search

Ons nieuws van woensdag 16 november 2022

Zo enorm populair is 'The Crown' seizoen 5 in 'eigen' land
Series / Nieuws

Zo enorm populair is 'The Crown' seizoen 5 in 'eigen' land

Na alle controverse rondom het nieuwste seizoen geven de kijkcijfers een ander beeld.

Al vóór seizoen vijf van The Crown uitkwam was er al veel te doen rondom het nieuwste hoofdstuk van het Britse koningshuis. Ondanks alle kritiek en negatieve aandacht heeft het Netflix geen windeieren gelegd want in het Verenigd Koninkrijk staat de serie op nummer 1.

Het is niet alleen in het VK enorm populair. De serie weet ook in 88 andere landen de top-10 van meest bekeken series te bereiken, waarbij het in 37 landen eveneens op nummer 1 staat. In Nederland staat de serie ook op nummer 1. Sinds het uitkomen van de serie op 9 november zijn er al meer dan 107 miljoen uren naar het vijfde seizoen gekeken.

Een behoorlijke aanloop
De serie had na het overlijden van Koningin Elizabeth II op 8 september van dit jaar ook een behoorlijke stijging gezien in het aantal kijkminuten. Het eerste seizoen met Claire Foy bereikte gelijk de zevende plaats in de lijst best bekeken series.

Het laatste seizoen van The Crown gaat over de roerige jaren 90 waarin het Britse koningshuis veel klappen moest incasseren en behoorlijk aan de imagoschade moest werken. De rollen worden gespeeld door onder andere Imelda Staunton die de rol van Queen Elizabeth speelt en Dominic West en Elizabeth Debicki die respectievelijk de rol van Charles en Diana spelen.

Kijk alle seizoenen van The Crown op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verwijderde foto 'The Walking Dead'-finale verklapt de dood van groot personage
Series / Nieuws

Verwijderde foto 'The Walking Dead'-finale verklapt de dood van groot personage

AMC heeft een heel grote blunder gemaakt door een foto te posten waarin de dood van een belangrijk personage wordt verklapt...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van The Walking Dead is in zicht en er is al informatie gelekt. Een inmiddels verwijderde afbeelding van AMC voor de finale van de serie heeft schijnbaar onthuld dat een belangrijk personage de finale niet zal overleven.

Volgens Insider zou het goed kunnen dat een promotionele afbeelding voor de finale van de The Walking Dead de dood van een belangrijk personage heeft onthuld. De afbeelding werd gepost in een reeks andere foto's die de laatste aflevering van de show promootten, waarin veel hoofdpersonages te zien waren.

Enorm grote spoiler
De afbeelding waarin mogelijk de dood van een personage te zien was werd verwijderd van de officiële perssite van AMC, maar tegen die tijd was de foto natuurlijk al opgeslagen en gedeeld op het internet. Let op: hier volgt een grote spoiler.

Op de foto leek op het eerste gezicht niks aan de hand te zijn, maar toen fans beter keken viel het hen op dat er een belangrijk personage op de achtergrond ligt. Dit personage is Luke. Het zou natuurlijk kunnen dat hij alleen gewond is, maar dat AMC de foto verwijderd heeft zegt misschien al genoeg.

Of Luke de finale inderdaad niet overleeft zie je op 21 november op FOX.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel zette streep door deze serie om Avengers-acteur te 'redden'
Series / Nieuws

Marvel zette streep door deze serie om Avengers-acteur te 'redden'

De grote angst van Marvel was dat 'Thor: Love and Thunder' enkel 'Love & Thunder' zou worden.

In de Disney+-serie Limitless zal Chris Hemsworth de dood in de ogen kijken tijdens meerdere bizarre stunts, maar Marvel vond dat net een stapje te ver gaan. Zij kwamen tot actie om de serie voor langere tijd te vertragen, zodat ze eerst de opnames van Thor: Love and Thunder konden afronden.

In Limitless zoekt de beroemde acteur de limieten op van het menselijk lichaam via meerdere stunts, waar je maar weinig mensen zo gek voor kan krijgen. Maar Chris Hemsworth gaat de uitdaging graag aan. Het is Marvel die de risico's wat minder leuk vond.

De opnames voor de superheldenfilm werden flink opgeschud nadat de acteur van Thor zijn enkel had verzwikt tijdens het trainen voor een van de uitdagingen. Toen besloot Marvel een stokje voor de opnames te steken van de serie, zodat Hemsworth eerst in goede staat zijn rol als de Dondergod kon voltooien.

Chris Hemsworth bij Jimmy Kimmel
Tijdens zijn bezoek aan Jimmy Kimmel Live vertelde de acteur meer over dit conflict tussen Marvel en Disney+: "Ik begon te trainen, en ik blies mijn enkel uit. Marvel stapte toen in en zei: 'Nee. Een show die je kan doden, dat kun je pas doen na onze film."

Na het afronden van de Marvel-film konden de opnames voor de docuserie opnieuw worden opgepakt. Hemsworth heeft onder andere gesurft en gezwommen in Arctische wateren voor Limitless, waarvoor hij moest samenwerken met een bewegingswetenschapper.

Vanaf 16 november is Limitless te streamen bij Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Pestgedrag op set van langverwachte Netflix-serie leidt tot ontslag
Series / Nieuws

Pestgedrag op set van langverwachte Netflix-serie leidt tot ontslag

Pestgedrag tijdens de opnames van de prequel van 'Bridgerton' hebben voor de nodige beroering gezorgd.

Na het grote succes van Bridgerton zal er een spin-off van de serie komen. Dit heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad omdat de productieontwerper van deze prequel Queen Charlotte: A Bridgerton Story vroegtijdig werd ontslagen.

De serie: Queen Charlotte: A Bridgerton Story bestaat uit acht afleveringen en zal zich concentreren op koningin Charlotte en haar opkomst aan de macht en bekendheid. De Netflix-serie is geschreven door Shonda Rhimes.

Pesten op de set
Nadat de show in mei 2021 voor het eerst werd aangekondigd, verliet de productieontwerper Dave Arrowsmith (die ook werkte aan bijv. Cold Feet, Outlander en The Kissing Booth) het team in april 20022.

Hij werd naar verluidt ontslagen wegens pesten en beledigend gedrag op de set. Netflix bevestigde eerder zijn vertrek, maar gaf geen redenen en vertelde niet of hij vrijwillig of gedwongen vertrok.

Info uit de tabloids
"Er zijn verschillende problemen geweest op de set en enkele bemanningsleden hebben hun bezorgdheid geuit over een aantal verschillende incidenten", vertelde een anonieme bron aan het Britse tabloid The Sun. Het pestgedrag werd bevestigd in een rapport waaruit bleek dat verschillende castleden meldingen hadden gedaan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Carice van Houten in prachtige jurk tijdens première serie 'Dangerous Liaisons'
Series / Foto's

Carice van Houten in prachtige jurk tijdens première serie 'Dangerous Liaisons'

Ze speelt een rol in het kostuumdrama van de zender Starz.

De Nederlandse actrice Carice van Houten treedt al jaren niet echt meer op de voorgrond. Toch duikt ze nog in heel wat films en series op. Haar bekendste rol had ze waarschijnlijk in Game of Thrones.

In de fantasyserie van HBO Max speelde Van Houten de rol van Melisandre in maar liefst 29 afleveringen. Fans hopen nog altijd dat ze ook in House of the Dragon te zien zal zijn, iets dat verhaaltechnisch mogelijk zou kunnen zijn.

De afgelopen jaren dook ze ook op in onder meer de films The Glass Room, Domino, Instinct en Lost Girls and Love Hotels. Wat betreft series had ze rollen in Temple en de Nederlands-Vlaamse productie Red Light.

Overigens zal ze over een tijdje te zien zijn in de dramathriller Poor Boy een film van acteur/regisseur en haar man Guy Pierce.

Op de rode loper
Haar nieuwste serie heet Dangerous Liaisons, een kostuumdrama van de zender Starz en gebaseerd op de roman van Pierre Choderlos de Laclos. Van Houten speelt een vaste bijrol als het personage Jacqueline de Montrachet.

De serie debuteerde eerder deze maand op de zender en uiteraard was er een officiële première. Van Houten verscheen in een prachtige jurk.

In Nederland kijk je de serie Dangerous Liaisons overigens op Lionsgate+.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-acteurs hebben nog altijd ruzie over 60 jaar geleden
Series / Nieuws

'Star Trek'-acteurs hebben nog altijd ruzie over 60 jaar geleden

William Shatner heeft zich in een interview uitgelaten over ruzie binnen de oude 'Star Trek' cast

William Shatner zal voor voor altijd bekend staan "‹"‹als Captain Kirk uit de originele Star Trek-serie. De Canadese acteur heeft ook de nodige andere acteerklussen gedaan maar deze rol zal natuurlijk altijd aan hem blijven kleven.

Hoewel zijn rol als Captain Kirk in Stark Trek dus de rol van zijn leven was, kijkt hij niet altijd even positief terug op deze tijd. Shatner komt wel vaker wat verbitterd over als hij refereert aan zijn verleden. George Takei en William Shatner hebben het nog altijd met elkaar aan de stok.

Shatner uit kritiek
Zo ook in een recent interview met The Times of London, waar Shatner zijn gevoelens over zijn vroegere mede-acteurs uitte en reageerde op kritiek die helemaal teruggaat tot de originele Star Trek-serie.

Maar liefst 60 jaar geleden
Shatner daarover: "Zestig jaar na een incident zijn ze er nog steeds mee bezig. Vind je dat niet een beetje raar? Het is als een ziekte. Ik begon te begrijpen dat ze het deden voor publiciteit... George [Takei] is nooit gestopt met het zwart maken mijn naam. Deze mensen zijn verbitterd en verbitterd. Ik heb geen geduld meer met ze. Waarom geloof hechten aan mensen die verteerd worden door afgunst en haat?"

Volgens Shatner is Takei dus degene die oude koeien uit de sloot haalt en niet hij. De waarheid zal, zoals bij veel geschillen, wel ergens in het midden liggen?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hatelijke kritiek op 'The Sandman' keihard weerlegd door bedenker
Series / Nieuws

Hatelijke kritiek op 'The Sandman' keihard weerlegd door bedenker

Zijn tip: eerst de originele stripboeken lezen, dan pas gaan haten online.

Mensen, die hatelijke opmerkingen hadden gemaakt over de casting in The Sandman, hebben weerwoord gekregen van de maker van de graphic novels, Neil Gaiman. Zijn advies aan hen: voordat je gaat zeiken kan je beter eerst de stripboeken lezen.

De populaire fantasyserie op Netflix is gebaseerd op de gelijknamige stripboeken van Gaiman, die voor lange tijd werden opgevat als onverfilmbaar. Hetzelfde werd langere tijd geleden gesteld over het stripboek Watchmen, en zie: een succesvolle film en serie zijn het resultaat van die poging geworden.

Het traject van The Sandman was niet zonder problemen. In eerste instantie zou het gaan om een filmadaptatie, maar later is toch gekozen voor een serie. De cast groeide gestaag gedurende 2020 en 2021, wat tot hatelijke reacties leidde online.

Kirby Howell-Baptiste, een zwarte actrice, kreeg racistische reacties omdat ze de rol van Death speelde, die in de originele stripverhalen als een witte vrouw werd afgebeeld. Verder ontving Mason Alexander Park, een non-binaire acteur, haatreacties door de vertolking van Desire.



Het harde weerwoord van Gaiman
In een interview met Inverse reageerde Gaiman bot op de felle reacties: "Af en toe krijg je mensen die tegen ons schreeuwen dat we al die homoseksuele personages hebben verzonnen die niet in de strips staan, en dan zeggen we 'Heb je de strips gelezen?' En dan zeggen ze 'Nee.' En wij zeggen vervolgens dan tegen ze, 'Ze waren gay in de strips.'"[/i]

Hij vervolgde de reenactment: "En dan zeiden ze: 'Je bent gewoon woke en niemand gaat naar je vreselijke show kijken.' En toen werden we vier weken lang nummer 1 in de wereld. En ze zeiden 'Het zijn allemaal bots! We haten je. Je bent woke.'"

Hij concludeerde: "Deze klagers mogen homo's niet, ze mogen zwarte mensen niet en ze mogen vrouwen niet. En als je naar hun profielen kijkt, houden ze niet van vaccins, ze houden niet van Democraten, en ze stemmen niet graag."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk een Stark die de Stark-familievloek doorbreekt in 'House of the Dragon'?
Series / Nieuws

Eindelijk een Stark die de Stark-familievloek doorbreekt in 'House of the Dragon'?

De familie Stark zal in de volgende seizoen van 'House of the Dragon' weer iets prominenter aanwezig zijn, maar met een hoop minder drama.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het eerste seizoen van House of the Dragon had de favoriete familie uit Game of Thrones: de familie Stark maar een hele kleine rol. In seizoen twee zal dat iets veranderen, hoewel de nadruk natuurlijk op de Targaryens zal blijven liggen.

In seizoen 2 zal Cregan Stark zijn intrede maken in de serie en hij zal, let op spoiler alert, een tragische Game of Thrones-vloek verbreken. Uiteindelijk zal Cregan Stark in House of the Dragon namelijk de reis naar King's Landing maken. Voor Cregan is het goede nieuws dat hij zo tegen het einde van de burgeroorlog arriveert. Hij de rotzooi, ook kort als Hand van de koning, kan opruimen en huiswaarts kan keren.

Naar het zuiden is vragen om problemen
Het is een groot contrast met hoe het de familie Stark vergaat in Game of Thrones. Zoals Catelyn haar man Ned eraan herinnerde in de eerste aflevering van Game of Thrones: "Je vader en broer zijn een keer naar het zuiden gereden op verzoek van een koning." Dat werd niet alleen hun ondergang, maar ook die van Ned Stark.

Bijna elke Stark die in Game of Thrones zuidwaarts van Winterfell vertoeft, komt flink in de problemen, maar Cregan zal die trend doorbreken.

Kijk House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie echte mooie nieuwe titels op Videoland voor de decembermaand
Series / Nieuws

Drie echte mooie nieuwe titels op Videoland voor de decembermaand

Videoland pakt uit met hoop nieuw streamingmateriaal voor de komende decembermaand

Videoland pakt uit met een aantal goede nieuwe series in december. Wij kozen de 3 opvallendste voor je uit!

Sleepers
Deze Nederlandse serie met een Engelse titel vertelt het keiharde verhaal over een corrupte agent. Deze rol wordt gespeeld door Mocro Maffia-acteur Robert de Hoog. Hij manoeuvreert zich tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche.

Martin H
Martin H. is het dramatische waargebeurde relaas van een ontspoorde politieagent, tegen de achtergrond van de verharding van de softdrugshandel en de opkomst van coke in Nederland.

Maarten en Gijs op Dinojacht
Maarten van Rossem en Gijs Rademaker duiken in de wonderlijke en verrassende wereld van dinosauriërs! Ze gaan op een roadtrip door Noord-Amerika, het walhalla voor dinosaurusfans. Met als einddoel een gezamenlijke droom: de opgraving bijwonen van een échte langnekdino, in de barre woestenij van Wyoming.

Kijk deze nieuwe series in de loop van december allemaal op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon trekt stekker uit prima scorende serie
Series / Nieuws

Amazon trekt stekker uit prima scorende serie

De serie met Al Pacino zal seizoen 2 gebruiken om het verhaal mooi af te ronden.

Bij het eerder aangekondigde nieuws dat Hunters een tweede seizoen zou krijgen was nog niet bekend dat het gelijk het laatste zou zijn. Toch is de bevestiging gekomen dat de groep nazi-jagers nog maar één seizoen voor de kiezen hebben.

Hunters zal komende januari terugkeren voor nog één laatste seizoen. In het komende seizoen zullen de jagers zich richten op een wereldwijde zoektocht naar Adolf Hitler in een poging om voor eens en altijd met hem af te kunnen rekenen. De rol van Adolf Hitler zal worden gespeeld door de Duitse acteur Udo Kier (Iron Sky, Blade).

Groep zoekt wraak
In het eerste seizoen maakte de kijker kennis met een diverse groep nazi-jagers uit New York in 1977. De groep wordt de 'Hunters' genoemd en komen gedurende de serie tot de ontdekking dat er honderden hooggeplaatste nazi-officieren zich onder het volk begeven en in de Verenigde Staten een vierde rijk willen stichten.

In seizoen twee zullen naast Al Pacino, Logan Lerman en Josh Radnor ook Jennifer Jason Leigh en Emily Rudd te zien zijn. Zij hebben zich toegevoegd aan de cast van Hunters. Waarom de serie precies stopt is nog niet bekend. Daar de serie bij zowel de kijkers als bij de critici redelijke kritieken krijgt is het wachten op een antwoord van Amazon.

Kijk het eerste seizoen van Hunters op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste indruk 'The Santa Clauses'
Series / Featured

Eerste indruk 'The Santa Clauses'

Wanneer de Kerstman met pensioen gaat, wie zal hem dan vervangen?

Regie: Jason Winer | Cast: Tim Allen (Scott Calvin), Elizabeth Mitchell (Carol Calcin), Austin Kane (Cal), Elizabeth Allen-Dick (Sandra), Matilda Lawler (Betty), Devin Bright (Noel), Rupali Redd (Grace), Kal Penn (Simon Choksi), e.a. | Speelduur: 31 minuten | Jaar: 2022

Tim Allen is terug als de enige echte Santa Claus, maar Kerstmis lijkt wat van zijn magie te missen. Steeds minder mensen geloven in de Kerstman en na jarenlang trouwe dienst begint ook Scott Calvin zijn magie te verliezen. Als een van de elfen oppert dat het misschien tijd wordt om met pensioen te gaan en zijn kinderen toch wel erg benieuwd blijken naar de echte wereld, wordt Scott met zijn neus op de feiten gedrukt.

Na bijna dertig jaar de rol van Kerstman te hebben vervuld, is het een erg moeilijke beslissing voor Scott om al dan niet met pensioen te gaan. Zijn magische leven op de noordpool bevalt hem prima en diep van binnen is hij bang dat hij niet gemist zal worden. Zijn vrouw staat echter te popelen om terug te gaan en meer te zijn dan alleen Mrs. Claus. Voor haar is de keuze dus snel gemaakt.

Ondertussen wordt Scott door zijn elf gepusht met pensioen te gaan. Want als de Kerstman zijn magie verliest, komt heel Kerstmis in gevaar. Een tweede dilemma dat hem parten speelt is de vraag wie zijn belangrijke taak op zich kan nemen. Maar mogelijk ligt de oplossing dichterbij dan hij denkt. Als hij zijn zoon zover kan krijgen, kan hij misschien zelf toch wat langer op de noordpool blijven.

The Santa Clauses belooft een echte familieserie te zijn, met een klassieke overdadige kerstsfeer zoals alleen Amerika dat kan. De spanning lijkt echter uit te blijven, hoewel je als kijker erg nieuwsgierig wordt gemaakt naar het antwoord op de vraag wie de enige echte Kerstman kan vervangen. Dan rijst direct de volgende vraag: is dit het moment dat Tim Allen voorgoed stopt met deze rol?

Een serie voor de hele familie dus. Kinderen zullen smullen van de magische wereld en het visuele spektakel. Een grappig detail is dat ook dat de Kerstman, ondanks alle eeuwenoude tradities, meegaat met zijn tijd: middels een ingenieus navigatiesysteem kunnen de elfen precies zien waar hij met zijn slee uithangt. The Santa Clauses lijkt vooral een voorspelbare kerstserie te worden. Geen diepgaand plot of technische hoogstandjes, maar vooral veel familievriendelijke gezelligheid voor op de donkere avonden voor kerst.

The Santa Clauses is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe fantasyserie van Disney+ krijgt epische beelden
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe fantasyserie van Disney+ krijgt epische beelden

Nieuwe beelden voor de serie Willow die volgt op de film uit 1988.

Eind deze maand verschijnt dan eindelijk het langverwachte vervolg op de fantasyfilm Willow uit 1988. Het is uiteraard Warwick Davis die weer te zien is als de kleine held Willow Ufgood.

Willow is een Nelwyn en tovenaar die een onwaarschijnlijke groep van zes helden leidt om de tweelingbroer van een prinses te redden. Hun gevaarlijke zoektocht leidt hen naar plaatsen ver buiten hun huis, waar ze hun innerlijke demonen onder ogen moeten komen en samen moeten strijden om hun wereld te redden.

Er zijn ook rollen voor onder meer Erin Kellyman, Ellie Bamber, Tony Revolori, Ruby Cruz, Amer Chadha-Patel, Dempsey Bryk, Joanne Whalley, Ralph Ineson en Christian Slater.

Nieuwe beelden uit Willow
Hieronder zie je een eerste clip met de titel Beyond The Shattered Sea uit de serie en je ziet heel wat personages voorbijkomen. "The world needs you again, it needs your magic." 🌎🧙✨ valt er op YouTube te lezen.



En hieronder ook nog de featurette World of Willow waarin we een snelle blik krijgen achter de schermen en we horen wat snelle quotes van de acteurs uit de serie.

Op 30 november start Willow op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de tijdlijn van 'The Batman'-spinoff 'The Penguin'
Series / Nieuws

Dit is de tijdlijn van 'The Batman'-spinoff 'The Penguin'

De spin-off zal een erg belangrijke rol gaan spelen in de nieuwe Batverse.

Eindelijk weten we meer over de toekomst van het grimmige universum van The Batman! In een recent interview met Variety onthulde Sarah Aubrey eindelijk wat de exacte plek gaat worden van de spin-off The Penguin in het grotere verhaal van The Dark Knight.

Aubrey, die werkt als de Head of Originals bij HBO Max, kreeg de vraag van Variety hoe het verhaal van Colin Farrell's Penguin zich zal gaan verhouden tot de originele film. Deze werd geregisseerd door Matt Reeves met Robert Pattinson in de hoofdrol. Aubrey liet toen weten dat The Penguin zich direct na de eerste film zal afspelen.

Ook liet Aubrey vallen dat de serie een belangrijke brug zal vormen in de algehele tijdlijn van het aankomende Batman-universum. De serie zal namelijk de periode overbruggen tussen de eerste en de tweede film, en beslaat het leven van Oswald Cobblepot.



Meer details over de serie
Aubrey vertelde verder: "Het doel hiervan is om te laten zien hoe het leven van Oz eruit ziet, en dat is heel erg op de straten van Gotham, proberen over te komen zoals alleen de Penguin dat kan. Als een ritselaar en een strateeg met zijn eigen ambities."

Ze vervolgde: "Het is een geweldig voorbeeld van de tijd die je in acht afleveringen hebt om een langer lopend karakterverhaal te vertellen met veel leuke wendingen en nieuwe personages. Het gaat heel erg over Gotham op dat niveau van de straat, omdat hij niet rondvliegt zoals Batman. We omarmen dat allemaal als een heel specifieke ervaring voor het publiek."

Een releasedatum heeft Aubrey helaas niet kunnen noemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee razend spannende thrillerseries op weg naar de NPO
Series / Featured

Twee razend spannende thrillerseries op weg naar de NPO

Beide series gaan over mensen in extreme nood, die dan ook met extreme oplossingen komen.

Bij de NPO kan je erop rekenen dat er continu sterke Europese thriller- en misdaadseries worden toegevoegd. Dat mag ook gelden voor het einde van november, waarin we worden getrakteerd op een Britse én een Finse thrillerserie.

Our House | KRO-NCRV | Vanaf 25 november op NPO Plus en NPO2
In de Britse psychologische thrillerserie volgt de kijker het verhaal van Fiona Lawson, die op een dag thuiskomt en vreemden in haar huis aantreft. Alle bezittingen en meubels van haar familie zijn nergens te bekennen, en het ziet ernaar uit dat haar eigen thuis niet langer van haar is.

Terwijl haar uithuisplaatsing steeds meer een realiteit lijkt te worden, voelen we haar paniek toenemen als ze haar vervreemde echtgenoot Bram niet kan bereiken. Met haar leven in duigen, realiseert Fiona zich dat de geheimen en leugens nog maar net begonnen zijn, want haar man is niet de enige die dingen te verbergen heeft.



Helsinki Syndrome | KRO-NCRV | Vanaf 26 november op NPO Plus en NPO3
In de Finse thrillerserie verliest familieman Elias zijn familiebedrijf gedurende de coronacrisis, maar helaas kan hij geen steun ontvangen van de overheid om voor zijn familie te kunnen zorgen. Dit is voor hem de druppel die de emmer doet overlopen, en Elias grijpt naar geweld als de laatste oplossing.

Hij besluit vier gerespecteerde journalisten te ontvoeren met als doel het ontmaskeren van de corrupte overheid en het bankwezen. De waarheid over zijn familiegeschiedenis en zijn vaders zelfmoord moeten aan het licht komen, koste wat het kost.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daniel Craig gooit heupen los in peperdure vodkareclame van Taika Waititi
Series / Nieuws

Daniel Craig gooit heupen los in peperdure vodkareclame van Taika Waititi

Zo vlot hebben we James Bond nog nooit gezien op televisie.

Daniel Craig heeft net het stokje mogen overdragen aan een nog geheime 007 in de James Bond-reeks, en nu heeft hij alweer de volgende hitfilmreeks Knives Out binnen. Tijd om wat stoom af te blazen in een reclame voor Belvedere?

Dat Craig voornamelijk traditionele mannenrollen heeft gestrikt in de afgelopen jaren, betekent niet dat hij geen andere kanten van zichzelf kan laten zien. Deze Belvedere-reclame bewijst dat er een hoop meer achter de acteur schuilt dan de meeste films met hem impliceren.

De reclame is geregisseerd door Taika Waititi, de regisseur van Thor: Love and Thunder en Jojo Rabbit. Bekend om zijn typerend humoristische stijl weet hij nu ook weer te verbazen in deze uitzinnige reclame.

Een speciale cut van de reclame
Deze specifieke versie van de variant zal je niet snel op televisie voorbij zien komen, aangezien er achteraan nog enkele bloopers en deleted scenes zijn geplakt (waarbij we ruim voldoende sushi door de lucht kunnen zien vliegen).

Bekijk gauw de grappige reclame hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor de 'True Lies'-serie
Series / Nieuws

Goed nieuws voor de 'True Lies'-serie

Paramount heeft goed nieuws te melden voor de True Lies-serie die in ontwikkeling is.

Goed nieuws: Paramount heeft de releasedatum vastgesteld van de CBS-serie True Lies, een adaptatie van de film uit 1994 van James Cameron. De serie moet 23 februari 2023 van start gaan.

True Lies is dus een serie gebaseerd op de film met dezelfde naam uit 1994. Daarin zagen we Arnold Schwarzenegger uitblinken, maar hij keert niet terug voor de serie.

True Lies-releasedatum
Op donderdag 23 februari 2023 gaat True Lies van start. Vervolgens zullen nieuwe afleveringen op woensdagen verschijnen.

True Lies "volgt het verhaal van Harry, een eersteklas internationale spion voor de Amerikaanse agency Omega Sector, en zijn vrouw Helen, een taalprofessor die zich verveelt met haar dagelijkse routine. Ze doet de schokkende ontdekking dat haar echtgenoot waarschijnlijk een buitengewoon dubbelleven leidt. Nu het geheim bekend is, rekruteert Omega Helen, die indruk maakt op iedereen met haar formidabele vaardigheden."

In de serie zien we Steve Howey (Reba) als Harry, Ginger Gonzaga (She-Hulk: Attorney at Law) als Helen en Erica Hernandez (Bridge and Tunnel) als Luther.

True Lies gaat 23 februari 2023 in première.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tragische twist in de hitserie van SkyShowtime
Series / Nieuws

Tragische twist in de hitserie van SkyShowtime

De eerste aflevering van Yellowstone seizoen 5 kende een tragische twist voor twee personages.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Yellowstone is terug voor een vijfde seizoen en de spanning is meteen al om te snijden. De eerste aflevering kende een tragisch moment voor Kayce en Monica Dutton, waar nog lang over nagepraat zal worden. Spoilers volgen!

We hebben het natuurlijk over het auto-ongeluk waarin Monica, op dat moment zwanger voor 37 weken, haar ongeboren baby verliest. Dat was een schokkend moment om aan het begin van het seizoen te laten zien.

Yellowstone seizoen 5
Dat betekent mogelijk niet veel goeds voor het lot van de personages in de rest van het vijfde seizoen van Yellowstone. Onlangs spraken de Yellowstone-sterren Kelsey Asbille en Luke Grimes met The Hollywood Reporter over deze gebeurtenis in de première:

Asbille: "Het is zo'n tragisch verlies en je ziet Monica op haar dieptepunt. Tijdens de show wil ze gewoon een goede moeder zijn, een goede echtgenote. Maar ook een goed mens voor haar gemeenschap. En dit schudt haar overtuigingen echt door elkaar."

Grimes: "Ze hebben ervoor gekozen om op elkaar te leunen; ze beleven de pijn samen."

Nieuwe Yellowstone-afleveringen zijn in Nederland te zien op SkyShowtime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' eindigt met enorme cliffhanger
Series / Nieuws

'The Walking Dead' eindigt met enorme cliffhanger

De voorlaatste aflevering van 'The Walking Dead' eindigde met een enorme cliffhanger voor de seriefinale.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na dertien lange jaren zit het er bijna op voor de hitserie The Walking Dead. De op één na laatste aflevering, 'Family', eindigde met een cliffhanger waardoor fans op het puntje van hun stoel zullen zitten.

Het blijft natuurlijk de vraag of een cliffhanger nu écht nodig was voor de allerlaatste aflevering van The Walking Dead ooit, want de fans die nog zijn blijven plakken kijken de aflevering toch wel. Op 20 november is het zover, dan krijgen we de seriefinale voorgeschoteld.

Cliffhanger 'Family'
In de aflevering 'Family' zien we hoe de Alexandrians en de verbannen gevangenen van Outpost 22 de Commonwealth infiltreren om Governor Pamela Milton uit te schakelen.

De governor reageerde hierop door een 'B-17'-bevel uit te roepen, waardoor een groep walkers richting de stad gedreven werd om de stad in een lockdown te forceren. Maar het leger verloor de macht over de horde walkers, waardoor de overlevenden groepen vast kwamen te zitten tussen legers zowel levend als dood.

In de laatste minuten van 'Family' zagen we Governor Milton, die General Mercer arresteerde voor verraad nadat hij waarschuwde dat een groep walkers - die over muren kunnen klimmen - de stad binnen zouden dringen.

Het leger van de Commonwealth leidde de Alexandrians toen in een hinderlaag, door op de groep van Daryl, Carol, Maggie en Negan te schieten. De groep walkers, waar ze nu volledig de controle over kwijt waren, dreigden ze te overweldigen.

Dus besloot Governor Milton de groep richting de lagere gebieden van de Commonwealth te leidden, waar de armere mensen leven. Terwijl de Commonwealth overstroomt met walkers, zien we Daryl een gewonde Judith wegdragen. Carol, Maggie, Negan en de rest van de overlevenden worden opgeslokt in de horde walkers.

Hoe gaan ze daar ooit uitkomen? We zien het in de seizoensfinale van The Walking Dead, 20 november op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.