Er is een opvallende introductie in 'Star Trek: Picard'

Seizoen 2 van 'Star Trek: Picard' introduceerde een tweede Borg Queen, maar wat betekent dit voor de rest van de serie?

Nina Beerendonk, 17 november 2022 14:13

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Zoals je je waarschijnlijk nog wel kunt herinneren, deed het tweede seizoen van Star Trek: Picard een opvallende introductie. Seizoen 2 verliet de melkweg namelijk met twee Borg Queens. Hier is hoe dat gebeurde en wat het betekent voor Starfleet en de Federatie.
De originele Borg Queen werd voor het eerst gespeeld door Alice Krige in verschillende Star Trek-films. Annie Wersching speelde de Borg Queen in Star Trek: Picard seizoen 2, en ze nam Dr. Agnes Jurati in zich op, zodat Jurati nu de fysieke basis is van de Borg Queen.

Hoe ontstond de tweede Borg Queen?
De hybride Jurati/Borg Queen ontstond aan het einde van Star Trek: Picard seizoen 2. De Jurati Borg Queen kwam vanuit de verwijderde Confederation-tijdlijn gemaakt door Q, toen hij een afwijkende realiteit creëerde die begon in 2024 in Los Angeles. Ze ging de Star Trek Prime Timeline binnen en sloot zich aan bij Starfleet om de melkweg te verdedigen tegen een onbekende vijand.

Borgrati vroeg Picard vervolgens om een voorlopig lidmaatschap van de United Federation of Planets, als bescherming tegen de terugkeer van deze onzichtbare vijand. Het oorspronkelijke, angstaanjagende Borg-collectief en hun koningin bestaan ​​echter nog steeds in het Delta Kwadrant. Borgrati leidt een andere Borg, en ze komen helemaal uit een andere, inmiddels dode, tijdlijn.

Hoe gaan de twee Borg Queens elkaar ontmoeten?
Het zou nu kunnen dat de twee Borg Queens elkaar ontmoeten en mogelijk met elkaar gaan vechten. Vanwege het tijdelijke bewustzijn van de Borg Queens is het vrij waarschijnlijk dat kort na de gebeurtenissen in Star Trek: Picard seizoen 2, de koningin in het Delta Kwadrant zich bewust werd van de inval van Borgrati vanuit een alternatieve tijdlijn.

De vraag is nu hoe en wanneer Star Trek de problemen van de twee Borg Queens kan oplossen die zijn achtergelaten door Star Trek: Picard seizoen 2. Seizoen 3 gaat tenslotte niet over de Borg, maar het is moeilijk te geloven dat Star Trek dit intrigerende Borg-verhaal heeft opgezet zonder plan om het uiteindelijk op te lossen.

Star Trek: Picard seizoen 3 is in 2023 te zien op Amazon Prime.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek, Amazon Prime, Picard

Populair nieuws