search
Zack Snyder maakt 3000 storyboards voor scifi-film 'Rebel Moon' van Netflix
Films / Nieuws

Zack Snyder maakt 3000 storyboards voor scifi-film 'Rebel Moon' van Netflix

Zack Snyder blijkt een wel heel uitgebreid ontwikkelingsproces te hebben.

Tijdens een recent optreden in de Preston & Steve Show sprak Zack Snyder over het ontwikkelingsproces van zijn nieuwe sci-fi project Rebel Moon. Tijdens de pre-productie, zegt de regisseur dat hij meer dan 3.000 storyboards tekende voor de originele space opera.

Rebel Moon, oorspronkelijk bedacht als Star Wars film, is een originele space opera geschreven door Snyder, Shay Hatten, en Kurt Johnstad die een dappere jonge vrouw volgt die een team van krijgers samenstelt om zich te verzetten tegen een tirannieke regent genaamd Balisarius.

Hoe het proces eraan toe gaat
Voor het filmen wordt Snyders uitgesproken visuele stijl gepland via een storyboardproces. Voor zijn stripverfilmingen, waaronder Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League, fungeren de strips zelf als storyboard. Vooral bij 300 en Watchmen vertaalde Snyder veel van de stripillustraties rechtstreeks naar het scherm.

Lang voor de nog onaangekondigde releasedatum van Rebel Moon is Rebel Moon Part 2 al gepland om back-to-back opgenomen te worden. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Snyder duizenden storyboards tekende, want die waren waarschijnlijk voor beide films, in plaats van alleen de eerste Rebel Moon.

Voor wie niet kan wachten op Rebel Moon zijn er gelukkig een aantal andere films van Snyder op Netflix te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen