search
Deze misdaadserie verovert Netflix nu helemaal
Series / Netflix Kijktip

Deze misdaadserie verovert Netflix nu helemaal

De Nederlanders zijn niet van deze serie af te slaan.

Het derde seizoen van de Finse misdaadserie Karppi, ofwel Deadwind, arriveerde pas recentelijk op Nederlandse gronden, maar is hartelijk verwelkomd door vele Netflix-abonnees. De serie prijkt dan nu ook in de Nederlandse Netflix Top 10. Is deze nordic noir wat voor jou?

In de serie volgt de kijker de Finse detective Sofia Karppi (Pihla Viitala), die na verlof terugkeert bij de politie. Ze is nog steeds even scherp als in de eerdere seizoenen en klaar voor een nieuw onderzoek.

Maar haar stiefdochter is net vrijgelaten uit de gevangenis (het arrest was een ongelukkig voorval uit een eerder seizoen), terwijl Sofia's werk haar weghoudt bij haar jonge zoon. En als klap op de vuurpijl beginnen er geruchten te circuleren dat de dood van haar man, zoveel jaren eerder, misschien geen ongeluk was.

Opgedoken in de Netflix Top 10
Sinds pas één week staat de misdaadserie in de Nederlandse Netflix Top 10, en bewijst daarmee weer de grote voorliefde van de Nederlandse kijkers voor de Scandinavische serie.

Benieuwd naar het leven van detective Sofia Karppi? Bekijk de serie bij Netflix, of check eerst hieronder de trailer van seizoen 3!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen