search
Eerste indruk Disney+-serie 'The Santa Clauses'

Eerste indruk Disney+-serie 'The Santa Clauses'

Wanneer de Kerstman met pensioen gaat, wie zal hem dan vervangen?

Lydia van Vliet-Meeuwissen
Regie: Jason Winer | Cast: Tim Allen (Scott Calvin), Elizabeth Mitchell (Carol Calcin), Austin Kane (Cal), Elizabeth Allen-Dick (Sandra), Matilda Lawler (Betty), Devin Bright (Noel), Rupali Redd (Grace), Kal Penn (Simon Choksi), e.a. | Speelduur: 31 minuten | Jaar: 2022

Tim Allen is terug als de enige echte Santa Claus, maar Kerstmis lijkt wat van zijn magie te missen. Steeds minder mensen geloven in de Kerstman en na jarenlang trouwe dienst begint ook Scott Calvin zijn magie te verliezen. Als een van de elfen oppert dat het misschien tijd wordt om met pensioen te gaan en zijn kinderen toch wel erg benieuwd blijken naar de echte wereld, wordt Scott met zijn neus op de feiten gedrukt.

Na bijna dertig jaar de rol van Kerstman te hebben vervuld, is het een erg moeilijke beslissing voor Scott om al dan niet met pensioen te gaan. Zijn magische leven op de noordpool bevalt hem prima en diep van binnen is hij bang dat hij niet gemist zal worden. Zijn vrouw staat echter te popelen om terug te gaan en meer te zijn dan alleen Mrs. Claus. Voor haar is de keuze dus snel gemaakt.

Ondertussen wordt Scott door zijn elf gepusht met pensioen te gaan. Want als de Kerstman zijn magie verliest, komt heel Kerstmis in gevaar. Een tweede dilemma dat hem parten speelt is de vraag wie zijn belangrijke taak op zich kan nemen. Maar mogelijk ligt de oplossing dichterbij dan hij denkt. Als hij zijn zoon zover kan krijgen, kan hij misschien zelf toch wat langer op de noordpool blijven.

The Santa Clauses belooft een echte familieserie te zijn, met een klassieke overdadige kerstsfeer zoals alleen Amerika dat kan. De spanning lijkt echter uit te blijven, hoewel je als kijker erg nieuwsgierig wordt gemaakt naar het antwoord op de vraag wie de enige echte Kerstman kan vervangen. Dan rijst direct de volgende vraag: is dit het moment dat Tim Allen voorgoed stopt met deze rol?

Een serie voor de hele familie dus. Kinderen zullen smullen van de magische wereld en het visuele spektakel. Een grappig detail is dat ook dat de Kerstman, ondanks alle eeuwenoude tradities, meegaat met zijn tijd: middels een ingenieus navigatiesysteem kunnen de elfen precies zien waar hij met zijn slee uithangt. The Santa Clauses lijkt vooral een voorspelbare kerstserie te worden. Geen diepgaand plot of technische hoogstandjes, maar vooral veel familievriendelijke gezelligheid voor op de donkere avonden voor kerst.

The Santa Clauses is te zien bij Disney+.

Aanbevolen artikelen