search
'Star Wars'-serie 'Andor' lost het grootste probleem van de originele films op
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'Andor' lost het grootste probleem van de originele films op

Hoe gaaf en iconisch 'Star Wars' ook is, de meeste dialogen waren verschrikkelijk slecht geschreven. 'Andor' brengt daar nu verandering in.

De Andor-serie van Disney+ blijkt de beste oplossing te zijn voor het grootste falen van de Star Wars-films van George Lucas.

Een van de grootste problemen, dat helemaal teruggaat tot de film A New Hope, is de dialoog. En dat met name hoe slecht ze geschreven zijn.

Dialoog
Ongeacht hoe goed de Star Wars-films werden ontvangen, het dialoog werd vrijwel altijd als ongemakkelijk, oubollig en slecht geschreven beschouwd.

Zelfs de acteurs die bij de films betrokken waren, zoals Alec Guinness en Harrison Ford, erkenden deze problemen.

Het zijn niet alleen de fans en de acteurs die aanstoot nemen van de slecht geschreven teksten in de originele films. Zelfs regisseur en schrijver George Lucas heeft zich uitgesproken over dit probleem.

Interview uit 1999
In een interview met Empire Magazine daterend uit 1999 zei Lucas: "Ik zou de eerste zijn die zegt dat ik geen dialogen kan schrijven."

De problemen van een slecht dialoog in de films komen echter niet voor in de serie Andor. Iedere aflevering van de Disney+-serie bevat een aantal memorabele regels met emotionele betekenis.

Zo is bijna ieder woord in de toespraak van Luthen Rael over wat hij heeft opgeofferd voor het rijk in aflevering 10 van Andor raak. Het illustreert hoe ver Star Wars is gekomen in termen van deze lang lopende kritiek.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen