'The Rings of Power' vs 'House of the Dragon': welke serie werd beter bekeken?

'Rings' vs 'Dragon': welke werd beter bekeken?

De series kwamen ongeveer tegelijk uit, maar welke werd beter bekeken?

Nina Beerendonk, 14-11-2022 12:57

Hoewel beide series volledig afzonderlijk werden geproduceerd, leidde de vergelijkbare timing van de release van HBO's House of the Dragon en Amazons The Lord of the Rings: The Rings of Power tot een soort duel tussen de twee series.
Nu de series allebei al een paar weken afgelopen zijn, heeft kijkcijfergigant Nielsen een aantal nieuwe bevindingen vrijgegeven over de gewoonten van de kijkers van beide series.

Aan elkaar gewaagd
De spin-off van Game of Thrones zag in de eerste zes afleveringen een stijging van het aantal kijkers, met een piek in de zesde aflevering. Dit was ook meteen de aflevering waarmee de serie Rings of Power versloeg qua aantal kijkers.

Ter vergelijking: de door Tolkien geïnspireerde serie had zijn hoogtepunt met de pilot en tweede aflevering, voordat de kijkersaantallen met aflevering drie sterk daalden. Daarna bleven deze stabiel tot de zevende aflevering, toen het aantal kijkers weer steeg.

Uit de bevindingen bleek dat ongeveer 35-40% van de kijkers beide series heeft gekeken. Deze cijfers weerspiegelen alleen de kijkers die House of the Dragon streamen, niet de HBO-abonnees die de serie op het betaalde televisiekanaal hebben bekeken.

House of the Dragon is te zien op HBO en The Rings of Power op Amazon Prime.
Bron: Variety

Lees meer over: House of the Dragon, The Rings of Power, HBO, Amazon

Populair nieuws