populaire boek 'Shuggie Bain'

De dramaserie zal in Schotland opgenomen worden, verdere details over de cast zullen later bekendgemaakt worden.

Het populaire Britse boek Shuggie Bain, dat in 2020 de prestigieuze Booker Prize won, wordt verfilmd tot een serie.

Het originele verhaal van het boek gaat herschreven worden tot een serie door de auteur, Douglas Stuart, zelf. Het wordt geproduceerd voor de BBC. Dat meldt Variety.

Shuggie Bain
Het verhaal volgt het personage Shuggie Bain. Het boek is gebaseerd op de eigen jeugd van Stuart, die in het Schotse Glasgow opgroeide met een alcoholistische moeder. Ze hadden geen geld om fatsoenlijk eten of of kleding te kopen.

De schrijver zegt tegen Variety over de serie: "Ik heb heel veel zin om de Bain-familie naar het scherm te brengen", aldus Stuart. "En zo de kans te krijgen om mijn boek verder uit te breiden en nieuwe delen aan het verhaal toe te voegen."

Schotland
De dramaserie wordt geheel in Schotland opgenomen. Wie gecast wordt voor de serie, is momenteel nog niet bekend. Verdere details worden volgens Variety later pas bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mislukte grap kostte 'Game of Thrones'-acteur bijna zijn kop
Series / Nieuws

Mislukte grap kostte 'Game of Thrones'-acteur bijna zijn kop

Nikolaj Coster-Waldau maakte tijdens opnames grapje dat bijna volledig verkeerd afliep.

Één van de hoofdrolspelers van Game of Thrones was Nikolaj Coster-Waldau (hij speelde Jaime Lannister). Hij haalde na een paar seizoen een grapje uit met de studio dat volledig verkeerd werd begrepen.

Gouden haardos
De haardracht van Jamie Lannister was nogal van belang, ook omdat zijn 'gouden' haardos in de boeken veelvuldig werd geroemd. "Er werd veel gepraat over Jaime's haar in de vroege seizoenen - zijn lange gouden lokken", onthulde Coster-Waldau in een interview. "Toen hij zijn hand verloor, dacht ik dat hij misschien naar de kapper moest. En toen dacht ik: waarom doe ik niet gewoon alsof?"

Lange brief
"Ik stuurde ze een oude foto waar ik gemillimeterd was. Ik stuurde een lange brief waarin ik uitlegde dat ik de controle over mijn karakter had genomen en dat ik gerespecteerd wilde worden. Ik zei dat mijn integriteit als kunstenaar op het spel stond!"

De brief was kennelijk behoorlijk overtuigend, want het verhaal werd echt geloofd. Coster-Waldau kreeg belletjes van de regisseur, de hoofdkapper en zelfs van HBO.

"Ze geloofden het allemaal. Ze hadden ook mijn manager gebeld. HBO was begonnen om een mogelijke aanklacht samen te stellen en het liep uit de hand."

Grapje!
Groot was de opluchting dan ook toen het allemaal een grapje bleek. In de latere seizoen kreeg Jamie Lannister overigens wel degelijk een andere coupé, wellicht had het grapje de showrunners toch op een idee gebracht.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone' seizoen 5 gaat dit personage echt woedend krijgen
Series / Nieuws

'Yellowstone' seizoen 5 gaat dit personage echt woedend krijgen

Actrice Kelly Reilly onthult dat haar personage Beth in seizoen 5 van 'Yellowstone' woedender zal zijn dan ooit tevoren.

Yellowstone-ster, Kelly Reilly, onthulde onlangs dat seizoen 5 Beth Dutton woedender zal zien dan ooit. Volgens haar zal de familie Dutton in het nieuwe seizoen te maken krijgen met een aantal heftige problemen.

In een recent interview met EW onthult Reilly dat Beth in seizoen 5 van Yellowstone ongelooflijk woedend zal zijn, bozer dan ooit tevoren. De actrice laat doorschemeren dat John en de familie Dutton te maken zullen krijgen met een groot aantal bedreigingen en dat Beths temperament door die uitdagingen op de proef zal worden gesteld.

Alles komt tot een hoogtepunt
"In dit seizoen zie je het allemaal tot een hoogtepunt komen. Het gevecht komt van alle kanten. Beth is dit seizoen meer als een wild dier dan ooit. Toen ik de scripts las, deed het me denken dat ze voor de de eerste keer misschien wel bang is om haar vader te verliezen".

"Het zijn duistere, brute en wanhopige dingen - macht verkrijgen, verliezen, verdedigen en vechten. Het is bloederig en soms zelfs mooi hoe dat hen in hun kern zelf breekt".

Yellowstone is vanaf 14 november te streamen op Sky Showtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'Andor' lost het grootste probleem van de originele films op
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'Andor' lost het grootste probleem van de originele films op

Hoe gaaf en iconisch 'Star Wars' ook is, de meeste dialogen waren verschrikkelijk slecht geschreven. 'Andor' brengt daar nu verandering in.

De Andor-serie van Disney+ blijkt de beste oplossing te zijn voor het grootste falen van de Star Wars-films van George Lucas.

Een van de grootste problemen, dat helemaal teruggaat tot de film A New Hope, is de dialoog. En dat met name hoe slecht ze geschreven zijn.

Dialoog
Ongeacht hoe goed de Star Wars-films werden ontvangen, het dialoog werd vrijwel altijd als ongemakkelijk, oubollig en slecht geschreven beschouwd.

Zelfs de acteurs die bij de films betrokken waren, zoals Alec Guinness en Harrison Ford, erkenden deze problemen.

Het zijn niet alleen de fans en de acteurs die aanstoot nemen van de slecht geschreven teksten in de originele films. Zelfs regisseur en schrijver George Lucas heeft zich uitgesproken over dit probleem.

Interview uit 1999
In een interview met Empire Magazine daterend uit 1999 zei Lucas: "Ik zou de eerste zijn die zegt dat ik geen dialogen kan schrijven."

De problemen van een slecht dialoog in de films komen echter niet voor in de serie Andor. Iedere aflevering van de Disney+-serie bevat een aantal memorabele regels met emotionele betekenis.

Zo is bijna ieder woord in de toespraak van Luthen Rael over wat hij heeft opgeofferd voor het rijk in aflevering 10 van Andor raak. Het illustreert hoe ver Star Wars is gekomen in termen van deze lang lopende kritiek.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prequelserie 'Yellowstone: 1923' toont Harrison Ford in eerste trailer
Series / Trailer

Prequelserie 'Yellowstone: 1923' toont Harrison Ford in eerste trailer

De eerste 'Yellowstone: 1923' trailer toont Harrison Ford and Helen Mirren als Jacob en Cara Dutton.

Paramount+ heeft de eerste teaser-trailer uitgebracht voor de Yellowstone-prequelserie 1923.

De gloednieuwe teaser-trailer duur 'maar' 40 seconden. Maar in die halve minuut gebeurt er genoeg.

Harrison Ford
De korte clip opent met acteur Harrison Ford als het hoofdpersonage Jacob Dutton terwijl hij een paard zadelt om op de Yellowstone Ranch te gaan werken.

In de seconden die volgen zien we veel schietpartijen, (gewapende) overvallen en héél, héél veel geweld.

Voice-over
Terwijl we de verschillende schermutselingen zien op ons beeldscherm, vertelt de voice-over: "Geweld heeft dit gezin altijd gevolgd, van de Schotse Hooglanden tot de sloppenwijken van Dublin, en het volgde ons hier. Waar het niet volgt," vervolgt de stem, "jagen we het op. We zoeken het op."

De trailer eindigt met een close-up van Harrison Ford terwijl hij zijn wapen scherp stelt, waarna hij door de camera kijkt voor een mogelijke dreiging.

1923 is vanaf 19 december te zien bij Paramount+ in Amerika. Vanaf welke datum wij naar de serie kunnen kijken, is nog niet bekend.

Nieuwsgierig naar de trailer van 1923? Je bekijkt hem hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power' vs 'House of the Dragon': welke serie werd beter bekeken?
Series / Nieuws

'The Rings of Power' vs 'House of the Dragon': welke serie werd beter bekeken?

De series kwamen ongeveer tegelijk uit, maar welke werd beter bekeken?

Hoewel beide series volledig afzonderlijk werden geproduceerd, leidde de vergelijkbare timing van de release van HBO's House of the Dragon en Amazons The Lord of the Rings: The Rings of Power tot een soort duel tussen de twee series.

Nu de series allebei al een paar weken afgelopen zijn, heeft kijkcijfergigant Nielsen een aantal nieuwe bevindingen vrijgegeven over de gewoonten van de kijkers van beide series.

Aan elkaar gewaagd
De spin-off van Game of Thrones zag in de eerste zes afleveringen een stijging van het aantal kijkers, met een piek in de zesde aflevering. Dit was ook meteen de aflevering waarmee de serie Rings of Power versloeg qua aantal kijkers.

Ter vergelijking: de door Tolkien geïnspireerde serie had zijn hoogtepunt met de pilot en tweede aflevering, voordat de kijkersaantallen met aflevering drie sterk daalden. Daarna bleven deze stabiel tot de zevende aflevering, toen het aantal kijkers weer steeg.

Uit de bevindingen bleek dat ongeveer 35-40% van de kijkers beide series heeft gekeken. Deze cijfers weerspiegelen alleen de kijkers die House of the Dragon streamen, niet de HBO-abonnees die de serie op het betaalde televisiekanaal hebben bekeken.

House of the Dragon is te zien op HBO en The Rings of Power op Amazon Prime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie ging van flop naar de op dit moment grootste wereldwijde kijkercijferhit op Netflix!
Series / Nieuws

Deze serie ging van flop naar de op dit moment grootste wereldwijde kijkercijferhit op Netflix!

NBC stopte de serie na 3 seizoen. Netflix pakte hem op en serie is nu groot succes.

Na drie seizoenen besloot NBC de stekker uit serie: Manifest te trekken. Netflix besloot de serie, onder andere na protesten van de fans, op te pakken en er alsnog een vierde seizoen tegenaan te gooien. NBC zal zich nog wel eens achter de oren krabben, want de serie is momenteel wereldwijd de best bekeken serie.

Manifest gaat over de reizigers uit een vliegtuig dat maar liefst 5 jaar van de radar verdwijnt. Iedereen neemt aan dat het vliegtuig op een onbekende plek is neergestort en dat de inzittenden zijn overleden. Na vijf jaar arriveert het vliegtuig doodleuk op de luchthaven zonder dat de passagiers een dag ouder zijn geworden.

Reactie Melissa Roxburgh
Melissa Roxburgh (die Michaela Stone speelt) zei in een interview met The Hollywoord Reporter: "Het was een verschrikkelijk einde na seizoen 3 omdat het nog steeds tijdens de Covid-piek was en we eigenlijk geen afscheid konden nemen met een feestje. Het seizoen was klaar en dat was het dan.

"Als we de serie op die manier hadden beëindigd zouden we allemaal een beetje depressief zijn geweest. Ik ben blij dat Netflix ons terug heeft gebracht, niet alleen om het verhaal af te maken maar ook om iedereen een goed afscheid te geven."

Kijk de serie op NetflixInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Game of Thrones'-ster over mogelijke terugkeer in 'John Snow'-spin-off
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster over mogelijke terugkeer in 'John Snow'-spin-off

Jacob Anderson vertelt over de mogelijke terugkeer van zijn 'Game of Thrones' personage Grey Worm in de nieuwe 'Jon Snow'-spin-off.

Er is een nieuwe HBO-serie over Jon Snow in de maak. Fans die gehoopt hadden op de terugkeer van een bepaald personage, moeten misschien niet te veel hopen.

Jacob Anderson, die Grey Worm speelt in Game of Thrones, vertelde dat zijn personage waarschijnlijk niet terug te zien is in de spin-off. Dit is wat hij erover zei:

"Ik denk dat het behoorlijk spannend zou worden als hij dat deed. Ik denk dat de enige manier waarop Gray Worm in die serie zou kunnen verschijnen, is om Jon Snow te vermoorden".

Een voorwaarde om te leven
Anderson vertelde in het gesprek ook dat het nooit meer zien van Jon Snow een voorwaarde was voor zijn personage om te mogen leven.

"Ik ga mijn weg. En hij gaat zijn weg," zei Anderson over hoe kijkt naar hoe de personages de serie afronden. "Ik zou erg verrast zijn als we Grey Worm weer zouden zien".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is er goed nieuws onderweg voor 'Grey's Anatomy'?
Series / Nieuws

Is er goed nieuws onderweg voor 'Grey's Anatomy'?

Jackson en April zijn al een tijdje geleden verhuisd naar Boston en nu Meredith ook gaat verhuizen, is de kans op een spin-off-serie heel groot.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jackson en April zijn twee van de vele Grey's Anatomy-personages die in Boston wonen. Nu is er een grote kans dat deze twee een spin-off krijgen.

Jackson (Jesse Williams) en April (Sarah Drew) zijn één van de meest geliefde koppels in Grey's Anatomy. Sinds ze Grey's Anatomy hebben verlaten, hebben ze dan ook enkele gastoptredens gedaan.

Fans hopen al een tijd op een spin-off. Met de verhuizing van Meredith naar Boston, waar Jackson en April wonen, is de kans ineens heel groot geworden.

Hoe de spin-off zou werken
Een heleboel personages van Grey's Anatomy zijn uit Seattle weggegaan en wonen nu in Boston. Er wonen dus heel veel personages in Boston om samen met Jackson en April een spin-off te maken.

De spin-off zal dan geen centraal ziekenhuis hebben waar de doktoren werken. Er zal waarschijnlijk meer focus op een stichting komen.

Meredith is namelijk verhuisd om onderzoek te doen naar de ziekte van Alzheimer.

Bekijk hier Grey's Anatomy.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gecancelde Netflix-serie straks terug als film?
Series / Nieuws

Gecancelde Netflix-serie straks terug als film?

'Winx' bedenker laat de moed niet zakken en pakt groots uit met een film.

Iginio Straffi, bedenker van de magische Winx Club tv-franchise en oprichter van het productiebedrijf Rainbow S.p.A., is verbaasd dat Netflix de live-action Fate: The Winx Saga na twee seizoenen annuleerde. Maar hij ziet het ook als een kans.

"Ik moet nog steeds horen wat Netflix officieel te zeggen heeft," zei Straffi in een interview met Variety nadat hij van showrunner Brian Young had vernomen dat de serie is stopgezet. "Ik zal met Netflix praten om volledig te begrijpen wat er is gebeurd."

Is er toekomst voor de Winx franchise?
De annulering van de Fate: The Winx Saga betekent dat Straffi contractueel verder kan gaan met een lang geplande live-action Winx film, begroot op meer dan 100 miljoen dollar. Het is "waarschijnlijk het belangrijkste project van mijn hele carrière," zegt hij.

Hij voegde eraan toe: "Er zullen donkere tinten zijn, maar de sfeer zal dichter bij het DNA van de animatieserie liggen - vooral de slechteriken, The Trix, op wie iedereen zat te wachten in de Netflix-serie."

Wat betreft de reden waarom Netflix besloot geen derde seizoen van Fate: The Winx Saga te maken, zei Straffi dat hij verrast was omdat het tweede seizoen top verliep en veel kijkers trok.

Maar hij wees erop dat hij nu contractueel vrij is om zijn live-action Winx-filmambities na te streven: "Het feit dat Netflix het derde seizoen niet heeft verlengd geeft me een voordeel, omdat ik nu andere live-action producten kan maken."

Fate: The Winx Saga is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Zootropolis+'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Zootropolis+'

Pets and the City was een betere naam geweest voor deze leuke serie met NYC-tintje.

Regie: Trent Correy, Josie Trinidad | Cast (stemmen): Alan Tudyk (Duke Weaselton), Bonnie Hunt (Bonnie Hops), Charlotte Nicdao (Sam), Maurice LaMarche (Mr. Big), Nate Torrence (Clawhauser), e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 10-12 minuten | Jaar: 2022

De serie Zootropolis+ is een spin-off van de film Zootropolis "“ elders Zootopia geheten. Een beetje verwarrend, maar gelukkig zien we aan het plusteken dat de serie op Disney+ te bekijken is. Dat is tenminste duidelijk. Dat de film Disneys meest progressieve tot nu toe is moge ook duidelijk zijn en het is dan ook te hopen dat dit trend zich met de serie voortzet.

Menig ouder zal blij zijn geweest dat de film Zootropolis volwassen onderwerpen door middel van een dierenwereld voor kinderen begrijpelijker wist te maken. Vrouwelijke hoofdpersoon Judy werd als klein konijntje dikwijls dom of schattig genoemd tijdens werk als politieagente. Ondanks de pluizige verpakking is deze misogynie voor veel vrouwen heel herkenbaar. Ook discriminatie en angstcultuur kwamen aan bod, zij het iets minder geslaagd: waar vooroordelen over mensen meestal ongefundeerd zijn, slaat de angst van een schaap voor een leeuw natuurlijk wel ergens op,

De insteek van Zootropolis+ is dat diverse bijpersonages wat meer worden uitgediept. Favorieten Flash en Priscilla of Mr. Big en zijn dochter Fru Fru mogen niet ontbreken, maar de hilarische Yax en olifant Nangi van de naturalistenclub moeten we helaas missen "“ hoewel Yax wel een cameo heeft. Vooral Mr. Big doet de thema's van de film eer aan door in een sepiagekleurde herinnering te vertellen over de aankomst van zijn Grammama in de nieuwe wereld op een drijvende autoband vol knaagdieren, de kleinste immigrantengeschiedenis ooit.

In zes verhaaltjes van tien tot twaalf minuten leren we diverse Zootropolis-personages en hun leefomgeving beter kennen. Dat is vrij kort, waardoor Flash helaas soms ongewoon snel praat. De grote stad waarin dieren zich in antropomorfe vorm rechtop en gekleed door voortbewegen, is "“ zoals we dat van Disneys animatietak gewend zijn "“ tot in de puntjes uitgewerkt: van een druktoets met poezenpootje-symbool tot een zebrapad in echte zebrastrepenpatroon. En toch heeft deze metropool veel weg van een bepaalde Amerikaanse stad.

Waar de film met zijn verschillende wijken al op New York City leek, brengt de serie dit nog beter naar voren. Naast de overduidelijke verwijzing naar The Godfather zien we bijvoorbeeld ook Duke Weaselton tijdens een Broadwayachtig musicalnummer op klassieke wijze zingend aan een lantaarnpaal hangen. Alleen een duidelijker zichtbare versie van het Vrijheidsbeeld in dierenvariant ontbreekt nog. Misschien wordt dat bewaard voor een volgend seizoen (of film!) en kan de kijker ondertussen fantaseren wat voor dier vrijheid het beste weergeeft. Een vogel waarschijnlijk? Een paard? Een dolfijn?

De karakteristieke wijken waar verschillende dieren wonen reflecteren natuurlijk het beste wat New York in wezen is: de smeltkroes, allerlei verschillende mensen met verschillende achtergronden die in harmonie met elkaar samenleven. Of althans, dat is het idee. De dieren lijken het beter aan te pakken dan wij mensen. Elke aflevering van deze serie is een geheel eigen verhaal in een moderne dierenwereld. Deze serie had daarmee net zo goed een reeks essays in de New York Times kunnen zijn. Met een knipoog.

★★★★☆

Zootropolis+ is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' behoorlijk in de zeik genomen
Series / Nieuws

'House of the Dragon' behoorlijk in de zeik genomen

De razend populaire serie kon niet aan een aantal grappenmakers ontkomen.

Saturday Night Live staat bekend voor haar vele sketches. Regelmatig wordt hierin de spot gedreven met celebrities en films of series. Deze aflevering was House of the Dragon aan de beurt.

Zes jaar geleden presenteerde Dave Chappelle Saturday Night Live en bracht toen enkele van zijn iconische Chappelle's Show-personages terug voor een parodie van een van de beroemdste momenten uit The Walking Dead.

Wordt House of the Dragon een beetje gespaard?
Dit weekend haalde hij dezelfde truc uit, maar deze keer was het voor HBO's House of the Dragon met een stuk van enkele minuten dat de draak stak met de prequel van Game of Thrones, waarvan het eerste seizoen nog maar net is afgelopen.

De clip, die was opgezet als een 'sneak peek' van het tweede seizoen, bracht enkele van zijn meer memorabele personages terug, waaronder Silky Johnson en Tyrone Biggums.

Origineel castlid Donnell Rawlings was ook aan boord voor de parodie, met Chloe Fineman als Prinses Rhaenyra Targaryen, Michael Longfellow als Prins Daemon Targaryen, James Austin Johnson als Koning Viserys Targaryen en Kenan Thompson als Lord Corlys Velaryon.

De clip is hieronder te zien:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cabinet of Curiosities' gaat in tweede seizoen flink uitpakken volgens Guillermo del Toro
Series / Nieuws

'Cabinet of Curiosities' gaat in tweede seizoen flink uitpakken volgens Guillermo del Toro

De Mexicaanse regisseur gaat zich nog meer inzetten voor startende filmmakers.

Guillermo del Toro heeft in de aanloop naar Halloween samen met Netflix de serie Cabinet of Curiosities uitgebracht. Het werd al snel een succes bij zowel kijkers als de critici. Reden genoeg om een tweede seizoen uit te brengen en Guillermo del Toro heeft zijn plannen al klaar.

Cabinet of Curiosities is een zogenaamde 'anthology' serie. Dit zijn series die per aflevering of seizoen een ander verhaal hebben dan de voorgaande. In de serie van Guillermo del Toro zijn dan ook acht verschillende verhalen verteld met elk een eigen team filmmakers. Sommige schrijvers en regisseurs waren al gevestigde namen maar ook startende filmmakers kregen een kans. Daar gaat del Toro in het tweede seizoen mee door.

Het lijstje ligt al klaar
Dat de serie een tweede seizoen zou krijgen na het succes van de eerste was al wel duidelijk. Guillermo del Toro heeft alvast paraat welke filmmakers hij aan wil trekken voor seizoen twee. Zo wil hij Jayro Bustamente, Isaa Lopez, Boots Riley en Larry Fessenden een kans geven. Hij vindt het belangrijk dat startende filmmakers in het horrorgenre meer kansen moeten krijgen.

Zelf wil del Toro ook zeker creatief betrokken blijven bij Cabinet of Curiosities maar hij wil wel meer de vrijheid geven aan de verschillende filmmakers. Zo wil hij in seizoen twee de openings- en eindaflevering schrijven en alles in het midden aan de jonge generatie overlaten.

Wanneer het tweede seizoen uit zal komen is nog niet bekend. Maar het eerste seizoen kan je kijken op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Panther: Wakanda Forever' luidt een nieuwe Marvel-serie in
Series / Nieuws

'Black Panther: Wakanda Forever' luidt een nieuwe Marvel-serie in

De nieuwe film 'Black Panther: Wakanda Forever' zorgt ervoor dat er veel nieuwe verhalen verfilmd kunnen gaan worden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Black Panther: Wakanda Forever brengt de MCu naar een aantal nieuwe hoogtepunten. De film dient als een einde voor "Phase 4" van de franchise, maar zorgt ook voor nieuwe verhalen.

Nieuwe verhalen zorgen voor nieuwe films en series. En sommige van deze verfilmingen zijn al bekend. Zo zal er een exclusieve Disney+-serie komen: Ironheart.

In deze serie zullen de avonturen van Riri Williams te zien zijn. Riri maakte haar live-actiedebuut in Wakanda Forever en kreeg meteen haar eigen spin-off-serie.

Hoe Wakanda Forever zorgt voor Ironheart
Riri begint niet helemaal vanaf het begin in haar persoonlijke superhelden reis. Ze heeft al veel kennis van de superhelden wereld door haar reis naar Wakanda.

Dit voegt een interessante laag toe aan de gebeurtenissen van haar Ironheart-soloserie. Ze neemt het namelijk op tegen een buitenaards domein: magie

In Wakanda Forever offert koningin Ramonda zich op voor Riri. Dit zal heel belangrijk worden in Riri's persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling naar superheld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice in het bekritiseerde 'The Crown' krijgt flink wat lof
Series / Nieuws

Actrice in het bekritiseerde 'The Crown' krijgt flink wat lof

Elizabeth Debicki kreeg heel veel complimenten van pers en kijkers over haar acteerwerk, maar ook van biograaf Andrew Morton.

Het nieuwste seizoen van The Crown is deze week op Netflix verschenen. De serie kon op veel kritiek rekenen. Maar er is ook een positief puntje.

Voor het vijfde seizoen van The Crown zijn er heel wat dingen veranderd. Zo is er bijna een hele nieuwe cast.

Een totaal nieuwe cast
Debicki is één van deze nieuwe castleden, dus er lag heel veel druk op haar om goed te presteren.

Debicki is volgens velen fenomenaal in de rol van Princess Diana. De actrice zorgde ervoor dat de pers en het publiek het fantastisch vonden om naar haar te kijken. Ook de producenten zijn heel erg tevreden over Debicki.

Complimenten aan Debicki
Debicki kreeg zelfs complimenten van de biograaf van prinses Diana, Andrew Morton. En als hij zegt dat Debicki precies op de echte prinses leek, kan je het zeker geloven.

Dit is wat hij zei over Debicki's actreerwerk in een interview met Good Morning Britain:

"Het was alsof ik in één ruimte was met Diana. Ik zeg dit niet zomaar, maar haar acteerwerk toont echt de Diana die ik leerde kennen tijdens enkele jaren in de vroege '90s."

Bekijk hier The CrownInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 5 series op Netflix, Disney+ en Prime Video wil je niet missen komende week
Series / Featured

Deze 5 series op Netflix, Disney+ en Prime Video wil je niet missen komende week

We zetten vijf toffe tips voor je op een rij, die je zeker gezien wilt hebben.

Elke maandag duiken we in het nieuwe aanbod op de grootste streamingdiensten van dit moment. Vandaag vijf tips, waarvan eentje van Prime Video, eentje van Disney+ en drie van Netflix!

VANAF 14 NOVEMBER OP PRIME VIDEO
GELDWOLVEN
Frank De Jong (Tom Van Dyck) is een timide en loyale fraude expert bij LDV verzekeringen. Wanneer hij op een dag in de steek gelaten wordt door zijn vrouw, beslist hij zijn leven drastisch om te gooien. Hij merkt dat eerlijk zijn misschien gewoon te lang duurt en gaat in zee mee zijn absolute tegenpool Chris De Wolf (Joren Seldeslachts). Deze charmante jongen leeft van dag tot dag en van de kleine oplichtingen die hij pleegt met zijn partner in crime Micky (Yannick Jozefzoon). De combinatie van Frank zijn kennis over de verzekeringswereld en de lef en overtuigingskracht van Chris en Miguel zorgen ervoor dat ze snel veel geld verdienen. Voor het eerste in zijn leven overtreedt Frank de regels en ontpopt zich tot een "mastermind" die iedereen te slim af is. Maar al snel worden ze eraan herinnerd dat men zich niet tegen alles in het leven kan verzekeren… Naast Tom Van Dyck, Joren Seldeslachts en Yannick Jozefzoon zien we ook Monic Hendrickx, Jade Olieberg, Koen De Sutter, Marjan De Schutter en Kim Hertogsschitteren in deze gloednieuwe fictiereeks in een regie van Gijs Polspoel ('Down The Road', 'Spitsbroers', 'Professor T.'

VANAF 15 NOVEMBER OP NETFLIX
Run for the Money: In een race tegen de klok proberen beroemde deelnemers wanhopig de in het zwart geklede Jagers te slim af te zijn en kans te maken op een steeds hogere geldprijs.

VANAF 16 NOVEMBER OP DISNEY+
TELL ME LIES
Het verhaal van een jonge vrouw die geobsedeerd is met een man die goed is in charmant zijn.

VANAF 17 NOVEMBER OP NETFLIX
1899: Een migrantenschip op weg naar New York moet in 1899 na mysterieuze voorvallen de koers verleggen. De verbijsterde passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel.

VANAF 18 NOVEMBER OP NETFLIX
Elite (seizoen 6): Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt er een bomvolle week van: dit verwachten we
Series / Featured

Netflix maakt er een bomvolle week van: dit verwachten we

Netflix komt weer met een heleboel series, dit wordt een drukke week!

Het wordt weer lekker druk op Netflix. Deze week vooral interessant: 1899, de nieuwe serie van de makers van Dark.

VANAF 15 NOVEMBER
Run for the Money: In een race tegen de klok proberen beroemde deelnemers wanhopig de in het zwart geklede Jagers te slim af te zijn en kans te maken op een steeds hogere geldprijs.

VANAF 16 NOVEMBER
Mind Your Manners: nog geen omschrijving.

One of Us is Lying (seizoen 2): Vijf erg verschillende scholieren moeten nablijven, maar een moord (en allerlei geheimen) houdt ze bij elkaar. Er ontvouwt zich een dodelijk kat-en-muismysterie.

VANAF 17 NOVEMBER
1899: Een migrantenschip op weg naar New York moet in 1899 na mysterieuze voorvallen de koers verleggen. De verbijsterde passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel.

Dead to Me (seizoen 3): Een heetgebakerde weduwe is op zoek naar de doorrijder die haar man doodreed. Ze ontmoet een excentrieke optimist die niet is wat ze lijkt te zijn.

VANAF 18 NOVEMBER
Elite (seizoen 6): Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord.

Somebody: Een softwareontwikkelaar en haar vrienden raken verstrikt in een moordzaak waarbij haar dating-app is betrokken en een mysterieuze man die iets lijkt te verbergen.

Inside Job (deel 2): Hagedissenmensen? Echt. De maanlanding? Nep. Een vreemd genie en haar disfunctionele collega's hebben een dagtaak aan het beheer van de complotten in de wereld.

VANAF 19 NOVEMBER
Under the Queen's Umbrella: Een temperamentvolle koningin probeert haar zonen in toom te houden om een van hen de volgende koning van Joseon te maken. Haar concurrenten proberen de troon te bemachtigen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.