search

Ons nieuws van dinsdag 15 november 2022

Recensie SkyShowtime-serie 'A Friend of the Family'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'A Friend of the Family'

Wanneer een meisje meermaals door een pedofiel wordt ontvoerd, maken de volwassenen tenenkrommende fouten.

Regie: Rachel Goldberg, Eliza Hittman, Steven Piet, e.a. | Cast: Jake Lacy (B), McKenna Grace (Jan Broberg), Anna Paquin (Mary Ann Broberg), Colin Hanks (Bob Broberg), Hendrix Yancey (Young Jan Broberg), Austin Stowell (Pete Welsh), e.a. | Afleveringen: 9 | Speelduur: 51-56 minuten | Jaar: 2022

A Friend of the Family vertelt het waargebeurde verhaal van de minderjarige dochter van een Mormoons gezin die in de jaren zeventig herhaaldelijk wordt ontvoerd door een manipulatieve pedofiel. Het meisje, Jan, is door hem geïndoctrineerd te geloven dat zij zijn partner moet zijn, zo erg zelfs dat ze hem op den duur zelf gaat opzoeken om de 'missie' te voltooien. Haar ouders staan in de eerste instantie met hun rug tegen de muur, omdat de pedofiel dreigt met chantage.

Op een andere streamingsdienst kan je kijken naar de documentaire Abducted in Plain Sight, die hetzelfde verhaal vertelt. Niet als serie maar als film. Want hoe schokkend deze geschiedenis ook is, zo veel valt er ook weer niet te vertellen. Het is volstrekt onnodig om voor dit verhaal negen afleveringen uit te trekken, vooral wanneer het leidt naar een erg onbevredigend einde. Het verhaal wordt absoluut afgerond, maar niet op een manier die voldoening geeft.

Abducted in Plain Sight trok enige aandacht, maar niet bij iedereen om dezelfde reden. Het betreft namelijk een ontvoerings- en misbruikzaak waarin de ouders van een meisje ontzettend kromme beslissingen maakten. Als je daar dan vervolgens een dramaserie over maakt, worden zij personages. En personages die bij het verlies van hun dochter dit soort gedrag vertonen, zijn niet bepaald mensen waar je de gepaste hoeveelheid medeleven mee hebt.

Dat betekent niet dat de serie niet boeiend is. Het basisgegeven van een man die meer dan eens hetzelfde tienermeisje heeft weggehouden bij haar gezin biedt genoeg mysterie om nieuwsgierig te maken. En dan komt daar aan het einde van de eerste aflevering ook nog eens de introductie van een bizar plan bij, waardoor je toch wel de overige afleveringen gaat bekijken.

De pedofiel wordt gespeeld door Jake Lacy, bekend als het vervelende rijkeluisjoch in het eerste seizoen van The White Lotus. In de rol van B "“ hij heet eigenlijk Bob, maar zo heet de vader van Jan toevallig ook al "“ perst hij nog meer uit zijn talent door op overtuigende wijze een monster neer te zetten. Het ene moment is B een en al charme, dan een afgrijselijke kwal die openlijk lacht om het succes van zijn manipulatie, en even later ronduit dreigend omdat je gewoon voelt dat hij de middelen heeft om je het leven zuur te maken.

Het begin van de serie wekt de indruk dat je kijkt naar een televisieprogramma uit de jaren zeventig, vanwege de onnatuurlijke en overopgewekte dialogen. Dat werkt niet effectief, maar voelt gewoon als slecht schrijfwerk. Hoe verkeerd het ook is, de serie wordt een stuk prettiger te bekijken zodra de sfeer omslaat en het zonnetje uit iedereens taalgebruik verdwijnt.

Maar dat is niets vergeleken met hoe ergerlijk deze serie kan zijn. Het ontvoerde en misbruikte kind is natuurlijk niet de boosdoener, maar je mag hier zeker wel vaststellen dat haar ouders en andere volwassenen dat wel zijn. Jans ouders zijn een stelletje slappe deurmatten. Ze maken domme fouten en B windt ze met zijn gladde praatjes moeiteloos om zijn vinger. Als dit niet waargebeurd zou zijn, zou je het een ongeloofwaardige serie vinden.

Voordat de eerste afleveringen van start gaat, is er een introductie van de echte Jan. Ze geeft niet alleen haar zege voor deze hervertelling van haar verhaal "“ vrij makkelijk, want ze is betrokken als producent en speelt een klein rolletje "“ maar geeft ook de uitleg dat dit verhaal plaatsvond "in andere tijden". Ja, een tijd waarin nog niet iedereen wist wat een pedofiel was. Maar niet een tijd waarin het handelen van Jans ouders acceptabel was.

Jan is als personage ook niet al te makkelijk om mee mee te leven, ondanks dat het gruwelijk is wat haar overkomt. Gehersenspoeld door B wil ze graag weg van haar familie. Maar is ze van huis, dan geeft ze aan haar gezin te missen. Eenmaal terug is ze weer boos op haar familieleden en verlangt ze naar B. En terug bij B vloeit er weer een traantje om het gemis van haar ouders en zusjes. Dat het in het echt zo gaat is begrijpelijk, maar in een serie denkt je op den duur: "Kind, maak een keuze!"

Ergens is het goed dat A Friend of the Family iets verslavends heeft. Op die manier ga je namelijk vlotter door de negen afleveringen, zodat je de serie sneller achter je kan laten. In het echte leven is de conclusie van Jans tienerterreur gewoon wat zij is en schuilt er een bepaalde kracht in, maar als serie zorgt dit voor een onbevredigend einde. Eigenlijk is het verstandiger de documentaire te bekijken. Daarna kan je zelf beslissen of je het hele verhaal nog een keer wil zien, maar dan op een uitgerekte manier.

★★★☆☆

A Friend of the Family is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende misdaadserie 'Sleepers' krijgt trailer en releasedatum
Series / Nieuws

Veelbelovende misdaadserie 'Sleepers' krijgt trailer en releasedatum

Videoland hoopt met de nieuwe serie het eerdere succes van 'Mocro Maffia' te kunnen evenaren...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder werd door Videoland reeds de komst van de gloednieuwe misdaadserie Sleepers aangekondigd. Vervolgens bleef het echter even stil over het project. Nu wordt echter niet alleen de trailer, maar ook de releasedatum de wereld ingestuurd.

In Sleepers maken we kennis met Martin Oudkerk. De rol van dit personage wordt gespeeld door acteur Robert de Hoog die de meesten ongetwijfeld zullen kennen uit Mocro Maffia.

Oudkerk is een 18-jarige jongeman die van zijn pleegvader Henk (die zelf een ware crimineel is) een politieopleiding moet volgen. Wanneer Henk vervolgens wordt vermoord heeft Martin geen andere keuze dan te gaan werken voor de nieuwe generatie criminelen die is opgestaan. Vervolgens moet alles op alles worden gezet om te kunnen overleven in de gevaarlijke wereld waar hij zich in bevindt.

Zeker ook een tweede seizoen
Dat het geloof in de gloednieuwe misdaadserie groot is blijkt onder meer uit het feit dat er nu reeds een tweede seizoen is aangekondigd. Wanneer dat zal verschijnen is uiteraard nog niet bekend. Wel weten we wanneer we het eerste seizoen kunnen verwelkomen. Dat is namelijk op 8 december van dit jaar.

Ben je alvast benieuwd om een voorsmaakje te krijgen van deze geweldige nieuwe misdaadserie? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult trailer voor film met Robert Downey Jr.
Films / Nieuws

Netflix onthult trailer voor film met Robert Downey Jr.

Netflix heeft een trailer gedeeld van een documentaire over onder andere Robert Downey Jr.

Iedereen die Marvel kent, kent Robert Downey Jr. Zijn vader ken je misschien ook wel, en anders komt daar binnenkort verandering in. Netflix heeft namelijk een film aangekondigd over het leven van beide acteurs.

De documentaire wordt mede gemaakt door Robert Downey Jr., hoewel de inmiddels overleden Robert Downey Sr. ook zijn steentje bij heeft gedragen. De familie werkte namelijk al langer aan de film.

Trailer Sr.
De film, die simpelweg Sr. gaat heten, vertelt dus het emotionele verhaal over vader en zoon. Drie jaar van hun leven samen is gefilmd, en beide acteurs hebben een grote rol gespeeld in de creatie ervan.

Sr. wordt geregisseerd door Chris Smith, die vijf Emmy's op zijn naam heeft staan. In een statement vertelt Smith waarom hij voor een grappige aanpak heeft gekozen bij het maken van deze film:

"'Met wat ik nu weet, is dit echt de enige manier waarop je kunt proberen iets te maken met de twee Downeys. Groter dan het leven, maar open en menselijk als altijd, het was zo'n plezierige ervaring om een "‹"‹glimp op te vangen van de hoogte- en dieptepunten en alles daartussenin."

Sr. is vanaf 2 december te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shaq' krijgt een trailer van HBO Max
Series / Nieuws

'Shaq' krijgt een trailer van HBO Max

De basketbalspeler Shaquille O'Neal krijgt een eigen miniserie op HBO Max, waar nu een eerste trailer van online staat.

Zelfs als je geen basketbalfan bent, heb je weleens van Shaquille 'Shaq' O'Neal gehoord. Hij is misschien wel de beste basketbalspeler die het spelletje ooit gespeeld heeft, wat nu gevierd wordt met een documentaire.

Deze documentaire, die gemaakt wordt als een vierdelige miniserie, gaat volgende woensdag (23 november) op HBO Max van start. Nieuwe afleveringen zijn iedere week te zien.

Shaq-trailer
Shaq gaat dus dieper in op het levensverhaal van Shaq. Van het begin tot zijn carrière als NBA-speler tot de successen die hij daarmee heeft behaald, en ook zijn prominente rap- en acteerwerk wordt niet vergeten.

Maar de serie zal niet alleen zijn professionele successen behandelen. Ook nemen ze een kijkje achter de schermen om de persoonlijkheid te ontdekken van één van de grootste Amerikaanse sporticonen.

Shaq wordt geregisseerd door Robert Alexander (The Shop) en geproduceerd door Film 45 Production. De eerste aflevering van de vier die er uit gaan komen is vanaf 23 november op HBO Max te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gelekte setfoto's en details 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Nieuws

Gelekte setfoto's en details 'The Rings of Power' seizoen 2

Setfoto's van het nieuwe seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power zijn online verschenen.

Het eerste seizoen van The Rings of Power zit er nu al even op. Hoewel de reacties gemixt waren, wordt er toch al flink gewerkt aan het volgende avontuur naar Middle-earth.

Het tweede seizoen van de naar verwachting vijf seizoenen die op de planning staan, is namelijk al in productie. Setfoto's van de productie zijn nu online opgedoken.

The Rings of Power seizoen 2
De foto's zijn genomen in de buurt van Hankley Common in het Verenigd Koninkrijk, dichtbij waar The Sandman is gefilmd. De foto's tonen verlaten landschappen zoals we die maar al te goed kennen uit The Rings of Power en The Lord of the Rings daarvoor.

Daarnaast hebben de foto's er alle schijn van dat ze bedoeld zijn om Mordor uit te beelden, het land van de ultieme schurk Sauron. Bekijk de gelekte foto's hier.

Het zal nog even duren voordat we seizoen 2 van The Rings of Power kunnen zien. Eerder hintte de maker al naar een enorme veldslag die over twee afleveringen van het nieuwe seizoen spant.

Maar dat spektakel laat dus nog even op zich wachten. The Rings of Power seizoen 2 verschijnt waarschijnlijk pas in 2024 op Amazon Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk nieuws over remake van grote scifi-serie!
Series / Nieuws

Eindelijk nieuws over remake van grote scifi-serie!

Deze geliefde scifi-reeks uit de jaren negentig solliciteert al jaren voor een reboot.

Het lot van de remake van de grote scifi-reeks Babylon 5 is al langere tijd onzeker. De in 2021 aangekondigde reboot van The CW lijkt te zijn ontkracht door de recente verkoop van het netwerk aan Nexstar Group Media. Nu komt de bedenker van de serie, J. Michael Straczynski, eindelijk met een update!

Eerder dit jaar riep Straczynski al de hulp in van de vele fans van de beroemde sciencefictionserie, die werd uitgezonden tussen 1993 en 1998, om de reboot van de grond te krijgen. Nu geeft de filmmaker opnieuw een update, en herinnert hij de fans eraan dat hij de eerste zal zijn die het zal horen, wanneer er eindelijk duidelijkheid is over de toekomst van het project.

Op Twitter deelde hij: "We zijn allemaal erg ongeduldig voor B5-nieuws, en er zijn veel geruchten van bloggers en posters en zelfs sommige castleden, maar er is echt nog geen beslissing gemaakt."

Hij vervolgde: "Wanneer die beslissing wel wordt genomen, komt die eerst bij mij terecht, en niet bij een van die mensen. En als het zover is, zal ik het zo snel mogelijk naar buiten brengen, of jullie op zijn minst laten weten dat er iets besloten is… Wachten is moeilijk, maar we moeten wachten tot er echt iets besloten is."

Waar gaat Babylon 5 over?
De synopsis van de oudere serie luidt: "Tien jaar na het einde van de oorlog tussen Aarde en Minbari, krijgt Commandant Sinclair het bevel over een gigantisch ruimtestation dat rond een planeet in de neutrale ruimte draait."

De synopsis gaat verder: "Op een kruispunt van interstellaire handelsroutes en diplomatieke betrekkingen moet Sinclair proberen vrede en voorspoed tot stand te brengen tussen de verschillende interstellaire rijken, terwijl hij moet doorvechten tegen de strijdkrachten van de Earth Alliance."

Bekijk hieronder de trailer van Babylon 5 uit de jaren negentig!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Afscheid 'Stranger Things' valt deze acteur verbazingwekkend zwaar
Series / Nieuws

Afscheid 'Stranger Things' valt deze acteur verbazingwekkend zwaar

Het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie zal tevens de laatste zijn.

Na het spelen in een volstrekte hitserie als Stranger Things kan er voor onbekende acteurs een zwart gat volgen in hun carrière, maar voor David Harbour hoeft dat zeker niet te gelden. Met onder andere zijn kerstfilm Violent Night in aantocht zit hij flink in de lift, maar toch zal het einde van de serie hem bijzonder zwaar vallen, zo onthult hij.

Ook fans hebben gemengde gevoelens over seizoen 5. Het laatste seizoen moet het hoogtepunt worden van het verhaal, maar betekent eveneens het einde van een geliefde serie.

David Harbour, acteur van Jim Hopper, sprak onlangs zijn liefde uit voor het spelen van zijn personage en de samenwerking met de makers Matt en Ross Duffer. Beide elementen zal hij enorm gaan missen.



David Harbour over de toekomst
David Harbour vertelde tegen Comic Book: "Er zijn zoveel andere dingen die ik wil doen, en tegelijkertijd is [Hopper] mijn leukste personage dat ik ooit heb gespeeld. En die jongens, de gebroeders Duffer, zijn mijn favoriete jongens, en ze maken mijn favoriete dingen."

Hij vervolgde over het feit dat seizoen 5 ook het laatste seizoen is: "We weten het allemaal, en op die manier kan ik mijn ziel leggen in dit jaar van filmen om alle afleveringen te schieten. Ik zal mijn ziel kunnen leggen in Jim Hopper, van wie ik heb gehouden, maar op een bepaalde manier zal het een echte voltooiing zijn… Ik kan gewoon doen, wat gedaan moet worden, en opbranden in de as ervan."

De verwachting is dat het vijfde seizoen in 2023 of 2024 zal uitkomen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Costner weet al wanneer hij stopt met zijn successerie 'Yellowstone'
Series / Nieuws

Kevin Costner weet al wanneer hij stopt met zijn successerie 'Yellowstone'

Zal Kevin Costner nog lang te zien zijn bij de hitserie?

Kevin Costner klimt niet nogmaals in het zadel voor een nieuw seizoen van Yellowstone. In de eerste aflevering van seizoen 5 is te zien hoe zijn personage John Dutton wordt beëdigd als gouverneur van Montana. Om deze functie te vervullen zal hij dan ook zijn geliefde Yellowstone Ranch moeten verlaten.

Een bizar hoog aantal kijkers bekeek de première van seizoen 5 afgelopen zondag. De combinatie van twee afleveringen werd bekeken door een totaal van 12,1 miljoen kijkers. Dat is bijna één miljoen kijker meer dan bij de première van seizoen 4.

Door dit succes zijn er ook meerdere spin-offs in de maak over de Dutton-familie. De verwachting is dat nog in 2022 de series 1883 en 1923 zullen verschijnen van dezelfde maker, Taylor Sheridan.



Costner over de nieuwe baan van John Dutton
Costner zei in een interview met USA Today over zijn personage: "Ik weet hoe moeilijk het voor hem zal zijn. Zijn hart ligt bij de ranch, en niet bij het zoeken naar een middenweg. Dat wordt problematisch."

Costner zal dus waarschijnlijk nog maar weinig te vinden zijn in de serie zelf, wat mogelijk wel een domper kan zijn voor de fans. Maar het is, in ieder geval voor de Yellowstone Ranch, voor het beste!

In Nederland is de hitserie nu te bekijken via SkyShowTime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 series die je moet zien voor het WK voetbal 2022
Series / Netflix Kijktip

3 series die je moet zien voor het WK voetbal 2022

Kan je niet wachten tot het WK volgende week start? Zet dan een van deze series op!

Met het WK Voetbal voor de deur zijn er voldoende voetbalsupporters die niet kunnen wachten tot volgende week. Weet jij ook niet wat je nu met je tijd aan moet? Zet dan vooral een van de onderstaande voetbalseries op!

Becoming Champions | Netflix | 9 afleveringen
De docuserie vertelt de verhalen van meerdere landen, die een lange strijd hebben moeten leveren om de wereldtitel te verkrijgen. Per land laat een aflevering zien hoe het team het voor elkaar heeft gekregen en wat het betekent voor een land om de felbegeerde beker te winnen.



Ted Lasso | Apple TV+ | 2 seizoenen
In deze met Emmy's overladen komedieserie volgt de kijker de worstelingen van footballcoach Ted Lasso om een Britse voetbalcoach te worden. Zijn gebrek aan ervaring is een obstakel en ook een grote aanzetter voor de hilariteit van de serie.

De eigenaar van het team, Rebecca Welton, huurt Lasso in met de hoop dat hij zal falen. Zij wil namelijk wraak nemen op de vorige eigenaar van het team, haar ontrouwe ex-man. Maar het sceptische team en Rebecca hadden niet voorzien wat voor sympathiek persoon Ted is, en wat hij verder allemaal in zijn mars heeft.



FIFA Uncovered | Netflix | 4 afleveringen
In deze gloednieuwe miniserie wordt de FIFA onder de loep genomen. Kritisch wordt gekeken naar de vriendjespolitiek en de mondiale wereldpolitiek die de organisatie draaiende houdt. En het toont wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken om een wereldkampioenschap te organiseren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze misdaadserie verovert Netflix nu helemaal
Series / Netflix Kijktip

Deze misdaadserie verovert Netflix nu helemaal

De Nederlanders zijn niet van deze serie af te slaan.

Het derde seizoen van de Finse misdaadserie Karppi, ofwel Deadwind, arriveerde pas recentelijk op Nederlandse gronden, maar is hartelijk verwelkomd door vele Netflix-abonnees. De serie prijkt dan nu ook in de Nederlandse Netflix Top 10. Is deze nordic noir wat voor jou?

In de serie volgt de kijker de Finse detective Sofia Karppi (Pihla Viitala), die na verlof terugkeert bij de politie. Ze is nog steeds even scherp als in de eerdere seizoenen en klaar voor een nieuw onderzoek.

Maar haar stiefdochter is net vrijgelaten uit de gevangenis (het arrest was een ongelukkig voorval uit een eerder seizoen), terwijl Sofia's werk haar weghoudt bij haar jonge zoon. En als klap op de vuurpijl beginnen er geruchten te circuleren dat de dood van haar man, zoveel jaren eerder, misschien geen ongeluk was.

Opgedoken in de Netflix Top 10
Sinds pas één week staat de misdaadserie in de Nederlandse Netflix Top 10, en bewijst daarmee weer de grote voorliefde van de Nederlandse kijkers voor de Scandinavische serie.

Benieuwd naar het leven van detective Sofia Karppi? Bekijk de serie bij Netflix, of check eerst hieronder de trailer van seizoen 3!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt dit de volgende komedietopper op Apple TV+?
Series / Nieuws

Wordt dit de volgende komedietopper op Apple TV+?

De serie over het werken bij een Hollywood filmstudio wordt Rogen's tweede serie bij Apple+.

De Canadese komische acteur, met de kenmerkende lach, Seth Rogen gaat weer een serie maken voor streamingdienst Apple+. De serie is direct besteld door Apple en Seth Rogen neemt een legio aan zwaargewichten uit de komediewereld mee.

Wie sowieso het team komt versterken is Evan Goldberg. Hij is bekend van de vele samenwerkingen met Seth Rogen. Samen hebben ze onder andere de films Superbad, Pineapple Express en This Is The End gemaakt. Daarnaast zijn de series The Boys, Preacher en het aankomende Sausage Party van hun hand.

Showrunners met ervaring
Wie de serie zal gaan leiden is ook al bekend. Peter Huyck en Alex Gregory mogen als showrunners van de serie aan de slag. Het schrijversduo is voornamelijk bekend vanwege hun werk aan Veep van HBO. Daarnaast hebben zij ook gewerkt aan series als Late Show With David Letterman, King of the Hill en de hitserie Frasier.

De nog ongetitelde serie zal gaan over een filmstudio uit Hollywood die vooral bekend staat om het maken van hoogstaande en artistieke films en hoe het probeert overeind te blijven in een wereld waarin het steeds moeilijker wordt om kunst en commercie te combineren.

Binnenkort zal meer bekend worden over Seth Rogen en zijn nieuwe serie bij Apple TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander'-ster wil wanhopig graag rol in 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

'Outlander'-ster wil wanhopig graag rol in 'The Rings of Power'

Bekende 'Outlander'-ster is klaar om een volgende grote rol aan te pakken.

Sam Heughan heeft toegegeven dat hij graag een rol wil in de Amazon-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. In een interview vertelt hij hier maar al te graag over.

De Schotse ster, die Highland Warrior Jamie Fraser speelt in Outlander, zei in een recent interview dat hij dol is op het fantasy-genre, en dat hij de kans om een rol te spelen in The Rings of Power, dat zojuist is bevestigd voor een tweede seizoen, met beide handen zou aangrijpen.

"Dus als The Rings of Power nog steeds aan het casten zijn, ben ik beschikbaar! Ik heb zelfs een rode pruik als ze geïnteresseerd zijn."

Hoelang moeten we nog wachten?
The Lord of the Rings: The Rings of Power seizoen 2 komt waarschijnlijk in 2024 uit.

Er was enige speculatie dat Amazon Studios de productie van het tweede seizoen, dat in oktober 2022 in het Verenigd Koninkrijk begon, versnelde.

Echter, sprekend met The Hollywood Reporter, speculeerde showrunner Patrick McKay dat de show misschien een "paar jaar" nodig heeft om het volgende seizoen klaar te hebben.

Of Heughan een rol te pakken heeft gekregen is nog even afwachten dus. Tot die tijd is The Lord of the Rings: The Rings of Power op Amazon Prime te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Chucky' seizoen 2 krijgt een extreem hoge score
Series / Nieuws

'Chucky' seizoen 2 krijgt een extreem hoge score

Nog nooit scoorde de franchise over de moordende pop zó goed bij recensenten.

Chucky seizoen 2 heeft de hoogste Rotten Tomatoes-score van de hele horror-franchise gescoord! Lees hieronder hoe hoog de score is.

De beruchte filmreeks begon in 1988 met de film Child's Play, waarin pop Chucky (met de stem van Brad Dourif) tot leven werd gebracht door de ziel van seriemoordenaar Charles Lee Ray.

In de jaren erna volgden er zes sequels, een remake-film in 2019 én een serie van SYFY en USA Network. Deze serie is een direct vervolg op de originele films en krijgt nu een tweede seizoen.

Een uitmuntende score
Onder recensenten en kijkers scoort de serie daarbij ontzettend goed. Het eerste seizoen was goed voor een score van 91% vers op Rotten Tomatoes, maar het tweede seizoen gaat die score voorbij met 100(!)%. Van de films viel trouwens Cult of Chucky het meest in de smaak met 78%.

Chucky is in de Verenigde Staten vanaf 16 november a.s. te bekijken via SYFY. Over een Nederlandse release is nog niks bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kun je verwachten in 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Dit kun je verwachten in 'Stranger Things' seizoen 5

De broers Duffer doen een boekje open over de manier waarop ze de populaire serie plannen te eindigen.

Tijdens een zogenaamd For Your Consideration-panel van afgelopen zondag, lieten Stranger Things-bedenkers Matt en Ross Duffer een en ander los over wat we kunnen verwachten van het vijfde en laatste seizoen van de mateloos populaire serie.

Naast de Duffers waren bij het panel ook producent Shawn Levy en acteurs Millie Bobby Brown, Caleb McLaughlin, Priah Ferguson, Jamie Campbell Bower, Joseph Quinn en Eduardo Franco aanwezig.

Komiek Patton Oswalt stelde de vragen en probeerde van de Duffers een nieuwtje over het vijfde seizoen los te krijgen. Daarop werd als volgt gereageerd;

"Zoals wij het zien, is seizoen 5 de optelsom van alle seizoenen, dus er zit een beetje van elk seizoen 1. Eerder was elk seizoen anders; zo was seizoen 3 ons blockbuster-seizoen en was seizoen 4 psychologische horror. Qua toon willen we met seizoen 5 een beetje teruggaan naar seizoen 1."

Qua schaal zullen de allerlaatste afleveringen overigens niet veel afwijken van seizoen 4. De Duffers onthulden tevens dat het script voor de eerste aflevering is afgerond en deze de titel 'The Crawl' draagt.

Jongleren met personages
Ross Duffer gaf tot slot aan dat ze het uiterst belangrijk vinden dat alle verhaallijnen worden afgerond:

"Net zo belangrijk als het bovennatuurlijke element, is dat we ook levende personages hebben. Het is belangrijk om al die verhaallijnen die zich door de seizoenen heen hebben ontwikkeld af te ronden. We moeten dus een balans vinden tussen die verhaallijnen, het dichtknopen van losse eindjes en nieuwe onthullingen."

De opnames van het acht afleveringen lange vijfde seizoen zullen ergens volgend jaar beginnen. In 2024 zal het resultaat naar alle waarschijnlijkheid te streamen zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizarre trailer 'The Cuphead Show!' seizoen 3 van Netflix
Series / Trailer

Bizarre trailer 'The Cuphead Show!' seizoen 3 van Netflix

De succesvolle animatieserie is gebaseerd op de beroemde videogame Cuphead uit 2017.

Netflix heeft de eerste officiële beelden vrijgegeven van het derde seizoen van animatieserie The Cuphead Show! De serie is gebaseerd op de videogame Cuphead uit 2017.

In de nieuwe reeks gaat Cuphead op avontuur om zijn broer Mugman te redden. Deze is ontvoerd door de Duivel nadat Cuphead diens hooivork heeft gejat.

Terug naar de jaren '30
Zowel de game als de serie heeft een look die inspiratie trekt uit de klassieke tekenfilms van Max Fleischer uit de jaren '30. C.J. Kettler doet dienst als uitvoerend producent/showrunner van de serie.

Dave Wasson produceert samen met Chad en Jared Moldenhauer, de bedenkers van de oorspronkelijke game. De stemmencast bestaat uit namen als Tru Valentino (als Cuphead) en Frank Todaro (als Mugman).

Het derde seizoen van The Cuphead Show, dat bestaat uit elf nieuwe afleveringen, is vanaf 18 november a.s. te streamen via Netflix.

Bekijk hieronder de eerste blik op de kersverse afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.