search

Ons nieuws van donderdag 17 november 2022

Recensie Netflix-serie 'Warrior Nun' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Warrior Nun' seizoen 2

De supernon is na lang wachten eindelijk terug en ditmaal gaat alles een tandje sneller dan voorheen.

Regie: Kasia Adamik, Simon Barry, Denis Rovira van Boekholt, e.a. | Cast: Alba Baptista (Ava), Kristina Tonteri-Young (Beatrice), Sylvia De Fanti (Mother Superion), Tristán Ulloa (Vincent), Thekla Reuten (Jillian), Lorena Andrea (Lilith), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 36-52 minuten | Jaar: 2022

Lange tijd was het voortbestaan van Warrior Nun onzeker, maar bijna tweeëneenhalf jaar na het eerste seizoen verschijnen van deze serie dan toch eindelijk nieuwe afleveringen. Beter laat dan nooit, al zorgt dat lange wachten er wel voor dat je inmiddels volledig uit de serie bent. Wie is wie, wat is er allemaal ook alweer gebeurd en waarom boeide me dit? Gelukkig komt alles snel op gang, waardoor je hoe dan ook weer meegaat in het avontuur van de knoknonnen.

Twee maanden na het einde van het eerste seizoen werkt Ava achter een bar in Zwitserland, met alleen zuster Beatrice aan haar zijde. De nepgod Adriel is nu op aarde en heeft inmiddels volgers die zijn woord verspreiden en bezig zijn met tegenstanders uitschakelen. Al gauw komt het team weer bij elkaar "“ althans, wat daar van over is "“ om een plan te bedenken om Adriel uit te schakelen. En ondertussen proberen te overleven.

Het eerste seizoen nam alle tijd om hoofdpersonage Ava haar lot als nieuwe 'warrior nun' te laten aanvaarden. Net wanneer je dacht dat deze uitverkorene met superkrachten haar taak eindelijk serieus nam, nam ze weer de benen en was de rest van het team weer tijd kwijt aan haar opsporen. Het tweede seizoen laat er geen gras over groeien: Ava heeft haar lot volledig geaccepteerd. Ze stoort zich er zelfs aan dat ze zich tijdelijk koest moet houden.

Maar ja, de kwaadaardige volgers van Adriel schieten als paddenstoelen uit de grond, dus er moet worden ingegrepen. Elders in Europa houden moeder Superion en zuster Camilla zich met andere zaken bezig, maar zij komen al snel tot dezelfde conclusie. Vader Vincent zit nog steeds in kamp Adriel en zuster Lilith probeert uit te vogelen wat voor duister wezen zij nu is geworden.

Ook onze eigen Thekla Reuten is weer van de partij als wetenschapper Jillian. Nu zij heeft geleerd dat het door haar gecreëerde portaal bijdroeg aan Adriel in de wereld brengen, helpt ze de nonnen met hun missie. Wie weet krijgt ze zelf ooit toegang tot wat zich aan de andere kant van het portaal bevindt en kan ze daar haar verloren zoontje terugvinden.

Het tweede seizoen biedt verder hetzelfde als het eerste: mooie plaatjes van Europa en vechtscènes. En humor: oprecht goede grappen, maar toch nog lang niet zo veel als je zou verwachten van een serie die Warrior Nun heet. Ter illustratie: Buffy the Vampire Slayer: behield tot de laatste aflevering een vette knipoog, maar was evengoed een serieuze serie. Jammer dus dat de makers van Warrior Nun ervoor hebben gekozen het beestje deze naam te geven, maar er geen lol mee durven te trappen. Vooral als je de strip ziet waar deze serie op is gebaseerd.

Vanaf aflevering vier komt de vaart erin. Alles ontwikkelt zich in een rap tempo en de onthulling van bepaalde mysteries laat nooit lang op zich wachten. Je zou denken dat dit komt doordat de makers door Netflix is verteld dat ze de boel moeten afronden, maar dan komen ineens de laatste vijf minuten van de slotaflevering en krijg je een cliffhanger op je dak. En nee, Netflix heeft nog niet bevestigd of er meer afleveringen zullen komen.

Warrior Nun is een erg vermakelijke serie en beter dan sommige Netflix-series die van de streamingdienst veel meer promotie krijgen. Het is het type serie dat je moet opvallen terwijl je door het aanbod rommelt en dan moet je er ook maar net zin in hebben. Mocht dat zo zijn, dan krijg je een goed eerste seizoen en een nog beter tweede seizoen, waarin de reeds bekende personages zich verder ontwikkelen en het verhaal meer bingewaardig is. Hopelijk zet Netflix Ava niet op non-actief.

★★★★☆

Warrior Nun is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'House of the Dragon'-ster doet dit nooit meer
Series / Nieuws

Deze 'House of the Dragon'-ster doet dit nooit meer

Een House of the Dragon-actrice heeft aangegeven geen fantasyrollen meer te willen doen.

In de eerste vijf afleveringen van House of the Dragon zagen we Milly Alcock prinses Rhaenyra Targaryen uitbeelden. Dit was haar eerste professionele fantasyrol, maar kennelijk ook haar laatste.

Dat heeft ze aangegeven in een interview met The Herald Sun. Voor fans van House of the Dragon komt dit misschien als een verrassing, want de voorheen vrij onbekende actrice zag haar carrière de lucht in schieten dankzij de rol.

Milly Alcock over House of the Dragon
Dat kon haast ook niet anders lopen, aangezien House of the Dragon als Game of Thrones-prequel gegarandeerd veel kijkcijfers bij elkaar zou rapen. Het was dus goed voor Milly's carrière, maar dat betekent niet dat ze een dergelijke rol opnieuw zou accepteren.

Het tegendeel zelfs. Ze klinkt vastberaden wanneer ze het volgende zegt:

"Ik doe geen fantasyrollen meer. Ik wil zoiets niet meer doen. Ik heb het gedaan en hoef het niet weer te doen. Ik wacht gewoon op het juiste project. Ik heb geen haast om ergens op te springen. Ik zou liever niet veel werken en werk doen waar ik echt trots op en gepassioneerd over ben."

"Als je een project accepteert, moet je eraan wennen om er zes maanden of een jaar van je leven over te praten, dus je wilt er zeker van zijn dat je er echt dol op bent en ik wacht tot dat project langskomt en me verrast."

Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat ze haar tijd met de cast van House of the Dragon negatief heeft ervaren, maar erg positief komt het ook niet over.

House of the Dragon is nu te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er een tweede seizoen van 'The Santa Clauses'?
Series / Nieuws

Komt er een tweede seizoen van 'The Santa Clauses'?

De maker van The Santa Clauses bespreekt de mogelijkheid dat er een tweede seizoen komt van de serie.

Het eerste seizoen van The Santa Clauses is van start gegaan, maar meteen wordt er al gesproken over een mogelijk tweede seizoen. Gaat dat er komen?

Showrunner Jack Burditt kreeg deze vraag onlangs voorgeschoteld, en zijn antwoord is hoopvol voor fans van de klassieke films en de nieuwe serie. Hij sluit namelijk niets uit.

The Santa Clauses seizoen 2
Hij bevestigd dus niet, maar geeft aan dat de mogelijkheid om er een tweede seizoen achteraan te plakken zeker aanwezig is.

"We hebben het niet onmogelijk gemaakt om een tweede seizoen te maken. Ik denk dat we een goed begin, midden en einde van het seizoen geven, maar we hebben geen deuren gesloten."

Of een tweede seizoen van The Santa Clauses groen licht krijgt van Disney, hangt natuurlijk af van de manier waarop het eerste seizoen ontvangen wordt. Tot nu toe is dat niet geweldig, maar ook niet slecht. Op het moment van schrijven scoort de eerste aflevering 6,6 sterren op IMDB; de tweede aflevering 6,5 sterren.

The Santa Clauses is nu te bekijken op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De trailer voor super romantische serie vol top-acteurs 'Modern Love Amsterdam' is gedropt
Series / Trailer

De trailer voor super romantische serie vol top-acteurs 'Modern Love Amsterdam' is gedropt

De romantische serie vertelt zes waargebeurde liefdesverhalen die zich afspelen in onze hoofdstad. Als dat geen zwijmelen wordt!

De eerste trailer van de Nederlandse versie van de Amazon Original serie Modern Love, Modern Love Amsterdam, is vanaf nu te zien.

De nieuwe serie komt op 16 december uit op Prime Video in Nederland en is daarna wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden te zien.
Modern Love
Wie niet bekend is met de Amerikaanse serie Modern Love: de show toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd op de populaire gelijknamige column uit The New York Times.

De columns vormen de basis van de hartverwarmende serie waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

Dat krijgen we nu dus ook te zien, maar dan in het Nederlands. De zesdelige serie, Modern Love Amsterdam, speelt zich namelijk af in onze hoofdstad en is volledig in het Nederlands gesproken.
Cast
De sterrencast bestaat uit onder andere Fedja van Huêt, Jack Wouterser, Rifka Lodeizen, Eva van de Wijdeven, Arjan Ederveen, Hanna van Vliet, Yootha Wong-Loi-Sing, Hannah Hoekstra, Jonas Smulders, Werner Kolf, Romijn Conen en Noortje Herlaar.

Nieuwsgierig naar Modern Love Amsterdam? Je bekijkt de trailer hier:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zack Snyder maakt 3000 storyboards voor scifi-film 'Rebel Moon' van Netflix
Films / Nieuws

Zack Snyder maakt 3000 storyboards voor scifi-film 'Rebel Moon' van Netflix

Zack Snyder blijkt een wel heel uitgebreid ontwikkelingsproces te hebben.

Tijdens een recent optreden in de Preston & Steve Show sprak Zack Snyder over het ontwikkelingsproces van zijn nieuwe sci-fi project Rebel Moon. Tijdens de pre-productie, zegt de regisseur dat hij meer dan 3.000 storyboards tekende voor de originele space opera.

Rebel Moon, oorspronkelijk bedacht als Star Wars film, is een originele space opera geschreven door Snyder, Shay Hatten, en Kurt Johnstad die een dappere jonge vrouw volgt die een team van krijgers samenstelt om zich te verzetten tegen een tirannieke regent genaamd Balisarius.

Hoe het proces eraan toe gaat
Voor het filmen wordt Snyders uitgesproken visuele stijl gepland via een storyboardproces. Voor zijn stripverfilmingen, waaronder Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League, fungeren de strips zelf als storyboard. Vooral bij 300 en Watchmen vertaalde Snyder veel van de stripillustraties rechtstreeks naar het scherm.

Lang voor de nog onaangekondigde releasedatum van Rebel Moon is Rebel Moon Part 2 al gepland om back-to-back opgenomen te worden. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Snyder duizenden storyboards tekende, want die waren waarschijnlijk voor beide films, in plaats van alleen de eerste Rebel Moon.

Voor wie niet kan wachten op Rebel Moon zijn er gelukkig een aantal andere films van Snyder op Netflix te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er is een opvallende introductie in 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

Er is een opvallende introductie in 'Star Trek: Picard'

Seizoen 2 van 'Star Trek: Picard' introduceerde een tweede Borg Queen, maar wat betekent dit voor de rest van de serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zoals je je waarschijnlijk nog wel kunt herinneren, deed het tweede seizoen van Star Trek: Picard een opvallende introductie. Seizoen 2 verliet de melkweg namelijk met twee Borg Queens. Hier is hoe dat gebeurde en wat het betekent voor Starfleet en de Federatie.

De originele Borg Queen werd voor het eerst gespeeld door Alice Krige in verschillende Star Trek-films. Annie Wersching speelde de Borg Queen in Star Trek: Picard seizoen 2, en ze nam Dr. Agnes Jurati in zich op, zodat Jurati nu de fysieke basis is van de Borg Queen.

Hoe ontstond de tweede Borg Queen?
De hybride Jurati/Borg Queen ontstond aan het einde van Star Trek: Picard seizoen 2. De Jurati Borg Queen kwam vanuit de verwijderde Confederation-tijdlijn gemaakt door Q, toen hij een afwijkende realiteit creëerde die begon in 2024 in Los Angeles. Ze ging de Star Trek Prime Timeline binnen en sloot zich aan bij Starfleet om de melkweg te verdedigen tegen een onbekende vijand.

Borgrati vroeg Picard vervolgens om een voorlopig lidmaatschap van de United Federation of Planets, als bescherming tegen de terugkeer van deze onzichtbare vijand. Het oorspronkelijke, angstaanjagende Borg-collectief en hun koningin bestaan "‹"‹echter nog steeds in het Delta Kwadrant. Borgrati leidt een andere Borg, en ze komen helemaal uit een andere, inmiddels dode, tijdlijn.

Hoe gaan de twee Borg Queens elkaar ontmoeten?
Het zou nu kunnen dat de twee Borg Queens elkaar ontmoeten en mogelijk met elkaar gaan vechten. Vanwege het tijdelijke bewustzijn van de Borg Queens is het vrij waarschijnlijk dat kort na de gebeurtenissen in Star Trek: Picard seizoen 2, de koningin in het Delta Kwadrant zich bewust werd van de inval van Borgrati vanuit een alternatieve tijdlijn.

De vraag is nu hoe en wanneer Star Trek de problemen van de twee Borg Queens kan oplossen die zijn achtergelaten door Star Trek: Picard seizoen 2. Seizoen 3 gaat tenslotte niet over de Borg, maar het is moeilijk te geloven dat Star Trek dit intrigerende Borg-verhaal heeft opgezet zonder plan om het uiteindelijk op te lossen.

Star Trek: Picard seizoen 3 is in 2023 te zien op Amazon Prime.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur reageert op cancelen van scifi-serie 'Westworld' door HBO
Series / Nieuws

Acteur reageert op cancelen van scifi-serie 'Westworld' door HBO

Luke Hemsworth reageert op het feit dat 'Westworld' gecanceld is.

De serie Westworld werd recent gecanceld door HBO. Luke Hemsworth, die in de serie te zien was als Ashley Stubbs, reageert op de voortijdige annulering van de HBO-serie, waar hij helaas precies op zijn 42e verjaardag achter kwam.

Westworld werd ontwikkeld door Jonathan Nolan en Lisa Joy en zou naar verwachting vijf seizoenen hebben. Helaas cancelde HBO de serie tot grote teleurstelling van fans vroegtijdig, vanwege de slechte scores en recensies.

"Het idee was om de cirkel rond te maken"
In een interview reageerde Hemsworth op het cancellen van Westworld, en hij blijkt net zo teleurgesteld te zijn als veel fans. Hemsworth zegt dat hij erg dankbaar is dat hij deel heeft kunnen uitmaken van de serie, maar dat de echte pijn was dat hij het nieuws hoorde op zijn 42e verjaardag:

"Je hoopt dat deze dingen voor altijd blijven bestaan, maar iedereen heeft zijn eigen redenen. Ik ben erg dankbaar voor mijn aandeel in die serie en deze reis was een groot deel van mijn leven, maar ja, het was teleurstellend…"

"Ik denk dat het idee vanaf het begin was om de cirkel rond te maken en terug te komen om over lussen te gaan, om te gaan over mensen en robots die vastzitten in dat traject. Helaas worden we gestopt, maar het is de aard van de wereld. Je kunt er niet depressief van worden. Je gaat verder en het opent nieuwe deuren".

De vier seizoenen van Westworld zijn te bekijken op HBO.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze geliefde HBO-serie krijgt geen seizoen 3 na tragische dood regisseur
Series / Nieuws

Deze geliefde HBO-serie krijgt geen seizoen 3 na tragische dood regisseur

Het lijkt erop dat deze geliefde HBO-serie geen derde seizoen krijgt na een tragische gebeurtenis.

Zoe Kravitz betwijfelt of er nog een derde seizoen van de HBO-hitserie Big Little Lies komt, nadat de regisseur vorig jaar helaas is komen te overlijden.

De regisseur van Big Little Lies, Jean-Marc Valée, kwam vorig jaar plotseling om het leven dankzij een hartaanval. Actrice Zoe Kravitz acht de kans klein dat er ooit nog een derde seizoen voor de serie gemaakt zal worden.

Big Little Lies seizoen 3
In een recente Q&A met het GQ Magazine heeft Kravitz het over Big Little Lies, dat ze niet verder ziet gaan zonder Valée als regisseur:

"Ik denk niet dat het gaat gebeuren. We hebben het veel over een derde seizoen gehad. Helaas kwam Jean-Marc Vallée, onze geweldige regisseur, te overlijden vorig jaar. Het is hartverscheurend. Ik kan me niet voorstellen hoe we verder gaan zonder hem. Hij was echt het brein achter de serie. Helaas is het klaar nu."

Het lijkt dus zeer onwaarschijnlijk dat Big Little Lies ooit nog verdergaat. Mocht je de eerste twee seizoenen alsnog willen kijken, dan kan dat op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldige horrorserie van makers 'Duitse Stranger Things' nu te zien
Series / Nieuws

Geweldige horrorserie van makers 'Duitse Stranger Things' nu te zien

De trailer van deze nieuwe horrorserie zag er gruwelijk uit, dus dat belooft wat!

De nieuwe horrorserie 1899 staat vanaf vandaag (17 november) op Netflix. En na het zien van de trailer kan de show niet anders dan gruwelijk zijn..

De serie 1899 is van dezelfde makers als het duistere Dark, dat ook wel de Duitse versie van Stranger Things wordt genoemd.

IMDb
De kritieken op de serie zijn dan ook niet anders dan lovend. Zo krijgt 1899 van IMDb al een dikke vette 9,2. Wij weten wel wat we vanavond gaan kijken.

Wie de trailer nog niet gezien heeft: het verhaal van 1899 gaat over een passagiersschip Kerberos dat eind 19e eeuw naar Amerika vaart. Aan boord vind je passagiers van allerlei standen en nationaliteiten.

Klinkt dusver niet heel spannend. Het lijkt zelfs een beetje op de Titanic. Maar schijn bedriegt. Terwijl het schip over de oceaan koerst, stuiten de passagiers van de Kerberos op een ogenschijnlijk verlaten en roerloos spookschip: de Prometheus.

Nachtmerrieschip
Je begrijpt: iedereen is bloed nieuwsgierig naar de inhoud van het schip. Dat hadden ze beter niet kunnen zijn, want wanneer ze een kijkje nemen, belanden ze in een ware nachtmerrie.

Zelf geeft de streaminggigant de serie het volgende plot mee: 'Niets is wat het lijkt. Kunnen de passagiers aan boord van het schip Kerberos een mysterie ontrafelen dat hun leven in een gruwelijke nachtmerrie dreigt te veranderen?'

Klinkt hartstikke spannend. Nieuwsgierig naar 1899? De serie kijk je nu op Netflix. Of bekijk hieronder alvast de trailer.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer hartverscheurende Netflix-serie 'First Love' nu te zien
Series / Trailer

Trailer hartverscheurende Netflix-serie 'First Love' nu te zien

Netflix deelt de eerste trailer van de nieuwe Japanse serie 'First Love' en dat belooft een tranentrekker te worden!

Netflix heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor het hartverscheurende Japanse drama First Love.

De nieuwe Netflix-serie is vanaf 24 november te zien op het platform. De show is een keer niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar is gebaseerd op twee Japanse liefdesliedjes van zangeres Hikaru Utada. Het gaat om de gigahit First Love uit 1999 en Hatsukoi uit 2018.

Eerste liefde
Het verhaal volgt de Japanse Yae Noguchi (Hikari Mitsushima) en Harumichi Namiki (Takeru Satoh). Ze leren elkaar kennen in de jaren 90, maar verliezen elkaar door een noodlottig ongeval uit het oog.

De serie volgt de twee wanneer ze wanhopig hun best doen om de herinneringen aan elkaar en aan hun eerste liefde levend te houden. Tot het moment waarop ze elkaar terugvinden, jaren later. Een gegarandeerde tranentrekker, dus zorg voor een doosje tissues tijdens het kijken.

Trailer
Nieuwsgierig naar de nieuwe Netflix-serie First Love? Je bekijkt hem vanaf 24 november op het platform. Check hieronder alvast de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde 'The Walking Dead' richt zich alleen op belangrijke personages
Series / Nieuws

Einde 'The Walking Dead' richt zich alleen op belangrijke personages

Niet alle personages uit 'The Walking Dead' krijgen een einde in de aller laatste aflevering van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Angela Kang, de showrunner van The Walking Dead laat weten dat in de finale van de serie niet alle personages aan bod komen.

In een interview met Entertainment Weekly vertelt Kang dat de seriefinale van de show zich vooral zal concentreren op een selectie van belangrijke personages.

Finale
Ze belooft dat het einde van The Walking Dead kijkers laat zien dat hoofdpersonages zoals Daryl, Carol en Maggie een enorme kudde Walkers in het Gemenebest afweren, samen met alle andere hoofdpersonages in de serie.

Het einde van de één-na-laatste aflevering belooft een actievolle en bloedspannende finale. Zo eindigde de 23e aflevering van het elfde seizoen met ieder belangrijke karakter in the Commonwealth, terwijl ze worden belaagd door een horde zombies.

Speeltijd
Nu blijkt dus dat we niet van alle karakters de afloop te weten komen. Dat komt vanwege Kang vanwege de beperkingen van het aantal minuten dat de laatste aflevering heeft. Niet elk personage kan simpelweg evenveel schermtijd krijgen.

Hoewel Kang niet specifiek benoemt wie de meeste schermtijd krijgt tijdens de laatste aflevering van The Walking Dead, heeft de show al aangegeven wie de belangrijkste personages zijn met de Walker-aanval op de Commonwealth uit de vorige aflevering.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Star Destroyer maakt debuut in 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

Nieuwe Star Destroyer maakt debuut in 'Star Wars'-serie

Een nieuwe Star Destroyer is te zien in 'Star Wars' en is heel anders dan de andere Star Destroyers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de laatste aflevering van Andor werd er meer van Narkina 5 ontdekt. Hierdoor ontdekten we een zelden eerder vertoonde klasse van Star Destroyer.

In Andor seizoen 1, aflevering 11 moest Luthen een nieuwe type Star Destroyer ontwijken voor het Star Wars-universum. Luthen moet na zijn ontmoeting met Saw Gerrera ontsnappen.

Dit deed hij door specifieke delen van de Star Destroyer aan te vallen. Ook ontwijkt hij een squadron TIE-vechters die achter de Rebellion-samenzweerder zijn gestuurd.

De nieuwe Star Destroyer
De nieuwe Star Destroyer wordt de Arrestor Cruiser genoemd. Het is niet zo groot, maar heeft een ander ontwerp dan andere Star Destoyers.

Het is gevestigd dat de Arrestor Cruiser inu een onderdeel is van het arsenaal van het rijk in ruimte oorlogvoering.

Al eerder verschenen?
De Arrestor Cruiser is niet helemaal nieuw in het Star Wars-universum. Hij verscheen al in een rekruteringsvideo die bekeken werd door een jonge Han in Solo: A Star Wars Story.

Hier was de Arrestor Cruiser maar heel kort te zien. In Andor wordt dus voor de eerste keer echt volledig gebruik gemaakt van de Arrestor Cruiser Star Destroyer.

Kijk hier Andor

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Andor' onthult bijzonder vreemde alien in het 'Star Wars Universe'
Series / Nieuws

'Andor' onthult bijzonder vreemde alien in het 'Star Wars Universe'

In aflevering 11 van 'Andor' zit een zeer bijzonder buitenaards wezen dat perfect in het 'Star Wars'-universum past.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er waren geen buitenaardse wezen te zien in recente Star Wars-releases. Er waren geen oude of nieuwe aliens te zien, maar nu heeft Star Wars een gloednieuwe, vreemd uitziende buitenaardse soort geïntroduceerd.

Andor heeft één van de raarste aliens van Star Wars geïntroduceerd, door Narkina 5 buiten de fabriek te verkennen.

Andor heeft normaal gesproken een meer serieuze en realistische benaderig van het Star Wars-universum. Met nog maar één aflevering te gaan, moest Andor toch een beetje trouw blijven aan de beste tropen van de Star Wars-franchise.

Misschien wel de vreemdste alien
Drie afleveringen lang werden voornamelijk de mensen in de fabriek gevolgd. Nu onthulde Andor eindelijk hoe de bewoners van Narkina 5 eruitzien.

Andor mistte buitenaardse wezens, maar in de aflevering 11 "Daughter of Ferrix", werd er een nieuw buitenaards wezen geïntroduceerd.

De alien werd eerst als de vijand gezien, maar uiteindelijk hielpen ze Cassian. Dit wezen heeft een menselijk gevoel, maar ziet er mega bizar uit.

Kijk hier Andor



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je hebt een doos tissues nodig voor 'The Walking Dead'-afronding
Series / Nieuws

Je hebt een doos tissues nodig voor 'The Walking Dead'-afronding

'The Walking Dead' komt ten einde, maar de laatste aflevering zal een hele emotionele seriefinale zijn waar veel mensen om zullen moeten gaan huilen.

De finale van The Walking Dead zal een hele ontroerende en verdrietige aflevering worden. Er is een grote kans dat je een doos tissues nodig hebt, omdat je waarschijnlijk om heel veel personages zal gaan huilen.

Na 12 jaar en 11 seizoenen komt het zombie-apocalyps-drama eindelijk ten einde. Alles is nu klaar voor de langverwachte serie finale van dit weekend.

Het is de laatste confrontatie tussen de helden van de show en de laatste grote slechterik, Commonwealth-dictator Pamela Milton.

Een emotionele belofte
Angela Kang, de The Walking Dead-showrunner belooft dat de finale een "zeer emotionele aflevering" zal zijn met "tranen" voor verschillende personages.

Dit is wat ze zei over de finale:
"Het is een zeer emotionele aflevering. Het is een rit. Voor het publiek zullen er tranen zijn en de tranen zullen om verschillende redenen komen voor verschillende karakters.

De reden waarom mensen kijken naar deze mensen [in de serie], is omdat er een hart is, er een uitverkoren gezin is, er iets in hun wil is om door de ergste omstandigheden heen te komen dat inspirerend is.

Dus we leunden heel hard in die richting, omdat we voelden dat dat de kern van de show is
".

Bekijk hier The Walking Dead



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice is niet blij met het einde van hitserie 'True Blood'
Series / Nieuws

Actrice is niet blij met het einde van hitserie 'True Blood'

Deborah Ann Woll laat blijken dat de grote finale niet was zoals ze had gewenst.

De spannende dramaserie True Blood heeft van 2008 tot 2014 menig kijkers vermaakt in de wereld van vampieren en intriges. Liefhebbers van de serie kunnen zich het einde nog wel herinneren maar Deborah Ann Woll vertelt in een recent interview dat ze het liever anders had gezien.

De actrice die in de serie de rol van Jessica Hamby speelde vertelt dat ze voor haar personage een andere toekomst voor ogen had. Ze zag Jessica liever de wereld overtrekken of hoge posities behalen in de wereld van de vampieren-politiek. Mocht er ooit een reboot komen dan hoopt ze dat het verhaal rondom Jessica aanzienlijk uitgebreid wordt.

Van grijze muis naar wilde vampier
In True Blood werd het personage van Jessica een van de favorieten bij de fans vanwege haar goede band met Bill en de romance met Hoyt Fortenberry. Ze groeide uit van een teruggetrokken tiener tot een wilde pasgeboren vampier en fans hoopten dat deze groei en ontwikkeling door zou zetten tijdens de finale van de serie.

True Blood is een serie gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. Het is geproduceerd door de makers van onder andere Six Feet Under en American Beauty. De serie werd in 2009 en 2010 genomineerd voor een Golden Globe in de categorie beste dramaserie.

Kijk alle afleveringen van True Blood op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Claim van $200 miljoen voor tv-zender 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Claim van $200 miljoen voor tv-zender 'The Walking Dead'

'The Walking Dead' bevindt zich in een dure rechtszaak.

Verschillende producenten van AMC's serie The Walking Dead hebben een nieuwe rechtszaak van 200 miljoen dollar aangespannen tegen AMC Networks om de winst van de hitserie en zijn spin-offs terug te krijgen.

Producenten Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, David Alpert, Charles Eglee en Glenn Mazzara hebben hun eerdere vorderingen uit 2017 in het Los Angeles Superior Court, waarin zij het netwerk aanklaagden voor 200 miljoen dollar wegens contractbreuk, verlengd.

Deze keer beweren ze echter dat AMC Networks' akkoord van 200 miljoen dollar in 2021 aan de maker van de show Frank Darabont en CAA, zijn agentschap, hen recht geeft op een soortgelijke behandeling.

Geen goede zaak voor de producenten
Een rechter stelde AMC Networks in juli 2020 in het gelijk. De producenten herzagen de rechtszaak in mei 2021, maar het grootste deel van hun zaak werd in april van dit jaar verworpen.

Orin Snyder, advocaat van AMC Networks, zegt in een verklaring: "Dit is gewoon botte geldgraaierij. We zijn ervan overtuigd dat het niet zal lukken, net als bij hun vorige pogingen."

Darabont en CAA klaagden AMC Networks voor het eerst aan in 2013 nadat hij was ontslagen bij de show, met de bewering dat het netwerk zich bezighield met "de ongepaste en misbruikende praktijk van 'self-dealing'."

The Walking Dead is te zien op Disney+



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Adam'-ster krijgt eigen Netflix-serie
Series / Trailer

'Black Adam'-ster krijgt eigen Netflix-serie

Vlak na het afronden van 'Black Adam' is Noah Centineo alweer terug op het scherm.

Noah Centineo heeft onlangs dikke successen geboekt met Black Adam en To All the Boys I've Loved Before. Met de nieuwe Netflix-serie The Recruit kan hij als spion aan de slag om zichzelf wederom te bewijzen. Kijk nu de trailer hieronder!

De serie is gemaakt door Alexi Hawley, die eerder al de politieserie The Rookie op zijn naam heeft staan bij ABC. Ook werkte hij mee aan de misdaadserie Castle. Qua ervaring met politiedrama's zit het dus wel goed voor de nieuwe reeks.

Waar gaat de serie over?
In de serie zal Centineo 'the recruit' spelen in een prestigieuze organisatie: in dit geval de CIA. In de rol van advocaat Owen Hendricks krijgt hij een baan bij het agentschap aangeboden. Dan duikt plots Max Meladze op, een voormalige agent van de CIA met een onguur verleden.

Gespeeld door Laura Haddock dreigt Meladze de organisatie te ontmaskeren voor ernstige overtredingen, tenzij zij wordt vrijgesproken van een aanzienlijke misdaad. Owen wil zichzelf graag bewijzen en hij stort zich op de opdracht, die echter snel uit de hand loopt wanneer hij in levensgevaarlijke situaties komt over de hele wereld.

The Recruit gaat 16 december in première op Netflix. Bekijk de volledige trailer snel hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster denkt niet langer dat de Aarde plat is
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster denkt niet langer dat de Aarde plat is

Deze 'Stranger Things'-ster doet eindelijk een boekje open over een wel heel vreemde overtuiging.

In een interview met Vanity Fair doet Stranger Things-ster Millie Bobby Brown een aantal confessions. Ze probeert hierbij een paar oude merkwaardige overtuigingen uit te leggen…

De actrice is al vaker viraal gegaan door opmerkingen die fans af en toe een beetje vreemd vonden. Met een leugendetector probeert Vanity Fair te achterhalen wat Brown nu echt over deze onderwerpen vindt.

Is de aarde plat?
Toen de actrice 14 was beweerde ze in een live TikTok dat de aarde plat is. Deze conspiracy theory is een van de bekendste theorieën en wordt ook wel de flat earth theory genoemd.

In het interview beweert ze dat ze niet meer in deze theorie gelooft. De leugendetector geeft hierna aan dat dit inderdaad waar is.

Ze zegt hierbij wel dat ze nog nooit met haar eigen ogen heeft gezien dat de aarde daadwerkelijk rond is. Zou ze dan toch nog een beetje twijfelen?

Het hele interview is te zien op het TikTok account of Youtube kanaal van Vanity Fair.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 nostalgische series die je allang had moeten herkijken!
Series / Featured

3 nostalgische series die je allang had moeten herkijken!

Deze bekende series waren en blijven goud waard - tijd om ze weer eens opnieuw te kijken?

Ken je ze nog? De series die je als kind, jongvolwassene of volgroeid mens helemaal verslonden hebt? Tijd om weer eens terug te keren naar het tijdperk van dikke beeldbuizen en DVD's met deze 3 nostalgische series, die inmiddels ook via VOD te verkrijgen zijn!

Buffy the Vampire Slayer | Disney+ | 7 seizoenen
De Amerikaanse teendrama was nog van voor de Twilight-tijd, waarin we helemaal gek werden van de vampiers zelf. In de tijd van Buffy zorgde de tiener ervoor dat al die monsters eraan gingen.

Het televisieprogramma uit eind jaren negentig en begin 2000 combineerde komedie, horror en drama in een topserie, die nu een welverdiende cultstatus heeft verworven. In de serie vecht Buffy met de hulp van haar vrienden tegen vampiers, demonen en andere bovennatuurlijke krachten van het kwaad.



Floris |12 afleveringen
Dit is het oude gouden voorbeeld van een Nederlandstalige serie, die voor zowel de regisseur als de hoofdpersoon een ticket naar Hollywood betekende. In de twaalfdelige avonturenserie uit 1969 volgen we de epische avonturen van ridder Floris op Nederlandse gronden.

Paul Verhoeven laat een middeleeuwse tijdsperiode zien vol rivaliserende kasteelheren en bloederige conflicten. De hoofdrollen zijn voor Rutger Hauer als Floris en Jos Bergman als de mysterieuze Sindela. Voor jong en oud een dikke aanrader!

Bekijk de volledige serie nu op YouTube.

Ducktales | Disney+ | 3 seizoenen
Wanneer oom Donald besluit in de animatieserie om zijn drie neefjes onder te brengen bij oom Dagobert wanneer hij bij de marine gaat, gaat dat in eerste instantie helemaal fout. Maar al snel komen oom Dagobert en de neefjes samen in de wildste avonturen terecht.

De omzwervingen van de geanimeerde eenden hebben voor geweldige televisie gezorgd in de jaren tachtig en negentig. De oudere generaties kunnen smelten van nostalgie bij het kijken ervan, terwijl de jongere generatie misschien hun abonnement op de Donald Duck hierna wel wil verlengen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.